NOWY ALBUM JU? NIED?UGO !!!

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Tatiana
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatiana »

Adrian pisze:Czemu Tatiana mówisz, że tak króki czas ?
Adrian ja naprawde nie wiem jak ten album moze im wyjsc, ale chyba robienie czegos na sile, aby tylko cos zrobic nie jest najlepszym sposobem. No popatrz np. taka przerwa miedzy TD, a Crushem wyszla im na dobre, wiec moze teraz tez taka by sie przydala. Chyba, ze tak jak mowisz Ty i sporo innych osob, Jon jest w swietnej formie( choc to nie do konca musi oznaczac, iz wydadza dobry album) moze niech sprobuja z ta plyta, przypuscmy np. ze teraz maja wene tworcza :)

Wiesz mi moim marzeniem jest uslyszec porzadny album na miare KTF czy TD. Uwazam,ze z Crushem dobrze wstrzelili sie w obecne czasy, Bounce byl juz troche gorszy, ale za to HAND znowu jest super. Ja najbardziej bym chciala, aby kolejny album byl przynajmniej na poziomie HAND, albo nawt lepszy :) :)
Ostatnio zmieniony 8 lipca 2006, o 15:26 przez Tatiana, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Na poczatek witam ponownie :] DAwno tutaj nie zagladalem bo mi sie ta strona od jakiegos czasu wlacza 30 min ;/ A cierpliwosc to nie jest moja mocna strona :D. A co do nowego albumu to jestem na ... NIE NIE NIE ;/ Juz to powtarzalem tutaj nie raz BJ od jakiegos czasu gra slaba muze i nie wierze ze od tak zmienia styl grania ;/ Mowicie ze HAnd jest lepsze od Bounce i Crush. Zgadzam sie w 50 % od Bounce tak i to bardzo ale nie od Crush.Ostatnio slucalem Crush i Hand i doszedlem do wniosku ze Crash mimo ze nie jest ekstra plyta to dosc ze lepiej zostala przyjeta to jeszcze posiada hit Its my life. Jest tam Just older , two story town czy I could make a living out of lovin you czyli piosenki bardzo dobre . Nie ma tam tylu slabych piosenek ja na HAND moze odstaje She's mystery ale jeszcze przejdzie . A na Hand przeciez piosenka tytulowa to 2 Its my life ;/ Kiedys kiedy sluchalem na rmf fm liste przebojow i przuszczali HaNd to prowadzacy mowi sam ze strasznie podobne do IML wiec napewno nie zyska miana HITU tak jak IML .
Ja jestem za tym aby BJ odpoczeli zastanowi sie nad tworczoscia. Moze wydadza solowe plyty ;] Riche na bank wyda dobra licze na to ze Jon takze. Pozniej powroca tak jak w czasach KTF i wydadza plyte dokonala tak jak w latach 90.
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
culles
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: culles »

Bovi pisze:Na poczatek witam ponownie :] DAwno tutaj nie zagladalem bo mi sie ta strona od jakiegos czasu wlacza 30 min ;/ A cierpliwosc to nie jest moja mocna strona :D. A co do nowego albumu to jestem na ... NIE NIE NIE ;/ Juz to powtarzalem tutaj nie raz BJ od jakiegos czasu gra slaba muze i nie wierze ze od tak zmienia styl grania ;/ Mowicie ze HAnd jest lepsze od Bounce i Crush. Zgadzam sie w 50 % od Bounce tak i to bardzo ale nie od Crush.Ostatnio slucalem Crush i Hand i doszedlem do wniosku ze Crash mimo ze nie jest ekstra plyta to dosc ze lepiej zostala przyjeta to jeszcze posiada hit Its my life. Jest tam Just older , two story town czy I could make a living out of lovin you czyli piosenki bardzo dobre . Nie ma tam tylu slabych piosenek ja na HAND moze odstaje She's mystery ale jeszcze przejdzie . A na Hand przeciez piosenka tytulowa to 2 Its my life ;/ Kiedys kiedy sluchalem na rmf fm liste przebojow i przuszczali HaNd to prowadzacy mowi sam ze strasznie podobne do IML wiec napewno nie zyska miana HITU tak jak IML .
Ja jestem za tym aby BJ odpoczeli zastanowi sie nad tworczoscia. Moze wydadza solowe plyty ;] Riche na bank wyda dobra licze na to ze Jon takze. Pozniej powroca tak jak w czasach KTF i wydadza plyte dokonala tak jak w latach 90.

