Powstaje nowy album Bon Jovi...

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
kejt93bub
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kejt93bub »

Z piosenek, których wcześniej nie słyszałam najbardziej podoba mi sie Room At The End Of The World, pozostałe w większości to dla mnie narazie rozmazana całość, przeprodukowana i rozwrzeszczana. Wszystko grane na jedno kopyto, ta perkusja bębni w jednym rytmie, a najgorsze jest to, że instrumenty się zagłuszają i uderza we mnie fala nieokreślonych dźwięków. I'm With You to super piosenka, Amen daje radę, Thick As Thieves całkiem spoko. What's Left Of Me jest fajne, ale zbyt dużo produkcji. Od reszty boli mnie narazie głowa, więc poczekam na pełne wersje ;]
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Patrząc na wasze opinie i to co piszą na Jtalku niewątpliwie skacze mi zainteresowanie szczególnie następującymi utworami:
1.Pictures Of You
2.Beautiful World
3.Into The Echo

Aż korci żeby włączyć "Play" ;P Nie ma już wycieku ;>?
Przemo30
I Believe
I Believe

Post autor: Przemo30 »

Adrian czuje, że Ty masz już cały album? dasz linka?:)
KondZik

Post autor: KondZik »

Kupiłem kilka piw, najpierw troche grunt przygotuje potem posłuchałem.
Ale dzięki za linki Adrian :))
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

A tak w ogóle to zauważcie, że jakość tych snippetów to nie jakość czystej wersji z CD. Przy "pełnym wycieku" będzie to brzmiało lepiej. Nie mówię, że dobrze, ale lepiej na pewno ;)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Przemo30 pisze:Adrian czuje, że Ty masz już cały album? dasz linka?:)
Poszedł na PW ;)
Przemo30
I Believe
I Believe

dzięki ;)
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: kikusia28 »

KondZik pisze:Kupiłem kilka piw, najpierw troche grunt przygotuje potem posłuchałem.
Ale dzięki za linki Adrian :))
Eee po piwkach liczę na pozytywne opinie ;) Jeśli nie ....
To następnym razem jak się spotkamy w jakimś busie na koncert, siadam koło Ciebie :D
Tak więc pamiętaj o tym.
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

I'm with you, Picture of you - szału nie ma ale myślę, że stosunkowo chętnie będę słuchać
Amen - w ogóle nie będę słuchać
Water - super chociaż refren brzmi dość dziwnie (jak jakiś chórek), na żywo wydaje mi się lepsza.
Left of me - brzmi nieinwazyjnie i dość przewidywalnie ale jak dotąd nie byłam jej fanką tak chyba już nie zostanę
Army - tego byłam fanką, brzmienie studyjne wydaje się zbliżone do koncertowego (chociaż znowu coś dziwnego dzieje się w refrenie... :cfaniak: ), ogólnie ok
Thick as Thieves - muszę posłuchać w całości ale coś mi mówi, że będę na nie, przynajmniej początkowo
Beautiful World - tu widzę nadzieję na coś sensownego :cfaniak:
Room at the end of the world - tak średnio
Fighter - podobna do wersji live, nie wyróżnia się niczym szczególnym
Two hands - podobnie jak Beautiful World, spora szansa na częste słuchanie :)
Echo - podobnie jak pierwsze dwie przeze mnie ocenione chociaż w porównaniu z nimi chyba jednak odrobinę nudniejsza

To są opinie po jednokrotnym przesłuchaniu a wiadomo jak jest z pierwszymi wrażeniami.. zaraz zmęczę to kilka razy pod rząd to może co nieco się zmieni :))
KondZik

Daje 11/10 dla tej płyty.

I'm with albumowe oczywiście nijakie i traci moc.
Picture to dramat.

