Czego oczekujesz po nowym albumie?

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Tatar pisze:Do Handa jako kawałka nie mam nic, problem jest z resztą... ;]
ja mówię właśnie o tej reszcie :)
Tatar pisze:Ja nie oczekuje odgrzewania kotletów z lat 84-95 tylko nowoczesnego ROCKA. Tylko dlaczego na płytach 84-95 było 75% rocka, a na późniejszych 25%? To jest mój jedyny zarzut do płyt po TD.
ponieważ byli innymi ludźmi, młodzi pełni pasji, z czasem to zanika, człowiek robi się spokojniejszy i zaczyna grać albo dla przyjemności albo dla kasy, żeby zapewnić dzieciom i ich dzieciom bardzo spokojną przyszłość proste.
Awatar użytkownika
Jovinka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Jovinka »

bartekbb23 pisze:
Dandi pisze:Ja na początku za nią szalałem ale własnie z czasem mi strasznie zbrzydła. Głownie za to ,że jest cała taka sama, zlewa sie w całość a przez to jest mdła i nudna jak flaki z olejem. Nijaka.
Ja zaś, na odwrót, na początku aż do niedawna miałem ją za taką jak piszesz dokładnie, lecz teraz zmieniłem zdanie uważam, że jest dobra, nie jak kiedyś, że beznadziejna. :)
A ja powiem tak: HAND jak na 'nowe bj' jest ok. nie jest może to taki strzał w 10, ale jest zdecydowanie lepsza od LH.

A jak już się tak wypowiadam na temat najnowszej płyty to nie mam żadnych wygórowanych oczekiwań oprócz jednego: NIECH TO BęDZIE LEPSZA P?YTA NI? LH :)

[ Dodano: 2009-01-27, 19:22 ]
bartekbb23 pisze:

ponieważ byli innymi ludźmi, młodzi pełni pasji, z czasem to zanika, człowiek robi się spokojniejszy i zaczyna grać albo dla przyjemności albo dla kasy, żeby zapewnić dzieciom i ich dzieciom bardzo spokojną przyszłość proste.
hmmm a może to taka pogoń za 'modą' ;/
"Sa-su-ke, słyszałem że Ty jesteś homo"----> http://www.youtube.com/watch?v=Vz3gfDaPWAk
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Jovinka pisze:HAND jak na 'nowe bj' jest ok. nie jest może to taki strzał w 10, ale jest zdecydowanie lepsza od LH.
Tego to nikt nie podważa.
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Chrzanicie aż miło. Wole 10tą kopie HANDa niż drugie TD, KTF, Bounce czy o zgrozo BJ czy Fahrenheit ;]

I żeby była jasność. Ja chcę płytę DOBR? czyli taką co Tatarowi, Dandiemu i paru innym osobą się na pewno nie spodoba xD ;)
Awatar użytkownika
Jovinka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Dandi pisze:
Jovinka pisze:HAND jak na 'nowe bj' jest ok. nie jest może to taki strzał w 10, ale jest zdecydowanie lepsza od LH.
Tego to nikt nie podważa.
sory, ale to jest tylko moje zdanie. Przecież każdy słucha tego czego chce i co lubi.
"Sa-su-ke, słyszałem że Ty jesteś homo"----> http://www.youtube.com/watch?v=Vz3gfDaPWAk
Awatar użytkownika
Daroo
It's My Life
It's My Life

Post autor: Daroo »

Dawno mnie tu nie było, witam ;D.

Jeśli chodzi o nowy album, to mam bardzo ale to bardzo duże wymagania. Ostatnie płytki nie są złe ale delikatnie mówiąc są "zapychaczami", po takim zespole spodziewał bym się czegoś bardziej artystycznego i oczywiście dużo mocniejszego rocka, brakuje tu utworów typu Homebound Train, Dry County czy Hey God (oczywiście w wykonaniu odpowiadającemu obecnej dobie czasu). Co by tu nie mówić, chciałbym żeby nowa płytka choć troche przypominała nowe płytki Metallici (Death Magnetic) jakoś mało komercyjna płytka a i tak odniosła sukces - utwory średnio 6-7 minut, ACDC czy Axla (bo to Guns'n'Roses raczej nie można nazwać, oprócz wyzej wymienionego gościa na płytce nie zagrał praktycznie żaden bardziej znanych muzyków zespołu czyli Slash czy Izzy). Wracając do Bon Jovi, przedewszystkim więcej grania (nie 3 minutowych utworków, chyba że będą tak dobre jak It's My Life), więcej gitar i perkusji, no i jakiś dobry duet na płytce by nie zaszkodził, np. z Brucem Springsteenem, sąsiedzi z NJ mogli by zagrać razem wkońcu na płycie a nie tylko Live. Ogólnie wymaganią są więc duże, takie jakie zespół o którym mówimy.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Adrian pisze:Ja chcę płytę DOBR? czyli taką co Tatarowi, Dandiemu i paru innym osobą się na pewno nie spodoba xD ;)
No własnie, my chcemy BARDZO DOBR?. Byle czym sie nie zadowolimy :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Jovinka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Daroo pisze:
Co by tu nie mówić, chciałbym żeby nowa płytka choć troche przypominała nowe płytki Metallici.

Sory, ale z Fiata to Ferrari się tak od razu nie zrobi, to tak samo na jedno skinienie palca BJ nie będzie grać jak Metallica.

Wymagania powiem Ci że masz dosyć spore :) I z tymi zapychaczami- muszę Ci po części przyznać rację...

