Guns N' Roses

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Zmiana planów!! Jadymy na Motorhead!! :D :D :D
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
LoRdI
It's My Life
It's My Life

Post autor: LoRdI »

dokładnie!!
WE ARE MOTORHEAD!!!! WE ARE ROCK N ROLL!!!!

a co nazywania Gunsów Gunsami to ja mowie na nich Axle.
ani Axl ani rezta zespołu nie ejst w stanie nagrac czegokolwiek co by dorównało GNR i tyle.
ale uslyszec klasyki na zywo to cąłkiem inna sprawa
guluris
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: guluris »

Guns N Roses jest super.
Bardzo lubie ten zespół a sweet child o'mine czy november rain i don't cry to już klasyki :)
Niezłe granie.

Pozdrawiam
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Z teledysków tego zespołu najbardziej podoba mi się Estranged (ten z delfinami). Przewyższa November Rain pod absolutnie każdym względem (długość, koszty, rozmach) i jest swego rodzaju łabędzim śpiewem tego zespołu. Pomimo imponującej długości, która nie zrobiłaby wtedy wrażenia tylko na Michaelu Jacksonie, jest mimo wszystko wciąż "normalnym" wideoklipem (czytaj: nie ma przerywania utworu scenami z gadaniem, tak jak w Wild Wild West Willa Smitha, What Goes Around/Comes Around Justina Timberlake'a czy Telephone Lady GaGi) i mam słabość do tego rodzaju obrazków. Ponadto brakuje mi na końcu "creditsów" trwających około dwóch minut. To prawdziwy Numer 1 wśród teledysków Guns n' Roses, lecz był ostatnim z dubletu Use Your Illusion (premiera w grudniu 1993) i dlatego umknął uwadze większości ludzi. Pamiętajcie o tym że wartość artystyczna piosenek nie zawsze idzie w parze z sukcesem komercyjnym. Naprawdę dobre utwory znają tylko nieliczni i bardzo wytrwali poszukiwacze wartościowych songów.
Awatar użytkownika
imp
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: imp »

Odświeżam.
Sobol wrzucił info z Interii o możliwości powrotu legendarnego gitarzysty S. do G'n'R.
Onet też przypomina co nieco:
http://muzyka.onet.pl/10174,1635829,wywiady.html

Czy mają jeszcze szansę na kolejne pięć minut sławy i sukcesów? Jak uważacie?
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Co do onetu to sorry, ale jak wchodzę i widzę na głownej stronie wywalone to co na poniższym screenie to mnie ch*j strzela ;/ co za powalony kraj...

Obrazek
Awatar użytkownika
imp
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: imp »

Scrooge pisze:jak wchodzę i widzę na głównej stronie wywalone to co na poniższym screenie
zdjęcie?
nagłówek?
zajawka?

całość formy i treści...?
Geminiman019

Axl na tym zdjęciu wygląda niczym jakiś karykaturalny freak. Ta jego okrągła, nalana gęba wygląda naprawdę szkaradnie. Dlatego właśnie szczerze pragnę definitywnego rozpadu Guns n' Roses i zakończenia jego muzycznej kariery, by jakiekolwiek pogłoski o powrocie starego składu zostały definitywnie ucięte. Na szansę zejścia ze sceny niepokonanym już też nie ma żadnych szans, bo to co wyprawiał przez ostatnie kilkanaście lat, woła o pomstę do nieba. Właśnie postawiłem krzyżyk na drodze, jeśli chodzi kapelę o Guns n' Roses.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

imp pisze:Odświeżam.
Sobol wrzucił info z Interii o możliwości powrotu legendarnego gitarzysty S. do G'n'R.
Onet też przypomina co nieco:
http://muzyka.onet.pl/10174,1635829,wywiady.html

Czy mają jeszcze szansę na kolejne pięć minut sławy i sukcesów? Jak uważacie?
Skoro sam Slash nie wyklucza takiej ewentualności - to coś w tym jest :).
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

sobol_77 pisze:Skoro sam Slash nie wyklucza takiej ewentualności - to coś w tym jest :).
Nie wiem. Nawet jakby się pogodzili to nie wiem czy nie za późno za reaktywację. Nie grali ze sobą przecież tyle lat, a do tego jak słyszałem Axl Rose nie jest w najwyższej formie.
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

Ja dzisiaj czytałem coś takiego: http://www.nuta.pl/news.html?nid=42437
Więc jednak lipa ;/
Geminiman019

Nie dziwię się. Zresztą ten zespół już dawno temu należałoby spisać na straty. Reaktywacja starego składu jest tak samo realna jak powrót Heada w szeregi Korna.
Hutch
I Believe
I Believe

Post autor: Hutch »

Ja z kolei powiem że mimo tego że to już nie jest "TE" D?I EN AR to ostatnia płyta bardzo mi się podobała no a nade wszystko bardzo podobał mi się ich koncert w Lizbonie w zeszłym roku !

3 zabójcze rockowe godziny ! Przez ten czas ani razu nie pomyślałem o Slashu, Duffie itp. byli kozak !
Geminiman019

Słyszeliście ostatni utwór na Use Your Illusion II? Chodzi mi o to króciutkie, trwające zaledwie 1:24 My World. Dla mnie to brzmi jak elektroniczna muzyka typu industrialnego w stylu Nine Inch Nails. Na tym albumie jest kolejny "inny" utwór. Chodzi mi o zaśpiewane przez basistę Duffa McKagana So Fine. Tam w ogóle nie ma skrzekliwego wokalu Axla, a głos Duffa brzmi dla mnie bardzo nijako. Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić teledysku do tego utworu, gdyby został wydany singlem.
KondZik

Post autor: KondZik »

http://www.youtube.com/watch?v=LgDdDLS5 ... re=related
np. 53:20 -...

ha ha ha ha ha ha :P
BON JOVI KICK ASS :bije:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”