recenzje z prasy

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

Scrooge

Post autor: Scrooge »

michael pisze:Pisz co chcesz. Ja skończyłem rozmowę. Szkoda mojego czasu na takie pitolenie :D W ogóle się dziwię że dałem się w to wciagnąć ;/
Widzę, że wartość słów kolegi jest w cenie. ;) Proponuję trening silnej woli. ;]

Co do zaproszenia, dzięki ale nie widzę sensu rejestrowania się na forach kapel, których nie cenię, równie dobrze mógłbym iść na forum fanów Ich Troje albo Feel'a - pytanie, po co? Już pomijając fakt, że to Wasze forum świeci pustkami i przypomina raczej grono wzajemnej adoracji kilku osób... chyba, że chcesz abym podbił Wam statystyki :D

Co do ataków... zakompleksieni ludzie już tak mają :( to silniejsze ode mnie :(

p.s. głośne wyrażanie swoich poglądów nie ma nic wspólnego z brakiem kultury, to że moje poglądy mogą wydawać Ci się zbyt brutalne to już twój problem :)
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:)

Post autor: TheRock »

Scroogu drogi miałem Cię za spoko gościa, ale widzę, ze ostro przędziesz na neciku.

Powiem krótko jeżeli ktoś we wczesnej fazie na supervivor -ze odrzuca Thorn in my side to po prostu nie ma co z nim dyskutować.
...and just only rock...
Scrooge

Po pierwsze mam nadzieję, że nie będzie mnie za to karcił w każdym temacie na tym forum, bo to już drugi tego dnia ;)

Po drugie nie bardzo wiem co TIMS ma wspólnego z KTF...

Po trzecie, nie bardzo wiem co Twoja wypowiedź wnosi do tej rozmowy... nie jest ani na temat recenzji, ani na temat mojej wymiany poglądów z michaelem...
Urwałeś się jak Filip z konopi... aż tak Cię boli to, iż w głupiej grze ktoś zagłosował przeciwko twojemu faworytowi, że musisz teraz w każdym wątku na ten temat rozpaczać? Uważasz, że każdy kto zagłosuje na TIMS jest niegodzien dyskusji z Tobą? Jeśli tak to obawiam się, że za chwilę nie będziesz miał z kim dyskutować...

Czego ode mnie oczekujesz w związku z Twoim oświadczeniem? Mam się popłakać, skasować konto na forum czy może jeszcze coś innego?

p.s. co oznacza zwrot "ostro przędziesz na neciku"? dobrze, że nie napisałeś "neciQ :*" bo bym się chyba załamał
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Panowie po co te niepotrzebne uszczypliwości? Sugeruję zakopać topór wojenny i wrócić do meritum dyskusji.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Post autor: michael »

Panie Frankie za Twoim przewodem pasuję ;)
Panie Scrooge żałuję że Sobol musiał wygadać że jestem z forum Def Leppard.
Przez to nigdy nie będzie mi się swobodnie pisało na tym forum. Fakt że słucham BJ 24 lata nie czyni ze mnie emeryta. To że uważam Def Leppard za najlepszy band na ziemi nie czyni ze mnie wroga publicznego numer jeden na tym forum :)) O czym my to rozmawialismy... :)
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Scrooge pisze:Hmm nie rozumiesz słowa perspektywa? polecam Ci w takim razie www.wikipedia.pl bo na to by odsyłać Cię do szkoły podejrzewam jesteś już za stary...

Co do Bobiego to podejrzewam, że gdyby Lappardzi mieli tej klasy gitarzystę w zespole to być może byliby kimś więcej niż przysłowiowymi ubogimi krewnymi Bon Jovi, a może nawet udałoby się im wylansować chociaż 1 hit na miarę "żenującego" Always :(
Tobie też przydałaby się wizyta choćby na wspomnianej wikipedii. Wiesz coś o Leppardach w ogóle? Słyszałeś o Stevie Clarku? Słyszałes jego grę? A co do hiciorów to aż ręce opadają... 'Hysteria', 'Make love...'. 'Pour some sugar on me', 'Have You ever...' to jedynie wierzchołek góry hiciorów Def Leppard. A fakt, że w przeciwieństwie do np. Always, nie puszcza Ci tego podczas zakupów w Tesco, nie zmniejsza ich wspaniałości.
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Scrooge

Swego czasu miałem "przyjemność" bycia katowanym ich muzyką przez mojego kumpla... także znam ich twórczość do bólu w dosłownym tego słowa znaczeniu...

