NOWY ALBUM JU? NIED?UGO !!!

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Co do tego popu to sięnie zgodze. To jest moje zdanie. Zresztą puście sobie Britney i WSYCGH. Jak nie słyszyccie róznicy, to nie mój problemik
hehehe ciekawy argument :) Pomiędzy Tokio Hotel a Britney też jest duża różnica, a jakoś bym ich kapelą rockową nie nazwał....
Co do kasy ? Dla mnie totalna bzdura. Sami się wypowiadali, że kiedys na albumach umieszczali jakieś piosenki, tylko dlatego, aby były hitami i sie dobrze sprzedawały, teraz jak układają album to pomijaja takie hity robiąc album "o czym", aby był spójny. Dlatego nie ma na albumach takich piosenek jak "temptation, Neurotica, czy DLSecret". One są specjalnie jako bonusy.
A pomyślałeś w ten sposób, że po to najlepsze hiciory dawali jako bonusy aby wyciągnąć od Ciebie dodatkową kasę?? ;) nie mówię, że tak faktycznie jest, ale kto wie....

Rattie do tego Deep Purple. Porywają młode pokolenia, ale głównie dzięki starym przebojom. Równie dobrze mogliby nie grać i dalej porywaliby nowe pokolenie, bo to klasyka. tak samo jest ze starymi dokonaniami Jovisów. Z tym, że nowe piosenki Jovisów są często bardziej znane od ich starych.
A to czemu w takim razie Led Zeppelin nie cieszy się taką popularnością? Pink Floyd? Może 1 na 8 osób kojarzy. Z polskiego podwórka - ile ludków 'młodego pokolenia' kojarzy takie kapele jak Lady Pank, TSA czy Syndia?? Deep Purple grają w starym stylu, ale dalej potrafią nagrywać dobre utwory, które młodym sie podobają. I nie muszą one być wcale w słodziutkiej popowej polewie.
co świadczy, że sa dobre czytaj na czasie
no i w końcu się zgodziłes z nami, że grają to co jest modne :)
To albo rckowe piosenki, albo ładne ballady itp. Ja nie chce mieć tylko Jovisów RNRollowych.
Zwykle w R'n'R były ballady i rockowe piosenki? Co Ty jeszcze w tym chcesz? Solówki na fagocie?
Nie to nie oznacza, że będą grać beznadziejnie. Moga grać super, ale publicznośc może tego nie kupić.
Cóż, muzyka jest taka, że jesli gra się super to to się podoba, jesli nie to nie. Proste i oczywiste. Znasz jakieś super programy, które nie podobały się widzom? Jakieś super książki??

A co do europejskiej trasy - a ja się spotkałem z opinią, że było słabo. I to mówiła osoba, która na koncercie była. I jak to ugryźć? ;)
Ja bardziej wierzę osobom, które koncert oglądają na DVD bo mogą to ocenić mniej subiektywnie. Na koncert jadą głównie fani lub osoby lubiące kapele, więc wtedy do gry wchodzą ogromne emocje, radość itp. które przyćmiewają różne niedociągnięcia, a takie obejrzenie na spokojnie pozwala wychwycić wieeele rzeczy :)
Fajnie gdyby wyskoczyli z nowym albumem, ale takim utrzymanym w rockowym stylu, podobnym do tych fajniejszych piosenek z HAND
Taaa i będziemy mieli amerykański Virgin....
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Rattie napisał
Cóż, muzyka jest taka, że jesli gra się super to to się podoba, jesli nie to nie. Proste i oczywiste. Znasz jakieś super programy, które nie podobały się widzom? Jakieś super książki??
i o to chodz!! Dalej ciagnac tego wątku nie ma co, bo to nie ma sensu, to jasne jak słońce. Choc nie zawrze dobra muzyka sie podoba. Przykład Vergin, Tokyo... itd (mnie sie nie podoba buee zeby było jasne :P )
A co do europejskiej trasy - a ja się spotkałem z opinią, że było słabo. I to mówiła osoba, która na koncercie była. I jak to ugryźć?
Ja bardziej wierzę osobom, które koncert oglądają na DVD bo mogą to ocenić mniej subiektywnie. Na koncert jadą głównie fani lub osoby lubiące kapele, więc wtedy do gry wchodzą ogromne emocje, radość itp. które przyćmiewają różne niedociągnięcia, a takie obejrzenie na spokojnie pozwala wychwycić wieeele rzeczy
to tez było wałkowane, ale taka jest prawda !! Ja DVD pewnie sobie sprawie, jak bedzie słabe to sprzedam najwyżej. Myśle, ze bedzie przecietne, w cuda nie wierze choc widzialem urywki z Dry Country i nie powiem, miłe zaskoczenie. No ale poza tym jest jeszcze ok15 innych piosenek :)
troche za ostro, ale mniej wiecej coś takiego.

