"The Circle" - Nowy Album
Moderator: Mod's Team
-
- Gdańsk Supporter
-
Keep The Faith
- Kontakt:
Te rezenzje piszą ludzie którzy nie mają bladego pojęcia o muzyce....emilka pisze:Recenzja z onetu:
http://muzyka.onet.pl/10174,87226,recenzje.html
Od tak.... "posłuchałem w czasie jazdy autem to teraz sobie coś napisze...."
Tak.... gniot.... a Chylińska za to wydała ambitne dzieło.....
Może BJ też powinni nagrać płyte dance - to wtedy by pisali - ooo wreszcie nagrali coś innego...
Szkoda czasu nawet żeby takie prostackie rezencje czytać.
I się dziwić że najleprzy zespół koncertowy nigdy nie był i pewnie nie będzie w Polsce.... bo tu słucha się Mandaryny i "nowej" Chylińskiej i takie są też pewnie gusta osoby piszącej recenzje.
Jakoś w USA i europie zachodniej płyta jest nr 1

A u nas nawet były problemy aby kupić płyte w dniu premiery...
Chyba Polecy są stworzeni do słuchania Disco Polo - wstyd mi że jestem Polakiem

Mocne - ale mam teraz takie odczucia jak to wszystko czytam....
I sam już niewiem czy społeczeństwo jest tak proste, że trafia do nich tak prosta muzyka jak: ich troje, mandaryna czy...no dobra odczepie się od Chylińskiej... :-),
czy tak ambitne, że słucha tylko "nowego" Hey'a ( chociaż osobiscie mam trochę inne zdanie o tej plycie) czy Toma Waitsa ( kocham go :-) )
A że na codzień mam "przyjemność" pracowć z klientami..... wydaje mi się, że to pierwsze...
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/
22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
-
- Gdańsk Supporter
-
Keep The Faith
- Kontakt:
Miałem taką nadzieję.PePe pisze:Q: Obie...the web page says or said When we were beautiful was the new single and was already in itunes....but Jon said the other day that he thought Suprman Tonight is gonna be the second single....so do you know which is it??
A: Superman Tonight will be the second single.
Z oficjalnej bonjovi.com
Świetny wybór
Śledzę forum... i chyba ( może coś przeoczyłem ) nie ma osoby której by ST się nie podobał.
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/
http://www.hardrock.com.pl/
na tej stronie jest wzmianka o różnych ver. albumu. Czy są to wersje live tych bonusów? jest tam też "Time Machine" i "Escape From The City" czyżby to jakieś dema??
na tej stronie jest wzmianka o różnych ver. albumu. Czy są to wersje live tych bonusów? jest tam też "Time Machine" i "Escape From The City" czyżby to jakieś dema??
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Kompletnie nie mam wrażenia ,że to już było. W sumie właśnie za największy atut płyty uważam świeżość. Słyszałaś wcześniej coś takiego podobnego jak BrokenPromiseLand ? albo Love's the only rule ? Ja nie, choć eksperyment z The Killersowskim Love's the only rule nie przypadł mi specjalnie do gustu.
Owszem, można zarzucić WFTWM zrzynke z livina i może Bullet zrzynke z KTF ale z dobrych wzorców warto czerpać ;p
Co do nowego singla to mam tylko nadzieje,że nie zrobią jakiegoś przesłodzonego teledysku.
Owszem, można zarzucić WFTWM zrzynke z livina i może Bullet zrzynke z KTF ale z dobrych wzorców warto czerpać ;p
Co do nowego singla to mam tylko nadzieje,że nie zrobią jakiegoś przesłodzonego teledysku.

