Because We Can - Styl piosenki

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ

Jaki styl będzie miała piosenka "Because We Can"?

Klon It's My Life
13
24%
Piosenka z naleciałościami Country
6
11%
Wesoły numer
8
15%
Wolna ballada
2
4%
Power ballada
5
9%
Mocny rock
15
28%
Inna opcja
5
9%

Liczba głosów: 54

Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Ok pomarudziliśmy... a teraz czas na prawdę: z pewnych źródeł wiem, że BWC rzeczywiście jest dowcipem, a prawdziwy nowy singiel jest tu:

http://download.hellshare.pl/bon-jovi-r ... /10864713/

Enjoy! :)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
agajoov
It's My Life
It's My Life

Post autor: agajoov »

Milla pisze:
major pisze:ps. bilety proponuje oddac dla tych malo wymagajacych od zespolu no bo wkoncu jak sie bawic przy takim gniocie jak beacuse we can ,,,,,,,,,,sorki za bledy
Nikt biletów nie będzie oddawać tylko dlatego, że wydali taki sobie singiel. BJ to też cała masa pieknych piosenek, za które kochamy ten zespół i którego piosenki chcemy usłyszeć na żywo. A większość z nas nie pada na kolana przed wszystkim co zrobią, "bo to Bon Jovi, ja ich kocham, więc oni nagrywają tylko super utwory". Trochę krytyki też jest potrzebne czasem.
I to nie pierwsza piosenka, która mi nie wpadła w ucho. Mimo wszystko Bon Jovi to jeden z najlepszych zespołów na świecie.
Zgadzam się, cenimy zespół za całokształt, może to nie jest to, czego oczekiwaliśmy, ale każdy ma wzloty i upadki. Lata mijają, zespół się zmienia... A na przykład, jeśli lubię aktora 'X': zawsze znajdzie się film, w którym zagrał beznadziejnie albo rola była niedopasowana, źle napisany scenariusz whatever, a nie przestaje się go lubić, bo ocenia się wszystkie role.
because we can !
19.06.2013 - Gdańsk
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

Czytam tak i czytam te wasze oceny i w sumie w pewnym momencie przestałem, bo mi psujecie odbiór tej piosenki, który (co mnie baardzo zdziwiło) jest bardzo pozytywny - podoba mi się! :D
Myślę, że za bardzo się nastawiliście, że "może a nóż w końcu zagrają mocnego rocka". Ja spodziewałem się totalnej na prawdę totalnej klapy, a dostałem coś co mnie zaskoczyło mega pozytywnie :P

Bardzo melodyjna piosenka, bardzo pozytywna, można się przy niej na prawdę szeroko uśmiechnąć (przynajmniej ja mogę :P ). Pojechaliście też po solówce, z tego co czytałem, a solo mi też się podoba... Owszem bardzo zalatuje Captain Crash And The Beauty Queen From Mars i jak dla mnie też mocno zalatuje stylem Briana Maya z Queen (ale może się nie znam i fani Queen mnie zjadą za obrazę tego wybitnego gitarzysty) no i jest równie melodyjne jak reszta piosenki. Do tego jeszcze ja bardzo lubię Captain Crash And The Beauty Queen From Mars i być może dlatego mi się solo podoba. Ale jak ktoś słusznie zauważył w zasadzie mocno bym nie był zaskoczony jakby okazało się, że tę solówkę nagrał Bobby...

Z minusów to chyba tylko to, że w refrenach w zasadzie nie słychać innych instrumentów jak tylko tłumiona gitara i perka, która brzmi jakby była elektroniczna.... David tak się chwalił, że będzie dużo klawiszy na tym albumie, a tutaj w zwrotce to aż się prosi o jakieś klawisze lub bardziej rozbudowaną linię gitary.
Dand pisze:Moge narzekać, pie%&$#ić różne głupoty ale jak ma wyjść singiel to znowu czuje sie jak dziecko czekające na świętego Mikołaja.
Święte słowa, mam dokładnie tak samo mimo mojego dość mocno krytycznego podejścia do "nowego Bon Jovi"

A tak na koniec mnie naszło, że w sumie co się stało z tym zespołem, że zadowala mnie jedynie to, że doznałem pozytywnego zaskoczenia... I tym pesymistycznym akcentem kończę swą wypowiedź :whoeva:
Awatar użytkownika
dobek994
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: dobek994 »

A ja Wam powiem, że po kilku(nastu) przesłuchaniach Because We Can mi się teraz podoba. Też narzekałem na początku :)
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!

https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

Adrian pisze:Dałbym sobie rękę uciąć jakby wstawić tam gitary w stylu Rammstein zamiast stylu Coldplay/Fun to byłaby ekstaza na forum.
Oj Adi nie bluźnij, jakby tu bylo COKOLWIEK z Coldplay to bym sie slowem nie odezwal ;)