Adrian napisał:
To albo rckowe piosenki, albo ładne ballady itp. Ja nie chce mieć tylko Jovisów RNRollowych.
No więc:
Mystery Train
She`s A Mystery
All About Lovin' You - kompletna decha i te video, cień starych ballad :/
You Had Me From Hello - az nie przyzwoite
Open All Night - tragedia, choć pomyśł jest. Jka by popracować to moze by cos było z tego
Wildflower - zapychacz jakich mało , ale małeo nie na tej płycie oczywiscie :P
to tylko ballady :/ i jak uwazasz je za piękne to ....
Skomentuje to słowami: ?le myślisz
mysle dobrze, ba nawet bardzo dobrze :)
Cytat:
Tego starego stylu im brakuje!!

Nie mylisz się. Maja nowy styl dzięki któremu zacząłem ich słuchać i się go nie wypre, bo uważam, że jest super.[/center]

no nie myle się :) ( " , " ?? )

maja nowy styl... oni nie maja stylu, zadnego!!

[ Dodano: 2006-07-13, 12:09 ]
no nie myle się ( " , " )

maja nowy styl... oni nie maja stylu, zadnego!!
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Kurde Rattie nie moge wyjść z szoku. Przecież Ty piszesz konkretnie i rzeczowo :) Nie jakieś wyzwiska itp. Nie będe tutaj cytował, ale aż miło się posprzeczać :)
hehehe ciekawy argument Uśmiech... Pomiędzy Tokio Hotel a Britney też jest duża różnica, a jakoś bym ich kapelą rockową nie nazwał....
A ja bym ich nazwał pop-rockowym zespołem
A pomyślałeś w ten sposób, że po to najlepsze hiciory dawali jako bonusy aby wyciągnąć od Ciebie dodatkową kasę?? Mruga 2 nie mówię, że tak faktycznie jest, ale kto wie....
Mówili, że bonusy dają po to aby pokazać te najlepsze niepublikowane na oficjalnej trackliście utwory. Robią to dla fanów. dlatego też dają rózne bonusy na różne kontynenty. Na pewno też jest to jakiś chwyt marketingowy ze strony wytwórni :)

A to czemu w takim razie Led Zeppelin nie cieszy się taką popularnością? Pink Floyd? Może 1 na 8 osób kojarzy. Z polskiego podwórka - ile ludków 'młodego pokolenia' kojarzy takie kapele jak Lady Pank, TSA czy Syndia??
Moje podwórko o wiele bardziej zna Led Zeppelin, TSA, Lady Pank (to chyba wszyscy których znam kojarzą) i Pink Floyd niż Deep Purple (jedynie Syndia jest nieznana). Zalezy w jakim środowisku się obracasz
Deep Purple grają w starym stylu, ale dalej potrafią nagrywać dobre utwory, które młodym sie podobają. I nie muszą one być wcale w słodziutkiej popowej polewie.
No się podobają. Ale wiesz jaka jest róznica. Nowy alkbum DP znajdzie 1 mln odbiór, a Jovisów 4mln odbiór. Wiem to wygląda jakby szło o kase. Ale jovisi nie zaprzeczają, że chcą tworzyć muzyke na czasie. Zawsze chcieli iśc z duchem czasu. BJ / Fahrenheit to było typowe granie lat 80-tych. SWW i NJ jest wyprzedzeniem swoich czasów (to oni tworzyli nowy typ muzyki), KTF jest dostosowaniem się do ery Grunge, TD - jest chyba najbardziej "zacofaną" płytą jeśli chodzi o postęp muzyki, a Crush można rzec, że tak jak SWW stworzył nowy typ muzyki. Szy bki radosny soft Rock. Bounce i HAND są na czasie chociaż też nie tak bardzo. Teraz na czasie to jest "Nu-Metal" i Rapy HH itp.
To jest ich marka. Oni od początku mieli być z założenia zespołem, który będzie na czasie.
no i w końcu się zgodziłes z nami, że grają to co jest modne Uśmiech...
Czytaj powyżej

