Richie nagrywa
Moderator: Mod's Team
ło jeny. standard..... Adrian. już luz. powiedziałeś swoje raz, styka co? wiekszość myśli że bedzie indie typowe to niech se myslą, nie musisz wciskać do głowy swojej koncepcji na siłę.
[ Dodano: 2012-05-12, 22:23 ]
wywiad większość zrozumiała jak zrozumiała, Ty przesadzasz troszkę, już szukając totalnych definicji słownikowych.
[ Dodano: 2012-05-12, 22:23 ]
wywiad większość zrozumiała jak zrozumiała, Ty przesadzasz troszkę, już szukając totalnych definicji słownikowych.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ok. Dla mnie to jednak istotne czy ktoś zrozumiał z artykułu, że płyta ma być HHopowa czy Techno.ło jeny. standard..... Adrian. już luz. powiedziałeś swoje raz, styka co? wiekszość myśli że bedzie indie typowe to niech se myslą, nie musisz wciskać do głowy swojej koncepcji na siłę.
A podaje tą niespójność w interpretacji dla takich osób jak Sam Bora, który w mojej opinii powinien się cieszyć, a nie negatywnie nastawiać. Dlatego, że dzięki takiemu podejściu do nagrywania albumu możemy dostać jego najciekawsze, niewygładzone i pokazujące jego wszelakie umiejętności w pełnej okazałości dzieło. I rozumiem negatywną opinie Sam Bory i innych fanów jeżeli przedstawi się im, ze będzie to nie sposób tworzenia płyty, a stylistyka.
Świetny cytat z DC opisujący sprawę
Tyle.You've missed my point. It's not going to be an indie album. It's going to be a blues/rock album released on an independent label.
- Frankie
- Administrator
-
Have A Nice Day
Osobiście bardzo mnie cieszy, że Richie będzie - jak to zapowiada - mógł się wyszaleć na nowym krążku. Czuję, że będzie to bardzo osobista płyta. Już sam tytuł - "Richie Sambora" przekonuje mnie, że dostaniemy to co obecnie Richiemu w duszy gra. Na pewno będzie wiele osobistych tematów. Wybór wytwórni, która dała mu pełną swobodę jeszcze bardziej zaostrza mój apetyt na to muzyczne danie.
Korzystając z okazji zapraszam wszystkich do lektury tłumaczenia wywiadu jaki Sambora udzielił stronie internetowej Rolling Stone. Znajduje się tam kilka ciekawych informacji dotyczących nowej płyty. Premiera newsa pt. "Tworzę to na co mam ochotę" w przeciągu 10 minut na stronie głównej portalu. Zapraszam serdecznie na główną
Korzystając z okazji zapraszam wszystkich do lektury tłumaczenia wywiadu jaki Sambora udzielił stronie internetowej Rolling Stone. Znajduje się tam kilka ciekawych informacji dotyczących nowej płyty. Premiera newsa pt. "Tworzę to na co mam ochotę" w przeciągu 10 minut na stronie głównej portalu. Zapraszam serdecznie na główną
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
-
- Have A Nice Day
To samo dziś zauwazyłem na Twitterze i się zastanawiałem.
Więc tak... Niedawno Richie grał na koncercie charytatywnym z Alicia Keys. Możliwe że fajnie się dogadywali i coś dla Niej nagrywa. A te moje przypuszczenia podpieram tym że Alicia podobno coś nagrywa i powołując się na news z polskiej strony fanów: „Właśnie kończe pracować nad najbardziej niesamowitą muzyczną mieszanką jaką kiedykolwiek próbowaliście”, zdradziła Alicia podczas wywiadu na gali Billboard Awards, która odbyła się w ostatnią niedzielę. „Bardzo nie mogę się tego doczekać. Nowy materiał pojawi się już w ciągu kilku najbliższych miesięcy. To coś zupełnie innego.”
Ale to tylko moje spekulacje
Pozdrawiam
Więc tak... Niedawno Richie grał na koncercie charytatywnym z Alicia Keys. Możliwe że fajnie się dogadywali i coś dla Niej nagrywa. A te moje przypuszczenia podpieram tym że Alicia podobno coś nagrywa i powołując się na news z polskiej strony fanów: „Właśnie kończe pracować nad najbardziej niesamowitą muzyczną mieszanką jaką kiedykolwiek próbowaliście”, zdradziła Alicia podczas wywiadu na gali Billboard Awards, która odbyła się w ostatnią niedzielę. „Bardzo nie mogę się tego doczekać. Nowy materiał pojawi się już w ciągu kilku najbliższych miesięcy. To coś zupełnie innego.”
Ale to tylko moje spekulacje
Pozdrawiam
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
Dzięki.Ricky Skywalker pisze:Jakby ktoś jeszcze nie słyszał - są sample 4 piosenek
http://www.youtube.com/watch?v=xjcbiB-iqiI

