Gdańsk 19.06.2013!

Gdańsk, 19 czerwca 2013 r., PGE Arena

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

mst pisze:Zgodnie z ich trendem, trasy mają co dwa lata. 2005/2007/2009/2011/2013.
Ciężko mi się z tym argumentem zgodzić :P
HAND Tour trwało od 2005 do 2006, potem w 2007 aż do 2008 LH Tour. W 2009 była mała przerwa, bo zagrali tylko kilka okazjonalnych koncertów zapowiadających czy też promujących The Circle, a TC Tour jako takie zaczęło się dopiero w 2010, a jej przedłużeniem była trasa w 2011 - Open Air, promująca Greatest Hits. 2012 to znowu nieco zwolnienie z tempa, bo zagrali "tylko" 17 koncertów. No i w 2013 znowu z grubej rury mega trasa światowa.
Zauważcie, że nie ma roku od 2005 gdzie by nie zagrali mniej niż 10 koncertów. Może sobie wkońcu zrobią odpoczynek od siebie, ale taki prawdziwy nawet bez jakiś okazjonalnych występów, niech sobie Jon z Jon Bon Jovi And Friends gra jak jest takim pracoholikiem, ale niech da odpocząć reszcie zespołu. Niech Tico znajdzie czas na golf i na malowanie, David napisze jakiś musical, Rysiek niech wyda jakiś album, ale taki bez pośpiechu, bez goniących go terminów związanych z płytą BJ...
Tak w ogóle to ja tutaj bym upatrywał obecny brak Sambory... Moim zdaniem chłopak powiedział, że ma to gdzieś, że od 2005 nie mają praktycznie wolnego, bo albo album albo trasa i wziął sobie urlop na żądanie... Może zmusi to JBJ do przemyślenia pewnych spraw i zauważy, że nieco się już wypalił jego zespół :whoeva:

A co do zakładów kiedy będzie następna trasa to ja obstawiam, że nie wcześniej jak 2016, ale wydaje mi się, że może się tez zdarzyć, że już ich nie zobaczymy razem... Co by było najgorszym rozwiązaniem :(

(wszystkie dane o ilości koncertów w danym roku zaczerpnięte z setlist.fm, może nie są dokładne co do jednego, ale na pewno orientacyjnie dane te się zgadzają z rzeczywistością ;))
KondZik

Post autor: KondZik »

misiek_93 pisze:
mst pisze:Zgodnie z ich trendem, trasy mają co dwa lata. 2005/2007/2009/2011/2013.
Ciężko mi się z tym argumentem zgodzić :P
HAND Tour trwało od 2005 do 2006, potem w 2007 aż do 2008 LH Tour. W 2009 była mała przerwa, bo zagrali tylko kilka okazjonalnych koncertów zapowiadających czy też promujących The Circle, a TC Tour jako takie zaczęło się dopiero w 2010, a jej przedłużeniem była trasa w 2011 - Open Air, promująca Greatest Hits. 2012 to znowu nieco zwolnienie z tempa, bo zagrali "tylko" 17 koncertów. No i w 2013 znowu z grubej rury mega trasa światowa.
Zauważcie, że nie ma roku od 2005 gdzie by nie zagrali mniej niż 10 koncertów. Może sobie wkońcu zrobią odpoczynek od siebie, ale taki prawdziwy nawet bez jakiś okazjonalnych występów, niech sobie Jon z Jon Bon Jovi And Friends gra jak jest takim pracoholikiem, ale niech da odpocząć reszcie zespołu. Niech Tico znajdzie czas na golf i na malowanie, David napisze jakiś musical, Rysiek niech wyda jakiś album, ale taki bez pośpiechu, bez goniących go terminów związanych z płytą BJ...
Tak w ogóle to ja tutaj bym upatrywał obecny brak Sambory... Moim zdaniem chłopak powiedział, że ma to gdzieś, że od 2005 nie mają praktycznie wolnego, bo albo album albo trasa i wziął sobie urlop na żądanie... Może zmusi to JBJ do przemyślenia pewnych spraw i zauważy, że nieco się już wypalił jego zespół :whoeva:

