Kama97 pisze:
Antistar jeszcze ja mam pytanie, bo Dandowi odpowiedziałeś, ze aparaty zwykłe można wnosić, a chodzi mi o samo robienie zdjęć i kręcenie filmów ? Bo gdzieś widziałam, że można robić zdjęcia, ale kręcić filmów już nie. Było można kręcić ? Czy ochrona kazała wyłączać ? Moze to wogóle zależy od " łaskawości " ochrony czy pozwolą kręcić ?
Nie ma Antistara, więc pozwolę sobie odpowiedzieć za niego.
Przy odrobinie wprawy (lub szczęścia) możesz wnieść na stadion wszystko (lustrzankę, kamerę, pól litra wódki, co chcesz). Co do kręcenia filmów, z tym nie ma najmniejszego problemu, o ile nie jesteś w pierwszym rzędzie przy barierce.. wówczas jakiś sumienny i wierny zasadom ochroniarz może kazać Ci wyłączyć nagrywanie... Są to jednak wyjątki. Stojąc w tłumie robisz co chcesz i nikt na to nie zwróci uwagi.
Najbardziej restrykcyjnym koncertem z jakim się spotkałem był występ Prince'a w Gdyni, kiedy to Książę zabronił jakiegokolwiek fotografowania czy filmowania. Żaden dziennikarz z akredytacją nie miał prawa znaleźć się z aparatem w pobliżu sceny, a ochrona zwracała uwagę publiczności, gdy ktokolwiek próbował nagrywać...
Tutaj nie ma szans na takie sceny, zatem spokojnie możesz nagrywać co chcesz i ile chcesz, ale pomimo wszystko polecam dobrą zabawę, a nagrywanie pozostawienie ludziom z trybun, którzy z pewnością podzielą się swoimi filmami w serwisie YouTube