BJ znowu bez Sambory...

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Yossarian
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Yossarian »

Wystarczy jeden telefon Prezesa i Richie wróci w te pędy i jeszcze przeprosi za zamieszanie.
Why so serious?
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Słucham sobie dzisiaj Aftermath po pewniej przerwie i tak podczas Backseat Diver mnie naszło pytanie - a może to nie piosenka o kobiecie ale o JBJ ? :D
Patrząc na to co sie dzieje, na ploteczki itp to popatrzmy na fragment tekstu :

[...]
There's no denying,
Baby I'm done with your backseat driving
Say what you wanna say
It really don't matter to me, no
I'm tired of trying
Walking away from satisfying you
Do what you wanna do
It really don't matter to me
Don't really matter to me

Living life wasn't such a fight,
Until you came along,
I never thought I was always right,
But with you I'm always wrong,
I wish that you could you only hear,
The way it's coming out of you mouth,
You just a-talk talk talk you keep spitting it out
But you don't know what you're talking about

I don't care what you say,
I'm only here for the ride
I ain't never gonna be who you want me to be,
And I never gonna try
[...]

Wiem,że pewnie sie myle, taka zgadywanka to tak zwany "long shot" ale tak jakoś mnie naszło...
Obrazek
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Nie no sorry, niby można by to tak podciągnąć, ale... z moich życiowych doświadczeń wynika, że ten tekst może być tylko o kobiecie (przepraszam wszystkie drogie Panie na tym forum...!) :P

Living life wasn't such a fight,
Until you came along,
I never thought I was always right,
But with you I'm always wrong,
I wish that you could you only hear,
The way it's coming out of you mouth,
You just a-talk talk talk you keep spitting it out
But you don't know what you're talking about

Tylko bardzo rozkapryszona kobieta się może tak zachowywać, Jon gwiazdorzy, ale raczej nie aż tak ;)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
Thalion
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Thalion »

facepalm
Proszę...

Jak zaczynamy się bawić w takie analizy i zgadywanie "co autor miał na myśli?", to dodajcie jeszcze do tego "Takin' A Chance On The Wind".

I'm tearing down all my troubles
Setting fire to all my sins
Another day's dawn and I'm moving it on again
I'm doubling down on freedom
Everything I believe in
I'm raising my flag and taking a chance on the wind
Yeah! Raising my flag and taking a chance on the wind

Można to rozumieć jako tekst o odejściu z zespołu, prawda? Jak się czyta / słucha z takim nastawieniem, to wszystko można podciągnąć i odpowiednio zanalizować.

Ricky Skywalker, nie wiem jakie Ty kobiety znasz, ale zdecydowanie są dość rozkapryszone. Komentarz cacy :)
11 VI 2008, Southampton
19 VI 2013, Gdańsk
If there is no future, there must be no past...
Kuba80BJ
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Kuba80BJ »

Cały czas staram się nie komentować wszystkich plotek i wywiadów, i tak samo jest w tym wypadku. Nawet ostatnio był wywiad, w którym dodano słowa, których Jon nie wypowiedział. Nie ufam już po prostu prasie. Szczególnie w tej sytuacji i czasach gdzie plotki sprzedają się najlepiej.

I to doprowadziło mnie o jednej konkluzji. Czy nie jest to podejrzane, że przez cały ten czas od kiedy Richie nie gra, nie było ani jednego wywiadu w formie video z Jonem w którym ktoś by pytał Jona o sprawę Richiego? Chyba, że ja to ominąłem to proszę mnie poprawić. Wg mnie to nie jest przypadek. Na wizji nic się nie ukryje i dopiero jak bym zobaczył, to bym uwierzył i wiedział co o tym wszystkim myśleć. Wymysły prasy są męczące a wywiad video to co innego. Jon nie jest głupi i wie, że dziennikarze by o to pytali i ciężko byłoby mu ściemniać. Obojętne jaki jest powód, ewidentnie zespół nie chce o tym gadać ani sam Richie, i powinniśmy to uszanować. A prasę olać kolokwialnie mówiąc. W tym tygodniu ma być wywiad z Jonem w jednym show (chyba Ellen show) ale jak Jon nie będzie chciał opowiedzieć na pytania w sprawie Richiego, to pytanie pewnie nie będzie zadane i tyle. A wg mnie tylko spojrzenie w oczy Jona da nam obraz prawdy. A tego nie zaznaliśmy od prawie miesiąca.
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Kuba80BJ masz rację.
Ale Jon może założyć ciemne okulary i co??? :P

A tak serio, to jak nie będzie tematu Ryśka, to znaczy że naprawdę mają coś do ukrycia przed fanami, a to oznacza jedno, że sytuacja jest napięta! :(
BJ - It's my life - Always !
Kuba80BJ
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Kuba80BJ »