Bovi, ale jesli maja jakis pomysl i powstanie plyty uwazaja za konieczne to musi byc cos na rzeczy i jest cos konkretnego do przekazania, wiec raczej nie bedzie to byle co. Jak sobie odpoczna 3-4 latka to stwierdza, ze wypada cos napisac, zeby o sobie swiatu przypomniec i powstanie cd robione na sile. Nie mowie ze tak musi sie stac... ale to jeden z mozliwych scenariszy.
Do piachu z tematem: "BON JOVI do piachu??"
"Bon Jovi skonczyli sie na Kill'Em All..." -Haslo roku
.:blog:.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

He Dobre Bovi

Dla dużej części osób wypowiadającej się HAND to najlepszy album w histori, albo jeden z najlepszych.

Była ankieta na głównej, któa płyta jest najlepsza od 200 roku, to HAND pozostawił w tyle wszystkie płyty.

Mówisz, że są tam słabe piosenki ?? Dla mnie o wiele lepsze niż na Crushu, ba lepsze niż na wielu innych płytach BJ.

A pozatym ja NIE CHCE aby zmieniali diametralnie stylu. Jak podążą tą drogą co HAND to będe im DZIEKOWA? na kolanach.

JESTEM na TAK TAK TAK
lub powiem po "Polskiemu": Yes, Yes, Yes :P
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Dla mnie HAND jest lepsza od Crush. I to właśnie na HAND odnajduję więcej tych "udanych" piosenek niż na Crush. W sumie to jest chyba sprawa gustu, tego co nam się podoba, a co nie.
Nowa płyta zapewne będzie czymś w stylu HAND i myślę, że nie ma co się spodziewać "powrotów" do lat 90. Tyle razy już się tutaj o tym rozmawiało i ciągle to samo wałkujecie :P Powrotów nie będzie, za to może być bardzo dobra płyta w stylu handowym. I bardzo dobrze. Oby im się udał ten krążek, ja będę trzymać kciuki.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Po pierwsze o HAND pozytywnie wypowiadają sie w większości laicy , albo ludzie śłuchający popu, kórym lekkie i melodyjne rockowe granie wpada w ucho i chwalą.

Ale porównjacie jak HAND sie ma do nowych osiagniec U2, muzyki Aerosmith TRS itd.. wypada bardzo blado muzycznie, a nawet technicznie ( poza wokalem ). Niestety (musze dodać) , dlatego w poważnych kręgach nie jest chwalony, a jedynie mówi sie , ze "moze byc", albo przecietny i nic wiecej !! Szukajac kiedyś recenzji ( POWA?NYCH ) KTF itd... miały one wyraznie inny oddzwiek. Mowiło sie o kunszcie ... itd. Omawiano nawet poszczególne piosenki. (popatrz recenzje U2 i innych) Takiej recenzji HAND nie znadziecie nigdzie, bo recenzenci nie beda zachwycac czegoś, co nie zwraca szczegolnej uwagi i tyle. :/:/:/

