![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Powstaje nowy album Bon Jovi...
Moderator: Mod's Team
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Z piosenek, których wcześniej nie słyszałam najbardziej podoba mi sie Room At The End Of The World, pozostałe w większości to dla mnie narazie rozmazana całość, przeprodukowana i rozwrzeszczana. Wszystko grane na jedno kopyto, ta perkusja bębni w jednym rytmie, a najgorsze jest to, że instrumenty się zagłuszają i uderza we mnie fala nieokreślonych dźwięków. I'm With You to super piosenka, Amen daje radę, Thick As Thieves całkiem spoko. What's Left Of Me jest fajne, ale zbyt dużo produkcji. Od reszty boli mnie narazie głowa, więc poczekam na pełne wersje ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
A tak w ogóle to zauważcie, że jakość tych snippetów to nie jakość czystej wersji z CD. Przy "pełnym wycieku" będzie to brzmiało lepiej. Nie mówię, że dobrze, ale lepiej na pewno 
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
- Gloria
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
I'm with you, Picture of you - szału nie ma ale myślę, że stosunkowo chętnie będę słuchać
Amen - w ogóle nie będę słuchać
Water - super chociaż refren brzmi dość dziwnie (jak jakiś chórek), na żywo wydaje mi się lepsza.
Left of me - brzmi nieinwazyjnie i dość przewidywalnie ale jak dotąd nie byłam jej fanką tak chyba już nie zostanę
Army - tego byłam fanką, brzmienie studyjne wydaje się zbliżone do koncertowego (chociaż znowu coś dziwnego dzieje się w refrenie...
), ogólnie ok
Thick as Thieves - muszę posłuchać w całości ale coś mi mówi, że będę na nie, przynajmniej początkowo
Beautiful World - tu widzę nadzieję na coś sensownego
Room at the end of the world - tak średnio
Fighter - podobna do wersji live, nie wyróżnia się niczym szczególnym
Two hands - podobnie jak Beautiful World, spora szansa na częste słuchanie
Echo - podobnie jak pierwsze dwie przeze mnie ocenione chociaż w porównaniu z nimi chyba jednak odrobinę nudniejsza
To są opinie po jednokrotnym przesłuchaniu a wiadomo jak jest z pierwszymi wrażeniami.. zaraz zmęczę to kilka razy pod rząd to może co nieco się zmieni
Amen - w ogóle nie będę słuchać
Water - super chociaż refren brzmi dość dziwnie (jak jakiś chórek), na żywo wydaje mi się lepsza.
Left of me - brzmi nieinwazyjnie i dość przewidywalnie ale jak dotąd nie byłam jej fanką tak chyba już nie zostanę
Army - tego byłam fanką, brzmienie studyjne wydaje się zbliżone do koncertowego (chociaż znowu coś dziwnego dzieje się w refrenie...

Thick as Thieves - muszę posłuchać w całości ale coś mi mówi, że będę na nie, przynajmniej początkowo
Beautiful World - tu widzę nadzieję na coś sensownego

Room at the end of the world - tak średnio
Fighter - podobna do wersji live, nie wyróżnia się niczym szczególnym
Two hands - podobnie jak Beautiful World, spora szansa na częste słuchanie
Echo - podobnie jak pierwsze dwie przeze mnie ocenione chociaż w porównaniu z nimi chyba jednak odrobinę nudniejsza
To są opinie po jednokrotnym przesłuchaniu a wiadomo jak jest z pierwszymi wrażeniami.. zaraz zmęczę to kilka razy pod rząd to może co nieco się zmieni
Daje 11/10 dla tej płyty.
I'm with albumowe oczywiście nijakie i traci moc.
Picture to dramat.
Water znowu wokal przed wszystkim bo po co gitara. Live lepej wypada.
What's left Nashville
ukłon w strone fanów LH ale takie 3,5/10 może to ma.
Army wpisanie sie w panujacy indie rock, srednie ale moze odniesie sukces cieszylbym sie mimo ze nie moj klimat
Thick Dave'a dobrze słychać, jakis tam klimat robia ale czy ja wiem
World swieze BJ takie mlodziezowe granie, moze kogos z mlodych przyciagnie
Room kolejny zapychacz?
The Fighter gitara ok, kawałek bez rewelacji ale kiedys tam mi sie spodobal i szczerze nadal jakos podoba, jak BJ się skończy to bedzie to dla mnie idealny kawalek na koniec, pożegnanie.
Two Hands takie troche HAND ? czy mi sie wydaje, po refrenie to przejscie takie znajome... i to co sie powtara w zwrotce, znajome ale przyjemne nawet, A
Coldplay zwrotka > refren
Echo dziwne to naprawde, Jon miał dziwny pomysł, ale takiego go nie znam, klawisze ok, sam nie wiem takie dziwne, ale to już chyba 3-4 kawałek którego nie skreślam bo 1 raz słucham i sam nie wiem co to, nawet troche mnie rusza to w zwrotce
Tyle ode mnie
I'm with albumowe oczywiście nijakie i traci moc.
Picture to dramat.
Water znowu wokal przed wszystkim bo po co gitara. Live lepej wypada.
What's left Nashville

