Richie nagrywa
Moderator: Mod's Team
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
Ja szczerze mówiąc, jak tak czytam niektóre wypowiedzi, to się zastanawiam czy niektórzy tutaj się w ogóle zastanawiają nad tym, czego oczekują od tej płyty
Zauważmy - plyty Rysia nigdy nie osiągały dukcesu komercyjnego, zdaje się zresztą, że samemu artyście niekoniecznie aż tak bardzo na tym zależy. Kasę to on ma z płyt BJ, solowe nagrywa po to, żeby wyrazić siebie. Tyle czekaliśmy na tę płytę, i wielu z Was jeszcze kilka miesięcy temu dałoby się pokroić za taki "niszowy album", a tu nagle piszecie, że okładka nie taka, że ten czy inny utwór się nie przebije... ludzie! Toż to płyta Ryśka. O nim samym, nagrana dla jego własnej przyjemności, ale jednak przede wszystkim dla nas - fanów.
I jest genialna. Włącznie z "Sugar Daddy"
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- ROCKSTAR
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ KTF TD
- Kontakt:
Nic dodac, nic ujac- zgadzam sie i podpisuje pod tym postem nogami, rekami i czym tak jeszcze chcecieRicky Skywalker pisze:Ja szczerze mówiąc, jak tak czytam niektóre wypowiedzi, to się zastanawiam czy niektórzy tutaj się w ogóle zastanawiają nad tym, czego oczekują od tej płyty Zauważmy - plyty Rysia nigdy nie osiągały dukcesu komercyjnego, zdaje się zresztą, że samemu artyście niekoniecznie aż tak bardzo na tym zależy. Kasę to on ma z płyt BJ, solowe nagrywa po to, żeby wyrazić siebie. Tyle czekaliśmy na tę płytę, i wielu z Was jeszcze kilka miesięcy temu dałoby się pokroić za taki "niszowy album", a tu nagle piszecie, że okładka nie taka, że ten czy inny utwór się nie przebije... ludzie! Toż to płyta Ryśka. O nim samym, nagrana dla jego własnej przyjemności, ale jednak przede wszystkim dla nas - fanów.
Od czasow "These Days" nie bylo niczego rownie emocjonujacego w moim zyciu (w temacie zblizonym do Bon Jovi), jak Ta wlasnie plyta

Szczerze? Zwisa mi i powiewa kwestia w temacie:"czy plyta odniesie sukces komercyjny czy tez nie"- takich krazkow nie nagrywa sie tylko dla kasy. To chec pokazania glebszej wersji siebie, z naciskiem na totalna wolnosc artystyczna.
Rysiek daje rade i wiem jedno- ten material, obok "These Days" wlasnie jest i bedzie najwazniejszym i najbardziej inspirujacym dla mnie materialem na kolejne dekady (jesli zdrowie dopisze;) )
Takie rzeczy, po prostu sie czuje, kiedy z kazdym kolejnym odsluchaniem, poszczegolne kompozycje po prostu robia w serduchu muzyczne tatuaze...
:)
no właśnie.... ja nie słuchałem jeszcze tej płytki - czekam do wydania. Choć raz odpaliłem
Every Road Leads Home To You i tak średnio mi podchodzi, ale tak naprawdę czekam na moment kiedy włożę płytę do odtwarzacza i... będę mógł się wypowiedzieć. Liczy się klimat i nastrój, wtedy tak naprawdę można ocenić muzykę a nie na You tube, żadna frajda przy kompie gdzie wokół skacze życie.
Okładka mi pasuje - taka Ryśkowa - nawiązując do Made in America. Ryszard wydaje się być "patriotyczny" okładka wygląda na jego osobistą... Mógłby tam wpleść jeszcze orzełka, ale zobaczymy może w finalnej wersji
:) hehe... żart oczywiście
Every Road Leads Home To You i tak średnio mi podchodzi, ale tak naprawdę czekam na moment kiedy włożę płytę do odtwarzacza i... będę mógł się wypowiedzieć. Liczy się klimat i nastrój, wtedy tak naprawdę można ocenić muzykę a nie na You tube, żadna frajda przy kompie gdzie wokół skacze życie.
Okładka mi pasuje - taka Ryśkowa - nawiązując do Made in America. Ryszard wydaje się być "patriotyczny" okładka wygląda na jego osobistą... Mógłby tam wpleść jeszcze orzełka, ale zobaczymy może w finalnej wersji
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2012, o 00:28 przez TheRock, łącznie zmieniany 1 raz.
...and just only rock...
Nie słyszałem płyty, jedynie singiel. Powiem tak... Ja przede wszystkim oczekuje dobrych, ciekawych kompozycji, prawdziwej, szczerej płyty. Dość Shanksów i pisania kawałków na kolanie. BJ ostatnie lata tak tworzy i zaledwie kilka z tych utworów mają jakąś wartość artystyczną. Richie miał dużo czasu, dobrał sobie ludzi, zagrał i zaśpiewał jak chciał. Zobaczymy co Mu w duszy gra. I tego właśnie chce
Prawdziwej muzyki
A okładka subiektywnie średnio mnie pociąga. Ale to tylko okładka.
ps. właśnie patrze na to zdjęcie i na okładke by mi pasowało, ale to subiektywna ocena
RRRRRRRRRRRRRICHIE SAMBORA

