Richie vs Jon - wokaliści

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Posluchajcie - nawet z plyt - wokali z New Jersey czy KTF i do porownania z HAND. Roznica miazdzaca. Na niekorzysc. Tyle mam do powiedzenia.
I o to właśnie chodzi !!
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

jak dla mnie ten temat juz zostal wytrzepany na lewo i prawo i z niego juz nic nie wycisnie ;)i znowu bedzie ze wpadł jovi i po zabawie ;)
C'mon
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

A ze sam spiewam, dla mnie jest on wokalista o nieporownywalnie wiekszych mozliwosciach.
Zobacz na ten temat troche z innej strony. Richie śpiewał w swojej karierze kilkadziesiąt koncertów. Dodatkowo skąpe chóreczki i pojedyńcze piosenki. No i przedewszystkim nie ma żadnych problemów z głosem.
Jon śpiewa od małego dziecka. Od trasy SWW ma poważne problemy praktycznie co trase.

Powiem szczerze bawiłem się w śpiewanie, ale z moimi problemami gardłowymi mógłbym zaśpiewać jeden koncert składający się z 10 piosenek a potem kurować się cały miesiąc.

Myśle, że mimo swoich problemów Jon trzyma się dobrze.
Posluchajcie - nawet z plyt - wokali z New Jersey czy KTF i do porownania z HAND
Hmmm. Dla mnie wokal Jona na HAND jest nieco lepszy a na pewno bardziej charakterystyczny niż na NJ. Może to sprawa zabiegów studyjnych, ale aby sprawdzić to można posłuchać piosenki na róznych występach czy rzeczywiście potrafi tak wyciągnąc jak to jest podane na płycie. Oglądając koncerty czy występy można zauważyć, że potrafi zaśpiewać identycznie jak na płycie więc nie jest to tylko ta sprawa.

Oczywiście koncertowo Jon czasami przepuszcza jakieś górki. Zmieniaja wersje obniżając trudy zaśpiewania 25 piosenek na tym samym koncercie.

Ostatecznie podsumowując studyjnie, czyli wtedy kiedy można pracować nad jedną górką cały dzień jest bardzo dobrze. Niektóym może się ten wokal nie podobać, bo na pewno jest mniej rockowy niż kiedyś, ale znakomicie się on sprawdza w takich piosenkach jak "I Am", "Dirty Little Secret", "These Open Arms" itp

Koncertowo - nie jest źle, ale są kłopoty.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Niektóym może się ten wokal nie podobać, bo na pewno jest mniej rockowy niż kiedyś, ale znakomicie się on sprawdza w takich piosenkach jak "I Am", "Dirty Little Secret", "These Open Arms" itp
FACET ...... nareszcie mamy wspólne zdanie !!!!!!!!! Święto na Always ;]:P
Te piosenki są tak skomponowane i zagrane, że wokal jaki słyszymy pasuje w sam raz (zapewne bez przerobek w studio, było by gorzej :P ). Głos Jona w końcówce T O A ma taką dziwną przebijającą "moc", nawet ciekawie to wyszło, choc piosenka ogolnie jest troche mdła jak dla mnie.
Osobiście bym te piosenki wyżej wymienione i nie tylko przekombinował, ale to juz inna sprawa.... :P
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

A dla mnie HAND cala zaspiewana jest bezbarwnie, bez jaj. Jeden, rowny - ale sredni, czasem niski poziom. Zero zaskoczenia, zero szalenstwa, ot - takie popowe spiewanie. I na tym koncze pisanie w tym temacie, ktory z reszta sam zalozylem. :D .
PS. - swoja droga wokale na NJ byly lepsze od HAND moze dlatego, ze i kompozycje byly lepsze? :P . Cos w tym chyba jest. Pozdrawiam opozycje hehe.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:||||||||||

Post autor: studentmibm »

