Singiel (You Want To) Make A Memory

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Wybacz,ale Twoja wypowiedz mnie rozśmieszyła ... :bukiet:
Tak samo mnie Twoje podpunkty :)
b) Jon jest sliczniutki, slodziutki, kochaniutki i tak slicznie spiewa o milosci ...
W YGLABName czy Without Love to normalnie o armi szatana spiewa ...

A ich image to normalnie grupa Lordi może pozazdrościć tak upiornego imnage.
a) jest fanem BJ i chce miec cala kolekcje
No i dlatego leci w pierwszym tygodniu kupic płytki.
Hmm czyli sugerujesz że TDays czy Crusha nie chcieli miec w swojej kolekcji (dopiero 9te miejsca na listach)...
c) ma cicha nadzieje,ze BJ jeszcze sie nie skończyło (tym albumem tego niestety nie potwierdzaja)
Twoje zdanie...

Widzisz Twoje teksty też rozśmieszaja :)
Axl
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Axl »

Adrian pisze:W YGLABName czy Without Love to normalnie o armi szatana spiewa ...
Ale YGLABN ma w sobie to cos. Jest to piosenka z pewnym pazurem, a nie smetna gitara gdzies w tle i placz Jona. Heh ... Lordi to dla mnie chała, a BJ dobry zespol (z obecnie nadszarpnieta na wlasne zyczenie legenda ...) Image akurat nie musi sie zmieniac - i tak juz Jon ma etykietke pieknisia.
No i dlatego leci w pierwszym tygodniu kupic płytki.
Hmm czyli sugerujesz że TDays czy Crusha nie chcieli miec w swojej kolekcji (dopiero 9te miejsca na listach)...
Chodzilo mi raczej o to,ze jest to plyta nagrana pod publiczke, na zasadzie "bo sie sprzeda a kase zarobic trzeba". TD bylo jednak, w moim odczuciu, nagrane z potrzeby serca ...
Twoje zdanie...
Chyba mam do niego prawo ;)
Widzisz Twoje teksty też rozśmieszaja :)
Cieszę się, że zapewniliśmy sobie 5 minut więcej życia. Może dzięki temu doczekamy obaj świetnej płyty BJ :brawo:
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ale YGLABN ma w sobie to cos
Uwierz mi że AOD czy WLOLeaving maja jeszcze wiecej tego czegoś chociaz to oczywiste bo piosenki nie są o pupier maryni.
Image akurat nie musi sie zmieniac - i tak juz Jon ma etykietke pieknisia.
No ma nie od dzisiaj wiec nie wiem po co ruszyłes ten temat.
TD bylo jednak, w moim odczuciu, nagrane z potrzeby serca ...
A powiedz mi skąd ta pewnośc ?? Tylko dlatego iż mieli takiego producenta ktory im podsunał pomysł na taki styl piosenki czy inny ?

Podejrzewam, że "Whole Lot Of Leaving" jest bardziej zrobiona z potrzeby serca niż całe These Days. Zresztą JOn to jaśnie podkreśla ale widze, zę takie argumenty nikogo nie przekonaja ...
bo wiadomo, ze jęsli komuś sie to nie podoba to oczywiscie Bon Jovi robią to dla kasy. Aż w końcu komus coś sie spodoba to wtedy mówi, ze dana piosenka nie jest robiona dla kasy i tak w kółko.

Bardzo irytujące.
Chyba mam do niego prawo ;)
Jak najbardziej.

Cieszę się, że zapewniliśmy sobie 5 minut więcej życia. Może dzięki temu doczekamy obaj świetnej płyty BJ :brawo:
Ja dożyłem już mnóstwo takich płytek np wspomniane These Days czy NJersey albo kapitalny HAND.

