Talent pod lupą

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
dario_esik
It's My Life
It's My Life

Talent pod lupą

Post autor: dario_esik »

Co lubicie w BJ podczas koncertów na żywo ? Niech każdy się wypowie w jednym poście.
Ja na przykład lubię gdy Rychu z Jonem stoją obok siebie i grają lub śpiewają do jednego mikrofonu :D
Awatar użytkownika
SaDzi0
I Believe
I Believe

Post autor: SaDzi0 »

Podczas koncertów na żywo? Hmm.. wszystko to, co chłopaki zaprezentowali chociażby na pamiętnym Moscow Music Peace Festival w '89 :)) Ta radość z grania, energia którą dało się poczuć... I Blood on Blood - jak wyżej duet BonJovi & Sambora, coś niesamowitego.
Awatar użytkownika
Marimo
It's My Life
It's My Life

Post autor: Marimo »

Ta radość z grania, energia którą dało się poczuć...
Dokładnie to samo, nie wiem co więcej dodać. To ich kiedyś charakteryzowało.
http://www.youtube.com/watch?v=RPjpzjvlL-4
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

SaDzi0 pisze:I Blood on Blood - jak wyżej duet BonJovi & Sambora, coś niesamowitego.
Coś więcej niż niesamowite :) Mnie ten występ, to wykonanie, zaczarowało na zawsze :)
Obrazek
Awatar użytkownika
SaDzi0
I Believe
I Believe

Nie dziwię się, gdy to oglądam żałuję, że się nie urodziłem wcześniej i tam nie byłem .
Awatar użytkownika
M.Ssed
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: M.Ssed »

No właśnie, wystarczy wspomnieć Blood on blood z Moskwy '89 i wiadomo o co chodzi. Takie rzeczy są najlepsze. I jeszcze fajna była harmonijka, szkoda że już jej nie używa ;)
Awatar użytkownika
BoVi
It's My Life
It's My Life

Post autor: BoVi »

M.Ssed pisze:I jeszcze fajna była harmonijka, szkoda że już jej nie używa ;)
A może zacznie? zapowiadali, że będą grać to co dawno lub rzadko grali to i może harmonijka wróci? :P
..?ycie to nie liczba oddechów, lecz liczba chwil, które zapierają dech w piersiach..
Benia
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: Benia »

bon jovi na żywo!kiedyś ,jakiś czas temu to całośc była super pod względem wizualnym,teraz tylko Jon jakoś się trzyma-i ztyłu i zprzodu-natomiast reszta to lekko straszą ze sceny jak budka suflera!Jon świetnie śpiewał i nadal to czyni.to tyle.A pozatym to najbardziej cenię bj akustycznie,studyjne małe koncertki
Awatar użytkownika
SaDzi0
I Believe
I Believe

Benia pisze:natomiast reszta to lekko straszą ze sceny
Masz na myśli, ze Rychu trochę utył ? :D
Nie podzielam tej opinii, na pewno Tico i Bryan nikogo nie straszą ;) A Rychu niech straszy bo wystarczy, że zagra i cała reszta nie ma znaczenia.
Awatar użytkownika
Grzesiek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Grzesiek »

O czym Wy mówicie?
Oglądając występy z Lost Higwhay Tour jak np. MSG miałem wrażenie że to Richie doskonale się prezentuje w przeciwieństwie do Jona. Jego ruchy są bardzo naturalne, świetnie współgrają z muzyką. Mówię na przykład o KTF z tego koncertu. To Jon robi bolesne miny podczas kiedy Sambora w swój zabawny sposób nadyma się i marszczy, czasem uśmiecha. Trochę inaczej widzę to jeśli chodzi o najnowsze występy, ale warto zaczekać co będzie na trasie.
A co do strojów to chyba nie sądzicie że kamizelki eksponujące siwe owłosienie Jonnego są w lepszym guście od klimatycznych marynarek Sambory?
Załączniki

[Rozszerzenie jpg zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]

Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

Zgadzam się z Grześkiem w 100% nic dodać nic ująć. I również odniosę się to Keep The Faith z MSG, drugie solo kiedy Richie podbiega bliżej publiczności jest po prostu niesamowite(solówka jako solówka i jego interakcja z publiką). Chociaż Jon również ma swoje momenty na tym koncercie, np. wstęp do Blood On Blood. No podsumowując, moim zdaniem jeszcze się chłopaki trzymają i oby jak najdłużej nam grali ;)

Przy okazji wielkie dzięki za to zdjęcie! Jest świetne.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

A skrobnę kilka słów, jako że browar miło we krwi mi krąży :). Jak zacząłem słuchać Bon Jovi w 1989 to najważniejszy był dla mnie Jon - miałem 12 lat i chciałem być jak on. Był moim idolem. Minęły 3 lata - i Richie zdobył moje serce hehe - do dziś. Co lubię na żywo - teraz nic - są koszmarni (czytaj do dupy). Poziom trzyma najbardziej Tico, potem Richie, Jon - pacynka nic więcej... Kiedyś momenty live Jon / Richie były niezapomniane, teraz są nijakie, Jon napompowany jak balon, który pęknie za pół utworu...
Co lubię? Śpiewającego Ryśka, Tico napier....ącego w gary jakby były jego największym wrogiem, czasem Jona jak zapomni, jakim jest bufonem, Davida w chórkach... Bon Jovi lubię po prostu - czasem mniej, czasem więcej...
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Benia
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: Benia »

Prawda jest taka,,,,,ze nikomu lat nie ubywa!bj też tyją,marszczą się,itd.a co do stwierdzenia Pana Sobola,że Jon to bufon-może i bufon,może i nadęty-ma prawo!a zawdzięcza to swojm fanom,ich uwielbieniu-zdrowemu,mniej zdrowemu.I,jeszcze jedno-dzięki bj ciągle czuje się tą małolatą,ktora zamarła przy New Jersey,od 21 lat jestem z nimi,było super,było fatalnie,średnio,ale to mój bj!z brzuchami,zmarszczkami!
dario_esik
It's My Life
It's My Life

Post autor: dario_esik »

Fajne jest jak Richie dośpiewuje np. Przy keep the faith chyba w pierwszym refrenie po solówce "now we got to keep the faith" - super :D a tak na żywo troszkę Richie to Jon lubi media. za to Tico David są jak Sprite nigdy się nie zmieniają oprócz opakowania :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”