Jesteś na forum archiwalnym. Jeżeli szukasz aktualnego forum wejdź tutaj.

Velvet Revolver

Wszystko co dotyczy muzyki...

Moderator:BJbart

Stonka
Wild In The Streets

Post autor: Stonka » pn lis 08, 2004 4:37 pm

Red-aleś dał po zaworach nadzieją na powrót poziomu AFD.Zgadzam się z Kaasicą,wystarczy popatrzeć na obecny skład,gdzie po scenie gania odziany w dres i z chmarą warkoczyków na głowie Axl,obok przygrywa pół łysy osobnik z farbowanym czubem na głowie,kawałek dalej mechaniczne ruchy wykonuje człowiek z kubłem KFC na głowie,a przy keybordzie Dizzy wymachuje głową tak silnie,że,jak stwierdziłyśmy z Crushynką,za parę lat niezbędny mu będzie kołnierz ortopedyczny.Gdzież im tam do tych dobrych czasów...Teraz się ta kapela zwać winna Guns n'Posers.
Zresztą-nie przesadzajmy jeśli chodzi o rzekome kulenie bandu po odejściu Izzy'ego.Zespół ucierpiał na prezentacji estetycznej :wink:,ale w końcu na Use Your Illusion II,gdzie już nie ma po nim śladu,są rewelacyjni.
A co do Chinese Democracy-kawałek promujący jest całkiem niezły,nawet te industrialne ciągoty są raczej niesłyszalne.

kaasica
Wild In The Streets

Post autor: kaasica » pn lis 08, 2004 6:51 pm

Stonka pisze:kawałek dalej mechaniczne ruchy wykonuje człowiek z kubłem KFC na głowie
a tu Cię mam!!!! :wink: bo niejaki buckethead już zrezygnował z zaszczytnego miejsca zastępcy Slash'a :twisted:
Stonka pisze:Zresztą-nie przesadzajmy jeśli chodzi o rzekome kulenie bandu po odejściu Izzy'ego.Zespół ucierpiał na prezentacji estetycznej :wink:
nie będę zaprzeczać, że zespół stracił wtedy dużo i to nie tylko na estetyce, ale nie byłabym sobą gdybym nie wtrąciła, że jeszcze wiecej stracił po odejściu Slasha :twisted: zarówno na estetyce jak i brzmieniu itede...

redlique
Little Bit Of Soul

Post autor: redlique » pn lis 08, 2004 9:40 pm

Stonka: No co...przeciez kazdy moze pomarzyc... :twisted:

"Where's Izzy ?" - Izzy to podstawa GN'R to on napisal najlepsze teksty utworow. Juz po jego odejsciu zaczelo sie zle dziac, to juz nie byli ci sami Gunsi. Ale chlopak pomyslal i wziol sie za nagrywanie solowych plyt i wyszlo mu to naprawde niezle. Przyklad ? Polecam siegnac po plyte "117 Degrees" Wedlug mnie Axl juz nic nie dokona w muzycznym swiecie. Moze jako Dj lepiej by mu poszlo :lol: :twisted:

Stonka
Wild In The Streets

Post autor: Stonka » wt lis 09, 2004 4:52 pm

Kaasico-ależ ja wiem o tymże fakcie.Facet zmył się był po czterech latach siedzenia na stołku głównego wioślarza w zespole i straszenia zamaskowaną gębą oraz zakublonym łbem,po czym ogłosił wszem i wobec,że przynależność do G'n'R polega na nicnierobieniu.Moja wypowiedź była natchniona klipem do Chinese Democracy,gdzie przedstawione są wszystkie te elementym,plus ujęcie naszego uroczego rudego frontmana,odbezpieczającego karabinek snajperski.Pfef :shock: .
Red-no fakt faktem,jakby nie było-Izzy był jednym z założycieli grupy.Ale żeby zaraz chrzcić go mianem podstawy...?Nie przesadzałabym.Podstawowymi filarami byli Slash oraz Axl,acz jak się później okazało,to ten pierwszy był rozsądniejszy i spierniczył z pola bitwy,zanim został proch,to jest kiedy tylko Axl zaczął proponować tworzenie techno.Inteligentny,kudłaty człowiek :wink: .Co nie odbiera oczywiście racji Izzy'emu.Mam wrażenie,że w samym zespole nie pokazał całej w całej krasie swoich możliwości.Powiedz mi no Red,czy on na tej swojej solowej robocie śpiewa,oraz jak śpiewa,szalenie mnie to interesuje.
A ja jednak cały czas mam nadzieję,że Rudy czegoś tam jednak może jeszcze dokonać,a gdy weźmie się za didżejowanie,osobiście wybiorę się do Stanów i sowicie nakopię mu w dupsko,w czym liczę na pomoc Crushynki na przykład.Jeszcze jacyś ochotnicy?Złotówka przedpłaty :) .

