Po pierwsze o HAND pozytywnie wypowiadają sie w większości laicy , albo ludzie śłuchający popu, kórym lekkie i melodyjne rockowe granie wpada w ucho i chwalą.
Ale porównjacie jak HAND sie ma do nowych osiagniec U2, muzyki Aerosmith TRS itd.. wypada bardzo blado muzycznie, a nawet technicznie ( poza wokalem ). Niestety (musze dodać) , dlatego w poważnych kręgach nie jest chwalony, a jedynie mówi sie , ze "moze byc", albo przecietny i nic wiecej

Szukajac kiedyś recenzji ( POWA?NYCH ) KTF itd... miały one wyraznie inny oddzwiek. Mowiło sie o kunszcie ... itd. Omawiano nawet poszczególne piosenki. (popatrz recenzje U2 i innych) Takiej recenzji HAND nie znadziecie nigdzie, bo recenzenci nie beda zachwycac czegoś, co nie zwraca szczegolnej uwagi i tyle. :/:/:/
Adrian napisał
Nie wiem Piotrek, czy mieli taką opinie zespołu świetnego rockowego. Uważam wręcz przeciwnie. Zobacz np na Metallice, któa olała Jona, bo bo grał muze dla dziewczynek, a oni z takimi koncertu nie chcą grać. Co innego Stanley, Osborn, Scorpionsi, Motley Crue itp. To były zespoły/artyści , którym sukces BJ pomógł też odnieść sukces np takie Areosmith (ten sam producent co BJ), np Scorpionsi, którzy wypowiadali się, że gdyby nie BJ to by ich największy hit "Wind Of Change" nigdy nie powstał. Ale była to pewna tzw "grupa trzymająca rynek muzyczny w garści".
Tak , ale zobacz jaka muzyke gra Metallica a jaka muzykę gra Scorpions, Areosmith i reszta trzymajaca wladze komercyjna. W cale sie nie dziwie Metalom, ze nie chcieli grac z BJ. Szczerze tez bym nie chciał, bo smiesznie by to brzmiało , a juz o wygladzie nie wspomne

Te zespoły nie pasują. dziwie się Jonowi, ze mylsał, iż on zechca z nimi zagrac :|
A co do ich wypowiedzi: granie dla dzieczynek (taka opinia o ile była wogole powrzechna ? :| :| ) wzieła sie po prostu od ballad. Ale ogolnie muzyka z czasóe NJ< KTF<TD to raczej nie jest matreiał dla nieukierunkowanych malolatek. W szczegulności TD które jest albumem dośc "ciezkim" psychicznie , nie mozna go słuchać w samochodzie, a HAND pewnie tak.
TO JEST POLSKA KRYTYKA, za granica jest troche inaczej ! to trzeba wziąc tez pod uwagę
Ze sprzeadrza płyt sie zgodze z Adrianem, kiedys tez do takiego wniosku doszedłem, ale KTF I TD wcale zle sie nie sprzedały. Gorzej ale ....
Moge dodać, ze TD byla chyba najmniej komercyjną płyta Jovisów i nabardziej dojrzalsza pod kazdym wzgledem.
Porównaj sobie muzykę Aerosmith i BJ. Jest bliska muzyce jaka gra BJ (ballady, melodujność i takie tam) So brani na powaznie, bo jakoś wygladają. Prezentuja swoj styl (dziwaczni troche, szale na mikrofonie itd), a Tyler jest szpetniejszy od Jaggera. Zobacz tez teledyski ! //// A Jon i koledzy jak by nie było są "ładni" i przystojni. Ubieraja się jak na wybiegu mody, graja ładne (mdłe) ballady i chiciory ( teledyski). Jon gada ostatnio jak potłuczony i wala sie po "Popcornach" i "girlsach" zamiast w "teraz rocku" (choc do tej gazety mam waty) na okładce, bo chyba by wypadało mimo wszystko. I tak to jest niestety...
[ Dodano: 2006-07-08, 20:37 ]
Adrian napisał:
Była ankieta na głównej, któa płyta jest najlepsza od 200 roku, to HAND pozostawił w tyle wszystkie płyty.
wez pod uwage fakt, ze to chiwloe "zauroczenie" i kontakt z nowym materialem. Musze przyznac, ze z poczatku tez tak mi sie wydawało. Potem doszedłem jednak do wniosku, że tak nie jest. nie chodzi o oto co sie podoba a co nie. Crush jest dojarzalszy, leprzy pod wzgledem muzycznym, technicznym, bardziej róznorodny i takie tam..