[ Dodano: 2009-01-27, 19:56 ]
Dandi pisze:
Adrian pisze:Ja chcę płytę DOBR? czyli taką co Tatarowi, Dandiemu i paru innym osobą się na pewno nie spodoba xD ;)
No własnie, my chcemy BARDZO DOBR?. Byle czym sie nie zadowolimy :D
A myślicie, że dużo osób też tak BARDZO DOBREJ płyty by się nie chciało? Każdy by chciał aby ta nowa płyta była na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ale BJ nigdy nie grali jak Meta i grac nie bedą. To dwa rózne zespoły, z innych stylów muzycznych także takie porównania nie maja sensu.
I z tym Fiatem i Ferrari to lekka przesada...
Obrazek
Awatar użytkownika
Daroo
It's My Life
It's My Life

Post autor: Daroo »

Z malucha Ferrari może się nie zrobi to fakt, ale dobry tuning pozwoli troche podrasować zakurzonego malucha ;D. Bon Jovi do metalu daleko, tak więc troszkę może przesadziłem z tym Death Magnetic, ale nowy album BJ moglby być coś w tym stylu, dobrze rozbudowany muzycznie (tak jak wspomnialem wczesniej - więcej grania 5-6 minut choćby) i w tym oczywiście mocne brzmienie.
Awatar użytkownika
Jovinka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Daroo pisze:tak jak wspomnialem wczesniej - więcej grania 5-6 minut choćby i w tym oczywiście mocne brzmienie.

Mocne brzmienie i dłuższe piosenki zawsze by się przydały :)
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Chrzanicie aż miło. Wole 10tą kopie HANDa niż drugie TD, KTF, Bounce czy o zgrozo BJ czy Fahrenheit ;]
10atej kopi nie dostaniesz bo tak długo to oni pewnie nie będą grali :P
I żeby była jasność. Ja chcę płytę DOBR? czyli taką co Tatarowi, Dandiemu i paru innym osobą się na pewno nie spodoba xD
Nie mogłeś tego inaczej sformułować? :P grabisz sobie Adrian :P

Adrian napisał/a
oczywiście w wykonaniu odpowiadającemu obecnej dobie czasu
Czyli mają podążać za modą? Chodzi właśnie o to chyba, żeby stworzyli coś świeżego?
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2009, o 00:24 przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Do Handa trzeba dojrzeć? Jeżeli twoj zasięg, wiedza muzyczna kończy się na Handzie i musisz dojrzeć do rzeczy banalnych to "musisz odrobić jeszcze niejedna lekcję" :) to na tyle
Tego typu posty tylko potwierdzają, ze trzeba dojrzeć aby zrozumieć tą płytkę ;P
Nie mogłeś tego inaczej sformułować? :P grabisz sobie Adrian :P
Taka jest prawda ;P Jak zobaczyłęm ostatnio recenzje LHighway chyba Tatara to się za głowę złapałem ;] Jak można dać WLOALeaving 1 a Any OD 2,5
Komentować tego nie będę bo musiałbym rzucać wyzwiskami xD Dlatego jeśli dla kogoś piosenki takie nie dostają więcej niż 2,5 to ja nie chce albumu który będzie się tej osobie podobał :P JESTEM PRZECIW! ;]

Skończcie z tą Metalliką. Ja chce, żeby nagrali taka płytę jak Eminem w 2002 rok. Świetne bity i super rymy. Tego oczekuje od najnowszego Bon Jovi ;]
<oczywiście mały sarkazm>
Awatar użytkownika
Jovinka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Piotrek pisze:

Adrian napisał/a
oczywiście w wykonaniu odpowiadającemu obecnej dobie czasu
Czyli mają podążać za modą? Chodzi właśnie o to chyba, żeby stworzyli coś świeżego?
Nie daj Boże żeby zaczęli podążać za modą... chyba byśmy nie chcieli aby BJ zaczął grać jakiś tam pospolity tandetny pop czy coś w tym stylu...
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Adrian pisze: Jak zobaczyłęm ostatnio recenzje LHighway chyba Tatara to się za głowę złapałem ;] Jak można dać WLOALeaving 1 a Any OD 2,5
Komentować tego nie będę bo musiałbym rzucać wyzwiskami xD Dlatego jeśli dla kogoś piosenki takie nie dostają więcej niż 2,5 to ja nie chce albumu który będzie się tej osobie podobał :P
Ja jestem gotów do analizy porównawczej. W czym WLOL, czy Any other Day jest równe, albo nawet lepsze (jak chyba uważasz) od kawałków z KTF czy TD. Tylko nie porównójmy kawałków średnich z tych płyt do WLOL, tylko te najlepsze. These Days, Hey God, Dry County < WLOL i AOD? Jeśli tak, to faktycznie ja nie rozumiem i nie chce zrozumieć argumentów jakimi się kierujesz...
Nie daj Boże żeby zaczęli podążać za modą...
Już zaczęli. Gdy country nie sprzedawałoby się tak dobrze w Stanach, myślisz, że nagrali by płytę inspirowaną takim stylem? Szczerze wątpie...
Tego typu posty tylko potwierdzają, ze trzeba dojrzeć aby zrozumieć tą płytkę ;P
A co ja mam na Handzie rozumieć? Nie napiszesz chyba, że na HANDzie jest "ambitna" muzyka i potrzebuje czasu żeby do mnie dotarła? Nie popadajmy w paranoje.
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2009, o 17:04 przez Tatar, łącznie zmieniany 1 raz.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”