Słyszałem o Stevie Clarku, słyszałem jego grę - przeciętność, panie przeciętność... tak jak całe DL... i pisz co chcesz, to moje zdanie i mam do niego prawo :]
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Dla mnie KTF i TD biją na głowę NJ a tym bardziej SWW
A dla mnie HAND je bije wszystkie na głowę \m/

Niepotrzebnie dyskusja schodzi na zupełnie bezsenswony temat. Kazdy ma swój gust i siedzać na forum Oasis nieraz słyszałem, ze zespoły typu BJ, Europe, Gunsi, DLeppard są mega ciotowe i vice-versa. Wiec nie kłóćmy się o swoje gusta ;]
Scrooge

Poza tym sorry Rat, ale to że DL nie puszczają w Tesco to ich tragedia, a nie sukces... to zespół tak samo komercyjnie nastawiony jak BJ, z tym, że im się nie udało... jak to ktoś kiedyś napisał bodajże, na forum Scorpionsów... większym obciachem niż słuchanie BJ jest tylko słuchanie Def Leppard xD
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Adrian pisze:
Dla mnie KTF i TD biją na głowę NJ a tym bardziej SWW
siedzać na forum Oasis nieraz słyszałem, ze zespoły typu BJ, Europe, Gunsi, DLeppard są mega ciotowe i vice-versa. Wiec nie kłóćmy się o swoje gusta ;]
ja ich próbuje zmieniać. :D
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Scrooge pisze:Poza tym sorry Rat, ale to że DL nie puszczają w Tesco to ich tragedia, a nie sukces... to zespół tak samo komercyjnie nastawiony jak BJ, z tym, że im się nie udało... jak to ktoś kiedyś napisał bodajże, na forum Scorpionsów... większym obciachem niż słuchanie BJ jest tylko słuchanie Def Leppard xD
A ja słyszałem że większym obciachem od słuchania BJ jest przyznawanie się do tego.

Stary, możesz se nienawidzić DL, ale faktem jest, że zespół ten jest bardzo dobrze postrzegany, każdy zaznajomiony z muzyką, w temacie o kapelach brytyjskich jednym tchem wymienia Deep Purple, Zeppelinów, Saxon, Iron Maiden i m.in. Def Leppard. Faktem jest również to, że wydali sporo zajebistych płyt jak choćby Pyromania i Hysteria.
Weźmy na warsztat Adrenalize - 10 kawałków, z czego 6 zna każdy kto hard rocka poznał trochę lepiej niż the best of kiss. To raczej świadczy, że kapela ma talent mimo braku 'wirtuozów' w swoim składzie, prawda?
Scrooge pisze:Poza tym sorry Rat, ale to że DL nie puszczają w Tesco to ich tragedia, a nie sukces... to zespół tak samo komercyjnie nastawiony jak BJ, z tym, że im się nie udało...
Ale to nie oznacza, że ich twórczość jest słaba

Konkluzja moich wypocin jest taka, że (co już milion razy powtarzałem) nie ma sensu dyskutować na temat gustu bo z nim jak z dupą. Nie na miejscu natomiast był Twój tekst, który stał się zalążkiem tejże kłótni, na temat czyjegoś wyczucia 'klimatu', 'magii' (co to curva w ogóle ma być?! Hogwart?!)
Scrooge

Stary... ale ja nie twirdzę, że DL to tandeta, czy słaba muza... napisałem, że DLA MNIE są przeciętni, akurat ich bajka nie trafia do mnie co ja na to poradzę? Jak wspomniałem miałem kumpla, który był ich fanem, a jako, że jest to zespół w stylu Bon Jovi zapoznałem się z ich dyskografią i pisz o mnie co chcesz, ale mnie nie porwali ;) - kolega michael nie jest tego w stanie zrozumieć...

Druga sprawa, przy całym szacunku dla DL, ale do BJ w kategorii bycia gigantem trochę im brakuje... ok są ważnym zespołem w historii muzyki, ale jednak to BJ są nr 1 jeśli chodzi o kategorię poprocku, popmetalu... i mało kto jest z nimi w kategoriach statystycznych rywalizować, bo tylko takie kategorie są obiektywne chociaż może nie do końca sprawiedliwe...

Wiesz, ja też obracam się raczej w środowisku ludzi słuchających rocka, metalu i niestety DL wzbudza podobne reakcje jak BJ... z tą różnicą, że stare BJ podobno było OK, a DL od początku byli sorry za wyrażenie spedaleni... - z czym oczywiście się nie zgadzam, także nie atakuj mnie za takie opinie innych ;)
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Alez ja Cię nie atakuję. Obiecałem sobie, ze atakował na tym forum będę tylko w dwóch przypadkach:
1. Ktoś zaś będzie się podniecał, że w radiu X o godzinie Y puscili WWBTF
2. Ktos będzie próbował mi wcisnąć ciemnotę w stylu 'HAND to kwintesencja hard rocka'
Scrooge

Rattie pisze: 2. Ktos będzie próbował mi wcisnąć ciemnotę w stylu 'HAND to kwintesencja hard rocka'
prowokujesz... :PPP
rafal_ka
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: rafal_ka »

michael pisze:
Co do zaproszenia, dzięki ale nie widzę sensu rejestrowania się na forach kapel, których nie cenię, równie dobrze mógłbym iść na forum fanów Ich Troje albo Feel'a - pytanie, po co?
co TY masz k***a do feel'a??? :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”