Gdańsk 19.06.2013!

Gdańsk, 19 czerwca 2013 r., PGE Arena

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Thalion
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Thalion »

jovizna pisze:Skoro wszyscy chwalą się swoimi Jonowymi momentami tj. łapaniem stóp, uśmiechów, spojrzeń, muśnięciami, piątkami itd. to powiem, ze minuta 7.40 należy do mnie ;) Wyrzucone przez niego róże wpadły w moje ręce a stanik nie wiem czemu również odrzucił do nas trafiając obok chyba w yanniego :D może byłam w amoku, ale do mnie on nie należał, więc przyznawać się teraz laski, która to :D
Stanik nie był mój, ale dziewczę, które go rzuciło, stało pod koniec koncertu przede mną. Absolutnie niezapomniany moment to jej tekst wypowiedziany rozmarzonym głosem po założeniu stanika:
- Nigdy go już nie upiorę...

No po prostu klasyka :)

Jon się bardzo fajnie bawił z tymi piłkami. To odkopywanie z uśmiechem było kapitalne, a jak piłki leciały w jego kierunku to też nie krzywił się czy coś. Zrobił unik przed jedną z nich z zadowoloną miną, że się udało. Też się bałam, że się wkurzy jak dostał kolejną, ale widać było, że tylko go to rozbawiło.
Miał super humor, ale nie wiem czy bardziej zaskoczony publicznością nie był David. Wyglądał troszkę tak, jakby nie dowierzał temu co widzi ;)

Fani spisali się niesamowicie i jestem bardzo szczęśliwa, że jest nas aż tylu! Do tej pory spotkanie kogokolwiek w koszulce Bon Jovi w Polsce było rzadkością, ale widok Was wszystkich przywrócił mi wiarę :)
Oby wrócili w pełnym składzie i to jak najszybciej!
11 VI 2008, Southampton
19 VI 2013, Gdańsk
If there is no future, there must be no past...
Awatar użytkownika
alniac
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: alniac »

Damned pisze:Oprócz akcji fanowskich, sporą niespodzianką i to nie tylko dla zespołu było Because We Can, podczas którego zabawa przerosła oczekiwania wszystkich... spontaniczne left-right rękoma 30 tys. fanów wypadło 100x lepiej niż przy Captain Crash
Tu też byłam w małym szoku. Wyszło nam nieziemsko :)

I spontaniczne spotkanie z Jonodą w poszukiwaniu odpowiedniej bramy :D I kejt! W sumie z Frankim też się widziałam, ale on chyba o tym nie wie. :D Nie mogę się doczekać jakiegoś większego spotkania.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2013, o 10:58 przez alniac, łącznie zmieniany 2 razy.
19.06.2013 – Gdańsk, Polska
12.07.2019 – Warszawa, Polska
Yana
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Yana »

Powiem tak, w czwartek o 16 rano wstałam i stwierdziłam, że nie mogę ani chodzić, ani mówić, dłonie też jakieś odrętwiałe... Znaczy - było za%^%%iście! :D

Może setlista marzeń to nie była, ale i tak bawiłam się świetnie, widok chłopaków na żywo i możliwość zaśpiewania ich kawałków i z nimi i z takim tłumem (publika była mega!), bezcenne.
Jeśli chodzi o flagę, myślałam, że będzie znacznie większa... Mimo to, po reakcji Jaśka można było stwierdzić, że wszystko poszło zgodnie z planem:)
Bardzo mu było do twarzy w biało czerwonej koszulce z orzełkiem :D

Miło było też poznać część tego forumowego światka, m.in. Damneda, Agatę, Prezesa, Tomkera, Kondzika czy Bartka...:)
I jeszcze wielkie dzięki dla Frankiego, bez którego chyba bym na czas nie odnalazła "swojej" bramy :P
Wszyscy jesteście super i oby do następnego koncertu BJ w Polsce!
KTF! :D
Obrazek
Stick to your guns.
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

DefLeppard pisze:Damned ty jechałes może ze SMOKTICKET z Katowic??
Jechałem PolskimBusem ;)
Yana pisze:w czwartek o 16 rano wstałam
:D
Awatar użytkownika
imp
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: imp »

Thalion pisze:Do tej pory spotkanie kogokolwiek w koszulce Bon Jovi w Polsce było rzadkością, ale widok Was wszystkich przywrócił mi wiarę :)
To mi coś przypomniało...
Scenki sprzed koncertu: Włócząc się w okolicy Areny dwukrotnie zostałam zaczepiona pytaniem gdzie można kupić te FANTASTYCZNE koszulki, których TYLE widać wokół. Pierwsza pytająca osoba przyjęła wyjaśnienia ze zrozumieniem i poszła dalej, ale druga... Dokładniej to była paczka chłopaków zza wschodniej granicy. Na moje 'not for sale' oblicz im zbladły z rozczarowania. Łamańcem rosyjsko-angielskiego usiłowali mnie jeszcze przekonać, żebym im sprzedała własną. Determinację w oczach mieli taką, że aż;) Zdaję się, że z moich wyjaśnień, że to koszulki polskiego fanclubu wychwycili tylko naszą nazwę... Powtórzyli kilka razy Always i nagle jakby do nich dotarło... Z chcicą w oczach zaczęli dopytywać czy Jon nam zaśpiewa ALWAYS.
Dyplomatycznie wyraziłam własne cholerne na to nadzieje...
W końcu jeden krzyknął 'f*ing t-shirts! Always! I want Diamond!!!' I pognali...