A co do zakładów kiedy będzie następna trasa to ja obstawiam, że nie wcześniej jak 2016, ale wydaje mi się, że może się tez zdarzyć, że już ich nie zobaczymy razem... Co by było najgorszym rozwiązaniem :(

(wszystkie dane o ilości koncertów w danym roku zaczerpnięte z setlist.fm, może nie są dokładne co do jednego, ale na pewno orientacyjnie dane te się zgadzają z rzeczywistością ;))
Świetnie napisane. :)
Zgadzam się.
Kalioo
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Kalioo »

Trzeba trzymać Jona za słowo, obiecał w Gdańsku, że jeszcze do nas wrócą ;-)
Oczywiście z Richiem w składzie!
Oby tak się stało... :))
That's what the water made me...
Awatar użytkownika
takjakja
It's My Life
It's My Life

Post autor: takjakja »

Myślę,że wrocą jakos po 2015,moze bedzie to 2016.
Uwazam, ze nie ominął Polski na nastepnej wiekszej trasie po Europie.
http://www.lastfm.pl/user/lemuryy

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000264659045 - zapraszajcie,piszcie czy tam co chcecie,lubie gadac o muzyce! ;)
piterusa
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: piterusa »

Od kiedy słuchasz Bon Jovi: 1989
Ulubiona płyta: New Jersey
Ostatnio zwracałem się z prośbą o przesłanie mi kilku zdjęć z koncertu Bon Jovi w Polsce i dostałem kilka fajnych fotek które wykorzystam. Dziękuję !! ! Tak, pisuję dla Trzody Chlewnej artykuły, ale mam tam wolną rękę i często w porady wplatam bieżące wydarzenia i łączę wątki ze sobą. Jestem zootechnikiem po AR w Poznaniu i pracuję dla amerykańskiej firmy. Jeszcze w Liceum zostałem fanem Bon Jovi ; wtedy wydali płytę Slippery When Wet, a na studiach słuchaliśmy non stop New Jersey. We Francji trafiłem też wtedy płytę Jona Blaze of glory. Gdy wyjechałem do Bangkoku miałem ze sobą oczywiście nagrania Bon Jovi. Na pierwszą gwiazdkę dostałem od żony w prezencie Keep the Faith, a gdy z wózkiem ganiałem, z pierwszą córką w środku, po ulicach, słuchałem These Days. Po wielu latach wyjechałem do USA do pracy, żyłem dwa lata na prowincji w Karolinie Północnej z Murzynami i Meksykanami, polowałem wtedy na koncert Bon Jovi w Filadelfii, a na miejscu słuchałem non stop płyty Have a Nice Day. Wtedy wydali też płytę Lost Highway i tak to szło. Chociaż słucham nie tylko Bon Jovi, moją muzyczną miłością jest również Linkin Park.
W każdym razie pozdrawiam wszystkich miłośników i fanów Bon Jovi, do zobaczenia na następnym koncercie. A przy okazji chciałbym dodać, że napisałem zabawną książkę MOJA KAROLINA opowieści z USA, można ją kupić w Internecie i ma dobre recenzje. Jeśli lubisz przygody, zabawne sytuacje ze zwierzętami, podróże po USA, napisz do mnie na adres: piotras6@wp.pl Dla FANÓW Bon Jovi będzie specjalna dedykacja, wyślę książkę pocztą. Uśmiech gwarantowany, może przyda Ci się na wakacje.
Piotr Włódarczak
Little Bit Of Soul

Post autor: MartinTexas »

Cześć wszystkim! Trochę czasu minęło, ale do dziś wspominam koncert - aż się musiałem zarejestrować na forum ;) . Od lat jestem fanem i szkoda, że tyle czasu trzeba było czekać. A jak już przyjechali to bez Richiego, ale i tak było super - i może nawet lepiej - bo to w końcu atmosfera pierwszego koncertu w danym kraju. :D

Setlista niezła - trochę brakowało czegoś rzadszego, ale będzie pewnie okazja na następnym koncercie w naszym kraju - no i z Richie'im!

