Organizacja na PGE Arenie

Gdańsk, 19 czerwca 2013 r., PGE Arena

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Thalion
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Thalion »

Adrian pisze: Podczas niedawnego wywiadu Jon powiedział, że ludzie na koncertach oczekują od nich grania takich muzycznych "ikon" jak "Livin", "Who Says" czy "IMLife"... także byłbym o ta piosenkę spokojny. Jak już nawet Richie ją wykonywał solo na swoich koncertach jako ważny punkt setlisty to raczej ona nie wyleci.
Zastanawiam się tylko czy nie będzie tak, że Richie będzie ją wykonywał zamiast Jona na koncercie.
Jednak tak jak zauważyłaś ruszy trasa to będziemy wiedzieć co będa grać na każdym koncercie. Mamy sporo czasu.
Przede wszystkim nie ma znaczenia czy będzie to śpiewał Jon czy Richie, bo jeśli nawet "odwalimy numer" przed Richiem, to myślę, że na zapleczu sceny też mają podgląd na telebimy i powiedzą Jonowi, że coś się dzieje. Nie wydaje mi się, żeby mógł tego nie zauważyć, albo się nie dowiedzieć. Poza tym, jeśli akurat Richie będzie się produkował, to może tak mu się spodoba to coś, że doda nas do jakiejś solowej trasy?
(dobra, wiem że szansa minimalna, ale trzeba mieć marzenia)

Poza tym ani Prayer ani It's My Life Richie raczej nie będzie śpiewał na trasie zespołu, bo w obydwu kawałkach używa talkboxa. Na solowej nie ma wyjścia, ale podejrzewam, że na trasie kapeli akurat tych nie będzie śpiewał. Szybciej zaśpiewa I'll Be There For You (zaśpiewał to na koncercie w Southampton i ciarki mi po plecach biegały, niesamowite wrażenie).
11 VI 2008, Southampton
19 VI 2013, Gdańsk
If there is no future, there must be no past...
Dorota
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: Dorota »

Paddy pisze:Ja myślałam żeby zrobić ogromny wydruk - zdjęcie zespołu na jakimś papierze podobnym do plakatu, żeby dało się go łatwo zwinąć i żeby był lekki, pociąć go na kilka części żeby był bardziej "przenośny" i dać to ludziom znajdującym się obok siebie i żeby z tego wyszła jedna całość, lub nie ciąć tego tylko od razu w całości, tylko wtedy to byłoby bardzo duże i niewygodne. W pewnym momencie to rozwinąć a dookoła tego ludzie podnieśliby białe i czerwone chusteczki czy kartoniki... tak żeby chłopcy byli w środku :) myślę że trudne do wykonania by to nie było, najgorzej chyba byłoby ze zrobieniem tego wielkiego wydruku z podobizną.. ale to tylko taka luźna koncepcja, nocne pomysły ;)
Coś takiego miałaś na myśli? ;)

http://www.youtube.com/watch?v=ulfvgaEL ... re=related

Tak sobie przejrzałam ten temat i M.Ssed zaproponował, żeby szukać inspiracji u naszych kibiców. Ja szczerze mówiąc też poszłabym tym tropem. Tzn. tych najbardziej spektakularnych opraw raczej nie da się wykorzystać w warunkach koncertu, ale np. taka zwykła kartoniada to chyba nie byłby aż tak duży problem. Fajny efekt daje też odwracanie kartoników... Widział ktoś oprawę Legii "Nie jesteśmy aniołami"? Tam właśnie coś takiego zrobiono. Super wyszło.

