Oceny - What About Now?

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

To posłuchaj sobie chociaż Amen koncertowej...
Pewnie w tym tygodniu coś wypłynie...Więc spokojnie...
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Weźcie zostawcie ten temat dla prawdziwego wycieku bo co sie pojawia na głównej to myśle ,że to już a potem lipa ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Dand pisze:Weźcie zostawcie ten temat dla prawdziwego wycieku bo co sie pojawia na głównej to myśle ,że to już a potem lipa ;]
A potem się okaże, że jest na prawdę a Ty olejesz temat bo pomyślisz, że znowu jakiś fake ;)

życie.

[ Dodano: 2013-02-26, 11:14 ]
swoja drogą ciekawe do ilu stron dojdziemy zanim pojawi się prawdziwa recenzja kogoś z forum ;)
KondZik

Post autor: KondZik »

A mnie ciekawi czy to ogólnie ma sens. Nie lepiej poczekać na płyte? Już sam zespół grając te dwa koncert w Europie zaprezentował ponad połowe materiału o ile dobrze pamiętam. Do tego co jakiś czas wrzucają urywki z wersji studyjnej, do tego mamy już singla i singla wspomagającego. Wg mnie płyta będzie słaba jak barszcz i stąd ta cała otoczka i zabawa. A już pytania Jona na koncercie jak się podoba z taką niepewnością w głosie to oddają najlepiej. Ja chyba bym nic nie powiedział na koncercie. I będe się dobrze bawił w Gdańsku ale dlatego, że to "mój" zespół i z nim dorastałem. I że czekam na koncert w Polsce tak jak tu wszyscy już x lat, a nie dlatego że nowe płyty są "superaśne" i w pełni mnie kręcą.
I zapewne kupie płyte bo jestem fanem (ślepym?) i pewnie będzie odtwarzana jak LH czy HAND czy inne coś tam raz na pół roku (co chyba i tak niezłą średnią jest). :whoeva:
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

KondZik pisze:Wg mnie płyta będzie słaba jak barszcz i stąd ta cała otoczka i zabawa.
Myślę, że ani zespół, anie wytwórnia nie uważają, że album jest słaby. Myślę, że nie po to taka kasa w promocję.
Jak wiadomo album planowano wstępnie wydać w grudniu (20go), a potem w styczniu, ale ze względu na Ryśka przesunięto premierę.
A jak przesuwano date premiery to wzięto pod uwagę plusy takiego rozwiązania. Promocja materiału na koncertach. To że kilku zatwardziałym fanom na forum się coś nie podoba to nie oznacza, że ludzie na koncertach nie powiedzą, fajne! i zamówią album w domu.

Jak dla mnie jedynym minusem to ilość piosenek, które ujrzały światło dzienne. Gdyby nie bonusy i to, że się z Amen powstrzymałem to zostałyby mi do wysłuchania tylko 4 nowe kawałki ;)

A to czy komuś się podoba to co usłyszał czy nie to sprawa gustu oczywiście.
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Skoro tak wyczekujesz albumu to dlaczego wstrzymujesz sie z przesłuchaniem Amen?
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze:To że kilku zatwardziałym fanom na forum się coś nie podoba to nie oznacza, że ludzie na koncertach nie powiedzą, fajne! i zamówią album w domu.
Ratingi przed sprzedażowe z Amazonu US i UK :
Reg Edition US 57 Deluxe Edition US 284
Reg Edition UK 21 Deluxe Edition UK 37

Jak widać bardzoooo sie spodobały i ludzie po koncercie tłumnie ruszyli do składania zamówień :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Pamiętajmy, że do pierwotnej premiery (26 marca) został jeszcze dokładnie miesiąc. Wmawianie sobie, że skoro The Circle wyciekł na 2 tygodnie przed, to z What About Now musi być tak samo, jest błędne. Bo niby z jakiej racji tak ma być?

Płyta była planowana na koniec marca i możliwe, że jej dystrybucja po świecie rozpocznie się dopiero z początkiem marca, a w tym momencie jest jeszcze pilnie strzeżona. W przypadku What About Now leak pojawi się jak widać późno i jest to jak najbardziej fair w stosunku do osób które czekają z odsłuchaniem do samej premiery.

Czekam na leak i codziennie sprawdzam czy już jest, ale tylko z uwagi na przełożenie premiery. Normalnie, nie miałbym złudzeń, że płyta już może krążyć po necie.
KondZik

Post autor: KondZik »

Sprawa gustu i dlatego napisałem że moim zdaniem. No raczej każdy artysta wydający czy piszący w danym momencie utwór jest bardzo podekscytowany i to normalne.
Ciekawi mnie jak się sprzeda album bo wyciągając dane z wiki to mamy:
Bounce 6 mln
HAND 7 mln
LH 4 mln
TC 3 mln

Chociaż czy te dane są dobre to ciężko powiedzieć, jak zsumowałem wszystkie albumy to wyszło 133, 8 mln.
Ale tak jak mówie bazowanie na wikipedii to troche bieda.