kaasica
Wild In The Streets

Post autor: kaasica » wt lis 09, 2004 5:46 pm

Stonka pisze:Moja wypowiedź była natchniona klipem do Chinese Democracy,gdzie przedstawione są wszystkie te elementym,plus ujęcie naszego uroczego rudego frontmana,odbezpieczającego karabinek snajperski.Pfef :shock: ..
współczuję :wink: nie oglądałam i oglądać nie zamierzam... ;/
Stonka pisze:Podstawowymi filarami byli Slash oraz Axl,acz jak się później okazało,to ten pierwszy był rozsądniejszy i spierniczył z pola bitwy,zanim został proch,to jest kiedy tylko Axl zaczął proponować tworzenie techno.Inteligentny,kudłaty człowiek :wink: ..
ładnie powiedziane :wink: :D
Stonka pisze:Powiedz mi no Red,czy on na tej swojej solowej robocie śpiewa,oraz jak śpiewa,szalenie mnie to interesuje.
powiedz i mi, bo mnie tez to interesuje, bo od jakiegos zcasu staram się o dostanie w swoje łapki jego utworów, ale na razie bez powodzenia :(

redlique
Little Bit Of Soul

Post autor: redlique » wt lis 09, 2004 6:59 pm

Tak, jak najbardziej. Izzy spiewa na swoich plytach i gra na gitarce :) I nie nie ma co ukrywac, ze robi to swietnie. Wiem, ze poza "117 Degrees" wydal takie albumy jak: "River", "Izzy Stradlin & JuJu Hounds". Moge sie jedynie wypowiedziec odnosnie do plyty "117 Degrees", tylko ta udalo mi sie zdobyc. :wink: Plyta wedlug mnie jest miodzio !! Prawie calosc nagrana w stylu gunsowego "Used To Love Her" (chyba nie musze przedstawiac tej piosenki, przynajmniej tym, ktorzy sluchaja GN'R :wink: ) No i glos Izzy'ego doskonale pasuje na plycie. Utwory, ktore szybko wpadaja w ucho: "Ain't It A Bitch", "Gotta Say", "Parasite"(jest jak "Attitude" nawet pod wzgledem czasu, rownie czadowa), "Good Enough", "117" i "Here Before You".
WIec jak bedziecie mieli mozliwosc dostania jej w swoje rece, nie zastanawiajcie sie nawet nad propozycja. Ta plyta ma wypisane: "Lay Your Hands On Me!" :wink:

Stonka
Wild In The Streets

Post autor: Stonka » wt lis 09, 2004 7:04 pm

Meh,meh :) .
Ciekawe tylko,gdzie ją można dostać,bo że w żadnym normalnym,wolnostojącym sklepie muzycznym,to pewne.

redlique
Little Bit Of Soul

Post autor: redlique » wt lis 09, 2004 7:13 pm

http://www.fan.pl/shopping/lista.php?st ... &og=3&ot=1
Klikajac na plyte "River" mozna sobie przesluchac utwory.
Badz tez, mozna sobie posciagac z Kazaa itp. :twisted: 8)

Stonka
Wild In The Streets

Post autor: Stonka » śr lis 10, 2004 2:44 pm

AAA,senkju ci ja wery mocz,dobry człowieku!

kaasica
Wild In The Streets

Post autor: kaasica » śr lis 10, 2004 6:55 pm

mrauuuuuuu!!!!
sporo on tego wydał... :?

redlique
Little Bit Of Soul

Post autor: redlique » śr lis 10, 2004 7:34 pm

Sporo, sporo...nie opieprza sie tak jak Axl.

kaasica
Wild In The Streets

Post autor: kaasica » śr lis 10, 2004 8:02 pm

tiaaa..
ale szczerze mówiac to przesłuchaniu tych paaru utworków tylko sie wkurzyłam bo one takie urywane ;/ :x
a poza tym szokneło mnie lekko jak zobaczyam go w krótkich włosach!!!! :shock: bo dotychczas widziałam go tylko z długimi...

Stonka
Wild In The Streets

Post autor: Stonka » śr lis 10, 2004 8:14 pm

I chyba lepiej z nimi wyglądał...chociaż teraz,jako stateczny pan lat 40,chyba faktycznie głupio by się prezentował.
A mnie strzeliły głośniki i odsłuchiwanie poszło na grzyby.Siugar fakar,no :? .

kaasica
Wild In The Streets

Post autor: kaasica » czw lis 11, 2004 3:31 pm

no chyba faktycznie lepiej.. ale w sumie jest dużo 'starszych' panów z długimy włosami i jest im w nich calkiem nieźle.. (oczywiscie niewszystkim) :wink:

Stonka
Wild In The Streets

Post autor: Stonka » czw lis 11, 2004 6:01 pm

Mm...a rzuć przykładem.

Zablokowany