Ale w sumie nie o tym chciałam. Słyszał ktoś może o tzw. xylobandach? To takie świecące opaski używane na koncertach Coldplay. Wygląda to tak:

http://www.youtube.com/watch?v=hNcYflvg ... re=related

Myślę, że podobny efekt dałyby zwykłe świecące bransoletki. Może trochę to tandeciarskie, ale podczas machania rękami nie wyglądałoby może najgorzej. No nie wiem, głośno myślę. Tu jest zdjęcie:

Obrazek

A tak w ogóle podoba mi się ten motyw z klaskaniem przed koncertem jak na Wembley :))
misiek_93 pisze:Może by tak na Who Says You Can't Go Home zamiast tłumnie udać się do wyjść ( ) to podnieść karteczki z napisem "It's Alright" i wiecie jak Jon dyryguje tłumem żeby podnieść ręce na It's Alright to my zamiast rąk do góry damy kartki z tymże napisem
Wszystko fajnie, ale czy naprawdę chcecie promować akurat TĘ piosenkę...?
Adrian pisze:Na występach Comy gdy jest bodaj piosenka "100 tys jednakowych miast" publika klęka i podejrzewam, ze zespół były mega zaskoczony jakby cała publika przed nim klękneła na jakimś wolnym songu typu Bed Of Roses czy Always.
:D Nasuwa mi się milion komentarzy, ale każdy kolejny jest jeszcze bardziej niestosowny od poprzedniego, więc po prostu nic nie napiszę :))
Rokitka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rokitka »

fajne te ozdóbki...
wiadomość mi się nie wpisała..
w pracy dziś poruszyłam ten temat i zboczki pracownicze wymyśliły tak
1) Przy "Lay Your Hands on Me" cały stadion ściąga bluzki a panie też staniczki i machają czym popadnie..!!!
2:) na przywitanie cały stadion klęka i krzyczy dziękujemy coś w tym stylu...tego nie było nigdzie:d pomysł mego dyrektora.
3).wielkidruk na szerokość stadionu okładki z SWW tej pierwszej zakazanej:D który się od tyłu do przodu przenosi....
4) czerwone serca kartki jak A4 do góry :P
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

TOMMY i GINA !

Weźmy ich ze sobą na koncert!
Chłopaki a zwłaszcza Jasiek zwariują ze szczęścia! :o
BJ - It's my life - Always !
Gregory777
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Gregory777 »

1 gdyby bon jovi zagralo hymn polski, my bysmy mogli zaspiewac. na mnie spiewanie hymnu przez cala hale robi wielkie wrazenie.
2. sciece dymne, mozna by odpalic swiece dymne bialo-czerwone. z pewnoscia bylby niesamowity widok.

jesli cos sie pojawilo to przepraszam, ale nie mam obecnie czasu zeby wszystko czytac. :)
Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

Gregory777 pisze: 2. sciece dymne, mozna by odpalic swiece dymne bialo-czerwone. z pewnoscia bylby niesamowity widok.
Nie wolno wnosić żadnych przedmiotów pirotechnicznych...

2:) na przywitanie cały stadion klęka i krzyczy dziękujemy coś w tym stylu...tego nie było nigdzie:d pomysł mego dyrektora.
Byłbym za... naprawdę :cfaniak: chociaż ja bym klękała w ciszy, chłopaków by zamuowało :P niestety takie coś by się nie udało, bo zawsze znajdzie się jakaś idiotka, która na wejście zespołu zacznie drzeć japę wniebogłosy np. ja :P
Awatar użytkownika
M.J.
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: M.J. »

misstwisted pisze: zawsze znajdzie się jakaś idiotka, która na wejście zespołu zacznie drzeć japę wniebogłosy np. ja :P
Albo zemdleje. Ja. xD

I do tego "cichego" klękania - świece trzymane w dłoniach. Albo lampiony. Wyobraźcie sobie to klasyczne WTF które zapanowałoby na scenie. :D Oni tu z koncertem, a my jak na jakiejś mszy...
His momma said he was crazy - he said 'Momma, I've got to try'.
kejt93bub
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kejt93bub »

Hahaha, uśmiałam się z niektórych pomysłów i niektóre są naprawdę świetne. Jeśli najdzie mnie wena, to się z Wami podzielę, jak na razie, ostatnie najlepsze pomysły to karteczki z tekstem. Można by nawet NA NA NA na Born To Be My Baby :D A klękanie w jakiejkolwiek byłoby zabawne i karykaturalne. Poza tym rozwinięcie plakatu z podobizną lub okładką płyty jest super.
Widzę, że jesteście natchnione/ni.
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2012, o 21:51 przez kejt93bub, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

