Powstaje nowy album Bon Jovi...

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

prezes1 pisze:
PePe pisze:Nie wszyscy są tu dlatego, że kochają BJ :) Kochają dobrą muzykę a nie zespół ;) I to różni ich od wielu tutaj obecnych.
Przykro mi moi drodzy ale w takim razie was nie rozumiem. Przeczycie sami sobie. Chyba się pogubiliście już totalnie przez te nieszczęsne BWC i WAN. Kilka postów wcześniej Pepe pisze że kocha BJ i tę inną kapelę(GOO GOO Dolls) za to co robili wcześniej(i porównuje do samochodu etc). Teraz pisze że kocha tylko muzykę a nie zespół...
Sobol nie raz wcześniej wspominał że kocha Ryśka...To jak to jest z tą miłością? :D
Panie Prezes czytamy cały wątek ze zrozumieniem !! :) Nie pisałem o sobie a odnośnie tego co zacytowałem w swoim poście ;)
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: kikusia28 »

prezes1 pisze:
PePe pisze:Nie wszyscy są tu dlatego, że kochają BJ :) Kochają dobrą muzykę a nie zespół ;) I to różni ich od wielu tutaj obecnych.
Przykro mi moi drodzy ale w takim razie was nie rozumiem. Przeczycie sami sobie. Chyba się pogubiliście już totalnie przez te nieszczęsne BWC i WAN. Kilka postów wcześniej Pepe pisze że kocha BJ i tę inną kapelę(GOO GOO Dolls) za to co robili wcześniej(i porównuje do samochodu etc). Teraz pisze że kocha tylko muzykę a nie zespół...
Sobol nie raz wcześniej wspominał że kocha Ryśka...To jak to jest z tą miłością? :D
he he , bo wiesz Prezes , mnie się wydaje , że Ci co najbardziej wyzywają po prostu najbardziej Ich kochają :D
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

Po prostu czytajcie co i kto tu pisze i do kogo..... Dżizas ludzie :)
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Panie Pepe nie mi zgadywać i domyślać się czy jesteście razem w 'paczce Sobola' czy też jesteś ich adwokatem :D
Nie znamy się, jak skoczymy na piwko to możemy podyskutować bez nieporozumień ;)
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kikusia28 »

Eeee Dzizaz, akurat wiedziałam , że nie mówisz o sobie . Weź się lepiej za układanie setlisty marzeń , bo czas leci , a należy ją wysłać gdzie trzeba ...
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Damned »

Proponuję, aby z najlepszych utworów typu Dry County czy Something to Believe In, wyciąć 90 sekund (zwrotka + refren), uciąć bezczelnie w pół wersu, przekonwertować do marnej jakości dźwięku i doszukiwać się w tych zbezczeszczonych zwłokach po dziele sztuki czegoś wartościowego...

Oczywiście na What About Now takich dzieł sztuki się nie spodziewam, ale nie mam prawa ich sądzić po wysłuchaniu gównianego, nieoficjalnego wycieku fragmentów...
Ludzie cierpliwości, skasujcie te snippety, zamiast psuć sobie nastrój... ;)

PS. Większość albumów z premierą 8. marca już wyciekło.. jutro maksymalnie powinniśmy poznać nowy materiał :)
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Wracając do albumu...

Jon w wywiadzie dla Daily Record przyznał,że płytę stworzył sam,zaczął tworzyć we wrześniu 2011. Pozostali przyjechali bezpośrednio na nagrania. Chciał wcześniej w proces zaangażować Tico ale było to tuż po skończeniu trasy i Tico...odmówił. Przytacza,że ich dialog wyglądał mniej więcej tak :
JBJ: Tico przyjedź na na nagrania nowych demówek.
T: Nie
JBJ: Co znaczy nie ?
T: Mówiłeś,że do końca roku ( po trasie ) nie będziemy pracować. Odpowiedź brzmi NIE. Jesteś szalony, chce sobie troche pożyć swoim życiem.

W demówkach więc pomógł jakiś inny perkusista. Zaczynam wątpić co do tych opisów jak to Richie podawany jest jako twórca niektórych piosenek. Chyba to ściema.
Całość artykuł i wywiadu tutaj - http://www.dailyrecord.co.uk/entertainm ... nd-1740311

[ Dodano: 2013-03-03, 17:31 ]
Może jak zaczniemy to traktować jak solową plytę Jona to zdobędziemy inne spojrzenie na WAN ? Tzn od Jona solo nie oczekujemy mocno rockowej warstwy muzycznej. W WAN nie ma fajnych gitar, bo i nie ma Sambory, ok zagrał to ale pewnie nie stworzył tylko odegrał gotowe nuty. WAN to po prostu uboga,nowoczesna krewna DestinationA. Wtedy to może nie wychodzi tak źle...Wiadomo nie porównuje tego bo to inna liga ale i powiedzmy sobie szczerze - Jon w latach 90tych to też zupełnie inna liga niż Jon 2013.
Oczywiście zachodzi pytanie czemu to wszystko nazywać Bon Jovi skoro to solowy projekt Jona. Jest to potężny minus. Wszystko sprowadza się do trasy, gdyby nie chęć wielkiej trasy to to na pewno był by solowy krążek.
Obrazek
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

Od kilku dni, za każdym razem, gdy wchodzę na forum i widzę ten temat aktywny, mam nadzieję, że jest przeciek....
Awatar użytkownika
Risting
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Risting »

Milla pisze:Od kilku dni, za każdym razem, gdy wchodzę na forum i widzę ten temat aktywny, mam nadzieję, że jest przeciek....
high 5! ta ciekawość doprowadza mnie do szału ;/
These open arms...
Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

Risting pisze:
Milla pisze:Od kilku dni, za każdym razem, gdy wchodzę na forum i widzę ten temat aktywny, mam nadzieję, że jest przeciek....
high 5! ta ciekawość doprowadza mnie do szału ;/
Lipa, dziś przekopałam cały internet. Pilnie strzegą swojego dzieła. Można się było spodziewać ;)
Awatar użytkownika
Mona Tozzi
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Mona Tozzi »

Dand, masz rację, ten wywiad wiele wyjaśnia i rzuca nowe światło na WAN...
"Don't waste your time away thinkin' 'bout yesterday's blues"
Awatar użytkownika
dobek994
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: dobek994 »

Ano, ten album to głównie robota Jona, ten wywiad to potwierdza.
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!

https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

Trochę smutne ;/
Awatar użytkownika
dobek994
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: dobek994 »

Może troche rozczarowywujące, że zespół jako zespół mało miał wkładu w ten album, jedynie grają to co szef stworzył. Ale jakoś nie wierze by w ogóle reszta nie miała nic do powiedzenia na nowym albumie, na pewno coś napisali :)
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!

https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Damned »

Tak samo było podczas nagrywania poprzednich płyt, a zwłaszcza Lost Highway, które przez pewien moment mogło nawet stać się solową płytą Jona... Na The Circle wiele utworów napisali wspólnie, ale pewnie tylko dlatego, że były napisane jeszcze podczas trasy w 2008 roku.

Mówiliśmy już o tym wcześniej, że praca w studio nie wyglądała ostatnio tak, jak chociażby za czasów BJTV, kiedy byliśmy na bieżąco zasypywani obszernymi fragmentami z prac w Sanktuarium II.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”