Zwykle w R'n'R były ballady i rockowe piosenki? Co Ty jeszcze w tym chcesz? Solówki na fagocie?
Z tym, że jest duża gama rodzajów rockowych piosenek. Np No Regrets jest zupełnie innym typem piosenki niż Captain Crash, Bounce od Love Me Back TL.
Ja chce różnorodności. Najlepsza róznorodnośc była na Crushu. I mamy tu zupełnie inne rockowe piosenki: You CLALove, temptation, When She Comes, Hush, IMLife, Ordinary People, Crazy Love, Rich Man, I Get A Rush.
Crusha bardzo cenie właśnie za tą róznorodnośc piosenek (szczególnie demówek).
Heh. Kapel jest pełno świetnych, które nie wybijają się ze swoją muzyką. Samo np U2 było na początku niedocenione. Ich 2 pierwsze albumy doceniono dopiero po sukcesach kolejnych płyt. tak samo ze SWW, któe nie maiło świetnych recenzji, czy NJ. Sam Jon nieraz przed "Blood On Blood" mówił, że krytycy często są niesprawiedliwi w swoich osądach itp.
SWW i NJ dostało docenione przez krytyke po latach. Kiedy doszli do wniosku, że to one tworzyły sukces tego typu muzyki w tamtych latach i że to dzięki nim wiele zespołów mogło święcić swoje sukcesy wtedy i później (tutaj się przytacza powrót Areosmith, sukces Gunsów, Skid row, Europe, Scorpions). Sami zainteresowani też przyznawali się w wywiadach, że to dzięki Jovisom odnieśli sukces (Scorpions, Sabo, kolesie z Europe, Tyler). Oczywiście Axl się do tego nie przyznaje :P
A co do europejskiej trasy - a ja się spotkałem z opinią, że było słabo. I to mówiła osoba, która na koncercie była. I jak to ugryźć? Mruga 2
Podaj mi tą osobe. Chętnie z nia porozmawiam. Gadałem z ponad 20-ma osobami i nikt nie powiedział nic poza: genialny itp. A już gadałem nawet z osobą, która widziała te koncerty w wersji DVD - powiedziała mi ona, że "Chłopaki daja czadu".
Raczej najlepszą płytke jovisów w ich dorobku :P
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

A ja bym ich nazwał pop-rockowym zespołem
A jak tak samo nazwałem BJ to się burzyłeś :)
Robią to dla fanów. dlatego też dają rózne bonusy na różne kontynenty.
A jak :D tylko jak mi się nie spodoba bonus europejski, ale japoński tak to mam problem ;)
Moje podwórko o wiele bardziej zna Led Zeppelin, TSA, Lady Pank (to chyba wszyscy których znam kojarzą) i Pink Floyd niż Deep Purple (jedynie Syndia jest nieznana). Zalezy w jakim środowisku się obracasz
Mówię OGÓLNIE. Ja Ci mogę podać podwórka gdzie takie stosunkowo mało znane kapele jak Syndia czy Lessdress są bardzo wychwalane. (a tak swoją drogą - skoro Twoje podwórko zna takie zespoły to dziwne, że o Whitesnake nie słyszało :P )

No się podobają. Ale wiesz jaka jest róznica. Nowy alkbum DP znajdzie 1 mln odbiór, a Jovisów 4mln odbiór. Wiem to wygląda jakby szło o kase. Ale jovisi nie zaprzeczają, że chcą tworzyć muzyke na czasie.
No i chłopie nie można było tak od razu? Sam teraz przyznajesz, że kapela jest komercyjna i to bardzo, więc po co były te kilkutygodniowe dyskusje??
To jest ich marka. Oni od początku mieli być z założenia zespołem, który będzie na czasie.
Marka i bycie na czasie to powinna być domena Panasonica czy innych Philipsów a nie zespołu muzycznego.... ale to tylko moje skromne zdanie

A tutaj stare:
Co do tego popu to sięnie zgodze. To jest moje zdanie. Zresztą puście sobie Britney i WSYCGH. Jak nie słyszyccie róznicy, to nie mój problemik
oraz nowe:
Z tym, że jest duża gama rodzajów rockowych piosenek.
Więc po co był ten tekst o Britnej? Skoro jest duża gama rockowych piosenek to i popowych też ;)

A teraz bardzo ciekawe zaprzeczenie:
Ja chce różnorodności.
chcesz aby tak było, ale....:
teraz jak układają album to pomijaja takie hity robiąc album "o czym", aby był spójny
tutaj też pisałeś o tym pozytywnie, więc jak jest w końcu? Chcesz aby album był różnorodny czy spójny? Wychodzi na to, że tak naprawdę własnego zdania nie masz, połkniesz wszystko co zaserwuje BJ.... to nie jest dobrze :)

