Offtop

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Wchodisz do pokoju i widzisz Toma Hanksa myjącego zęby Twoją łyżką. Co robisz?

Wytrącam się z równowagi i upadam na dywan
12
13%
Dzwonię do Gabryśki, bo nie mam w domu orzechów
15
16%
Biorę szklankę i uderzam nią mojego kota
3
3%
Wypluwam Domestos, który chciałem wypić
9
10%
Budyń
54
58%

Liczba głosów: 93

Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Geminiman019 pisze:Dziś kupiłem sobie album studyjny grupy Dżem. Jest to płyta Być czy Mieć z 2000 roku, będąca jedynym studyjnym albumem tego zespołu, z Jackiem Dewódzkim na wokalu. Tydzień temu w niedzielę też kupiłem płytę studyjną Dżemu. Jest to album 2004, pierwszy z Maciejem Balcarem jako wokalistą. Ciekawe czy podobają się wam te albumy.
ja uwielbiam Dewódzkiego, widziałem z nim Dżem w 97 lub 98 w Niechorzu - i głupio przyznać, ale płakałem z emocji. Może dlatego, że byłem z miłościa mojego życia, z którą już nie jestem. 8 lat poszło w ch...
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Mam prawo dissować muzykę rockową. Wszystko dlatego że gitarowe granie straciło szczerość i autentyczność. Rock jest muzyką młodych ludzi, natomiast największe gwiazdy muzyki gitarowej mają grubo ponad 50 lat. Czy nastolatek może się utożsamiać z muzykami, którzy są w wieku jego rodziców? Oczywiście że nie. Młodzieńczy bunt każe odrzucić wartości wyznawane przez poprzednie pokolenie. Dla hiphopowca 50-tka to od kilkunastu lat muzyczna emerytura, gdyż wiek fanów rapu jest zbliżony do wieku wykonawców. W hip hopie dobrze jest zakończyć karierę przed ukończeniem 35 roku życia. Jak to śpiewał Grzegorz Markowski w wielkim przeboju "Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść Niepokonanym". Jaka szkoda że muzycy rockowi nie stosują się do tej zasady rodem ze sportu.
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

to taki np Richie Sambora musiałby przestać grać przed 94... Bez sensu...

To jego robota. ma grać przynajmniej do 67 roku życia ;)
Geminiman019

Nie wiem czy najpopularniejszy, ale popularny. Rock w żadnym wypadku do muzeum się nie nadaje, młode zespołu mogą czerpać ciekawe wzorce właśnie z tych ''skamielin''. Co nie czyni ich bezwartościowymi na starcie. A teraz idę nauczyć się wiązać krawat :D
Tyle że są to tylko kopiści, niezdolni do stworzenia czegoś absolutnie nowego i oryginalnego, którego wcześniej nigdy nie było. Wiesz jak bardzo ludzie wyczekują jakiejś muzycznej rewolucji, która przewróci do góry nogami cały dotychczasowy porządek.
usunięty użytkownik 4858

Czyli co - tworzymy nowy, oryginalny węzeł na krawacie, żeby się facet przewrócił do góry nogami? ;)
Geminiman019

Tomker pisze:Czyli co - tworzymy nowy, oryginalny węzeł na krawacie, żeby się facet przewrócił do góry nogami? ;)
Mi nie chodzi o wiązanie krawatów. Mnie najbardziej boli to, że w muzyce rozrywkowej od kilkunastu lat panuje stagnacja, a jej końca nie widać. Skończyły się czasy muzycznych innowacji i przełomów. Wszystko co miało być wymyślone, już wymyślono. Od roku 2000 w muzyce rozrywkowej nie pojawiło się nic absolutnie przełomowego. Ostatnią istotną innowacją było Auto-Tune, które debiutowało w jednym z przebojów roku 1998, a dokładniej Believe Cher.
usunięty użytkownik 4858

krawat był przenośnią, nawiązującym do 2-ch poprzednich tekstów ;)

Jak dla mnie hard rock rozwijał się do poziomu, który mi odpowiada i nie czekam na żadne drastyczne rewolucje w tym kierunku. :cfaniak:

Użyję znowu przenośni - jeśli lubię jeść sztućcami siedząc przy stole, to - pomimo tego, że z ciekawości np. jadałem pałeczkami "kucając na podłodze" - nie czekam na restauracje, które zaproponują mi przełomową nowość w postaci jedzenia do góry nogami dla przykładu za pomocą rur od odkurzacza. ;/
;)
Geminiman019

A mnie to boli, że w muzyce popularnej jest stagnacja, oraz całkowity zanik odkrywania i rozwoju nowych kierunków. Co się stało z nowatorstwem i wyczuciem czasu? Wszyscy odgrzewają stare kotlety sprzed kilkudziesięciu lat. Teraz powiem dlaczego tak jest. Wszystko sprowadza się do paradoksalnego stwierdzenia: najważniejszy wytwór ery cyfrowej czyli Internet, zwiększył rolę przeszłości w naszym życiu, w nieporównywalnie większym stopniu, niż miałby to uczynić stare media, takie jak radio czy telewizja. Mamy przez to bardzo szybki i wygodny dostęp do masy informacji (vide serwis YouTube czy niezliczone Blogi). Wadą tego jest natłok inspiracji które powstają w głowach młodych ludzi, znajdujących w chaotyczny sposób dokonania ostatnich pięciu dekad muzyki rozrywkowej, oraz masa egzotycznej nieanglojęzycznej muzyki z innych kontynentów.
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

sobol_77 pisze:
Geminiman019 pisze:Dziś kupiłem sobie album studyjny grupy Dżem. Jest to płyta Być czy Mieć z 2000 roku, będąca jedynym studyjnym albumem tego zespołu, z Jackiem Dewódzkim na wokalu. Tydzień temu w niedzielę też kupiłem płytę studyjną Dżemu. Jest to album 2004, pierwszy z Maciejem Balcarem jako wokalistą. Ciekawe czy podobają się wam te albumy.
ja uwielbiam Dewódzkiego, widziałem z nim Dżem w 97 lub 98 w Niechorzu - i głupio przyznać, ale płakałem z emocji. Może dlatego, że byłem z miłościa mojego życia, z którą już nie jestem. 8 lat poszło w ch...
Akurat Dewódzkiego nie trawiłem ale Balcar to świetny gość. Pisze super teksty, śpiewa bluesa genialnie i nawet porusza się jak Riedel. Album '2004' bardzo lubię. A Dżem koncertowy to ekstraklasa polskiego rocka. Grają średnio 3h a solówki Styczyńskiego to uczta dla uszu... :) W ogóle Jurek Styczyński wraz z Jankiem Borysewiczem to geniusze gitary!
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
usunięty użytkownik 4858

A co dzisiaj takie pustki? gdzie są wszyscy?
Geminiman019

Gdybym miał sobie kupić jakąś płytę sprzed dokładnie 25 lat, to byłoby zdecydowanie to.

Obrazek

Album, który okazał się jednocześnie komercyjną klapą i sukcesem artystycznym. Muzyka na tej płycie była niemałym szokiem w 1988 roku. Brzmi to jak mieszanina ambientu, jazzu, muzyki poważnej i rocka (a dokładniej podwaliny od post-rock). Nikt przed nimi tak nie grał. Za nagranie z premedytacją tak niekomercyjnej płyty, grupa została wyrzucona z wytwórni EMI.
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Tomker pisze:A co dzisiaj takie pustki? gdzie są wszyscy?
Na meczu Tomkerze, na meczu :gool:
a Ty co? nie kibicujesz Lewemu i spółce? ;) :cfaniak:
usunięty użytkownik 4858

przecież już dawno po meczu. Akcja z pierwszym golem świetna :)
No i Lewy zaliczył 2 gole :)
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

BvB jak za starych dobrych lat... a nawet lepiej... lubiłem tą drużynę pod koniec lat '90 ;)
usunięty użytkownik 4858

Mogę się mylić, ale wtedy to chyba jeszcze Mathias Sammer tam zasłaniał widok bramkarzowi ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”