Poza tym Adi jestes dla mnie typowym przykladem, ze milosc wybaczy wszystko......i ze jest slepa :D
Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

dobek994 pisze:A ja Wam powiem, że po kilku(nastu) przesłuchaniach Because We Can mi się teraz podoba. Też narzekałem na początku :)
Do mało których piosenek przekonuję się po ponownym przesłuchaniu, ale z tą mam tak jak ty - z każdym kolejnym przesłuchaniem jestem w stanie ścierpieć już tą sztuczną kwadratową gitarę w solówce i co raz bardziej mi się podoba.
werx :)
It's My Life
It's My Life

Post autor: werx :) »

Oj tam..... nie jest zła :D
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Dawajta zminusujemy to gówno na youtubie.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

http://www.youtube.com/watch?v=J0Z3nh-ah_k
Świetnie się słucha z teledyskiem w formie tekstu. POLECAM!
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

Nie czuje instrumentów. Jest jeden wielki bałagan. A dobrze wiemy, ze jedna porządna solówka w utworze potrafi podnieść piosenkę do miana hitu...
Miała być hymnowata piosenka. Słowa są jak najbardziej mądre i podniosłe. Muzyka bardziej w stylu One direction, czy innych popowych zespołów. Ale chyba teraz się tego słucha, więc ja już chyba nie na czasie jestem i nie znam się, bo np. mnie Gangnam Style nie cieszy... :whoeva:
Zeo
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Zeo »

Moim zdaniem tu nie którzy mają naprawdę nasrane w głowie, rozumiem piosenka może się nie podobać. Ale żeby wyżywać się na forum co chwile to jest trochę nie normalne :zniesmaczony:
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Post autor: michael »

Właśnie posłuchałem nowego singla BJ... chyba.
Upewnijcie mnie czy ten link u dołu to ten kawałek?
http://www.youtube.com/watch?v=Y48pd3QfMio

Mam nadzieje że nie bo to jakiś country koszmarek.
CO TO JEST?!!! FUCK...
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
Magnolia
It's My Life
It's My Life

Post autor: Magnolia »

oooo... tak słucham jej i słucham i już wiem, co mnie najbardziej razi w moim prywatnym odczuciu, pal licho już styl tej pioseneczki, bo jest juz jaka jest, ale... nie ma w niej żadnych emocji! Brak patosu lub ikry lub czegoś. Jest zaśpiewana, jakby Jon czytał tekst z kartki, był zmęczony, znudzony!
A w songach BJ zawsze są jakieś emocje/przekaz w głosie Jona! A tu tego nie ma. Jest wyprana z tego rodzaju przekazu. Ja tak myślę.
KondZik

Post autor: KondZik »

Magnolia pisze:oooo... tak słucham jej i słucham i już wiem, co mnie najbardziej razi w moim prywatnym odczuciu, pal licho już styl tej pioseneczki, bo jest juz jaka jest, ale... nie ma w niej żadnych emocji! Brak patosu lub ikry lub czegoś. Jest zaśpiewana, jakby Jon czytał tekst z kartki, był zmęczony, znudzony!
A w songach BJ zawsze są jakieś emocje/przekaz w głosie Jona! A tu tego nie ma. Jest wyprana z tego rodzaju przekazu. Ja tak myślę.
Tak, nie ma zwrotu akcji. Masakrycznie prostacka piosenka do radia. Ale tak jak Adi napisał, z tym tekstem lecącym przed oczami brzmi lepiej. Chyba dlatego że fajna animacja no i tekst mimo wszystko broni ten kawałek.
Awatar użytkownika
M.J.
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: M.J. »

Po pierwsze: Matko Boska, nigdy więcej nie pójdę na zajęcia podczas premiery singla/płyty/ważnej informacji. Z pięciu stron nagle zrobiło się ich dwadzieścia cztery i nadal przybywa. Nie nadrabiam. Bunt.

Po drugie: piosenka słaba czy nie, w głowę wchodzi. BARDZO wchodzi.

Po trzecie: ...Captain Crush II ?!

Ot, taki wesoły numer do poskakania na stadionie czy przy innej możliwej okazji. Przy dobrej promocji ta piosenka naprawdę mogłaby zaistnieć na radiowych listach przedmiotów. W końcu chyba o to chodziło. Tak jak ktoś wcześniej napisał, czasy się zmieniły, to i muzyka się zmieniła.
BWC przypomina mi jakąś piosenkę. Nie pamiętam tytułu, ale to nie było nic dobrego... Niemniej wywołuje we mnie jakieś pozytywne skojarzenia, więc może i do BWC czasem się uśmiechnę. Jest w niej kilka fajnych momentów i efektów, ale raczej nie będzie to najczęściej słuchana przeze mnie piosenka BJ (chyba że wejdzie mi w głowę tak jak dziś... :whoeva: ).
Żeby wykorzystać wszystkie pozytywne komentarze jakie mogę wymyślić dodam, że Jon brzmi tam bardzo dobrze i że podoba mi się to "chóralne" śpiewanie.
To tyle. Idę po raz chyba miliardowy tego wieczoru pogibać się do nowego singla.

Ach, no i oczywiście nie ma tam żadnego hej hej, je je czy innego oj oj, chociaż wsłuchiwałam się bardzo dokładnie.

Nie napisałam nic nowego, ale przynajmniej pozytywnie. :)
His momma said he was crazy - he said 'Momma, I've got to try'.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”