Newsy, różności, ploteczki...

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Wracając do tematu newsa - wydaje mi się że niestety tworzy coś pod zespół bo nagranie solowego albumu nie zajmuje nikomu ponad rok...Ale mam jednak nadzieję na solowy.
A jak nie to trudno - nie kupię albumu BJ bez gitary współkompozytora i współproducenta. Przykro mi ale trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść... ;)
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
alniac
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: alniac »

sobol_77 pisze:Slash to ten łysawy w okularach na prawo od Sambory?? :D
Wygrałeś ten temat :D
19.06.2013 – Gdańsk, Polska
12.07.2019 – Warszawa, Polska
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Nie no bądźmy poważni. Bez Sambory to nie będzie Bon Jovi i nie mam zamiaru tego kupować jeśli będzie wydane pod szyldem zespołu.
Zakładam się jednak,że Jon chcąc zrobić lekko na złość Richiemu, tym razem wyda mocno gitarową płyte ;p tym sposobem pokaże,że fani nie maja co sie gniewać na odejście Ryśka i zwali na niego brak dobrych gitar ostatnimi czasy.

Na solowy album JBJ jednak czekam i czuje,że będzie naprawde spoko.
Fuck, akurat jadłem zupe i całą klawiature mi zmoczyłeś tym tekstem ;p
Obrazek
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Dand pisze:
Fuck, akurat jadłem zupe i całą klawiature mi zmoczyłeś tym tekstem ;p
Przepraszam hehe.
A co do nagrania przez Bon Jovi albumu mocnego i gitarowego "na złość" - jakoś tego nie widzę (swoją drogą każdy album tak właśnie jest zapowiadany).
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Przesłuchałam wywiad i faktycznie pytanie padło w związku z zespołem, a Jon odpowiedział, że zacząl pisac i ma na razie kilka tekstów. Nagrywanie w 2015 a w 2016 wyjdzie płyta, ale czy płyta solowa czy BJ nie zostało doprecyzowane, za to odnoszę wrażenie, że chodzi o płytę zespołu, bo jeśli chciałby wydać solową to myślę, że powiedziałby o tym z góry.
Ciesze się, ze zaczyna się coś dziać, czy z Samborą czy bez niego już mi obojętne - chyba mnie wzięła znieczulica. Nie ukrywam, że czekam bardziej na płytę solowa Jona, czy płytę Jona, Davida i Tico niż na solowy projekt Richiego - zwłaszcza z Orianthi. Może ta sytuacja skłoni Sambora do podjęcia decyzji, co dalej. W każdym razie ode mnie 'no hard feelings'. ;)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
EVENo

Post autor: EVENo »

Oczywiście, że będzie to płyta zespołu. Dla Jona teraz liczyć się będzie tylko mamona, a przecież ciemny lud nie ma pojęcia, że w Bon Jovi był kiedykolwiek jakiś Sambora. I cokolwiek nie nagrają, w radiu i tak usłyszymy, że "panowie z New Jersey wciąż w dobrej formie".
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

alniac pisze:
A jaka jest nagroda? :)

[ Dodano: 2014-11-19, 12:38 ]
Dla mnie Bon Jovi bez Sambory to koniec Bon Jovi i tyle. Niestety.
Awatar użytkownika
alniac
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: alniac »

sobol_77 pisze:
alniac pisze:
Dożywotni wstęp na koncerty Samranthi (och, ja taka twórcza) ;]

Mnie też niestety wzięła znieczulica i w tym momencie ten news ani mnie ziębi, ani grzeje. Ktoś tu kiedyś napisał (nie wiem, czy nie czasem Ty, Sobol), że przeszedł mu fanatyzm zespołem i pierwsze miejsca w prywatnych rankingach już zajmują inni. U mnie jest chyba podobnie, choć mimo wszystko smutno mi z tego powodu. Musieliby nagrać z Samborą coś naprawdę epickiego, żebym wróciła do poprzedniego stanu.
Ale płytę i tak kupię. Do kolekcji.
19.06.2013 – Gdańsk, Polska
12.07.2019 – Warszawa, Polska
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Wolałabym płytę solową Jona. Dawno takiej nie było, jestem bardzo ciekawa jak by to wyszło po takiej przerwie. Jeśli jednak będzie to płyta wydana pod szyldem Bon Jovi - no cóż, panowie najwyraźniej już się nie dogadają. Ja płytę kupię bo dla mnie to zawsze będzie ukochany zespół (pomijam już kwestie mojej opinii co do zachowania Richiego przez cały ten czas, gdy jest poza zespołem bo zaraz znowu wywołam huragan na forum :P).
Powoli przestaje mi zależeć na powrotach i wielkich reunionach. Powoli też przestaje wierzyć, że są one możliwe.
Miejmy nadzieję, że to będzie solowa płyta Jona :)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
KondZik

Post autor: KondZik »