Richie jesteś wielki

PS. Słucham tego na okrągło, i jest to coś niesamowitego. Wrzesień, 2012. Czekam

1 - extra,
2 - wtf?! co to My Chemical Romance? nie podoba mi się,
3 i 4 - przeciętne, przesłuchałem obojętnie, troszkę zalatują tanim popem w stylu backstreet boys
Generalnie jestem lekko rozczarowany, no ale zobaczymy to tylko urywki. Liczyłem na coś innego, byłem napalony na tą płytkę, teraz będę jej oczekiwał z mniej optymistycznym nastawianiem.
2 - wtf?! co to My Chemical Romance? nie podoba mi się,
3 i 4 - przeciętne, przesłuchałem obojętnie, troszkę zalatują tanim popem w stylu backstreet boys
Generalnie jestem lekko rozczarowany, no ale zobaczymy to tylko urywki. Liczyłem na coś innego, byłem napalony na tą płytkę, teraz będę jej oczekiwał z mniej optymistycznym nastawianiem.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
1 - Genialna. Ciągle nucę sobie ją w głowie. Mam nadzieje,że będzie 1 singlem.
2 - Mi to brzmi jak - So What - Pink. Z tym, ze to tylko fragment i piosenka może brzmieć zupełnie inaczej. Wystarczy puścić sobie fragment WGIGOn w którym Jon śpiewa "aaa uuuu yeyyee". No niewiele to się ma do całości. Tu możemy mieć to samo. BTW chciałbym się tam doszukać MCR ale nie słyszę tego
3 - Ładna ballada. Na DC rozkminaiają, że to o ojcu Richiego - 7 Years Gone.
4 - Coś stylowo pomiędzy Strenger a USoul. Zalatuje takim pijackim bluesem. Może wyjśc coś ciekawego.
Generalnie jestem na plus. Zaciekawiły mnie te fragmenty. Do płyty podchodziłem neutralnie, a tutaj już chciałbym usłyszeć w całości 1wszy kawałek!! Jestem ciekaw również reszty.
2 - Mi to brzmi jak - So What - Pink. Z tym, ze to tylko fragment i piosenka może brzmieć zupełnie inaczej. Wystarczy puścić sobie fragment WGIGOn w którym Jon śpiewa "aaa uuuu yeyyee". No niewiele to się ma do całości. Tu możemy mieć to samo. BTW chciałbym się tam doszukać MCR ale nie słyszę tego
3 - Ładna ballada. Na DC rozkminaiają, że to o ojcu Richiego - 7 Years Gone.
4 - Coś stylowo pomiędzy Strenger a USoul. Zalatuje takim pijackim bluesem. Może wyjśc coś ciekawego.
Generalnie jestem na plus. Zaciekawiły mnie te fragmenty. Do płyty podchodziłem neutralnie, a tutaj już chciałbym usłyszeć w całości 1wszy kawałek!! Jestem ciekaw również reszty.
- Talia
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
Ja mam podobne odczucia jak Scrooge. 1 nawet w porządku, ale bez fajerwerków, może jak usłyszę całość? nie wiem, pierwsze skojarzyło mi się z utworami z filmów (Long Way Around, One Last Goodbye czy Take Me On). 2 ?I could be your sugar daddy?! ?don't give a sh*t about me?!, nie, dziękuję. 3 i 4 nie przekonały mnie nawet po 4 odsłuchaniu, ale może, znowu, po usłyszeniu całości zmienię zdanie? Ogólnie jestem trochę rozczarowana.
I ain't quittin' - I'm just splittin' for awhile
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
Ja osobiście wiele sobie obiecuję po numerach 3 i 4 (notabene, 4 ma najprawdopodobniej tytuł "Our Secret Place"). 1 też brzmi obiecująco, pachnie mi czymś podobnym do niektórych piosenek The Killers. A numer 2, ten tzw. "sugar daddy"... cóż, na razie rzeczywiście wypada najsłabiej z nowości, ale coś czuję, że jeszcze wszyscy się mile rozczarujemy. Mam wrażenie, że dostaliśmy najmniej reprezentatywny fragment piosenki - klasyczny moment przejścia między drugim refrenem a solówką - i finalnie będzie z tego coś bardziej przypominającego Kravitzowe "Come On Get It" niż Pink czy cokolwiek innego 
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Po tych króciutkich fragmentach nie słychać czy to będzie dobry album czy przeciętny: jeżeli coś już oceniać to dla mnie:
- 1 przeciętne
- 2 zapowiada się fajowo
- 3 zobaczymy co to będzie na razie brzmi jak ballada z "X" Deff Leppard (niestety gaysbandowo)
- 4 może być to b. dobra balladka
- 1 przeciętne
- 2 zapowiada się fajowo
- 3 zobaczymy co to będzie na razie brzmi jak ballada z "X" Deff Leppard (niestety gaysbandowo)
- 4 może być to b. dobra balladka
...and just only rock...