no, ja jestem pewien, że zrobią przesłodzony teledysk.Dandi pisze: Co do nowego singla to mam tylko nadzieje,że nie zrobią jakiegoś przesłodzonego teledysku.
PromiseLand to dla mnie najjaśniejszy punkt płyty. Niestety jest wyjątkiem wśród słabych kompozycji na drugiej stronie Circle.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
- Frankie
- Administrator
-
Have A Nice Day
Billboard oficjalnie potwierdza: http://www.billboard.com/#/news/bon-jov ... 3608.story
Aktualne wyniki The Circle
#1 in U.S., Canada, Germany, Japan, Switzerland,
#2 in UK, Austria, Slovenia, Europe album chart
#4 in Netherlands, Australia, World album chart
#5 in Portugal
#7 in Ireland, Finland
#10 in Croatia
#15 in Italy,
# 51 in Belgium
Aktualne wyniki The Circle
#1 in U.S., Canada, Germany, Japan, Switzerland,
#2 in UK, Austria, Slovenia, Europe album chart
#4 in Netherlands, Australia, World album chart
#5 in Portugal
#7 in Ireland, Finland
#10 in Croatia
#15 in Italy,
# 51 in Belgium
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
- M.Ssed
- Have A Nice Day
- Kontakt:
Od wczoraj posiadam The Circle deluxe. Opakowanie mi się podoba, ale ciężko się wyciąga płytę;) dlatego włożyłem do wieży i nie zamierzam jej z powrotem wkładac do pudełka
.
Chciałbym tylko powiedziec że jestem na prawdę zadowolony z płyty. Jest tu połączenie wszystko co było w Bon Jovi, taki właśnie okrąg
.
Jest przebojowośc i melodyjnosc lat '80. Jest moc i świeżośc lat '90.
I w końcu ten nieszczęsny wiek XXI. Parę piosenek mi przypomina te 'ballady' (bo to faktycznie można nazwac power balladami) z Crusha, a poza tym to te przesterowane gitary - do tego Bandiera. Trochę nie podoba mi się ta gitarowa sieczka, ale na szczęście są też udane sola Richiego.
Tylko kilka piosenek chciałbym opisac.
Brokenpromiseland - jest to zupełnie coś świeżego, coś ciekawego, do tego bardzo udane wplątanie skrzypiec, nie to co na LH. świetna piosenka.
Work for the working man - No niby ten bas z Livina, ale potem on się gubi w całej melodii. Przebojowośc tutaj wali drzwiami i oknami
. Nie jest to arcydzieło, ale kopniaka daje.
Bullet - Świetny początek, robi napięcie..lecz po chwili popowy wokal Jona
. ale potem dochodzi Richie i już jest na prawdę dobrze. Kojarzy mi się z tymi mocnymi Bounce'owymi piosenkami.
Ogólnie to cieszę się że nie ma tutaj takich typowych zapychaczy jak na Bounce czy LH, bardziej jest coś w stylu Crusha, jednak mocniej i świeżej.
Chciałbym tylko powiedziec że jestem na prawdę zadowolony z płyty. Jest tu połączenie wszystko co było w Bon Jovi, taki właśnie okrąg
Jest przebojowośc i melodyjnosc lat '80. Jest moc i świeżośc lat '90.
I w końcu ten nieszczęsny wiek XXI. Parę piosenek mi przypomina te 'ballady' (bo to faktycznie można nazwac power balladami) z Crusha, a poza tym to te przesterowane gitary - do tego Bandiera. Trochę nie podoba mi się ta gitarowa sieczka, ale na szczęście są też udane sola Richiego.
Tylko kilka piosenek chciałbym opisac.
Brokenpromiseland - jest to zupełnie coś świeżego, coś ciekawego, do tego bardzo udane wplątanie skrzypiec, nie to co na LH. świetna piosenka.
Work for the working man - No niby ten bas z Livina, ale potem on się gubi w całej melodii. Przebojowośc tutaj wali drzwiami i oknami
Bullet - Świetny początek, robi napięcie..lecz po chwili popowy wokal Jona
Ogólnie to cieszę się że nie ma tutaj takich typowych zapychaczy jak na Bounce czy LH, bardziej jest coś w stylu Crusha, jednak mocniej i świeżej.
Ja od dzisiaj posiadam płytkę deluxe i jestem bardzo zadowolona ;D
Fajne opakowanie (zanim dostałam się do środka minęło chyba z 10 min xD)
Ciekawiła mnie ta książeczka.. a tam teksty i super zdjęcia.
WWBTF - nie przeszkadza podobieństwo z BTBMB, już go nie zauważam -5
WWBTF - fajne sialala ;D 4
WFTWM- tu także mi nie przeszkadza podobieństwo z LOAP, poza tym później to znika 5+
ST- Boskie! 6+
Bullet- jedynie denerwuje mnie pierwsze dojście do refrenu, a później to już pozytywnie. Takie MA?E If I was your mother z keep the faith (chodzi mi o to, że takie 'mocniejsze' od innych) 5+
TIMS- 6-
LBYDie- 5-
BPLand- Wspaniałe! 6+
LTORule- 6-
FC- Z początku myślałam, że nic z tego, ale jak usłyszałam całość to 5
HNow- 5+
LToL- Coś mi ona przypomina, ale nie wiem co. 5:)
Bardzo mi się podoba
Ocena filmu jutro.
Unavoidable wpadasz na film?
Fajne opakowanie (zanim dostałam się do środka minęło chyba z 10 min xD)
Ciekawiła mnie ta książeczka.. a tam teksty i super zdjęcia.
WWBTF - nie przeszkadza podobieństwo z BTBMB, już go nie zauważam -5
WWBTF - fajne sialala ;D 4
WFTWM- tu także mi nie przeszkadza podobieństwo z LOAP, poza tym później to znika 5+
ST- Boskie! 6+
Bullet- jedynie denerwuje mnie pierwsze dojście do refrenu, a później to już pozytywnie. Takie MA?E If I was your mother z keep the faith (chodzi mi o to, że takie 'mocniejsze' od innych) 5+
TIMS- 6-
LBYDie- 5-
BPLand- Wspaniałe! 6+
LTORule- 6-
FC- Z początku myślałam, że nic z tego, ale jak usłyszałam całość to 5
HNow- 5+
LToL- Coś mi ona przypomina, ale nie wiem co. 5:)
Bardzo mi się podoba
Ocena filmu jutro.
Unavoidable wpadasz na film?
..?ycie to nie liczba oddechów, lecz liczba chwil, które zapierają dech w piersiach..
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
-
- It's My Life