Water znowu wokal przed wszystkim bo po co gitara. Live lepej wypada.
What's left Nashville !! ukłon w strone fanów LH ale takie 3,5/10 może to ma.
Army wpisanie sie w panujacy indie rock, srednie ale moze odniesie sukces cieszylbym sie mimo ze nie moj klimat
Thick Dave'a dobrze słychać, jakis tam klimat robia ale czy ja wiem
World swieze BJ takie mlodziezowe granie, moze kogos z mlodych przyciagnie
Room kolejny zapychacz?
The Fighter gitara ok, kawałek bez rewelacji ale kiedys tam mi sie spodobal i szczerze nadal jakos podoba, jak BJ się skończy to bedzie to dla mnie idealny kawalek na koniec, pożegnanie.
Two Hands takie troche HAND ? czy mi sie wydaje, po refrenie to przejscie takie znajome... i to co sie powtara w zwrotce, znajome ale przyjemne nawet, A !! Coldplay zwrotka > refren
Echo dziwne to naprawde, Jon miał dziwny pomysł, ale takiego go nie znam, klawisze ok, sam nie wiem takie dziwne, ale to już chyba 3-4 kawałek którego nie skreślam bo 1 raz słucham i sam nie wiem co to, nawet troche mnie rusza to w zwrotce

Tyle ode mnie :)
Przemo30
I Believe
I Believe

mam album:
oceny:

I'm with you, Picture of you - 10/10
Amen - 10/10
Water - 10/10
Left of me - 10/10
Army - 10/10
Thick as Thieves - 10/10
Beautiful World - 10/10
Room at the end of the world - 10/10
Fighter - 10/10
Two hands - 10/10
Echo - 10/10

lol :P
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2013, o 13:59 przez Przemo30, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

bartekbb23 pisze:
Ktoś napisał, że 2-3 albumy jeszcze nagrają, a jon będzie mieć 60 lat. Ja się bardziej martwię o Tico, on ma już 60tke na karku, a odwala tam najcięższą robotę na koncertach. Człowiek się w pewnym momencie zaczyna sypać kompletnie, Jon się posypał w ciągu ostatnich paru lat. Martwię się, żeby Tico się trzymał i nie wpadł w cięzką starość po różnie to bywa.
Ja tylko dodam, że ostatnio widziałem gościa który oprowadzał po sprzęcie Tico na scenie. Nasz kochany kubańczyk ma maskę tlenową bo czasami potrzebuje strzały tlenu podczas koncertów...... :whoeva:
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

KondZik pisze:Kupiłem kilka piw, najpierw troche grunt przygotuje potem posłuchałem.
Proponuję litr wódki ;p
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Przemo30
I Believe
I Believe

PePe pisze:
bartekbb23 pisze:
Ktoś napisał, że 2-3 albumy jeszcze nagrają, a jon będzie mieć 60 lat. Ja się bardziej martwię o Tico, on ma już 60tke na karku, a odwala tam najcięższą robotę na koncertach. Człowiek się w pewnym momencie zaczyna sypać kompletnie, Jon się posypał w ciągu ostatnich paru lat. Martwię się, żeby Tico się trzymał i nie wpadł w cięzką starość po różnie to bywa.
Ja tylko dodam, że ostatnio widziałem gościa który oprowadzał po sprzęcie Tico na scenie. Nasz kochany kubańczyk ma maskę tlenową bo czasami potrzebuje strzały tlenu podczas koncertów...... :whoeva:
podobno, że grał na nowym albumie na perce to ściema;)
KondZik

Tak musze Wam się wygadać...
Miałem egzaminy to siedziałem pisałem, rozwiązywałem i nuciłem sobie NEVER GIVE UP !! !! ;)
I mam w dupie że to nie rock ale pasowało mi i to na plus czuje. BJ zawsze daje mi to coś, nie każda płyta jest "dobra" albo chociaż przyjazna mojemu gustowi ale tak jak mam zaznaczone zależnie od nastroju słucham innych płyt. WAN nie będzie "moją" płytą ale pewnie znajde jakąś linijke, refren, solo dla siebie, od TC jest o tyle ciekawsze że więcej się dzieje, w sensie jest bardziej zróżnicowana CHYBA.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”