Musze to napisac bo juz normalnie nie wydoje... jak widze posty szanownego kolegi Adrana to mnie $@%$#@%$#%$#. Ten koleś jest tak zapatrzone w ta swoja wizje BJ ze praktycznie zdania innych do siebie nie dopuszcza.
I jak czytam posty w stylu ze Hand Tour jest kilka klas lepsze od KTF tour to nie moge... O! albo najlepsze są wywody na temet jak to Jon "tyłeczkiem" wymachiwał.... BUAHAHAHAAHA.
W kazdym poscie to samo, w kółko to samo. Cos tam wczesniej pisałes <Adrian>, ze zostala przyklejona Ci metka "maniaka"... oj nie, nie, to sie kwalyfikuje pod skrajny fanatyzm a to nalezy zwlaczac, bo czasem moze byc niebezpieczny:]

Moze na to nie wyglada ale sam jestem wielkim fanem BJ od 7 lat i 28.05.2006 mialem okazje byc w Monachium na Ich koncercie.

A wracajac do tematu :D - W chwili obecnej lepszym wokalista bezwzglednie jest Richie, pomimo to nie wyobrazam sobie BJ bez Jona.
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Ghhhrrrrrrrrrrrrrrrr.....powiało grozą!

:)
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Jejku kolejny do kolekcji. Dziwne tylko, że wszystko czyta a ma dopiero jeden post ? Hmmm ktoś tu robi kanta ?

Nie jestem zapatrzony tlyko "Obiektywnie" <:P> stwierdzam, że jest lepsza niż KTF Tour a koncert w MSG 2005 jest najlepszy jaki widziałem (widziałem ponad 100 -kilka z każdej trasy). To jest moje zdanie i wywody ludzi którym nowa muzyka i image BJ się nie podoba (co rzutuje na całośc patrzenia na BJ) nic nie zmieni. Fakt od obejrzenia tego koncertu minął miesiąc i moge być pod wrazeniem i z biegiem czasu moja opinia ulegnie zmianie, ale zostawie to w rękach "czasu". Widze jakiś fan płytki KTF ?

Sorki, ale nie chce się kłócić, bo z ... dobra daruje sobie.

3maj się, żeby nie powiedzieć - Keep The Faith.

Mi tu powiało slasherem i gore w jednym :)
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

a koncert w MSG 2005 jest najlepszy jaki widziałem
obiecuję ze juz nigdy nie wysle Adrianowi koncertu :D
C'mon
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

widziałem ponad 100 -kilka z każdej trasy
Nie wiedziałem, że po tyle koncertów z trasy sie rejestruje. Masz na mysli chyba amatorskie video ?

Wiesz co Ci powoem, choc mowimy o tym hoho czasu. Na koncercie nie byłem, widziałem jedynie (w sumie dość duzo )urywków z HAND tour, wiec nie mam takiego porównania jak Ty. Tyle tylko, że jak ty dosłownie ciśniesz/cisnąłeś :P, że Jon ma na HAND lepszy głos niz na KTF i ogólnie lepiej grają obecnie, to jak mozna uwierzyć Ci na słowo, że HAND tour jest lepsze od wszystkich tras lat 90' ?? Można sie za głowe chwycić :P ;]

To tyle dodam od siebie i już sie nie wypowiadam :)
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:lol: Adrian........ prosze...
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ogólnie ponad sto. Po kilka koncertów z każdej trasy a nie po 100 z każdej trasy. Takie sprostowanie.
że Jon ma na HAND lepszy głos niz na KTF
Hmm jesli mówiłem o koncertach to może przesadziłem. Studyjnie mówie cały czas, że HAND, KTF, TDays + może jeszcze NJ sa najlepiej zaśpiewanymi płytami przez Jona. No ale tutaj trzeba patrzeć czego oczekujecie wokalnie od Jona. Nie dziwie się, że Sobolowi nie podoba wokalnie Jon. Ja wole Jona spokojniejszego niż wrzeszczącego. Ot choćby wole jak Jon śpiewa spokojnie w Edge niż w YGLABName. Lubie te jego smutne przyśpiewki w stylu Open All Night z Bounce czy TAAOANight. Wiem, że niektórym to zupełnie nie odpowiada i dlatego dochodzi do spięc. Bardzo lubie klimatyczne piosenki i dlatego HAND mi się podoba bo ma świetny klimat. Ot choćby NJ nie ma tak spójnego klimatu jak HAND bo jest to taki zbiór przebojowych rockowych hitów. A najbardziej przebojowymi piosenkami z klimatem ostatnich lat są "I Am" i "DLSecret" + mało przebojowe ale super klimatyczne "Story OMLife". No i chyba tyle
HAND tour jest lepsze od wszystkich tras lat 90
No powiedzmy że trasa TD jest na równi :P

