Because We Can - Styl piosenki

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ

Jaki styl będzie miała piosenka "Because We Can"?

Klon It's My Life
13
24%
Piosenka z naleciałościami Country
6
11%
Wesoły numer
8
15%
Wolna ballada
2
4%
Power ballada
5
9%
Mocny rock
15
28%
Inna opcja
5
9%

Liczba głosów: 54

Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

jakoś nie wydaje mi się, aby Jon czuł potrzebę opinii krytyków przed wydaniem, wszyscy wiemy dlaczego.
Bo i tak ma to w du*ie i sam najlepiej wie, co nagrywa :P
We're rick rolled! ;)
EVENo

Post autor: EVENo »

misstwisted pisze:We're rick rolled!
Koleżanko, takich żartów się nie robi, bo naprawdę ktoś pomyśli, że tam jest Rick i ominie go kawał dobrej muzyki, a przecież ten B-Side z nowej płyty Aerosmith jest znakomity!
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Widzę że skrajne emocje towarzyszą premierze nowego singla :)
Nawet jakby wyciek był, bez sensu go słuchać, ja się modlę o jak najszybszą dostępność tego gdzieś u Nas, w godz. 13-15 bo wtedy będę w domu :D
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Pamiętacie może jak miałą być premiera piserwszego singla z GHits?

Wszyscy mówili, że ten tytuł jest typowo rockowy, coś w stylu Have A Nice Day.
Powstawały interpretację typu "Show me what do you got and throw me it into my face" ecc

Okładka też miała pokazywać rockowy zespoł itp.

Skończyło się łzawą balladką z przesłaniem "What Do You Got if you ain't got love".
Dla przypomnienia:
http://www.youtube.com/watch?v=ZAMYIKfIVSQ

Ja coś mocno czuje, że tutaj będzie tak samo. Nastawiamy się an mocnego rockera, a dostaniemy kołysankę w której Jon będzie mruczał jak do dziecka, że kiedyś nastanie lepszy dzień i my tego dokonamy, ponieważ możemy, przysięgam, możemy... mrrrrr

Czyli coś w stylu 3 nowych piosenek, które nam Jon ostatnio zaserwował - Not Running, Old Habit i Fighter.

Co wy na taki obrót??
Awatar użytkownika
dobek994
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: dobek994 »

Hmmmm to jest możliwe, ale ja w to wątpie, jednak na singla przydałby się inny numer niż łzawa ballada i pewnie Jon i reszta o tym wiedzą... tak myślę ;)
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!

https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

Mam dość łzawych ballad, jak to określiłeś, dobek, w wykonaniu Bon Jovi. Dlatego, że te łzawe ballady przyprawiają o łzy bardziej z sentymentu do dawnych ballad, niż z samego przesłania piosenki. Szczerze pisząc, im dłużej ten wątek się ciągnie, tym bardziej nie wiem, jaki może być ten pierwszy singiel. Z jednej strony tytuł wskazuje właśnie na łzawą balladę, której tekst będzie głosił o sile i potędze człowieka, zjednoczeniu, końcu wojen (i Amerykanie o tym śpiewają? wstyd!), podniesieniu się z kryzysu gospodarczego, o miłosnym powrocie Nowakowej do Nowaka i szczęśliwym happy endzie. Z drugiej strony, kto wie, będzie to coś z pokroju powerowego kawałka udowadniający, że BJ still can rock the world?
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

W XXI w. każdy singiel z normlanej płyty ( czyli bez LH i GH ) był mniejszym bądź większym rockerem więc myśle,że i teraz tak będzie. Rocker ma największe szanse na komercyjny sukces i Jon zdaje sobie z tego sprawę.
Z drugiej jednak strony ciągle wracam do tego,że ta płyta prawdopodobnie jest bardziej Jaśkowa niż poprzednie. No a solowe projekty JBJ to były jednak głównie spokojniejsze numery, bądź w middle tempo.
Ogólnie wszystko jest możliwe ;p

Swoją drogą wróciła mi ekscytacja przed pojawieniem się singla lecz im więcej czytam o nowej płycie tym bardziej nią rzygam. Ciągle tylko kryzys ekonomiczny,problemy. Jak widać przy muzyce Bon Jovi nie można uciec do innego świata, beztroskiego, zapomnieć sie w nim bo Jon ciągle przypomina nam jak jest źle. Niby oczywiście w duchu "damy rade", "trzymajmy sie razem a bedzie dobrze" itp itd no ale to wciąż jest ciągłe over and over przypominanie o trudnej sytuacji.
misstwisted pisze:Dlatego, że te łzawe ballady przyprawiają o łzy bardziej z sentymentu do dawnych ballad, niż z samego przesłania piosenki.
hehe dobre
Obrazek
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:)

Post autor: TheRock »

patrząc obiektywnie na ostatnie dokonania zespołu, przewiduje, że będzie to mocny, solidny, gitarowy metal.

Już się nie mogę doczekać poniedziałku...
...and just only rock...
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Stawiam swojego laptopa, że znajdzie się przynajmniej w tekście jedno hey, bądź yeah.
KondZik

Re: :)

Post autor: KondZik »

TheRock pisze:patrząc obiektywnie na ostatnie dokonania zespołu, przewiduje, że będzie to mocny, solidny, gitarowy metal.

Już się nie mogę doczekać poniedziałku...
Ironia ? :P

[ Dodano: 2013-01-05, 18:51 ]
bartekbb23 pisze:Stawiam swojego laptopa, że znajdzie się przynajmniej w tekście jedno hey, bądź yeah.
A jakiego masz lapka? :P
Chociaż i tak się nie założe, bo nie mam szans :))

Swoją drogą premiera ma być o 8 am tak?
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

bartekbb23 pisze:Stawiam swojego laptopa, że znajdzie się przynajmniej w tekście jedno hey, bądź yeah.
Mam nadzieję, że na nowej płycie będzie tego zdecydowanie mniej, bo na The Circle, to z tym już zdecydowanie przesadzili.. A shalala to jest najgorsza okropność jaka może być.. W Because Can, mam nadzieję, ze darują sobie to, albo niech dadzą w takim momencie, żeby nie popsuć piosenki.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Stawiam piwo, ze zamiast hey/yeah będzie Fuck the system / Motherfuckers / Shit albo Son Of Beaches.
Będzie to wolna countrowata balladka z pierdol*ięciem w tekście ;)
Awatar użytkownika
Yossarian
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Yossarian »

Adrian, dużo nie ryzykujesz, zwłaszcza mówiąc, że będzie "Son of Beaches" ;]
Why so serious?
KondZik

Post autor: KondZik »

Adrian pisze:
Stawiam piwo, ze zamiast hey/yeah będzie Fuck the system / Motherfuckers / Shit albo Son Of Beaches.
Będzie to wolna countrowata balladka z pierdol*ięciem w tekście ;)

Obyś się mylił :P
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Yossarian pisze:Adrian, dużo nie ryzykujesz, zwłaszcza mówiąc, że będzie "Son of Beaches" ;]
;D Tylko piwo. A plaża, dzi*ki co za różnica, bo wiadomo o co chodzi ;D

Btw. Nie w odniesieniu co do singla a co do piosenki I Am With You... Jon mówi o frustracji jaką ludzie mogą mieć po składanych obietnicach. Obietnice były, a dzisiaj przychodzi czas zmian. Czas powiedzieć stop i działamy. Liczę na 2-3 piosenki na albumie z taką agresją, buntem, ironią w stylu Bounce, Complicated czy HAND. Wtedy będę happy ;D
A po tych wypowiedziach Jona nie spodziewam się jego ponownego zaproszenia do białego domu ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”