Promocja koncertu!

Gdańsk, 19 czerwca 2013 r., PGE Arena

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

KondZik pisze:Nie wiedziałem gdzie o tym napisać...
Hm słucham znowu nowego Daughtry i powiem szczerze że taki support byłby dla mnie zdecydowanie zadowalający. Oczywiście nie ma na to szans ale... :))
Czemu tak sądzisz?
Jak dla mnie tego typu zespół jest bardzo prawdopodobny jeżeli tylko wytwórnia zechcę wydać trochę kasy na promocję zespołu w europie. Jest to zespół popularny w USA, a w Europie nie tak bardzo. Wydają płytę w 2013 roku a dodatkowo Jon ich lubi.

Przypominam, że w 2006 roku supportem w wielu krajach Europy było Nickelback. A popularność Daughtry jest zdecydowanie mniejsza niż Nickelback w tamtym czasie.
W tamtym czasie Nickelback było na topie i sprzedali około 11 mln albumu "All The Right Reasons", któego wtedy promowali.
Daughtry swój ostatni album sprzedali w nakładzie 1 mln?

Owszem potem zespół supportowały Gianna Nannini lub jakiś ich lokalny band, ale wszystko zależy od wytwórni. Jeżeli zechcą promować zespół, a tak może być to będzie to zespół pokroju Daughtry w mojej opinii.

Prawdopodobny support znajduję się na poniższych listach promowanych przez Island Records i Universal. Jon podobno ma wolną ręke w wyborze więc spodziewałbym się coś rockowego.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cu ... ds_artists
http://www.umusicpub.com/#contentReques ... ntOptions=

Ja bym stawiał na kogoś z:
1.Anastacia
2.Maroon 5
3.Keane

lub
Gabriela Cilmi
Def Leppard
Fall Out Boys
Florence And The Machine
The Feeling
Keane
The Killers
Mumford & Sons
Pulp
Snow Patrol
Anastacia
All American Rejects
Daughtry
Linkin Park
Hoobstanck
Franz Ferdinant
No doubt

Wybór artysty jest uzależniony:
- Od tego jaką kasę chcą zainwestować (wytwórnia)
- Kto teraz z zespołów na liście rusza w trase/ wydaje album
- Oczywiście będzie to artysta który w europie sam nie potrafi wypełnić stadionu (wiec na pewno nie będzie to Robbie Williams czy U2)
- Ma to być rockowy artysta (według słów Jona)
- Zespół wybierze z listy dostępnych do wyboru

Mam przeczucie, ze w tym roku będzie to ktoś bardzo popularny, ale ktoś kto jeszcze nie potrafi wypełnić stadionu jak np wspomniana wyżej trójka.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Adrian pisze: Def Leppard
Z tym chyba przesadziłeś. Zespół, z takim dorobkiem, którzy sprzedali ponad 100 mln płyt na świecie, na pewno nie będą czyimś supportem. Szybciej by pojechali razem w trasę z BJ.
KondZik

Post autor: KondZik »

Czytam z zaciekawieniem Twój post Adrian i powiem tak:

1.Anastacia
2.Maroon 5

3.Keane

lub
Gabriela Cilmi
Def Leppard
Fall Out Boys
Florence And The Machine
The Feeling
Keane
The Killers
Mumford & Sons
Pulp
Snow Patrol
Anastacia
All American Rejects
Daughtry
Linkin Park
Hoobstanck
Franz Ferdinant
No doubt

Tylko nie te które wytłuściłem :P FOR ME

[ Dodano: 2013-01-05, 15:58 ]
AAR i Daughtry to zespoły które się inspirują BJ więc w sumie to zawsze choć troszke podobne brzmienie.
Snow Patrol bardzo bym chętnie usłyszał.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Smolek pisze:
Adrian pisze: Def Leppard
Z tym chyba przesadziłeś. Zespół, z takim dorobkiem, którzy sprzedali ponad 100 mln płyt na świecie, na pewno nie będą czyimś supportem. Szybciej by pojechali razem w trasę z BJ.
Jak najbardziej nie. Odrzucając tutaj nasz osobisty stosunek do tego zespołu. To kilka faktów:
- Zespół się sprzedaje od kilku lat słabo (albumy)
- W europie zespół gra tylko w Wielkiej Brytani na stadionach (średnio o pojemności średniej 10-15 tys, nie wiem jak z sprzedażą biletów)
- Na ich koncert w Polsce przyszło z informacji z netu 2 tysiące ludzi? katastrofa

W odniesieniu osobistym dodam, że jeżeli Bon Jovi to 1 liga jeżeli chodzi o koncerty, zarobki, status, sukcesy, popularność obecne to DLeppard to jakaś 4-5 liga.

Dorobek jak podałeś faktycznie jest i tutaj nie mam zamiaru się sprzeczać. Zobacz jednak na dorobek Van Halen kiedy w 1995 roku supportowali Bon Jovi na wembley.
Więc za tym, że to nie będzie Def Leppard dla mnie przemawiają 2 argumenty:
- jak wspomniałeś dorobek
- brak jakichkolwiek innych atutów dla wytwórni aby ich promować. Nie widzę w przyszłości czerpania korzyści wytwórni z starego, zapomnianego i niepopularnego ogólnie już zespołu.