Adrian napisał
Nie wiem Piotrek, czy mieli taką opinie zespołu świetnego rockowego. Uważam wręcz przeciwnie. Zobacz np na Metallice, któa olała Jona, bo bo grał muze dla dziewczynek, a oni z takimi koncertu nie chcą grać. Co innego Stanley, Osborn, Scorpionsi, Motley Crue itp. To były zespoły/artyści , którym sukces BJ pomógł też odnieść sukces np takie Areosmith (ten sam producent co BJ), np Scorpionsi, którzy wypowiadali się, że gdyby nie BJ to by ich największy hit "Wind Of Change" nigdy nie powstał. Ale była to pewna tzw "grupa trzymająca rynek muzyczny w garści".
Tak , ale zobacz jaka muzyke gra Metallica a jaka muzykę gra Scorpions, Areosmith i reszta trzymajaca wladze komercyjna. W cale sie nie dziwie Metalom, ze nie chcieli grac z BJ. Szczerze tez bym nie chciał, bo smiesznie by to brzmiało , a juz o wygladzie nie wspomne ;/ Te zespoły nie pasują. dziwie się Jonowi, ze mylsał, iż on zechca z nimi zagrac :|
A co do ich wypowiedzi: granie dla dzieczynek (taka opinia o ile była wogole powrzechna ? :| :| ) wzieła sie po prostu od ballad. Ale ogolnie muzyka z czasóe NJ< KTF<TD to raczej nie jest matreiał dla nieukierunkowanych malolatek. W szczegulności TD które jest albumem dośc "ciezkim" psychicznie , nie mozna go słuchać w samochodzie, a HAND pewnie tak.

TO JEST POLSKA KRYTYKA, za granica jest troche inaczej ! to trzeba wziąc tez pod uwagę

Ze sprzeadrza płyt sie zgodze z Adrianem, kiedys tez do takiego wniosku doszedłem, ale KTF I TD wcale zle sie nie sprzedały. Gorzej ale ....
Moge dodać, ze TD byla chyba najmniej komercyjną płyta Jovisów i nabardziej dojrzalsza pod kazdym wzgledem.

Porównaj sobie muzykę Aerosmith i BJ. Jest bliska muzyce jaka gra BJ (ballady, melodujność i takie tam) So brani na powaznie, bo jakoś wygladają. Prezentuja swoj styl (dziwaczni troche, szale na mikrofonie itd), a Tyler jest szpetniejszy od Jaggera. Zobacz tez teledyski ! //// A Jon i koledzy jak by nie było są "ładni" i przystojni. Ubieraja się jak na wybiegu mody, graja ładne (mdłe) ballady i chiciory ( teledyski). Jon gada ostatnio jak potłuczony i wala sie po "Popcornach" i "girlsach" zamiast w "teraz rocku" (choc do tej gazety mam waty) na okładce, bo chyba by wypadało mimo wszystko. I tak to jest niestety...

[ Dodano: 2006-07-08, 20:37 ]
Adrian napisał:
Była ankieta na głównej, któa płyta jest najlepsza od 200 roku, to HAND pozostawił w tyle wszystkie płyty.
wez pod uwage fakt, ze to chiwloe "zauroczenie" i kontakt z nowym materialem. Musze przyznac, ze z poczatku tez tak mi sie wydawało. Potem doszedłem jednak do wniosku, że tak nie jest. nie chodzi o oto co sie podoba a co nie. Crush jest dojarzalszy, leprzy pod wzgledem muzycznym, technicznym, bardziej róznorodny i takie tam..
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Piotrek pisze:Po pierwsze o HAND pozytywnie wypowiadają sie w większości laicy , albo ludzie śłuchający popu, kórym lekkie i melodyjne rockowe granie wpada w ucho i chwalą.
No więc jestem laikiem, na to wychodzi ;] A słucham muzyki różnej.
Piotrek pisze: Ale porównjacie jak HAND sie ma do nowych osiagniec U2, muzyki Aerosmith TRS itd.. wypada bardzo blado muzycznie, a nawet technicznie ( poza wokalem ). Niestety (musze dodać) , dlatego w poważnych kręgach nie jest chwalony, a jedynie mówi sie , ze "moze byc", albo przecietny i nic wiecej !!
Ja myślę, że nie chodzi tu tak naprawdę o to, żeby się przejmować tym, co mówią inni, recenzenci itd. Może i BJ wypadają blado przy innych zespołach, ale najważniejsza jest opinia własna. Nie sądzę, żeby fani kierowali się wypowiedziami z gazet, które pisze ktoś, kogo nawet na oczy się nie widziało ;)
Piotrek pisze: TO JEST POLSKA KRYTYKA, za granica jest troche inaczej ! to trzeba wziąc tez pod uwagę
Tu się zgodzę, nie wiedzieć czemu, Polska często odstaje od reszty świata w tego typu sprawach.
Piotrek pisze: A Jon i koledzy jak by nie było są "ładni" i przystojni. Ubieraja się jak na wybiegu mody, graja ładne (mdłe) ballady i chiciory ( teledyski). Jon gada ostatnio jak potłuczony i wala sie po "Popcornach" i "girlsach" zamiast w "teraz rocku" (choc do tej gazety mam waty) na okładce, bo chyba by wypadało mimo wszystko. I tak to jest niestety...
A myślisz, ze to wina Jona czy któregokolwiek z Jovisów, że jest w takich gazetach a nie w innych? Oni Bogu ducha winni, tutaj akurat.

Ciuchy pozostawiają wiele do życzenia...
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Agata napisała
Ja myślę, że nie chodzi tu tak naprawdę o to, żeby się przejmować tym, co mówią inni, recenzenci itd. Może i BJ wypadają blado przy innych zespołach, ale najważniejsza jest opinia własna. Nie sądzę, żeby fani kierowali się wypowiedziami z gazet, które pisze ktoś, kogo nawet na oczy się nie widziało
A ja sie przejmuje i obgryzam paznokcie?? Moje opinia jest taka jak krytyków. NAJGORSZE JEST TO , że Jovisi to ludzie UYALENTOWANI i STAć ICH NA WIELE WIELW WIECEJ i nie wiedzieć czemu odwalają na dechę taką robote :/
Piotrek napisał/a:
Po pierwsze o HAND pozytywnie wypowiadają sie w większości laicy , albo ludzie śłuchający popu, kórym lekkie i melodyjne rockowe granie wpada w ucho i chwalą.

No więc jestem laikiem, na to wychodzi A słucham muzyki różnej.
Nie chciałem nikogo urazić :PP Chodzio o to , ze recenzenci którzy zachwalają HAND pod niebiosa i twierdza, ze to szczyty i takie tam, to laicy / Podobac sie moze, to prawda
A myślisz, ze to wina Jona czy któregokolwiek z Jovisów, że jest w takich gazetach a nie w innych? Oni Bogu ducha winni, tutaj akurat.

Ciuchy pozostawiają wiele do życzenia...
TAK TO WY??CZNIE TYLKO ICH WINA, poniewaz to oni tak sie wykreowali (i ich stylisci), a TAKA prasa wie dokładnie, ze tacy goście maja wzięcie i wie na co może sobie pozwolić, a na co nie. Wyobrazasz sobie Jaggera , Tylera, Metallice, itd w "Popcornie" buahahha-chyab bym sie polał ze śmiechu, ale jak widze Jona - normalka i smutek na mojej twarzy, ......że to zdjecie nie jest np w wymienionej przeze mnie juz gazecie takiej jak Treaz Rock i inne "rasowe" wydawnictwa . Te zespoły sie "szanuja" i wykreowały sobie odpowiedni wizerunek, który nie pasuje do tych gazet. I O TO ISE ROZCHODZI niestety :/
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Piotrek pisze: Nie chciałem nikogo urazić :PP Chodzio o to , ze recenzenci którzy zachwalają HAND pod niebiosa i twierdza, ze to szczyty i takie tam, to laicy / Podobac sie moze, to prawda
Nie czuję się urażona, raczej zaskoczona :P Dziękuję za troskę :)
Piotrek pisze: TAK TO WY??CZNIE TYLKO ICH WINA, poniewaz to oni tak sie wykreowali (i ich stylisci), a TAKA prasa wie dokładnie, ze tacy goście maja wzięcie i wie na co może sobie pozwolić, a na co nie. Wyobrazasz sobie Jaggera , Tylera, Metallice, itd w "Popcornie" buahahha-chyab bym sie polał ze śmiechu, ale jak widze Jona - normalka i smutek na mojej twarzy, ......że to zdjecie nie jest np w wymienionej przeze mnie juz gazecie takiej jak Treaz Rock i inne "rasowe" wydawnictwa . Te zespoły sie "szanuja" i wykreowały sobie odpowiedni wizerunek, który nie pasuje do tych gazet. I O TO ISE ROZCHODZI niestety :/
Szczerze mówiąc nie wiem w jakich gazetach pojawiają się Jovisi bo Ani Popcornu ani Bravo ani też Teraz Rocka nie kupuję i nie czytuję. I tak naprawdę nie obchodzi mnie to. Gazety są gazetami, niech sobie będą nawet w jakiejś gazecie o ogródkach :P Przecież to się nie liczy. Ja opieram się na swoich odczuciach, nie na gazetach ;)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

No w porządku, ale muzyka jest muzyką i jest odbierna na tyle na ile zasługuje. Ja tez opieram sie na swoich odczuciach, ale fakt faktem że dobrej opini nie mają, a ponieważ to jeden z mich ulubionych, jak nie ulubiony zespół, interesuje się tym i gryzie ten fakt :/

Zaręczam Ci , że też nie czytuje takich czasopism jak "Popcorn" itd, może dlatego ,ze nie mam siostry :PP. Ale wiem, ze notki o Bon Jovi są tam normlaką. Pełno też plakatów Jona z podpismi takich gazet :/
Awatar użytkownika
LoRdI
It's My Life
It's My Life

Post autor: LoRdI »

nie spodziewam sie niczego dobrego po tej płycie i bedzie to pierwszy album BJ ktorego napewno nie kupie. napewno bedzie to cos w stylu HAND2 tyle ze osobiscie nie spodziewał bym sie tej płyty za szybko...
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Nie badz juz taki pewien tego co mówisz :P Ja nie zaprzeczam, że moze to być kontynuacja, ale czy nie moze być leprza?? :| !!

A z innej strony , jak pokazuje "historia" BJ z ost. 6 lat, to każdy kolejny album bardzo różnił sie od siebie pod każdym niemal względem, więc.............. ?? chyba jednak nie do końca.......

Z reszta po co spekulkować, bedzie co bedzie
Awatar użytkownika
LoRdI
It's My Life
It's My Life

Post autor: LoRdI »

o album lepszy od HAND nie trudno, płyta roznic czyms sie ebdzie ale nie zmieni sie ogolny styl obrany przez zespoł, a styl ten mnie nie odpowida.
Rokitka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rokitka »

no ja nawet nie wiem czy chce sluchac nowy album:( boje sie ze bedzie jeszcze bardziej okropny nic HAND :( wole kochac bj za stare piekne albumy:)
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Rokitka - nie chcesz nie słuchaj :P

Lordi, Lordi i jeszcze raz Lordi - Ja wciąż mam w głowie naszą rozmowe telefoniczną o HANDZIE i twoje słowa "Nawet najsłabasza piosenk WILDFLOWER nie jest taka słaba jak inne najsłabsze na innych albumach" no i "Ta płyta powinna wyjść po These Days"

Rozumiem ludzie, gusta, czasy się zmieniają. Ale aby aż tak !!!!

Why ?

Niech nic nie zmieniają. Niech wydadzą 2 część tego albumu i dla mnie będzie GIT. A jak pójdą w stylistyke takich piosenek jak Unbrekabe, DLS, TOArms czy Nothing, to już na pewno będe zadowolony :)
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”