A okładka subiektywnie średnio mnie pociąga. Ale to tylko okładka.

ps. właśnie patrze na to zdjęcie i na okładke by mi pasowało, ale to subiektywna ocena
RRRRRRRRRRRRRICHIE SAMBORA

Co do piosenki Every Road Leads Home To You , to ją uwielbiam. Od niej zawsze zaczynam słuchanie płyty. Jest idealna na singiel. Łatwo wpada w ucho.
Okładka może nie jakaś rewelacyjna, ale może być. Tragedii nie ma. Ale dla mnie i tak najważniejsza jest muzyka.
I dla mnie najważniejsze jest to, że Richie nagrał kapitalną płytkę. 
Czy tylko tak mam, że nie mogę się doczekać jak będę miał już płytę w swoich rękach.
PS. Richie wrzucił taki wpis na twittera: "My record will be released all over the world. Special editions, photo books from the sessions, all kinds of stuff"
Świetna informacja, liczyłem na specjalne edycje płyty. I dobrze, że płyta będzie wydana na całym świecie.
Okładka może nie jakaś rewelacyjna, ale może być. Tragedii nie ma. Ale dla mnie i tak najważniejsza jest muzyka.
Czy tylko tak mam, że nie mogę się doczekać jak będę miał już płytę w swoich rękach.
PS. Richie wrzucił taki wpis na twittera: "My record will be released all over the world. Special editions, photo books from the sessions, all kinds of stuff"
Świetna informacja, liczyłem na specjalne edycje płyty. I dobrze, że płyta będzie wydana na całym świecie.
-
- Have A Nice Day
-
- Have A Nice Day
Jak wiecie data premiery płyty została zmieniona na 18 września 2012r.
Tutaj jest artykuł, w który też jest o tym wzmianka, ale jedno zdanie mnie zainteresowało. Jon miał powiedzieć: "...The singer has announced no further plans for more solo dates...".
http://1037theloon.com/jon-bon-jovis-fa ... -business/
Tutaj jest artykuł, w który też jest o tym wzmianka, ale jedno zdanie mnie zainteresowało. Jon miał powiedzieć: "...The singer has announced no further plans for more solo dates...".
http://1037theloon.com/jon-bon-jovis-fa ... -business/
BJ - It's my life - Always !
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
Na stronie http://www.cdjapan.co.jp/detailview.html?KEY=UICN-1018 jest następująca tracklista - ciekawe, czy zgodna z finalną?
1. Burn That Candle Down
2. Every Road Leads Home To You
3. Weathering The Storm
4. Nowadays
5. Taking A Chance On The Wind
6. Sugar Daddy
7. I’ll Always Walk Beside You
8. You Can Only Get So High
9. Learnin’ How To Fly With A Broken Wing
10. Forgiveness Street
11. Seven Years Gone
12. World
13. Backseat Driver (bonus)
14. Let’s discus on the call (bonus)
1. Burn That Candle Down
2. Every Road Leads Home To You
3. Weathering The Storm
4. Nowadays
5. Taking A Chance On The Wind
6. Sugar Daddy
7. I’ll Always Walk Beside You
8. You Can Only Get So High
9. Learnin’ How To Fly With A Broken Wing
10. Forgiveness Street
11. Seven Years Gone
12. World
- imp
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
widziałam i też się zastanawiam, i jeszcze czy te ostatnie bonusowe kawałki będą różne w zależności od wydania płyty (po cichu mam taką nadzieję:)Ricky Skywalker pisze:Na stronie http://www.cdjapan.co.jp/detailview.html?KEY=UICN-1018 jest następująca tracklista - ciekawe, czy zgodna z finalną?
(...)
=============
Dand dawaj te foty! żebyś się potem nie wymigał
A za zaangażowanie, przynajmniej ode mnie