Richie nagrywa

Twórczość Richiego

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Malkolit
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Malkolit »

Kiepska ta okładka... Nic szczególnego.
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Ja szczerze mówiąc, jak tak czytam niektóre wypowiedzi, to się zastanawiam czy niektórzy tutaj się w ogóle zastanawiają nad tym, czego oczekują od tej płyty :P Zauważmy - plyty Rysia nigdy nie osiągały dukcesu komercyjnego, zdaje się zresztą, że samemu artyście niekoniecznie aż tak bardzo na tym zależy. Kasę to on ma z płyt BJ, solowe nagrywa po to, żeby wyrazić siebie. Tyle czekaliśmy na tę płytę, i wielu z Was jeszcze kilka miesięcy temu dałoby się pokroić za taki "niszowy album", a tu nagle piszecie, że okładka nie taka, że ten czy inny utwór się nie przebije... ludzie! Toż to płyta Ryśka. O nim samym, nagrana dla jego własnej przyjemności, ale jednak przede wszystkim dla nas - fanów.

I jest genialna. Włącznie z "Sugar Daddy" ;)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

Ricky Skywalker pisze:Ja szczerze mówiąc, jak tak czytam niektóre wypowiedzi, to się zastanawiam czy niektórzy tutaj się w ogóle zastanawiają nad tym, czego oczekują od tej płyty Zauważmy - plyty Rysia nigdy nie osiągały dukcesu komercyjnego, zdaje się zresztą, że samemu artyście niekoniecznie aż tak bardzo na tym zależy. Kasę to on ma z płyt BJ, solowe nagrywa po to, żeby wyrazić siebie. Tyle czekaliśmy na tę płytę, i wielu z Was jeszcze kilka miesięcy temu dałoby się pokroić za taki "niszowy album", a tu nagle piszecie, że okładka nie taka, że ten czy inny utwór się nie przebije... ludzie! Toż to płyta Ryśka. O nim samym, nagrana dla jego własnej przyjemności, ale jednak przede wszystkim dla nas - fanów.

I jest genialna. Włącznie z "Sugar Daddy"
Nic dodac, nic ujac- zgadzam sie i podpisuje pod tym postem nogami, rekami i czym tak jeszcze chcecie ;)

Od czasow "These Days" nie bylo niczego rownie emocjonujacego w moim zyciu (w temacie zblizonym do Bon Jovi), jak Ta wlasnie plyta !!

Szczerze? Zwisa mi i powiewa kwestia w temacie:"czy plyta odniesie sukces komercyjny czy tez nie"- takich krazkow nie nagrywa sie tylko dla kasy. To chec pokazania glebszej wersji siebie, z naciskiem na totalna wolnosc artystyczna.

Rysiek daje rade i wiem jedno- ten material, obok "These Days" wlasnie jest i bedzie najwazniejszym i najbardziej inspirujacym dla mnie materialem na kolejne dekady (jesli zdrowie dopisze;) )

Takie rzeczy, po prostu sie czuje, kiedy z kazdym kolejnym odsluchaniem, poszczegolne kompozycje po prostu robia w serduchu muzyczne tatuaze...
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:)

Post autor: TheRock »

no właśnie.... ja nie słuchałem jeszcze tej płytki - czekam do wydania. Choć raz odpaliłem
Every Road Leads Home To You i tak średnio mi podchodzi, ale tak naprawdę czekam na moment kiedy włożę płytę do odtwarzacza i... będę mógł się wypowiedzieć. Liczy się klimat i nastrój, wtedy tak naprawdę można ocenić muzykę a nie na You tube, żadna frajda przy kompie gdzie wokół skacze życie.
Okładka mi pasuje - taka Ryśkowa - nawiązując do Made in America. Ryszard wydaje się być "patriotyczny" okładka wygląda na jego osobistą... Mógłby tam wpleść jeszcze orzełka, ale zobaczymy może w finalnej wersji :):) hehe... żart oczywiście
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2012, o 00:28 przez TheRock, łącznie zmieniany 1 raz.
...and just only rock...
KondZik

Post autor: KondZik »

Nie słyszałem płyty, jedynie singiel. Powiem tak... Ja przede wszystkim oczekuje dobrych, ciekawych kompozycji, prawdziwej, szczerej płyty. Dość Shanksów i pisania kawałków na kolanie. BJ ostatnie lata tak tworzy i zaledwie kilka z tych utworów mają jakąś wartość artystyczną. Richie miał dużo czasu, dobrał sobie ludzi, zagrał i zaśpiewał jak chciał. Zobaczymy co Mu w duszy gra. I tego właśnie chce !! Prawdziwej muzyki !!
A okładka subiektywnie średnio mnie pociąga. Ale to tylko okładka.

