Oceny - What About Now?
Moderator: Mod's Team
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
A potem się okaże, że jest na prawdę a Ty olejesz temat bo pomyślisz, że znowu jakiś fakeDand pisze:Weźcie zostawcie ten temat dla prawdziwego wycieku bo co sie pojawia na głównej to myśle ,że to już a potem lipa
życie.
[ Dodano: 2013-02-26, 11:14 ]
swoja drogą ciekawe do ilu stron dojdziemy zanim pojawi się prawdziwa recenzja kogoś z forum
A mnie ciekawi czy to ogólnie ma sens. Nie lepiej poczekać na płyte? Już sam zespół grając te dwa koncert w Europie zaprezentował ponad połowe materiału o ile dobrze pamiętam. Do tego co jakiś czas wrzucają urywki z wersji studyjnej, do tego mamy już singla i singla wspomagającego. Wg mnie płyta będzie słaba jak barszcz i stąd ta cała otoczka i zabawa. A już pytania Jona na koncercie jak się podoba z taką niepewnością w głosie to oddają najlepiej. Ja chyba bym nic nie powiedział na koncercie. I będe się dobrze bawił w Gdańsku ale dlatego, że to "mój" zespół i z nim dorastałem. I że czekam na koncert w Polsce tak jak tu wszyscy już x lat, a nie dlatego że nowe płyty są "superaśne" i w pełni mnie kręcą.
I zapewne kupie płyte bo jestem fanem (ślepym?) i pewnie będzie odtwarzana jak LH czy HAND czy inne coś tam raz na pół roku (co chyba i tak niezłą średnią jest).
I zapewne kupie płyte bo jestem fanem (ślepym?) i pewnie będzie odtwarzana jak LH czy HAND czy inne coś tam raz na pół roku (co chyba i tak niezłą średnią jest).

- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Myślę, że ani zespół, anie wytwórnia nie uważają, że album jest słaby. Myślę, że nie po to taka kasa w promocję.KondZik pisze:Wg mnie płyta będzie słaba jak barszcz i stąd ta cała otoczka i zabawa.
Jak wiadomo album planowano wstępnie wydać w grudniu (20go), a potem w styczniu, ale ze względu na Ryśka przesunięto premierę.
A jak przesuwano date premiery to wzięto pod uwagę plusy takiego rozwiązania. Promocja materiału na koncertach. To że kilku zatwardziałym fanom na forum się coś nie podoba to nie oznacza, że ludzie na koncertach nie powiedzą, fajne! i zamówią album w domu.
Jak dla mnie jedynym minusem to ilość piosenek, które ujrzały światło dzienne. Gdyby nie bonusy i to, że się z Amen powstrzymałem to zostałyby mi do wysłuchania tylko 4 nowe kawałki
A to czy komuś się podoba to co usłyszał czy nie to sprawa gustu oczywiście.
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ratingi przed sprzedażowe z Amazonu US i UK :Adrian pisze:To że kilku zatwardziałym fanom na forum się coś nie podoba to nie oznacza, że ludzie na koncertach nie powiedzą, fajne! i zamówią album w domu.
Reg Edition US 57 Deluxe Edition US 284
Reg Edition UK 21 Deluxe Edition UK 37
Jak widać bardzoooo sie spodobały i ludzie po koncercie tłumnie ruszyli do składania zamówień

- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Pamiętajmy, że do pierwotnej premiery (26 marca) został jeszcze dokładnie miesiąc. Wmawianie sobie, że skoro The Circle wyciekł na 2 tygodnie przed, to z What About Now musi być tak samo, jest błędne. Bo niby z jakiej racji tak ma być?
Płyta była planowana na koniec marca i możliwe, że jej dystrybucja po świecie rozpocznie się dopiero z początkiem marca, a w tym momencie jest jeszcze pilnie strzeżona. W przypadku What About Now leak pojawi się jak widać późno i jest to jak najbardziej fair w stosunku do osób które czekają z odsłuchaniem do samej premiery.
Czekam na leak i codziennie sprawdzam czy już jest, ale tylko z uwagi na przełożenie premiery. Normalnie, nie miałbym złudzeń, że płyta już może krążyć po necie.
Płyta była planowana na koniec marca i możliwe, że jej dystrybucja po świecie rozpocznie się dopiero z początkiem marca, a w tym momencie jest jeszcze pilnie strzeżona. W przypadku What About Now leak pojawi się jak widać późno i jest to jak najbardziej fair w stosunku do osób które czekają z odsłuchaniem do samej premiery.
Czekam na leak i codziennie sprawdzam czy już jest, ale tylko z uwagi na przełożenie premiery. Normalnie, nie miałbym złudzeń, że płyta już może krążyć po necie.
Sprawa gustu i dlatego napisałem że moim zdaniem. No raczej każdy artysta wydający czy piszący w danym momencie utwór jest bardzo podekscytowany i to normalne.
Ciekawi mnie jak się sprzeda album bo wyciągając dane z wiki to mamy:
Bounce 6 mln
HAND 7 mln
LH 4 mln
TC 3 mln
Chociaż czy te dane są dobre to ciężko powiedzieć, jak zsumowałem wszystkie albumy to wyszło 133, 8 mln.
Ale tak jak mówie bazowanie na wikipedii to troche bieda.
Jednak Jon chcący być na czasie i nadal dobrze się sprzedawać z pewnością uwzględni to jak się ta płyta sprzeda kiedy będzie chciał nagrać następną.
Nie było jeszcze chyba płyty którą oceniłem tutaj w sensie not (o ile dobrze pamiętam) więc pewnie i tej tak nie ocenie.
Czasem przeglądam opinie na różnych stronach np na onecie znalazłem "żenada...disco łączone z country...masakra". Przykre ale chwilami prawdziwe.
A to że Jon pytał na koncercie jak się podoba to nie mogłbyć wynik reakcji niektórych fanów po premierze BWC? To gdybanie ale nie wszyscy tutaj opierają sie na faktach więc też sobie gdybam. Bo tak o.
Ciekawi mnie jak się sprzeda album bo wyciągając dane z wiki to mamy:
Bounce 6 mln
HAND 7 mln
LH 4 mln
TC 3 mln
Chociaż czy te dane są dobre to ciężko powiedzieć, jak zsumowałem wszystkie albumy to wyszło 133, 8 mln.
Ale tak jak mówie bazowanie na wikipedii to troche bieda.
Jednak Jon chcący być na czasie i nadal dobrze się sprzedawać z pewnością uwzględni to jak się ta płyta sprzeda kiedy będzie chciał nagrać następną.
Nie było jeszcze chyba płyty którą oceniłem tutaj w sensie not (o ile dobrze pamiętam) więc pewnie i tej tak nie ocenie.
Czasem przeglądam opinie na różnych stronach np na onecie znalazłem "żenada...disco łączone z country...masakra". Przykre ale chwilami prawdziwe.
A to że Jon pytał na koncercie jak się podoba to nie mogłbyć wynik reakcji niektórych fanów po premierze BWC? To gdybanie ale nie wszyscy tutaj opierają sie na faktach więc też sobie gdybam. Bo tak o.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Bo chcę mieć jakieś wspomnienia i coś nowego jak będę słuchał album od 1 do ostatniego numeru (fajnie jakby od razu z bonusami wyciekło).AxeL pisze:Skoro tak wyczekujesz albumu to dlaczego wstrzymujesz sie z przesłuchaniem Amen?
Pytanie jakie byłyby miejsca bez takiej promocji?Dand pisze:Ratingi przed sprzedażowe z Amazonu US i UK :Adrian pisze:To że kilku zatwardziałym fanom na forum się coś nie podoba to nie oznacza, że ludzie na koncertach nie powiedzą, fajne! i zamówią album w domu.
Reg Edition US 57 Deluxe Edition US 284
Reg Edition UK 21 Deluxe Edition UK 37
Jak widać bardzoooo sie spodobały i ludzie po koncercie tłumnie ruszyli do składania zamówień
Ciekawa opinia. Osobiście nie mam takich skojarzeń odnośnie BJ.KondZik pisze: Czasem przeglądam opinie na różnych stronach np na onecie znalazłem "żenada...disco łączone z country...masakra". Przykre ale chwilami prawdziwe.
Disco + Country ewidentnie przywodzi na myśl Rednex.! Świetny, imprezowy zespół z jajem.
Na koncert bym nie poszedł, ale chyba nie ma osoby, która nie słyszałaby "Cotton Eye Joe", "Spirit Of The Hawk" czy "Wish You Were Here".
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Jak muzyka jest dobra to sama sie obroni. Zwłaszcza gdy zespół jest znany i jakąś renome ma. Jak jest słaba to najlepsza promocja na świecie nie pomoże. Chyba,że mówimy o piosnkach typu Ona tanczy dla mnie, tam promocja zdziała cuda. No ale zakładam,że mamy na myśli muzyke rockową gdzie słuchacz jest bardziej wymagający.Adrian pisze: Pytanie jakie byłyby miejsca bez takiej promocji?

W sumie powiem Wam że boję się trochę tej perkusji którą słyszałem w What About Now - tam jest coś takiego denerwującego jak w No Apologies, taki buracki beat. I bardzo nie chcę żeby cała płyta tak brzmiała.
Czekam nieciepliwie na wyciek. A jeśli chodzi o Amen to dla mnie na prawdę wspaniały numer, a fragment wysokiego G z wersji studyjnej robi nadzieję na ponadprzeciętne wykonanie na płycie. Także jeśli ktoś jeszcze nie zna to na pewno będzie pod wrażeniem.
Czekam nieciepliwie na wyciek. A jeśli chodzi o Amen to dla mnie na prawdę wspaniały numer, a fragment wysokiego G z wersji studyjnej robi nadzieję na ponadprzeciętne wykonanie na płycie. Także jeśli ktoś jeszcze nie zna to na pewno będzie pod wrażeniem.
- AxeL
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ktos ewidentnie pocisnął bj a Ty widzisz w tym rózowa strone. Nie mowie ze to zle z Twojej strony. Ale zawsze bronisz zespołu mimo ze czasem zasługuja na pocisk:)KondZik napisał/a:
Ciekawa opinia. Osobiście nie mam takich skojarzeń odnośnie BJ.
Disco + Country ewidentnie przywodzi na myśl Rednex.! Świetny, imprezowy zespół z jajem.
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days