Wzmianki o BJ

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Yossarian pisze:Zacząłem się zastanawiać w jaki sposób można by postawić abstrakcyjny pomnik ich muzyce, coś co by balansowało na granicy synestezji.
Dwie gitary akustyczne (w tym jedna dwugryfowa) oparte o pralkę ;]
arturos
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: arturos »

Co do wykonu na imprezie Howard Stern's Birthday Bash - był słaby, ze względu na głos. Ciekaw jestem czy jest jakakolwiek szansa, żeby ten głos był lepszy, czy już będzie tylko gorzej....? ;/
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ

Post autor: madm »

Oczywiście ze jest szansa. Wystarczy zacząć dbać o coś więcej niż tylko o zęby i spokojnie może wrócić do formy z roku 2008 czy nawet z 2010. Wiek wiekiem, ale to nie jest normalne, żeby w niecałe 4 lata w tak nieprawdopodobny sposób zjechać na dół.
It's my life!
Captain_Kidd
I Believe
I Believe

Post autor: Captain_Kidd »

Rzeczywiście Jon zaśpiewał tutaj nienajlepiej lekko rzecz ujmując. Myśle że to skutek bardzo wyczerpującej trasy bo innego rozwiązania nie widze.Moim zdaniem Jon mógłby pokusić sie o współprace z trenerem śpiewu tak jak robił to na trasie Slippery When Wet , bo tutaj słychac że chyba zapomniał jak sie spiewa. Przeciez to nie byłby wstyd nawet dla tak doświadczonego wokalisty jeśli tylko miałoby mu to pomóc wrócić do dobrej kondycji wokalnej.Całe szczęscie chłopaki maja teraz wolne i moga regenerować siły.
So you wanna be a cowboy,well you know it's more than just a ride.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Captain_Kidd pisze:Rzeczywiście Jon zaśpiewał tutaj nienajlepiej lekko rzecz ujmując. Myśle że to skutek bardzo wyczerpującej trasy bo innego rozwiązania nie widze.Moim zdaniem Jon mógłby pokusić sie o współprace z trenerem śpiewu tak jak robił to na trasie Slippery When Wet , bo tutaj słychac że chyba zapomniał jak sie spiewa. Przeciez to nie byłby wstyd nawet dla tak doświadczonego wokalisty jeśli tylko miałoby mu to pomóc wrócić do dobrej kondycji wokalnej.Całe szczęscie chłopaki maja teraz wolne i moga regenerować siły.
Jon korzysta z trenera śpiewu od 2005 roku i trasy HAND Tour. Na trasie LHighway zaczął dodatkowo używać urządzenia, które podgrzewa struny głosowe przed koncertem czy jakoś tak.

Nie wiem czy przed trasą BWCan korzystał z lekcji, ale podejrzewam, że przy takich występach na pewno nie korzysta z podgrzewania (rozgrzewania?), bo to słychać.

Co do występu to na początku Jon fajnie zaśpiewał, ale potem się posypał. Jak na ten moment można było spodziewać się nawet gorszego wykonania. Między trasami jego występy nie zachwycają. Przynajmniej mnie.
Captain_Kidd
I Believe
I Believe

Post autor: Captain_Kidd »

czyżby tym urzadzeniem rozgrzewającym struny głosowe jest to coś co Jon trzyma przy szyi podczas masażu na początku filmu "When we were beautiful" ?

Sorry za offtop ;)
So you wanna be a cowboy,well you know it's more than just a ride.
arturos
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: arturos »

Między trasami - ale dopiero od 2005 r. , bo wcześniej każdy występ miał coś w sobie :)
Awatar użytkownika
medicineman90
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: medicineman90 »

Może to co napisze będzie banalne, ale Jona może uratować PRZERWA, PRZERWA i tylko PRZERWA! To nie jest Robocop, z czego chyba on sam nie zdaje sobie sprawy. Struny głosowe to część organizmu i tak jak czasu na zrośnięcie potrzebują np. więzadła w nodze, tak czasu na regeneracje potrzebują struny głosowe. Jeżeli JBJ falej będzie tak cisnął to doczekamy się rychłego końca jego śpiewu.
Harlem rain coming down,
Another shattered soul, in the lost and found.
One more night, on the street of pain,
Getting washed away by the Harlem rain.
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ

Post autor: madm »

Med, już sie doczekaliśmy. Na tą chwile to co wydobywa się z jego ust to ciężko nazwać śpiewem.