Chyba, ze masz na mysłi płytke któa nas obu zadowoli ... To może być dopiero za łądnych pare lat.
Chodzilo mi raczej o to,ze jest to plyta nagrana pod publiczke, na zasadzie "bo sie sprzeda a kase zarobic trzeba".
Kurde. Jon mówiący przed płytą że wielu fanów będzie tą płyte przekinać ale ją wydadzą z potrzeby artystycznej do wielu osób nie trafia widze.
Dodatkowo singiel promujący tak przebojowy że hej naprawde czysta komercja...
Axl
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Tak szczerze to Jon sie nie przyzna,ze zrobil cos dla kasy :) Nie dojdziemy do porozumienia, bo ja kocham to co kiedys, Ty to co dzis( a moze raczej i to i to) ;) W kazdym razie forum jest od wymiany pogladow i je wymienilismy :)
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Tak szczerze to Jon sie nie przyzna,ze zrobil cos dla kasy :)
MOże dla samej kay nie, ale mówił i to nie raz że czasami piosenki jakieś wchodzą na album bo nadają się na single chociaż on by ich tam nie widział.

Tak było w latach 80tych (mówił o tym) i podobno teraz tak jest z Any Other Day które wg JOna nie jest jego ulubioną piosenką na płycie i nie miał jej w planach wstawić, ale Ryskowi się podobałą i ... z badań wychodziło, ze może to być spory hit.
Nie dojdziemy do porozumienia, bo ja kocham to co kiedys, Ty to co dzis( a moze raczej i to i to) ;) W kazdym razie forum jest od wymiany pogladow i je wymienilismy :)
NIe dojdziemy do porozumienia ale nie znaczy że musimy narzucać swoje zdanie i się nie sanować i widze w Twoich postach, ze masz taki szacunek wiec dla Ciebie brawa.
:brawo:
Axl
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Adrian pisze:NIe dojdziemy do porozumienia ale nie znaczy że musimy narzucać swoje zdanie i się nie sanować i widze w Twoich postach, ze masz taki szacunek wiec dla Ciebie brawa.
:brawo:
Bardzo sie ciesze,ze tak milo sie tu konwersuje :) Oby tak dalej :jupi:
Awatar użytkownika
rockdk
It's My Life
It's My Life

Post autor: rockdk »

Pozwolicie że się wtrące
jedna wypowiedź mnie troszkę zdziwiła
W YGLABName czy Without Love to normalnie o armi szatana spiewa ...

ja myśle że taka była po prostu wtedy moda i że szatan nie miał z tym nic wspólnego, a lordi to bieda i tyle, ich styl raczej nie jest i nie był podobny do bj nawet z lat 80-tych.

a tak ogólnie to tak sobie myśle że wypuszczą płytkę odwołującą się do starych dobrych czasów (wiele 'starszych' zespołów tak robi ;) )

zresztą to co mamy teraz nie jest oczywiście złe mimo wszystko (wg mnie oczywiście) kiedyś było wiele lepiej
For those about to rock - we salute you ;)
Pippo
Moderator
Moderator
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Pippo »

rockdk pisze:W YGLABName czy Without Love to normalnie o armi szatana spiewa ...

ja myśle że taka była po prostu wtedy moda i że szatan nie miał z tym nic wspólnego
Chyba ktos tu nie wyczul ironii ;)
Awatar użytkownika
Daroo
It's My Life
It's My Life

Post autor: Daroo »

Oprócz sukcesu "Lost Highway" na Billboard 200, spory awans zanotował singiel "Make A Memory", po kilku tygodniach słabych lotów wskoczył spowrotem do TOP40 w swoim 8 tygodniu pobytu na liście HO100 z miejsca #71 na #39 - prawda że spory awans?? :cfaniak:
Awatar użytkownika
rockdk
It's My Life
It's My Life

Post autor: rockdk »

Chyba ktos tu nie wyczul ironii ;)
być może :PPP
po prostu nie wczytywałem się w ten temat a akurat to mi się w oczy rzuciło :lol:
ale co prawda to prawda i taka moda wtedy była :D i w sumie wcale nie była zła :cfaniak:
For those about to rock - we salute you ;)
Angie_:PP
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Angie_:PP »

Jedno pytanie co do (You Want To) Make A Memory: o co chodzi w tym vid??!! :cfaniak:
Hear Me When I'm Say
I'm Gonna Live My Life
Everyday!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”