Nie bądźmy fanami-nastolatkami (oprócz tych którzy wiekowo mają do tego nadal prawo :D) Bon Jovi to zespół Jona i zawsze tak było, mniej czy bardziej. Robi co chce i z kim chce, nie ważne kto będzie grał na instrumentach. Nawet tutaj, na forum fanów widać że BJ = JBJ.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

KondZik pisze:Nawet tutaj, na forum fanów widać że BJ = JBJ.
Nie zgadzam się z tym. Bon Jovi to Jon, Richie, Dave, Tico oraz Hugh (mimo, że wciąż nie jest to oficjalne). Jeśli natomiast zespół nagra płytę bez jednego z członków z jakiegoś powodu (tu akurat grozi nam nieobecność Richiego) to nie można skreślać zespołu jako całości.. uważam, że dalej zasługują na to by fani kupili tę płytę. Osobiście kupiłabym ją nawet wtedy, gdyby to Jona miało na niej zabraknąć. To zespół tworzy Bon Jovi, a nie Jon (choć oczywiście jest on szefem i tego nie możemy mu odmówić).
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

KondZik

Post autor: KondZik »

Agata BJ pisze:
Nie zgadzam się z tym. Bon Jovi to Jon, Richie, Dave, Tico oraz Hugh (mimo, że wciąż nie jest to oficjalne). Jeśli natomiast zespół nagra płytę bez jednego z członków z jakiegoś powodu (tu akurat grozi nam nieobecność Richiego) to nie można skreślać zespołu jako całości.. uważam, że dalej zasługują na to by fani kupili tę płytę. Osobiście kupiłabym ją nawet wtedy, gdyby to Jona miało na niej zabraknąć. To zespół tworzy Bon Jovi, a nie Jon (choć oczywiście jest on szefem i tego nie możemy mu odmówić).

Przez lata wierzyłem w taką piękną wizję zespołu i jedności.
Dla mnie to ściema. Rządzi Jon i on pisze kawałki, mówi i decyduje jak będzie brzmiał album/piosenka. Wiadomo że były czasy jak to razem pisali, nawet Dave i pewnie było tak że jammowali i powstawaly kawałki ale teraz to pewnie głównie Jon wszystko pisze.
Te odpady z Crusha czy Bounce'a a nawet z HAND'a biją na głowe ostatni album.
Widać jak bardzo się wypalił. Zresztą Sambora też.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

KondZik pisze:
Agata BJ pisze:

Przez lata wierzyłem w taką piękną wizję zespołu i jedności.
Dla mnie to ściema. Rządzi Jon i on pisze kawałki, mówi i decyduje jak będzie brzmiał album/piosenka. Wiadomo że były czasy jak to razem pisali, nawet Dave i pewnie było tak że jammowali i powstawaly kawałki ale teraz to pewnie głównie Jon wszystko pisze.
Te odpady z Crusha czy Bounce'a a nawet z HAND'a biją na głowe ostatni album.
Widać jak bardzo się wypalił. Zresztą Sambora też.
Pewnie masz rację. Ja akurat pisałam o podejściu fanów, o którym wspomniałeś. W zasadzie to pisałam za siebie bo poczułam się nieco wywołana do odpowiedzi :D
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

sobol_77 pisze:
alniac pisze:
sobol_77 pisze:Slash to ten łysawy w okularach na prawo od Wygrałeś ten temat :D
Dożywotni wstęp na koncerty Samranthi (och, ja taka twórcza) ;]
Dobre, dobre :)
alniac pisze: Mnie też niestety wzięła znieczulica i w tym momencie ten news ani mnie ziębi, ani grzeje. Ktoś tu kiedyś napisał (nie wiem, czy nie czasem Ty, Sobol), że przeszedł mu fanatyzm zespołem i pierwsze miejsca w prywatnych rankingach już zajmują inni.
Fanatyzm mi przeszedł jakieś 10 lat temu i nie wiem, czy akurat ja to napisałem, bo piszę dużo głupich rzeczy :PPP. A tak poważnie, dla mnie Bon Jovi zawsze stanowiła cała piątka, a główny motor twórczy wiadomo - JB/RS. Brak Sambory dla mnie to duży minus i sygnał, że w zespole dzieje się źle i tyle. A przy okazji znak, czy czasem po prostu na zespół nr 1 obrać sobie kapelę jednak bardziej szczerą w tym co robi... Od kilku albumów zresztą do nowych nagrań podchodzę bez emocji i dawnego wyczekiwania. A rozczarowanie nimi jest coraz większe.
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Piękne są te wizje że zespół to jedność. Podobnie jak Kondzik wierzyłem w to wiele lat... ;)
Natomiast odstawiając na bok sentymenty do innych członków zespołu można ich łatwo i bezboleśnie wymienić. I prawie nikt nie zauważy. Wyjątkiem jest duet Jon/Richie bo to trzon kompozytorski odpowiedzialny za charakterystyczne brzmienie zespołu. Jak ktoś tego nie dostrzega to trudno. ;)
Płyty duetu Jon/John nie kupię na pewno bo to będzie jakieś Shanx Jovi... :D
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”