A co do braku wyzwisk to może nizinne powietrze tak na mnie działa (bo wakacjuje się u rodzinki :) ) :)

[ Dodano: 2006-07-13, 14:21 ]
zapomniałem jeszcze :) :
Podaj mi tą osobe. Chętnie z nia porozmawiam. Gadałem z ponad 20-ma osobami i nikt nie powiedział nic poza: genialny itp. A już gadałem nawet z osobą, która widziała te koncerty w wersji DVD - powiedziała mi ona, że "Chłopaki daja czadu".
Spoko, telefon czy adres (bo gg nie ma). Ciekawe co powiesz.... 'Staryyy bluźnisz!!'??
Raczej najlepszą płytke jovisów w ich dorobku
Wiesz co Adrian, dziwny masz gust. Z jednej strony lubisz porządną, wymagającą rockową muzykę jaką serwuje choćby Pink Floyd, a z drugiej zachwycasz się muzyczką łatwą, lekką, przyjemną i przesadnie optymistyczną.....
Rokitka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rokitka »

Rattie pisze:
Wiesz co Adrian, dziwny masz gust. Z jednej strony lubisz porządną, wymagającą rockową muzykę jaką serwuje choćby Pink Floyd, a z drugiej zachwycasz się muzyczką łatwą, lekką, przyjemną i przesadnie optymistyczną.....
wiele osob tak ma :) A ciagle klutnie o bj sa jzu nudne ja chyba tez zaostro napislam tam gdzies na gorze:P
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Ty mi Rokita swego czasu pisałaś, że jak mi się nie podoba gra Sambory to żebym nie słuchał więc ja Ci napiszę, że jak Cie nudzi ta dyskusja to nie czytaj :]

PS. a skoro to takie nudne to po co wypowiadałaś się w tym temacie wcześniej??
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

A jak tak samo nazwałem BJ to się burzyłeś Uśmiech...
Bo ja uważam, że ogólnie jest zto zespół grający soft rockowo, rockowo lub Hard Rockowo. Przykłady:
Soft: Misunderstood, AALYou, STWorld, TYFLMe, WSYCGHome
Rock: IMLife, OWNight, HAND, Bounce, Last Cigarette
HRock: No Regrets, DLSecret, Everyday,

No, ale zdarzaja się tez piosenki pop-rockowe: Crazy Love, Last Chance Train
Głównie są to jednak piosenki rockowe.
A jak Suszę zęby tylko jak mi się nie spodoba bonus europejski, ale japoński tak to mam problem
Internet :)
to dziwne, że o Whitesnake nie słyszało Język )
A bo to taki zespolik :P
No i chłopie nie można było tak od razu? Sam teraz przyznajesz, że kapela jest komercyjna i to bardzo, więc po co były te kilkutygodniowe dyskusje??
byli, są i będą komercyjni z tym, że bardziej kiedyś byli komercyjni niż teraz. Nie uważam, aby komercja była zła.
Marka i bycie na czasie to powinna być domena Panasonica czy innych Philipsów a nie zespołu muzycznego.... ale to tylko moje skromne zdanie
Widzisz, też uważasz, że są genialni :P
tutaj też pisałeś o tym pozytywnie, więc jak jest w końcu? Chcesz aby album był różnorodny czy spójny? Wychodzi na to, że tak naprawdę własnego zdania nie masz, połkniesz wszystko co zaserwuje BJ.... to nie jest dobrze Uśmiech...
Podob a mi się, że robią to co chcą a nie to co się sprzeda. Co nie zmienia faktu, że KA?DY album wyglądałby inaczej u mnie. I dużo tych demówek na album orginalniebym wciepnął.
Już taki jestem. Czasem lubie mocną muze, a czasem lekka przyjemną :P
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Rokitka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rokitka »

Rattie pisze:Ty mi Rokita swego czasu pisałaś, że jak mi się nie podoba gra Sambory to żebym nie słuchał więc ja Ci napiszę, że jak Cie nudzi ta dyskusja to nie czytaj :]

