Sambora "Great Hall of Fame"

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Justyna_1084
It's My Life
It's My Life

Sambora "Great Hall of Fame"

Post autor: Justyna_1084 »

W związku z tym, że pojawiła się nowa piosenka Ryśka Great Hall of Fame a jeszcze na ten temat na forum nic nie było więc warto coś przykomentować. Co sądzicie o tej piosence? I jaka waszym zdaniem powinna być ewentualna płytka Rycha. Bo miom skromnym zdaniem ta pioseneczka to istny powrót do korzeni klimat ze Strangera może nawet bardziej z undiscoverd soul. Sama nie wiem czego nowego można spodzieać się po Samborze jeżeli startuje odrazu z taką klasyką blusowo-rokowego grania.
SAMBORA MR. BLUESMAN
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

JAk dla mnie marna kopia "One LAst Goodbye", ale posłucham jeszcze to moze zmienie zdanie.

Mam nadzieje, ze płyta będzie w innym a nie typowo popowym (z naleciałościami rocka) stylu.
Justyna_1084
It's My Life
It's My Life

Post autor: Justyna_1084 »

Standardowa balladka w wykonaniu Sambory zobaczymy co zaprezentuje na płycie jesli owa ujrzy swiatło dzienne
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

a skąd ta piosenka?
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
alexz123
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: alexz123 »

teken020 pisze:a skąd ta piosenka?
Z albumu "Les Paul & Friends". http://pl.youtube.com/watch?v=ECgSzLVZzLs

Według mnie bardzo fajnie brzmi. Wspaniałe jest to, że Richiemu ani trochę nie zmienił się głos, który ja tak kocham :) na taką piosenkę czekałam :)
Tell me what I got to do
To make my life mean more to you...

Tell me who I got to be
To make you a part of me...
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Adrian pisze:Mam nadzieje, ze płyta będzie w innym a nie typowo popowym (z naleciałościami rocka) stylu.
Od kiedy ty tak jedziesz pop ? :P

Co do piosenki to ma swietny bluesowy klimat, taki typowo Ryśkowy. Czystego popu to ja tu za cholere nie czuje. To cos w stylu If I can't have your love czy Long way around. Wokal tez brzmi niezle choc nie cudownie. Piosenka jednak bardzo mi sie podoba i po jej wysluchaniu mam straszna ochote na plyte !!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Od kiedy ty tak jedziesz pop ? :P
Nie no nie jade. Tylko wolałbym Ryska w rockowym stylu (coś jak stranger).
Czystego popu to ja tu za cholere nie czuje. To cos w stylu If I can't have your love czy Long way around.
IICHYLove ma 0% rocka. Piosenkę lubię ale to czysty pop. Momentami aż za bardzo przesłodzony pop. Jednak lubię tą piosenkę.

Co do GHOF - to raczej bardziej melodyjny pop niż rock.
Piosenka jednak bardzo mi sie podoba i po jej wysluchaniu mam straszna ochote na plyte !! !
Ja też, tylko ja mam nadzieje, że ta piosenka po prostu nei pasowałą na jego przyszly album i dlatego ja tutaj umieścił :)
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Adrian pisze:IICHYLove ma 0% rocka. Piosenkę lubię ale to czysty pop. Momentami aż za bardzo przesłodzony pop.
Przesadzasz. Moze nie jest to czysty rock ale taka pop/rockowa ballada. Ja jednak ostroznie podchodze do okreslania czegos popem bo pop to dla mnie britney,J LO czy jakas Rihana a trudno to w jakis sposob porownac z tym co zrobil Rysiek.
Adrian pisze:Ja też, tylko ja mam nadzieje, że ta piosenka po prostu nei pasowałą na jego przyszly album i dlatego ja tutaj umieścił
Moze masz racje. Szkoda tylko , ze mowi nam to bardzo malo o jego przyszlym albumie ;] Chcialbym zeby nie pasowala ze wzgledu na to ,ze inne piosenki są w stylu Father time czy Ballad of youth :) Obawiam sie ,ze to jednak tylko marzenia i na drugi Stranger nie mamy co liczyc.
Obrazek
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Za pierwszym przesłuchaniem nie byłem zadowolony, ale wkońcu ten kawałek do mnie trafił. Bardzo fajna balladka, czekam na solo album.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
angela
It's My Life
It's My Life

Post autor: angela »

Dajmy mu szansę. Nie ma co oceniac po jednej piosence. Choć mnie sie podoba...
W Monachium było cudownie, ale w Gdańsku.... damy czadu!
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

Jak dla mnie kawałek jest przepiękny. Serio jak z "Undiscovered Soul". Jednak głos Richie'ego nie ucierpiał znacząco przy alkoholu ;)
Oczywiście jak na jego albumie będzie więcej grania z pazurem, to się nie obrażę, ale i tak jest genialnie. Stary, dobry Richie Sambora :jupi:
Ostatnio zmieniony 17 października 2008, o 08:01 przez ZB, łącznie zmieniany 1 raz.
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Dla mnie słabe i nudne aż do bólu. Undiscovered Soul jakoś przemęczyłem - ale ten numer jest wtórny - i po prostu kompozycyjnie żaden.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

sobol_77 pisze: Undiscovered Soul jakoś przemęczyłem - ale ten numer jest wtórny - i po prostu kompozycyjnie żaden.
Z tym się zgodze. Ja przyznam sie US nie przebrnąłem nigdy całej, bardzo sie rozczarowałem tą płytą. A kompozycyjnie faktycznie, nic odkrywczego nie prezentuje.
Dla mnie słabe i nudne aż do bólu.
...ale to przesada. :)) Kawełek odkrywczy nie jest, ale posłuchaj sobie pare razy za 4-5 przesłuchaniem wpada w ucho i da sie tego słuchać.

A tak na marginesie to wokalnie Ryś mnie zaskoczył. Po tym co słyszałem na LH tour to nie ma porównania.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Jak dla mnie całkiem wpadająca w ucho piosenka, taka w stylu ballad Richiego.
Cenię sobie obydwa solowe albumy Sambory, ale do mnie osobiście bardziej przemawia Undiscovered Soul.
Szczerze przyznam, że na solową płytę Richiego czekam z dużą niecierpliwością i nadzieją, że stary, dobry, solowy King of Swing powróci ze zdwojoną siłą. :)
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”