POJEDYNEK TELEDYSKÓW BON JOVI

Różnego rodzaju gry i zabawy związane z twórczością Bon Jovi.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Sam Bora

Post autor: Sam Bora »

monjovi pisze:Zdecydowanie głosuje na Welcome :) Chłopaki grajacy na ulicy - świetny pomysł, sceneria, toczące się życie w tle, piękne zwłaszcza ujęcia w nocy, ciekawy montaż :)

Memory.. za dużo Jona na metr kwadratowy ... Oglądajac video mam wrażenie tak jakby była to solowa piosenka CEO Za samym utworem również nie przepada, ciagle pamiętam moje rozczarowanie po pierwszym odsłuchu.
Monia, jeszcze dwa, trzy lata temu napisałbym to samo. Dzisiaj jednak na twórczośc Bon Jovi patrzę inaczej. Oczywiście pod względem całościowym. Wiesz, nie wymagam od tego zespołu hardrockowych riffów, agresywnego wokalu, szalejącej perkusji i intensywnych solówek. Oni nigdy tak przecież nie grali (inna sprawa, że nieco zbaczam z tematu, gdyż akurat tego wątku nie poruszałaś).

Zabrzmi dziwacznie ale... z każdą kolejną płytą Bon Jovi coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, ze to najlepszy zespół w swojej kategorii wagowej. Granie lajtowe ale... ma wszystko co miec powinno tego typu muzykowanie. Idealnie zsynchrowane instrumentarium, ładdne kompozycje, nieco kopa, no i osoba JBJ... Chylę czoła przed zespołem, który będąc znanym przede wszystkim z lekkich przebojów i power ballad zdecydował sie na wypuszczenie na singlu takiego kawałka jak "Make A Memory". Piosenka zyskuje z czasem. Cholernie... No i Jon w bdb formie
Awatar użytkownika
lydia
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: lydia »

Zdecydowanie Welcome :))
BON JOVI- Because Life's Too Short To Listen To Bad Music...
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Sam Bora pisze:Monia, jeszcze dwa, trzy lata temu napisałbym to samo. Dzisiaj jednak na twórczośc Bon Jovi patrzę inaczej. Oczywiście pod względem całościowym. Wiesz, nie wymagam od tego zespołu hardrockowych riffów, agresywnego wokalu, szalejącej perkusji i intensywnych solówek. Oni nigdy tak przecież nie grali (inna sprawa, że nieco zbaczam z tematu, gdyż akurat tego wątku nie poruszałaś).
Zgadzam się w pełni z tym co piszesz, dla mnie to nigdy nie był 'hardrockowy' zespół i nigdy od nich tego nei wymagałam. To, że mają kilka ostrzejszych kawałków w morzu jakże świetnych softrockowych - 'lajtowych' piosenek, hardrockowcami ich nie czyni. Tak jak uwielbiam ich ballady, nawet bardziej niż niektóre rockery, po prostu Make a Memory nie przypadła mi do gustu. Piosenka jest piękna to prawda, wszyscy w dobrej formie, ale mi czegoś zabrakło.

hehe ale tutaj chyba powinniśmy rozmawiać o teledyskach :D :)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Zdecydowanie (You want to)Make A Memory :brawo:
Uwielbiam ten clip, a sam utwór też bardzo lubię :))
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
Thalion
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Thalion »

Welcome
11 VI 2008, Southampton
19 VI 2013, Gdańsk
If there is no future, there must be no past...
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

monjovi pisze:dla mnie to nigdy nie był 'hardrockowy' zespół
Zabrzmiało groźnie ;)
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Tomker pisze:Zabrzmiało groźnie
oj, ja z natury jestem niegroźna i słucham niegroźnego BJ :D poza tym, czy to, że są bardziej softrockowi/rockowi/poprockowi niż 'hard' czegoś im ujmuje ? Są znakomici jakby nie określić gatunku, który grają :) wg mnie oczywiście.
usunięty użytkownik 4858

monjovi pisze: dla mnie to nigdy nie był 'hardrockowy' zespół
Moniko, BJ choćby w latach 80-ych współtworzyli definicje hardrocka ;)
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2013, o 15:04 przez usunięty użytkownik 4858, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
StefanA
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: StefanA »

monjovi pisze: Memory.. za dużo Jona na metr kwadratowy ... Oglądajac video mam wrażenie tak jakby była to solowa piosenka CEO :P
Przyznam,że też mi to czasem przeszkadza. Jednak mimo wszystko głos na (You Want To) Make A Memory.Ten teledysk urzekł mnie odkąd zobaczyłam go po raz pierwszy :)
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Tomker pisze:Moniko, BJ choćby w latach 80-ych współtworzyli definicje hardrocka
Pewnie, tak jak i pudel metalu czy glam metalu, mówie tylko o moich odczuciach, ze JA nigdy ich nie traktowałam jako zespół hardrockowy :) dzięki temu nie mam teraz problemów z zaakceptowaniem Lost Highway czy WANa. Można powiedzieć, ze podchodzę z dystansem do kwalifikacji gatunkowych i staram się patrzeć przez pryzmat 30 lat twórczości a nie tylko lat 80.
usunięty użytkownik 4858

jednym słowem wymiękli, ale to się ludziom spodobało :D
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Hehe coś w tym jest, widocznie fanowska 'miłość' jest rzeczywiście ślepa/głucha :):D
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: kikusia28 »

Make A Memory. Ten teledysk jest taki piękny ... :lol:
Nie lubiłam kiedyś tej piosenki, ale po koncercie w PL, wręcz uwielbiam :D
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Make a Memory jako utwór oceniam bardzo wysoko nie od wczoraj, ale przyznaję że po pierwszym odsłuchu nie było tak kolorowo. Dopiero z czasem, tak jak napisał Mariusz - kompozycja zyskuje. BJ przyzwyczaili nas do bardziej "rozbudowanych" ballad, a ten minimalizm był czymś kompletnie nowym (zwłaszcza jeżeli chodzi o pierwszy singiel), ale wracając do teledysku...

Klip jest zmontowany perfekcyjnie i jest to wizualnie niemal dzieło doskonałe. Piękna kobieta, ładne wnętrza, wspaniałe ujęcia i przejścia. Jedynym szczegółem który od początku odpychał mnie od tego teledysku jest sztuczna, jak to dobrze Monika ujęła "woskowa" wręcz twarz Jona. Ktoś może powiedzieć, że w teledyskach BJ to przecież standard, no ale nie... w tak osobliwy sposób jeszcze nigdy wcześniej to nie wyglądało. Z mojego punktu widzenia oczywiście, rozumiem, że wielu osobom może się podobać ;) Memory za pewne przejdzie w zabawie dalej, więc będę miał jeszcze okazję na niego zagłosować w starciu ze słabszymi rywalami, co chętnie z resztą uczynię. Póki co dla mnie w tym pojedynku wygrywa teledysk z HAND.
werx :)
It's My Life
It's My Life

Post autor: werx :) »

Memory :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry / Zabawy”