Jedno co trochę mi przeszkadzało to nagłośnienie i okropny pogłos mniej więcej na środku płyty - ale może to kwestia budowy i akustyki na PGE Arenie??

Już czekam na kolejny przyjazd i oby Jon pamiętał o Polsce na kolejnej trasie. :czytaj:
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Nie wiem czy było, ale... :D

http://www.bonjovi.com/en/news/55617739 ... eW_RKwrjQ7

JUNE 19: GDANSK, POLAND / PGE ARENA

BON JOVI made their first-ever appearance in the country of Poland with a sold-out concert at PGE ARENA in the Baltic Sea port town of GDANSK (the city formerly known as Danzig.) What an incredible reception from Polish fans, including a fan in the front row whose bold banner was spotted from the stage by Jon. If the band played “Never Say Goodbye” the fan would pull a ring out of his pocket and propose to his girlfriend… Jon obliged, the band performed an acoustic version of the song, and the two became engaged to marry in the middle of the Bon Jovi concert. It might have taken a long time for the band to make their way to Poland; hopefully, with the welcome they received it won’t take them another thirty years to return.

To all our European fans (and all those from other parts of the world who made their way to Europe,) it is you who have made BECAUSE WE CAN – THE TOUR such an incredible experience for BON JOVI and the team of staff and crew behind-the-scenes who work so hard to bring this show to you.

TAK SA MEGET. DANKE SCHON. DZIEKUJE. DEKUJI. OBRIGADO. GRACIAS. GRAZIE.
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

jovizna pisze:Nie wiem czy było, ale... :D
jovizna, jak by Ci to powiedzieć... ;)
Było juz w 2-ch tematach :)
Ale takie informacje i do tego podawane przez Ciebie czyta się z przyjemnością nawet za 10-ym razem ;)
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Spoko :D nie jestem na bieżąco.
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
usunięty użytkownik 4858

jovizna pisze:Spoko :D nie jestem na bieżąco.
27 dni po koncercie, a Jovizna nadal nieprzytomna ;) Pewnie przez ten prezent od Jona ;)
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Tomker pisze:
27 dni po koncercie, a Jovizna nadal nieprzytomna ;) Pewnie przez ten prezent od Jona ;)
Niestety szybko musiałam dojść do siebie. Mąż zagroził rozwodem i kazał wybierać "ja albo on" :D
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
usunięty użytkownik 4858

jovizna pisze:
Tomker pisze:
Niestety szybko musiałam dojść do siebie. Mąż zagroził rozwodem i kazał wybierać "ja albo on" :D
Słusznie! ;)
jak dobrze, że mi to nie grozi ;) :D
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

jovizna, jak by Ci to powiedzieć... ;)
Było juz w 2-ch tematach :)
Znalazłam w jednym, ale wielkiego szału nie widzę. A powinniśmy czuć się chyba trochę wyróżnieni i śmiało stanąć w szeregu razem z Madrytem i Mediolanem... :D wszystkie inne podsumowania pozostają niestety za nami. Po 2-3 zdania o pogodzie i scenie :D

Nie mogę znaleźć opisu majowej części trasy. Jak wypadła Bułgaria?
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
12 lipca 2019 - Warszawa
izq
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: izq »

Też nie wiem czy kogoś nie zdubluję, ale:
widzieliście takie oficjalne foty BJ z Gdańska?
Ładuję jedno, żeby nie zaśmiecać jeśli wszyscy widzieli :P
Załączniki

[Rozszerzenie jpg zostało wyłączone i nie będzie dłużej wyświetlane.]

Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

izq pisze:Też nie wiem czy kogoś nie zdubluję, ale:
widzieliście takie oficjalne foty BJ z Gdańska?
Ładuję jedno, żeby nie zaśmiecać jeśli wszyscy widzieli :P
Oczywiście że widzieliśmy ;)
Tutaj są wszystkie, zerknij:
http://s1303.photobucket.com/user/Becau ... t=3&page=1
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”