Klękanie nie jest na miejcu moim zdaniem.. Polska jest uważana za kraj katolicki, klęka się w kościele przed Bogiem, a nie przed facetami z zespołu... i oni mogą się poczuć nieswojo. ;/
Awatar użytkownika
She`s a mystery
I Believe
I Believe

Post autor: She`s a mystery »

Również sądzę, że klękanie to przesada...Poza tym wątpię, że cały stadion da się na to namówić, każdy ma swoje poglądy religijne więc niektórym to będzie odpowiadać a dla innych będzie niestosowne. Nie wiadomo jak sam zespół zareagowałby na to, zbyt ryzykowne...możliwe, że będą zniesmaczeni czy zażenowani...
"If there's just one thing that you should keep
in your book of dreams,
it's just me baby..."
Awatar użytkownika
M.J.
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: M.J. »

Ej no, przecież żartujemy. :p Nie chcemy kolejnej afery ciągnącej się X miliardów lat...
His momma said he was crazy - he said 'Momma, I've got to try'.
Rokitka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rokitka »

gorsze rzeczy się już robiło na koncercie :P ale sobie żartujemy przecież , też nie róbmy jakiegoś festynu z koncerty rockowego ani słodkich zachowań to faceci co Rock and roll wyznają a nie jakieś pitu itu:D trzeba coś z jajem zrobić ...
Awatar użytkownika
Thalion
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Thalion »

Wcześniej pojawił się pomysł tych świecących bransoletek. Mam z nimi doświadczenia po wakacjach w lesie - sprawdzają się kapitalnie w mroku i półmroku. Zdecydowanie można takie coś zrobić, ale nie da rady wszystkich w takie coś wyekwipować. Fajnie by było, jakby jak najwięcej ludzi miało takie coś, przynajmniej ci bliżej sceny... Zabawka nie jest droga - około 25zł opakowanie 100sztuk + łączniki do robienia kółeczek.

Z tym klękaniem to inna sprawa. Rzeczywiście coś z jajem można zrobić, ale ja się obawiam, że jak oni to zobaczą, to pomyślą, że u nas jakieś skrzyżowanie katolicyzmu z islamem - wyznaczone godziny modłów mamy i o konkretnej porze po prostu kic na kolanka i do roboty ;)
Nie mówiąc o tym, że Richie z całą pewnością pojmie, dlaczego jego przodkowie wyjechali z tego pięknego kraju... w końcu nigdy nie opowiadali mu o takich obyczajach...
Poza tym z tego na 100% część ludzi się wyłamie, część się przyczepi (jak powiemy, że to dla jaj, to dopiero się zacznie), a inni będą zniesmaczeni. Zastanawiałam się czy można to zrobić w sposób mniej sugerujący religię, np. po rycersku (klękanie na jedno kolano), ale to i tak i siak wychodzi religijnie - zresztą to rycerskie klękanie to też modlitwa.
Koncepcja jest fajna, ale to nie przejdzie.... a klękanie w ciszy - idea niezła, ale niewykonalna.

Jeśli już, to ja bym za to obstawała za banerem z napisem "preach us rock'n'roll". Jon czasem mówi, że przybywa nauczać rocka, widziałam to na 2 czy 3 oficjalnych nagraniach.
11 VI 2008, Southampton
19 VI 2013, Gdańsk
If there is no future, there must be no past...
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Moment ... chyba się nie wyraziłem jasno ;D

Nie chodziło mi o klękanie takie kościelne, ale raczej ...kucanie i siedzenie na ziemi.

Dokładnie chodzi o coś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=WVEPuG3ulmU

Na koncercie daje niesamowity efekt.

Moge sobie tylko wyobrazić jak Jon wbiega na rozpoczęcie koncertu z jakimś Bouncem pełen energii, a tu wszyscy siedzą... WTF ;D to taki żart, bo oczywiście to ma swój dobry efekt przy wolnej piosence.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Rokitka pisze: 1) Przy "Lay Your Hands on Me" cały stadion ściąga bluzki a panie też staniczki i machają czym popadnie..!!!
Jak dla mnie mamy najlepszy pomysl xD
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”