Czemu tak sądzisz?KondZik pisze:Nie wiedziałem gdzie o tym napisać...
Hm słucham znowu nowego Daughtry i powiem szczerze że taki support byłby dla mnie zdecydowanie zadowalający. Oczywiście nie ma na to szans ale...
Jak dla mnie tego typu zespół jest bardzo prawdopodobny jeżeli tylko wytwórnia zechcę wydać trochę kasy na promocję zespołu w europie. Jest to zespół popularny w USA, a w Europie nie tak bardzo. Wydają płytę w 2013 roku a dodatkowo Jon ich lubi.
Przypominam, że w 2006 roku supportem w wielu krajach Europy było Nickelback. A popularność Daughtry jest zdecydowanie mniejsza niż Nickelback w tamtym czasie.
W tamtym czasie Nickelback było na topie i sprzedali około 11 mln albumu "All The Right Reasons", któego wtedy promowali.
Daughtry swój ostatni album sprzedali w nakładzie 1 mln?
Owszem potem zespół supportowały Gianna Nannini lub jakiś ich lokalny band, ale wszystko zależy od wytwórni. Jeżeli zechcą promować zespół, a tak może być to będzie to zespół pokroju Daughtry w mojej opinii.
Prawdopodobny support znajduję się na poniższych listach promowanych przez Island Records i Universal. Jon podobno ma wolną ręke w wyborze więc spodziewałbym się coś rockowego.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cu ... ds_artists
http://www.umusicpub.com/#contentReques ... ntOptions=
Ja bym stawiał na kogoś z:
1.Anastacia
2.Maroon 5
3.Keane
lub
Gabriela Cilmi
Def Leppard
Fall Out Boys
Florence And The Machine
The Feeling
Keane
The Killers
Mumford & Sons
Pulp
Snow Patrol
Anastacia
All American Rejects
Daughtry
Linkin Park
Hoobstanck
Franz Ferdinant
No doubt
Wybór artysty jest uzależniony:
- Od tego jaką kasę chcą zainwestować (wytwórnia)
- Kto teraz z zespołów na liście rusza w trase/ wydaje album
- Oczywiście będzie to artysta który w europie sam nie potrafi wypełnić stadionu (wiec na pewno nie będzie to Robbie Williams czy U2)
- Ma to być rockowy artysta (według słów Jona)
- Zespół wybierze z listy dostępnych do wyboru
Mam przeczucie, ze w tym roku będzie to ktoś bardzo popularny, ale ktoś kto jeszcze nie potrafi wypełnić stadionu jak np wspomniana wyżej trójka.