PS. a skoro to takie nudne to po co wypowiadałaś się w tym temacie wcześniej??
wiesz to wiadomo ze jak mi sie album niespodoba nie bede go sluchac:)
a to ze znudzilo mi sie ciagle gledzenie o tym samym na forum to drugie no powiedz sam czy juz dosyc nie masz tych rozmow o tym samym...
a czytam tematy na forum bo lubie byc na bierzaco:)
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Podob a mi się, że robią to co chcą a nie to co się sprzeda
nic nie mówie :| :| :| :| :| :| :| :|
byli, są i będą komercyjni z tym, że bardziej kiedyś byli komercyjni niż teraz. Nie uważam, aby komercja była zła.
:| :| :| :| nie bron juz tak obecnego stanu rzeczy. Byli komecyjni tak samo jak inne zespoły. Komercja na "odpowiednim poziomie", ale teraz ?? :|
Rock: IMLife, OWNight, HAND, Bounce, Last Cigarette
ulalalal:| nanana :| :| aby na pewno ?? :|
Już taki jestem. Czasem lubie mocną muze, a czasem lekka przyjemną
.......i ........ :| :)

.....fajnie brzmi to stwierdzenie: muzyka lekka i przyjemna.:/

Do wspólnego zdania nie dojdziemy raczej, ale prawda jest i tak jedna :)
Narazie wam wszytskim, wyjezdzam. Ale mysle, ze wtrące sie jeszcze niedługo jak dorwe jakiegoś kompa na miejscu :P :)
Awatar użytkownika
Daroo
It's My Life
It's My Life

Post autor: Daroo »

Hmm... Bon Jovi w latach 1999-2006 to co tu dużo mówić, czysty pop/rock, ostrzejsze kawałki (lecz nie tak żywiołowe jak jeszcze 10 czy 15 lat temu) przeplatane ładnymi romantycznymi balladami. Panowie stracili stary styl na żecz nowego - obecnego, który jest gorszy lub lepszy, który może się podobać lub nie, osobiście z dziewczyną bardzo lubimy posłuchać sobie romantycznych kawałków typu "Thank You For Loving Me" czy "Open All Night" ale także czegoś głośniejszego "It's My Life", "One Wild Night" lub "Bounce". Jeśli ktoś tutaj sugeruje że Bon Jovi nie grają czystego rocka to się z nim zgadzam, w tej chwili jest to muzyka dla wszystkich, czyli jak już wyżej wspomniałem pop/rock łączący się z elementami bluesa a nawet country. Teraz to już kwestia gustu, czy ktoś woli posłuchać ostrzejszego grania czy łagodnego. Mnie osobiście taka "szeroka muzyka" odpawiada.
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

w tej chwili jest to muzyka dla wszystkich, czyli jak już wyżej wspomniałem pop/rock łączący się z elementami bluesa a nawet country. Teraz to już kwestia gustu, czy ktoś woli posłuchać ostrzejszego grania czy łagodnego. Mnie osobiście taka "szeroka muzyka" odpawiada.
Stara zasada RPG - jak coś jest do wszystkiego to jest do dupy. Nie mam zamiaru nikogo obrażać, ale ta zasada jest prawdziwa w wielu sprawach :)
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Stara zasada RPG - jak coś jest do wszystkiego to jest do dupy. Nie mam zamiaru nikogo obrażać, ale ta zasada jest prawdziwa w wielu sprawach ...
Heh. Masz 100% racji, ale BJ jest wyjątkiem :P
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Heh. Masz 100% racji, ale BJ jest wyjątkiem Język
Jak mam 100% racji to znaczy, że wyjątków nie ma :]

PS. jakiej innej odpowiedzi mogłem się od Ciebie spodziewać??

Weźmy już zakończmy ten temat. Co chciałem od Ciebie, usłyszeć już usłyszałem i nie mam zupełnie ochoty wałkować tego po raz kolejny.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

ale ta zasada jest prawdziwa w wielu sprawach
No i z tym zgadzam w 100%. W wielu sprawach, ale nie tyczy to BJ :P
PS. jakiej innej odpowiedzi mogłem się od Ciebie spodziewać??
Jakiej odpowidzi ?? Obietywnej i przedstawiającej prawde :)

Weźmy już zakończmy ten temat. Co chciałem od Ciebie, usłyszeć już usłyszałem i nie mam zupełnie ochoty wałkować tego po raz kolejny.
Spoko temat uważam na dzień dzisiejszy za zakończony.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Jakiej odpowidzi Pytajnik Obietywnej i przedstawiającej prawde Uśmiech...
:/:/:/ k**** mać.... ile razy mam powtarzać, że nie istnieje coś takiego jak obiektywne zdanie??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”