Obrazek

ps. właśnie patrze na to zdjęcie i na okładke by mi pasowało, ale to subiektywna ocena

RRRRRRRRRRRRRICHIE SAMBORA !! !!
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Co do piosenki Every Road Leads Home To You , to ją uwielbiam. Od niej zawsze zaczynam słuchanie płyty. Jest idealna na singiel. Łatwo wpada w ucho.

Okładka może nie jakaś rewelacyjna, ale może być. Tragedii nie ma. Ale dla mnie i tak najważniejsza jest muzyka. ;) I dla mnie najważniejsze jest to, że Richie nagrał kapitalną płytkę. ;)

Czy tylko tak mam, że nie mogę się doczekać jak będę miał już płytę w swoich rękach. :)

PS. Richie wrzucił taki wpis na twittera: "My record will be released all over the world. Special editions, photo books from the sessions, all kinds of stuff"

Świetna informacja, liczyłem na specjalne edycje płyty. I dobrze, że płyta będzie wydana na całym świecie. ;)
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Richie za pośrednictwem Twittera, potwierdza, że ​​w tym tygodniu będzie nagrywać videoclip do " Every Road Leads Home To You". Wyselekcjonował już zdjęcia, które przysłali fani i które pojawią się w tym clipie. :))
BJ - It's my life - Always !
KondZik

Dzis Richie ma nagrywać teledysk.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Warto też dodać, że teledysk wyreżyseruje Diane Martell. :)
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Jak wiecie data premiery płyty została zmieniona na 18 września 2012r.
Tutaj jest artykuł, w który też jest o tym wzmianka, ale jedno zdanie mnie zainteresowało. Jon miał powiedzieć: "...The singer has announced no further plans for more solo dates...".

http://1037theloon.com/jon-bon-jovis-fa ... -business/
BJ - It's my life - Always !
KondZik

Z Twittera Richiego:
On the set of the "Every Road Leads Home To You" video 100* at 9am
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

a tak z ciekawości spytam - wysyłał ktoś Richiemu swoje zdjęcia do teledysku ? Ja przyznaje,że wysłałem dwa ale nie robie sobie wielkich nadziei ;p
Obrazek
Malkolit
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Malkolit »

Dobry utwór ten " Every Road Leads Home To You", będzie dobry singiel. Już mi się podoba. Dawno nie było czegoś tak dobrego sygnowanego nazwiskiem któregoś z panów z tego bandu. Ale - szczerze mówiąc - z kompletną oceną wstrzymam się do premiery płyty.
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Na stronie http://www.cdjapan.co.jp/detailview.html?KEY=UICN-1018 jest następująca tracklista - ciekawe, czy zgodna z finalną?

1. Burn That Candle Down
2. Every Road Leads Home To You
3. Weathering The Storm
4. Nowadays
5. Taking A Chance On The Wind
6. Sugar Daddy
7. I’ll Always Walk Beside You
8. You Can Only Get So High
9. Learnin’ How To Fly With A Broken Wing
10. Forgiveness Street
11. Seven Years Gone
12. World
13. Backseat Driver (bonus)
14. Let’s discus on the call (bonus)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
imp
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: imp »

Ricky Skywalker pisze:Na stronie http://www.cdjapan.co.jp/detailview.html?KEY=UICN-1018 jest następująca tracklista - ciekawe, czy zgodna z finalną?
(...)
13. Backseat Driver (bonus)
14. Let’s discus on the call (bonus)
widziałam i też się zastanawiam, i jeszcze czy te ostatnie bonusowe kawałki będą różne w zależności od wydania płyty (po cichu mam taką nadzieję:)

=============
Dand dawaj te foty! żebyś się potem nie wymigał :D
A za zaangażowanie, przynajmniej ode mnie :P, masz plusa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka i płyty”