Army wpisanie sie w panujacy indie rock, srednie ale moze odniesie sukces cieszylbym sie mimo ze nie moj klimat
Thick Dave'a dobrze słychać, jakis tam klimat robia ale czy ja wiem
World swieze BJ takie mlodziezowe granie, moze kogos z mlodych przyciagnie
Room kolejny zapychacz?
The Fighter gitara ok, kawałek bez rewelacji ale kiedys tam mi sie spodobal i szczerze nadal jakos podoba, jak BJ się skończy to bedzie to dla mnie idealny kawalek na koniec, pożegnanie.
Two Hands takie troche HAND ? czy mi sie wydaje, po refrenie to przejscie takie znajome... i to co sie powtara w zwrotce, znajome ale przyjemne nawet, A

Echo dziwne to naprawde, Jon miał dziwny pomysł, ale takiego go nie znam, klawisze ok, sam nie wiem takie dziwne, ale to już chyba 3-4 kawałek którego nie skreślam bo 1 raz słucham i sam nie wiem co to, nawet troche mnie rusza to w zwrotce
Tyle ode mnie
mam album:
oceny:
I'm with you, Picture of you - 10/10
Amen - 10/10
Water - 10/10
Left of me - 10/10
Army - 10/10
Thick as Thieves - 10/10
Beautiful World - 10/10
Room at the end of the world - 10/10
Fighter - 10/10
Two hands - 10/10
Echo - 10/10
lol
oceny:
I'm with you, Picture of you - 10/10
Amen - 10/10
Water - 10/10
Left of me - 10/10
Army - 10/10
Thick as Thieves - 10/10
Beautiful World - 10/10
Room at the end of the world - 10/10
Fighter - 10/10
Two hands - 10/10
Echo - 10/10
lol
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2013, o 13:59 przez Przemo30, łącznie zmieniany 1 raz.
- PePe
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ja tylko dodam, że ostatnio widziałem gościa który oprowadzał po sprzęcie Tico na scenie. Nasz kochany kubańczyk ma maskę tlenową bo czasami potrzebuje strzały tlenu podczas koncertów......bartekbb23 pisze:
Ktoś napisał, że 2-3 albumy jeszcze nagrają, a jon będzie mieć 60 lat. Ja się bardziej martwię o Tico, on ma już 60tke na karku, a odwala tam najcięższą robotę na koncertach. Człowiek się w pewnym momencie zaczyna sypać kompletnie, Jon się posypał w ciągu ostatnich paru lat. Martwię się, żeby Tico się trzymał i nie wpadł w cięzką starość po różnie to bywa.

podobno, że grał na nowym albumie na perce to ściema;)PePe pisze:Ja tylko dodam, że ostatnio widziałem gościa który oprowadzał po sprzęcie Tico na scenie. Nasz kochany kubańczyk ma maskę tlenową bo czasami potrzebuje strzały tlenu podczas koncertów......bartekbb23 pisze:
Ktoś napisał, że 2-3 albumy jeszcze nagrają, a jon będzie mieć 60 lat. Ja się bardziej martwię o Tico, on ma już 60tke na karku, a odwala tam najcięższą robotę na koncertach. Człowiek się w pewnym momencie zaczyna sypać kompletnie, Jon się posypał w ciągu ostatnich paru lat. Martwię się, żeby Tico się trzymał i nie wpadł w cięzką starość po różnie to bywa.
Tak musze Wam się wygadać...
Miałem egzaminy to siedziałem pisałem, rozwiązywałem i nuciłem sobie NEVER GIVE UP
I mam w dupie że to nie rock ale pasowało mi i to na plus czuje. BJ zawsze daje mi to coś, nie każda płyta jest "dobra" albo chociaż przyjazna mojemu gustowi ale tak jak mam zaznaczone zależnie od nastroju słucham innych płyt. WAN nie będzie "moją" płytą ale pewnie znajde jakąś linijke, refren, solo dla siebie, od TC jest o tyle ciekawsze że więcej się dzieje, w sensie jest bardziej zróżnicowana CHYBA.
Miałem egzaminy to siedziałem pisałem, rozwiązywałem i nuciłem sobie NEVER GIVE UP

I mam w dupie że to nie rock ale pasowało mi i to na plus czuje. BJ zawsze daje mi to coś, nie każda płyta jest "dobra" albo chociaż przyjazna mojemu gustowi ale tak jak mam zaznaczone zależnie od nastroju słucham innych płyt. WAN nie będzie "moją" płytą ale pewnie znajde jakąś linijke, refren, solo dla siebie, od TC jest o tyle ciekawsze że więcej się dzieje, w sensie jest bardziej zróżnicowana CHYBA.