Offtop

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Wchodisz do pokoju i widzisz Toma Hanksa myjącego zęby Twoją łyżką. Co robisz?

Wytrącam się z równowagi i upadam na dywan
12
13%
Dzwonię do Gabryśki, bo nie mam w domu orzechów
15
16%
Biorę szklankę i uderzam nią mojego kota
3
3%
Wypluwam Domestos, który chciałem wypić
9
10%
Budyń
54
58%

Liczba głosów: 93

Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Ciąg dalszy różnych albumów o tych samych tytułach.

Born Again

Black Sabbath (1983)
Obrazek

The Notorious B.I.G. (1999)
Obrazek

Ready to Die

The Notorious B.I.G. (1994)
Obrazek

Iggy Pop & The Stooges (2013)
Obrazek
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Geminiman019 pisze:Ciąg dalszy różnych albumów o tych samych tytułach.
Kolejny pojedynek okładek? ;)

OK, głosuję na:
Wilki
B Sabbath
Kiss
KSU
Spice girls
Lopez
Mercury
Notoriuos
Iggy Pop
Geminiman019

Panie Tomker, to nie jest żaden pojedynek okładek, tylko zwrócenie uwagi na zbieżność tytułów wielu różnych albumów studyjnych. To nie jest żadna zabawa, tylko coś w rodzaju takich małych ciekawostek, ku naszemu poszerzeniu wiedzy.
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Wczoraj przez cały dzień nie działała strona naszego forum i bardzo z tego powodu "cierpiałam". :(
U Was też wyskakiwał error i coś tam, coś tam?
BJ - It's my life - Always !
Geminiman019

Miracle-BJ pisze:Wczoraj przez cały dzień nie działała strona naszego forum i bardzo z tego powodu "cierpiałam". :(
U Was też wyskakiwał error i coś tam, coś tam?
Mogę potwierdzić, że coś takiego też u mnie było.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Od kilku dni mamy problemy techniczne i mogą się one jeszcze pojawić.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Geminiman019

Teraz napiszę coś o Francji. W tym europejskim kraju, wyjątkową niechęcią pałają do wszelakich języków obcych, a szczególnie angielskiego. Francuzi uważają że ich język jest najlepszy na świecie i każda osoba spoza Francji w ich kraju musi porozumiewać się w Języku Moliera. Próby porozumienia się z mieszkańcami Francji po angielsku, są niezwykle ryzykowne dla turystów i grożą wieloma nieprzyjemnościami ze strony autochtonów. U Żabojadów jest też bardzo niska znajomość języków obcych. Żeby to się zmieniło, musi zostać podjęty radykalny krok, polegający na unieważnieniu Ustawy nr 94-665, z dnia 4 sierpnia 1994 roku, która potocznie nazywana jest Prawem Toubona. Ustawa ta chroni język francuski przed wpływami obcych języków (zwłaszcza angielskiego) oraz nakazuje m.in: żeby wszystkie filmy i gry wydawane w tym kraju miały pełny francuski dubbing, a każdy nowy wykonawca muzyczny, który chce spróbować swoich sił za granica, musi najpierw odnieść sukces we Francji (czyli śpiewać po francusku). PS: Jak mi się marzy, żeby w naszym kraju była ustawa podobna do Prawa Toubona.
Awatar użytkownika
Charlotta
I Believe
I Believe

Post autor: Charlotta »

Jadę na semestr do Francji bez znajomości francuskiego :D Obawiam się, że potwierdzę tą tezę;p
"I am a rock, not just another grain of sand!"
Hiena
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
I Believe
I Believe

Post autor: Hiena »

Ja mam zupełnie odmienne zdanie odnośnie Francji. Byłam zaledwie dwa razy ale nie miałam żadnego absolutnie problemu z językiem angielskim. Ba jak pytałam o drogę to mnie jeden pan zaprowadził pod same drzwi...do dzisiaj utrzymujemy kontakt ;) mailowy...
usunięty użytkownik 4858

Geminiman019 pisze:Panie Tomker, to nie jest żaden pojedynek okładek, tylko zwrócenie uwagi na zbieżność tytułów wielu różnych albumów studyjnych. To nie jest żadna zabawa, tylko coś w rodzaju takich małych ciekawostek, ku naszemu poszerzeniu wiedzy.
:(
i nie mogę wybrać, które z par wydaja podobają mi się bardziej?
Geminiman019

Hiena pisze:Ja mam zupełnie odmienne zdanie odnośnie Francji. Byłam zaledwie dwa razy ale nie miałam żadnego absolutnie problemu z językiem angielskim. Ba jak pytałam o drogę to mnie jeden pan zaprowadził pod same drzwi...do dzisiaj utrzymujemy kontakt ;) mailowy...
To zależy na jakich Francuzów się natknie. Takich z jakimi się spotkałaś, jest pewnie dość wąskie grono. U starszych obywateli Francji (+40 lat) znajomość języków obcych jest bardzo mizerna (tak samo jak u nas). Dla nich próby kontaktu w "barbarzyńskim" języku angielskim, są autentyczną potwarzą, ponieważ są niezwykle dumni ze swojego języka. Tak długo jak obowiązuje Ustawa nr 94-665 z dnia 04.08.1994, Francuzi będą żywili niechęć do wszelakich języków obcych i tylko jej unieważnienie, może coś zmienić (ale na to się raczej nie zanosi). W kraju bagietek system nauczania języków obcych jest tragiczny, a Prawo Toubona uniemożliwia bycie poliglotą we Francji.
Awatar użytkownika
adanuta
It's My Life
It's My Life

Post autor: adanuta »

Hiena pisze: Byłam zaledwie dwa razy ale nie miałam żadnego absolutnie problemu z językiem angielskim.
Mam dokładnie takie same doświadczenia. Też nie było problemu dogadać się po angielsku.
Geminiman019

Tomker pisze:
Geminiman019 pisze:Panie Tomker, to nie jest żaden pojedynek okładek, tylko zwrócenie uwagi na zbieżność tytułów wielu różnych albumów studyjnych. To nie jest żadna zabawa, tylko coś w rodzaju takich małych ciekawostek, ku naszemu poszerzeniu wiedzy.
:(
i nie mogę wybrać, które z par wydaja podobają mi się bardziej?
Ja pokazując te okładki, nie miałem zamiaru robienia jakiejkolwiek zabawy na tym forum. Ja tylko chciałem pokazać jak wiele rożnych płyt studyjnych, może mieć ten sam tytuł. Cel tego był tylko jeden, a było nim poszerzenie waszej wiedzy na temat albumów długogrających, drodzy forumowicze. Zresztą zobaczcie w jakim to jest dziale i proszę o zostawienie tego tam gdzie teraz jest.
usunięty użytkownik 4858

Geminiman019, OK, jak Pan sobie życzy :)

Ale swoją droga to szkoda, ze nie pozwolisz mi zrobić offtopu w temacie offtopu... ;)

P.S. Geminiman, a tak poza tematem, asekurancko i czysto teoretycznie, które z par okładek podobają się Tobie bardziej?
Geminiman019

Proszę bardzo

4 - Wilki
13 - Blur
Revenge - Eurythmics
21 - KSU
Forever - Beautiful World
Rebirth - Jennifer Lopez
See You On the Other Side - Mercury Rev
Born Again- The Notorious B.I.G.
Ready to Die - Iggy Pop & The Stooges