Ale czego my oczekujemy :) Ten człowiek od 14 lat jest w trasie. Nie dziwne, że się sypie.
It's my life!
Awatar użytkownika
lydia
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: lydia »

Zmieniając temat- doszły mnie słuchy, że podczas wczorajszego finału superbowl zagrano Livin' on a Prayer :D Ktoś oglądał?
BON JOVI- Because Life's Too Short To Listen To Bad Music...
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

lydia pisze:Zmieniając temat- doszły mnie słuchy, że podczas wczorajszego finału superbowl zagrano Livin' on a Prayer :D Ktoś oglądał?
Ja nie oglądałem, ale myślę, że dobrze się stało, że to jednak nie BJ, a Red Hot Chili Peppers i Bruno Mars zagrali w przerwie Super Bowl. Obecna forma wokalna Jona nie jest chyba odpowiednia (delikatnie mówiąc) do transmisji na cały świat... ;)
MarkSteel
I Believe
I Believe

Post autor: MarkSteel »

Damned pisze:
lydia pisze:Zmieniając temat- doszły mnie słuchy, że podczas wczorajszego finału superbowl zagrano Livin' on a Prayer :D Ktoś oglądał?
Ja nie oglądałem, ale myślę, że dobrze się stało, że to jednak nie BJ, a Red Hot Chili Peppers i Bruno Mars zagrali w przerwie Super Bowl. Obecna forma wokalna Jona nie jest chyba odpowiednia (delikatnie mówiąc) do transmisji na cały świat... ;)
jednak zagrano... ale nie zrobili to BJ ;)

"While the music at Super Bowl XLVIII had little New Jersey flavor with the exception of Newark’s Queen Latifah singing “America the Beautiful,’’ the pregame entertainment had its share of Bruce Springsteen and Bon Jovi.

New Jersey’s most famous rock stars didn’t perform before the NFL championship, but the Rutgers University band covered their greatest hits on the MetLife Stadium field 30 minutes before kickoff.

The Rutgers pep band was given the plum assignment, along with its musical companions from Syracuse, as the NFL sought New Jersey/New York-based collegiate marching bands for its NJ/NY Super Bowl theme.

The bands played Bon Jovi’s “Living on a Prayer,’’ Springsteen’s “Born to Run,’’ Jay-Z’s “New York State of Mind, and Frank Sinatra’s “New York, New York’’ during a nearly 7-minute set. They paraded on the field at 5:55 p.m., approximately 30 minutes before kickoff, and drew rousing applause from the crowd upon exiting.
- See more at: http://blogs.mycentraljersey.com/rutger ... To1iW.dpuf
Awatar użytkownika
lydia
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: lydia »

MarkSteel pisze:
Damned pisze:
jednak zagrano... ale nie zrobili to BJ ;)

"While the music at Super Bowl XLVIII had little New Jersey flavor with the exception of Newark’s Queen Latifah singing “America the Beautiful,’’ the pregame entertainment had its share of Bruce Springsteen and Bon Jovi.

New Jersey’s most famous rock stars didn’t perform before the NFL championship, but the Rutgers University band covered their greatest hits on the MetLife Stadium field 30 minutes before kickoff.

The Rutgers pep band was given the plum assignment, along with its musical companions from Syracuse, as the NFL sought New Jersey/New York-based collegiate marching bands for its NJ/NY Super Bowl theme.

The bands played Bon Jovi’s “Living on a Prayer,’’ Springsteen’s “Born to Run,’’ Jay-Z’s “New York State of Mind, and Frank Sinatra’s “New York, New York’’ during a nearly 7-minute set. They paraded on the field at 5:55 p.m., approximately 30 minutes before kickoff, and drew rousing applause from the crowd upon exiting.
- See more at: http://blogs.mycentraljersey.com/rutger ... To1iW.dpuf
Tak właśnie- chodziło mi że to orkiestra zagrała a nie BJ osobiście ;) Czyli jednak dobrze słyszałam ;]
BON JOVI- Because Life's Too Short To Listen To Bad Music...
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Czyli jakaś orkiestra zagrała Livin' on a Prayer na rozgrzewkę przed meczem... no to fajnie że taki akcent się pojawił ;)

BJ byli natomiast jednymi z kandydatów do występu w przerwie meczu (Half time Show). Występy podczas finału Super Bowl to najbardziej widowiskowe wydarzenia muzyczne transmitowane przez telewizję w Stanach. Ostatecznie w tym roku postawiono na Bruno Marsa i Red Hot Chilli Peppers, a nie na BJ, którzy byli typowani przez media. Tutaj można zobaczyć spektakularny występ z wczoraj:
http://www.youtube.com/watch?v=9nFMRcuZhQ0
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kikusia28 »

Damned pisze:Tutaj można zobaczyć spektakularny występ z wczoraj:
http://www.youtube.com/watch?v=9nFMRcuZhQ0
Spektakularne występy były w poprzednich latach. W tym roku było bardzo średnio. Myślałam, że chociaż RHCP trochę więcej pośpiewają, a tu lipa...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”