Ale to jest moja ocena. Każdy szuka coś co mu odpowiada w danej trasie. Mnie najbardziej podobają się "dośpiewki " Jona które wykonywał głównie w trasie NJersey a potem czasami powtarza choćby na Wembley -> Always.

Więcej luzu, mniej egoizmu i będzie git. Swoją drogą nowu to nie jest na temat. Czy zawsze jak wypowiem swoje zdanie inne od grupy 3mającej władze musze się sprzeczać przez kilka postów ?? God Damned :P
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Adrian pisze:Jejku kolejny do kolekcji. Dziwne tylko, że wszystko czyta a ma dopiero jeden post ? Hmmm ktoś tu robi kanta ?
Ano to logiczne jest, że jak się czyta to trza pisać.... nie wiem, nie znam osoby, nie wiem czy mówi prawdę czy nie, ale gadanie, że nie zna się bo ma x postów jest głupie.

Ja tam swoje zdanie powiedziałem i nie mam zamiaru się kłócić, bo mi się po prostu nie chce...
Już Ci kiedyś na forum napisałem, Adrian, że jakbyś miał możliwość to byś Jonowi za przeproszeniem obciągnął i dalej trzymam się tego zdania, bo Ty narzekasz, że ktoś Cie opieprzy za zdanie, a sam nie potrafisz zrozumiec argumentów innych ludzi. Bronisz rękami, nogami, zębami i czymkolwiek innym swojej platonicznej miłości, nawet wtedy kiedy racji nie masz wogóle.
PS. Jesli kolejna osoba, która w dodatku jest tu nowa pisze Ci, że jesteś fanatykiem to już coś w tym musi być, no nie?
Koniec
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Lubie te jego smutne przyśpiewki w stylu Open All Night z Bounce czy TAAOANight. Wiem, że niektórym to zupełnie nie odpowiada i dlatego dochodzi do spięc. Bardzo lubie klimatyczne piosenki i dlatego HAND mi się podoba bo ma świetny klimat. Ot choćby NJ nie ma tak spójnego klimatu jak HAND bo jest to taki zbiór przebojowych rockowych hitów. A najbardziej przebojowymi piosenkami z klimatem ostatnich lat są "I Am" i "DLSecret" + mało przebojowe ale super klimatyczne "Story OMLife". No i chyba tyle
You Had Me From Hello, TAAOANight i troche lepsze Open All Night to jedne z najsłabszych piosenek jakie Bon Jovi kiedykolwiek skomponwali !! Jaki klimat!!?? Przy tym to ja moge zwymiotować!! :P ?eby nie było, to powiem Ci każdy chyba powie Ci to samo!! No ale dobra, o gustach się nie mówi :] Poza tym, że HAND jest spójny, aż za bardzo spójny, to nie ma on żadnego głębszego klimatu po za domniemanym "przesłaniem" podchodzącym pod idiotyczne pop-punkowe kapele !! Jedyną typową płytką Jovisów, ktora posiada konkretny klimat jest These Days !! (doddam, że świetny klimat, choć nie kazdemu sie może podobać , tu mamy wpływy grounge) Pisze to bo chyba mi sie nudzi ... sam nie wiem :)
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Czy zawsze jak wypowiem swoje zdanie inne od grupy 3mającej władze musze się sprzeczać przez kilka postów
zze niby kto tu trzyma wladze? :mrgreen:
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa