Powstaje nowy album Bon Jovi...

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Tym czym BJ się stało widać w ewolucji zespołu obejmującej lata 2000-2013 a nie AD2013.
Ale o tym już mówiliśmy, nie będę się powtarzał. To samo o snippetach, nie będę się powtarzał. Zespołu nie bronię, też wolałbym żeby nagrali Bag of Bones ale jestem realistą a nie marzycielem... ;)
Dla mnie czymś nienormalnym było nagranie BWC i gdyby cała płyta była taka to rzeczywiście poważnie zastanowiłbym się nad ich dalszym słuchaniem...Ale tak na szczęście nie jest... :))
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

sobol_77 pisze: Skończcie pier..olić że są starsi itd. Saxon nowym singlem zmietli wszystko. Maiden za chwilę będzie w Polsce z kolejną genialną trasą, Europe urywa jaja jak nigdy, choć wcześniej byli cieniem BJ a teraz chłopaki z NJ mogą im buty czyścić, Def Leppard brzmi jak za najlepszych lat ze Steve'm, a Bon Jovi???? Śmiech jeden wielki. Rihanna na żywo brzmi agresywniej i bardziej rockowo... Poważnie. Życzę dobrego samopoczucia przy najnowszym potworku chyba jednak Jona Bon Jovi.
Niestety zgadzam się. Stonesi jakoś mogą nagrać taki Doom and gloom a nuta jest przezajebista. Można się przyzwyczaić do faktu, że BJ będą grali bardziej pop niż rock ale niech to chociaż będzie dobry pop. Mam nadzieję, że odbije się to na nich czkawką i z następnym albumem nas zaskoczą......taaaaa, jasneeeeee :whoeva:
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:)

Post autor: TheRock »

Michale i Sobolu - dobrze i szczerze napisane. Tylko szkoda, że i tak jest to bez znaczenia. Fanatycy Bon Jovi zszokowani fantastyczną jakością i "ambitnością" nowych utworów i tak mają w dupie to, że Wam się nie podoba. Przede wszystkim zespół myśli, że dalej jest fajny i to nie rokuje dobrze na przyszłość.
...and just only rock...
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

PePe pisze: Niestety zgadzam się. Stonesi jakoś mogą nagrać taki Doom and gloom a nuta jest przezajebista.
Właśnie o to mi chodzi !! Thx za zrozumienie, bo do większości nie dociera prosty fakt - Bon Jovi stali się kolejną kapelą, która zlewa się z cała masą innych, nie dając nic w zamian.

[ Dodano: 2013-03-03, 13:45 ]
TheRock pisze:Michale i Sobolu - dobrze i szczerze napisane. Tylko szkoda, że i tak jest to bez znaczenia. Fanatycy Bon Jovi zszokowani fantastyczną jakością i "ambitnością" nowych utworów i tak mają w dupie to, że Wam się nie podoba. Przede wszystkim zespół myśli, że dalej jest fajny i to nie rokuje dobrze na przyszłość.
Niestety masz rację. Od rana lecę po koncertach BJ i aż mi przykro patrząc na rockowy kiedyś zespół.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: TheRock »

prezes1 pisze:Tym czym BJ się stało widać w ewolucji zespołu obejmującej lata 2000-2013 a nie AD2013.
Ale o tym już mówiliśmy, nie będę się powtarzał. To samo o snippetach, nie będę się powtarzał. Zespołu nie bronię, też wolałbym żeby nagrali Bag of Bones ale jestem realistą a nie marzycielem... ;)
Dla mnie czymś nienormalnym było nagranie BWC i gdyby cała płyta była taka to rzeczywiście poważnie zastanowiłbym się nad ich dalszym słuchaniem...Ale tak na szczęście nie jest... :))
prezes1 Ty chyba właśnie wypiłeś tę flaszkę. K...a ! HAND Bounce Ty porównujesz do WAN-a oszalałeś ?

i najważniejsze w tym wszystkim The Circle !!!!!!!!!!!!!!!!!! jest "olbrzymio" lepszy od od tego nowego czegoś !!!.
...and just only rock...
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Nic nie porównuję. Mówię o mentalnej ewolucji Jona, który zapragnął być np. Cohenem i gwiazdą pop and country...I kurczę blade, WANa jeszcze nie mam na półce, jeszcze nie słuchałem. Macie chłopaki linka to dajcie...
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Re: :)

TheRock pisze:to nie rokuje dobrze na przyszłość.
Posunąłbym się o krok dalej. To nie ROCKUJE dobrze na przyszłość :D
adam2311
It's My Life
It's My Life

Post autor: adam2311 »

akurat europe dupy nie urywa,to ze gitarowo to nie znacy ze tak zajebiscie!!bo do mnie nowy europe nie przemawia,a koncerty graja słabsze od bon jovi i to sporo
kowal
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

adam2311 pisze:akurat europe dupy nie urywa,to ze gitarowo to nie znacy ze tak zajebiscie!!bo do mnie nowy europe nie przemawia,a koncerty graja słabsze od bon jovi i to sporo
Gówno prawda. Ja przynajmniej na moje urodziny przy Europe prawe kark i nogi połamałem, przy BJ można co najwyżej zasnąć. Albo umrzeć od żałosnego zawodzenia Jona.
Najbardziej banalny przykład - z Wrocławia (brak kołków znanych z BJ):
http://www.youtube.com/watch?v=mzvdRutrK1g
EVENo

Post autor: EVENo »

Wyjaśnijcie mi proszę, bo nie wiem, czy taki jest stan rzeczy, czy mam pecha do filmików...

Czy publiczność na koncertach BJ zawsze jest tak mało żywa? Sobol zapodaje pierwszy lepszy link z koncertu Europe i publika bawi się jak należy, a co wskakuję na nagranie z występu BJ to mam wrażenie, że ci ludzie tam są za karę.
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

EVENo pisze: Czy publiczność na koncertach BJ zawsze jest tak mało żywa? Sobol zapodaje pierwszy lepszy link z koncertu Europe i publika bawi się jak należy, a co wskakuję na nagranie z występu BJ to mam wrażenie, że ci ludzie tam są za karę.
To akurat urok Stanów ;) Publiczność tam zawsze jest cieciowata ;)
adam2311
It's My Life
It's My Life

Post autor: adam2311 »

oczywiście ze publika stanow,akurat byłem na tym koncercie europe i kocham ten zespol ale ja ich pokochałem ich za melodyjność a teraz w nowym europe tego już nie ma.robia fajna muzyke ale jako europe to do mnie nie przemawia i tyle.mam takie prawo
kowal
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

EVENo pisze:Wyjaśnijcie mi proszę, bo nie wiem, czy taki jest stan rzeczy, czy mam pecha do filmików...

Czy publiczność na koncertach BJ zawsze jest tak mało żywa? Sobol zapodaje pierwszy lepszy link z koncertu Europe i publika bawi się jak należy, a co wskakuję na nagranie z występu BJ to mam wrażenie, że ci ludzie tam są za karę.
Może to dlatego, że 1 maja mam urodziny i się postarali?? No i to Polska była.
:)
Chyba jednak nie, Jon swoje urodziny świętował śpiąc przy majku i ruchem scenicznym wstrzymał słońce, ruszył ziemię...
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

Czytam tą Waszą dyskusję i niestety, ale w wielu kwestiach przyznam Wam rację ;/ chłopaki nową płytą pokazali, że coraz bardziej staczają się do pop-rocku... Chcę ich bronić, mówić, że mają swój wiek, ale jest wiele przykładów na to, że wiek jest bez znaczenia. Mick Jagger wymiata do tej pory. Aerosmith jest sto lat dłużej na scenie a dalej robią fajne numery. Kilka razy już chyba podawałam "Street Jesus" na przykład... Wchodzi refren, drugi wers i buty spadają! http://www.youtube.com/watch?v=OxoXD0tpLvw a BJ przy nich to dzieciaki!
Mi osobiście podoba się kilka piosenek z płyty, ale niestety nie jest to stare BJ... Przez chwilę przez głowę mi przeszła myśl, że wypalił się w nich rockowy duch i ciągną to jeszcze dla kasy... Mam nadzieję, że tak nie jest :( mimo wszystko ich kocham, są częścią mojego życia i przez jedną płytę nie powiem im- żegnam- bo przecież uwielbiam ich muzykę, to co tworzyli tyle lat... i czekam na koncert w Polsce, bo to będzie spełnienie moich marzeń!
Niech ktoś ich kopnie w tyłek i powie--- hej, nazywacie się Bon Jovi, ta nazwa zobowiązuje!
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Milla pisze:Czytam tą Waszą dyskusję i niestety, ale w wielu kwestiach przyznam Wam rację ;/ chłopaki nową płytą pokazali, że coraz bardziej staczają się do pop-rocku... Chcę ich bronić, mówić, że mają swój wiek, ale jest wiele przykładów na to, że wiek jest bez znaczenia. Mick Jagger wymiata do tej pory. Aerosmith jest sto lat dłużej na scenie a dalej robią fajne numery. Kilka razy już chyba podawałam "Street Jesus" na przykład... Wchodzi refren, drugi wers i buty spadają! http://www.youtube.com/watch?v=OxoXD0tpLvw a BJ przy nich to dzieciaki!
Mi osobiście podoba się kilka piosenek z płyty, ale niestety nie jest to stare BJ... Przez chwilę przez głowę mi przeszła myśl, że wypalił się w nich rockowy duch i ciągną to jeszcze dla kasy... Mam nadzieję, że tak nie jest :( mimo wszystko ich kocham, są częścią mojego życia i przez jedną płytę nie powiem im- żegnam- bo przecież uwielbiam ich muzykę, to co tworzyli tyle lat... i czekam na koncert w Polsce, bo to będzie spełnienie moich marzeń!
Niech ktoś ich kopnie w tyłek i powie--- hej, nazywacie się Bon Jovi, ta nazwa zobowiązuje!
Brawo !! Kolejny głos rozsądku a nie zapatrzenia !!
Ostatnio zmieniony 3 marca 2013, o 13:21 przez sobol_77, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”