Miracle-BJ pisze:Kuba80BJ masz rację.
Ale Jon może założyć ciemne okulary i co??? :P
To fakt :) Ale poza spojrzeniem w oczy chodzi mi o to, że jak się usłyszy jakiekolwiek słowa z jego ust to wiemy że na pewno on sam to powiedział a nie, że dziennikarz je dodał, żeby dodać wywiadowi pikanteri, która sprawi że gazeta lepiej się sprzeda albo dany portal będzie miał większą oglądalność. Wg mnie dziennikarze za dużo zmyślają i ciężko im to niestety potem udowodnić bo to sam Jon musiał by ich pozywać a czasu na takie pierdoły raczej nie ma.
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Ja też bym bardzo chciała, żeby Jon na wizji odniósł się do sytuacji w zespole i o samym Richiem. Niech utnie raz na zawsze wszelkie spekulacje i plotki. Niech powie prawdę choćby najgorszą z możliwych. Jednak myślę, że jakby chciał podać prawdziwy powód nieobecności Ryśka, to by już to dawno zrobił albo i sam Richie. Coś tu jest zakręcone tylko co? ;[
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Kuba80BJ pisze:Czy nie jest to podejrzane, że przez cały ten czas od kiedy Richie nie gra, nie było ani jednego wywiadu w formie video z Jonem w którym ktoś by pytał Jona o sprawę Richiego?
Istotnie, żaden wywiad nie został zarejestrowany przez ostatni miesiąc. Mało tego, promocja What About Now całkowicie stanęła w martwym punkcie. Przypominam, że do tej pory album promuje jedynie Because We Can. Wciąż nie ma drugiego singla, nie ma drugiego klipu. Nie trudno się domyślić, że to również spowodowane jest zamieszaniem z Samborą, bo dziwne że nie grał koncertów, a pojawiłby się na planie teledysku, który powinien się już ukazać...

Dotychczas, drugi singiel wychodził zawsze w kilka miesięcy po pierwszym, tym razem minęły już ponad 3 miesiące i nie ma nawet żadnego ogłoszenia w tej sprawie. Było jedynie słowo Jona, że Amen będzie prawdopodobnie drugim singlem.
Kuba80BJ pisze:W tym tygodniu ma być wywiad z Jonem w jednym show (chyba Ellen show) ale jak Jon nie będzie chciał opowiedzieć na pytania w sprawie Richiego, to pytanie pewnie nie będzie zadane i tyle.
Kwestia Sambory wyjaśni się z pewnością w tym lub przyszłym tygodniu. Kończy się amerykańska część trasy, a więc i czas Phila X. Do tego wywiad u Ellen DeGeneres jest idealnym momentem, by wypowiedzieć się szerzej na temat problemów kadrowych w zespole. Nie wierzę, że nie padnie tam pytanie o Rycha.

A tak bardziej na wesoło, to przypominam, że już w poniedziałek ogłoszenie zwycięzcy konkursu na cover Sambory. Może nasz bohater po tych ciężkich dylematach, znajdzie wreszcie pełną motywację i czas na powrót do szeregów BJ... ;)
Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2013, o 19:18 przez Damned, łącznie zmieniany 1 raz.
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Tyle, że to Richie musi powiedzieć o co chodzi, bo to jego "personal matters", a nie Jona, Davida, Tica, Matta czy innych ze stajni BJ...
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Ja już jestem przekonany, że jest spięcie między Rychem a Jasiem. Pozostała kwestia rozstrzygnięcia czy chodzi o pieniądze, czy o coś innego. Raczej pieniądze... Może Jon oddał jego dolę z pierwszego koncertu na któym go nie było na szpital, żeby pokazać, że nie zostanie dla niego i jeśli mu się nei podoba to nic nie dostanie, ale nie wyciągnie więcej?
Awatar użytkownika
Din_Winter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Din_Winter »

Kwestia Sambory wyjaśni się z pewnością w tym lub przyszłym tygodniu. Kończy się amerykańska część trasy, a więc i czas Phila X. Do tego wywiad u Ellen DeGeneres jest idealnym momentem, by wypowiedzieć się szerzej na temat problemów kadrowych w zespole. Nie wierzę, że nie padnie tam pytanie o Rycha.

to już wewnętrzna zasada zespołu o nie ujawnianiu sytuacji w zespole w prasie już nie obowiązuje? a z Aleciem jak to było? :D

to jak Jon złamie zasadę to chyba bd musiał odejść... :D

a tak na serio to oby wszystko się wyjaśniło i ROCK N ROLL BEJBE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Keep The Faith, because I Believe that Good Things Come To Those Who Wait
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Yossarian pisze:Wystarczy jeden telefon Prezesa i Richie wróci w te pędy i jeszcze przeprosi za zamieszanie.
OK. Spróbuję zadzwonić na nieaktualny numer Kozlowskiego. Może da mi namiary do Rycha albo przynajmniej do bodyguarda Rycha... :D
Richie musi konieczne zamieścić tu przeprosiny, postaram się... ;)
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
yanni
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: yanni »

http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/

22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Na forum pojawiają się często głosy, że jak komuś się podoba śpiew jona, jego aktualne zachowanie itp to jest maniakiem, fanatykiem jbj....

Ostatnimi czasy mam wrażenie, że podczas nieobecności Sambory następuje coś podobnego. Oczywistym jest, że Phil nie gra jak Sambora bo ma inny styl, gdyby grał tak samo to by było gadanie, że próbuje go kopiować, gra po swojemu to też źle, ale mi tak akurat się podoba to co gra.

Większość osób moim zdaniem przewartościowuje Samborę i zachowuje się w stosunku do niego jak rzekomo osoby, które są fanatykami JBJ. Sambora jest dobrym gitarzystą, ale czy znajduje się on chociażby w 20stce najlepszych gitarzystów na świecie obiektywnie patrząc? Richie jest spoko, lubię jego, jego styl to jak gra, ale czy znowu jest taki rewelacyjny na tle innych gitarzystów?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”