Jednak Jon chcący być na czasie i nadal dobrze się sprzedawać z pewnością uwzględni to jak się ta płyta sprzeda kiedy będzie chciał nagrać następną.

Nie było jeszcze chyba płyty którą oceniłem tutaj w sensie not (o ile dobrze pamiętam) więc pewnie i tej tak nie ocenie.
Czasem przeglądam opinie na różnych stronach np na onecie znalazłem "żenada...disco łączone z country...masakra". Przykre ale chwilami prawdziwe.
A to że Jon pytał na koncercie jak się podoba to nie mogłbyć wynik reakcji niektórych fanów po premierze BWC? To gdybanie ale nie wszyscy tutaj opierają sie na faktach więc też sobie gdybam. Bo tak o. :))
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

AxeL pisze:Skoro tak wyczekujesz albumu to dlaczego wstrzymujesz sie z przesłuchaniem Amen?
Bo chcę mieć jakieś wspomnienia i coś nowego jak będę słuchał album od 1 do ostatniego numeru (fajnie jakby od razu z bonusami wyciekło).
Dand pisze:
Adrian pisze:To że kilku zatwardziałym fanom na forum się coś nie podoba to nie oznacza, że ludzie na koncertach nie powiedzą, fajne! i zamówią album w domu.
Ratingi przed sprzedażowe z Amazonu US i UK :
Reg Edition US 57 Deluxe Edition US 284
Reg Edition UK 21 Deluxe Edition UK 37

Jak widać bardzoooo sie spodobały i ludzie po koncercie tłumnie ruszyli do składania zamówień :)
Pytanie jakie byłyby miejsca bez takiej promocji?
KondZik pisze: Czasem przeglądam opinie na różnych stronach np na onecie znalazłem "żenada...disco łączone z country...masakra". Przykre ale chwilami prawdziwe.
Ciekawa opinia. Osobiście nie mam takich skojarzeń odnośnie BJ.

Disco + Country ewidentnie przywodzi na myśl Rednex.! Świetny, imprezowy zespół z jajem.
Na koncert bym nie poszedł, ale chyba nie ma osoby, która nie słyszałaby "Cotton Eye Joe", "Spirit Of The Hawk" czy "Wish You Were Here".
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze: Pytanie jakie byłyby miejsca bez takiej promocji?
Jak muzyka jest dobra to sama sie obroni. Zwłaszcza gdy zespół jest znany i jakąś renome ma. Jak jest słaba to najlepsza promocja na świecie nie pomoże. Chyba,że mówimy o piosnkach typu Ona tanczy dla mnie, tam promocja zdziała cuda. No ale zakładam,że mamy na myśli muzyke rockową gdzie słuchacz jest bardziej wymagający.
Obrazek
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian to ciekawa postac. Nawet jakby ktos nasrał na płyte BJ to wkręcałby ludziom ze to czekolada.
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

W sumie powiem Wam że boję się trochę tej perkusji którą słyszałem w What About Now - tam jest coś takiego denerwującego jak w No Apologies, taki buracki beat. I bardzo nie chcę żeby cała płyta tak brzmiała.

Czekam nieciepliwie na wyciek. A jeśli chodzi o Amen to dla mnie na prawdę wspaniały numer, a fragment wysokiego G z wersji studyjnej robi nadzieję na ponadprzeciętne wykonanie na płycie. Także jeśli ktoś jeszcze nie zna to na pewno będzie pod wrażeniem.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

AxeL pisze:Adrian to ciekawa postac. Nawet jakby ktos nasrał na płyte BJ to wkręcałby ludziom ze to czekolada.
Kompletnie nie rozumiem o co Ci chodzi w tej opinii? Wytłumacz.
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

KondZik napisał/a:

Czasem przeglądam opinie na różnych stronach np na onecie znalazłem "żenada...disco łączone z country...masakra". Przykre ale chwilami prawdziwe.

Ciekawa opinia. Osobiście nie mam takich skojarzeń odnośnie BJ.

Disco + Country ewidentnie przywodzi na myśl Rednex.! Świetny, imprezowy zespół z jajem.
Ktos ewidentnie pocisnął bj a Ty widzisz w tym rózowa strone. Nie mowie ze to zle z Twojej strony. Ale zawsze bronisz zespołu mimo ze czasem zasługuja na pocisk:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”