Tez byłam w amoku przedkoncertowym, bo dopiero dużo później zaczęłam się zastanawiać jak zamierzali się we trzech podzielić jedną koszulką :D
Awatar użytkownika
alniac
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Hmm... Zniknął wpis o Polsce z twittera BJ. WTF.
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kikusia28 »

Gdyby mi ktoś w 94 roku powiedział , że na pierwszy prawdziwy koncert BJ w PL będę musiała czekać 19 lat, chyba umarłabym z rozpaczy. Gdyby mi ktoś wtedy powiedział , że będzie tak pięknie, nawet bym nie uwierzyła. Teraz stwierdzam , że warto było czekać na ten wyjątkowy dzień tyle czasu. Było tak rewelacyjnie , że nawet w moich snach bywało czasem gorzej :))
To , że ten zespół jest genialny wiedziałam , to że Jon jest najlepszy na świecie, niby również wiedziałam ,ale w środę nawet mnie zaskoczył !
Oczywiście nie mogę nie wspomnieć o moim nowym ulubieńcu jakim jest Phil X ! Od początku lubiłam tego człowieka , ale nie sądziłam , że jest tak sympatyczny i otwarty. I tutaj specjalne podziękowania dla Adriana ;) Ponieważ sama nie byłabym w stanie prowadzić tej jakże przyjemnej konwersacji :D
Bardzo się cieszę , że mogłam wreszcie na żywo zobaczyć niektóre osoby. Szkoda tylko, że mieliśmy tak mało czasu ... ale może next time :))
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2013, o 21:36 przez kikusia28, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Collie
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: Collie »

alniac pisze:Hmm... Zniknął wpis o Polsce z twittera BJ. WTF.
Własnie szukałam i już myślałam, że mi się nie wyświetla, lepiej jakby tak faktycznie było, co jest?!
In a world that gives you nothing, we need something to believe in
https://www.instagram.com/qeeriefire/
Awatar użytkownika
alniac
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Collie pisze:co jest?!
Czyżby bunt innych krajów? Nie wiem, ale i tak mam screen na pulpicie :D
Awatar użytkownika
Collie
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: Collie »

alniac pisze:
Collie pisze:co jest?!
Czyżby bunt innych krajów? Nie wiem, ale i tak mam screen na pulpicie :D
Dodałam wczoraj do ulubionych i tam wciąż jest, nie zniknie chociaż stamtąd, a niech się buntują i zazdroszczą :P
In a world that gives you nothing, we need something to believe in
https://www.instagram.com/qeeriefire/
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Kondzik pisał o tym jak się Ira tłumaczy, wejdzie sobie na ich profil na FB i poczytajcie, zespoły chyba występowały w złej kolejności BJ powinno supportować Irę! A Pan Artur bardzo znielubił naszych chłopców po tym występie.. może i dobrze w końcu przestanie się stylizować na Jona, choćby fryzurą.. o_O i przerzuci się na Boys, bo podobno to większe gwiazdy niż BJ :P hm :P

aa i w DC widziałam, że bawili się Panowie z zespołu Kombii :)
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2013, o 13:05 przez monjovi, łącznie zmieniany 1 raz.
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kikusia28 »

monjovi pisze: aa i w DC widziałam, że bawili się Panowie z zespołu Kombii :)
Taaa , a Mr Skawiński po koncercie stwierdził " mogło być lepiej "
Zapewne jak porównują swoje koncerty do koncertów BJ widzą różnicę ;)
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

kikusia28 pisze:Taaa , a Mr Skawiński po koncercie stwierdził " mogło być lepiej "
Zapewne jak porównują swoje koncerty do koncertów BJ widzą różnicę
o proszę, te nasze rodzime gwiazdki to jednak maja wysokie mniemanie o sobie, powodzenia :D szkoda, że nie supportowali razem z Irą nadali by się razem :P
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
roleski
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: roleski »

Dzięki wszystkim za ten wspaniały koncert, a także za zlot dzień później. Poznałem naprawdę wspaniałych ludzi, wszyscy jesteście świetni :D Szczególnie pozdrawiam Dobka, Mile, Siostry Kwiatki, Adriana, Rickiego, Frankiego, no i ogólnie całą naszą lożę :D Mam nadzieję, że jakoś za niedługo, być może w lipcu się jeszcze spotkamy. Jeszcze raz dzięki, ze w takim zacnym towarzystwie mogłem spędzić te dwa, pełne emocji dni ;)
Keep The Faith
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

Wtrace raz jeszcze 3 grosze od siebie... Wybaczcie...

Do wczoraj wmawialem sobie, ze skoro widzialem BJ w 1993 roku, nic lepszego nie moze sie przytrafic... A jednak... Przytrafilo sie... Na Polskiej ziemi.... 20 lat pozniej... Bez mojego udzialu, ale za to z WASZYM !! Niesamowitym...

Do wczoraj sobie wmawialem, ze jestem fanem Bon Jovi... Nie... Ja jestem tylko czlowiekiem, ktorego muzyka BJ inspiruje do grania, zycia... Fanami jestescie WY- ktorzy przejechali setki kilometrow, ktorzy przygotowali akcje fanowskie... Artur, Adrian, Mateusz, Seba... Boze- jesli kogos pominalem- przepraszam... Wszyscy Ci, ktorzy wplacali pieniadze na flage... Ciezko to ubrac w slowa....

Wielki uklon i szacunek dla Was wszystkich !! Ktorzy tam byli i dzieki ktorym to byl chyba najlepszy koncert Bon Jovi od DEKADY !! Nie bylem, ale obejrzalem chyba wszystko na YouTube... I to, co dane bylo mi zobaczyc, utwierdza mnie w tym przekonaniu...

Juz tutaj nie bede sie wtracal ;)

Raz jeszcze- wielki, WIELKI szacunek- dla WAS WSZYSTKICH... FANOW najleszego zespolu na swiecie... BON JOVI !!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”