Ja do zespołu nic nie mam, a nawet lubię ich album - Songs from the Sparkle Lounge (2008) jednak ich czas dawno przeminął jeżeli chodzi o sprzedaż i popularnosć.
Bemol1995
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Bemol1995 »

Jakby Def Leppard supportowali to bym się chyba posrał ze szczęścia :D Ale ja raczej nie sądzę żeby to byli oni.
Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

Podczas supportu Maroon 5 ja wychodzę i wracam dopiero na właściwy koncert :P
Właśnie, ma to być zespół rockowy, jak powiedział Jon, a Maroon 5 graja raczej pop...
KondZik

misstwisted pisze:Podczas supportu Maroon 5 ja wychodzę i wracam dopiero na właściwy koncert :P
Właśnie, ma to być zespół rockowy, jak powiedział Jon, a Maroon 5 graja raczej pop...
Raczej?
Chyba na 100%

Ja bym się załamał...
Już widze jak prasa by to widziała... Przyjeżdza Jon Bon Jovi ze swoim boysbandem a przed nimi Maroon 5 z pięknym głosem przystojnego wokalisty bla bla bla...

<pistolet w skroń>
Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

a przed nimi Maroon 5 z pięknym głosem przystojnego wokalisty bla bla bla...
Kondziu, żaden piękny głos, żaden piękny wokalista. No ale według mediów tak, oczywiście... :whoeva:
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Heheh.
No to ja nie podzielę waszej negatywnej opinii na temat Maroon 5, bo obok TKillers, FOBoys, LPark, Franz F, AARejects, NDoubt to własnie ich z tej listy chciałbym najbardziej zobaczyć.

Kawał dobrej muzyki od popu do rocka alternatywnego. A do tego są obecnie bardzo popularni i ich ostatni album jest całkiem dobry.
KondZik

Najgorsze co by mi się mogło trafić to chyba z tego wszystkiego LP.
Dla mnie już sam skrót LP jest zarezerwowany dla jednego zespołu Lady Pank.
A Linkin Park nie skomentuje bo nie chce nikogo prowokować :)

W sumie reszta mi nie przeszkadza, niektórych chętnie bym zobaczył LIVE.
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

KondZik pisze:A Linkin Park nie skomentuje bo nie chce nikogo prowokować :)
Za późno. Ja lubię Linkin. Ustawka w Gdańsku za to.

Poza tym, Linkin... oni nie otwierali hmm... coś otwierali w ostatnich latach, ach tak- Pearl Jam. Ale czy sami chcieliby otwierać Bon Jovi? Wątpię. Nie ten styl muzyczny, poza tym sami są wystarczająco wielcy. Co potwierdziło zeszłoroczne Orange Warsaw.

Proponuje PANI AGACIE MODERATOROWI I ADMINISTRATOROWI FORUM JAK I FORUMOWICZOWI ROKU przenieść te wpisy z supportem do wątku support, a jeżeli takowego nie ma, to go założyć i przenieść. Takie tytułu zobowiązują...
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Maroon 5? Nie dzięki.. Def Leppard też byłbym zachwycony, ale w Anglii chyba ich by wyśmiali, jakby byli supportem, i chyba wysłaliby ich na emeryturę.. Nie ma szans na ich jako support. Najważniejsze, żeby supportem był rockowy zespól, a nie jakieś popowa sieczka.
Ostatnio zmieniony 5 stycznia 2013, o 18:03 przez Smolek, łącznie zmieniany 2 razy.
KondZik

bartekbb23 pisze:
KondZik pisze:A Linkin Park nie skomentuje bo nie chce nikogo prowokować :)
Za późno. Ja lubię Linkin. Ustawka w Gdańsku za to.

Poza tym, Linkin... oni nie otwierali hmm... coś otwierali w ostatnich latach, ach tak- Pearl Jam. Ale czy sami chcieliby otwierać Bon Jovi? Wątpię. Nie ten styl muzyczny, poza tym sami są wystarczająco wielcy. Co potwierdziło zeszłoroczne Orange Warsaw.

Proponuje PANI AGACIE MODERATOROWI I ADMINISTRATOROWI FORUM JAK I FORUMOWICZOWI ROKU przenieść te wpisy z supportem do wątku support, a jeżeli takowego nie ma, to go założyć i przenieść. Takie tytułu zobowiązują...

Spoko, solo czy na gangi ?

Ja nie cierpie. Meteora i to fragmentarycznie jest dla mnie ok.
Cóż :P Najwyżej usiąde w GC odwróce się plecami złoże ręke na ręke i powiem że foch :P
Ale chyba i tak nie ma szans na Linkin.
Ja się kręce w okolicach Daughtry nadal.
Awatar użytkownika
Kama97
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kama97 »

Wiecie co ? Jak dla mnie to suportem może być nawet Feel. Co mnie suport obchodzi ? I tak o nie słucham ! Ja czekam aż pojawi się Tico, za nim David, Richie i wreszcie Jon i rozpocznie się najważniejsze wydarzenie mojego życia !
10.06.2011 - Drezno
27.07.2011 - Barcelona
19.06.2013 - GDAŃSK, moje miasto !
05.07.2013 - Londyn
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Kama97 pisze:Wiecie co ? Jak dla mnie to suportem może być nawet Feel.
Szczerze jakby BJ nie brali ze sobą jakiegoś zespołu, to pierwszym skojarzeniem z polskim zespołem byłby właśnie Feel.. :D W ogóle były jakieś kiedyś durne porównania tego zespołu do BJ. Dobrze, że jednak biorą kogoś z zagranicy, bo Feel bym nie zdzierżył. ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”