Trasa po Europie i koncert w Polsce 2019

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Franciszek Józef I
I Believe
I Believe
Ulubiona płyta: New Jersey

Re: Trasa po Europie i koncert w Polsce 2019

Post autor: Franciszek Józef I »

Jednego nie rozumiem. Czemu oni z uporem na każdym koncercie grają We weren't born to follow? Jak dla mnie ten kawałek jest kompletnie bezpłciowy i do zapomnienia. Jest tyle fajnych numerów, które można by zagać, ale oni wolą to i to męczące Amen. To już bardziej zrozumiałe było dla mnie wałkowanie Who says, którego nie cierpię, ale przynajmniej ma swój charakter. Co do setlisty to szkoda, że wypadło These Days, natomiast na plus zaliczam pojawienie się Capitain Crash. Moim marzeniem by było usłyszeć zarówno In these arms i I'll be there for you. Zna ktoś koncert gdzie oba kawałki były grane?
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Franciszek Józef I pisze:Jednego nie rozumiem. Czemu oni z uporem na każdym koncercie grają We weren't born to follow? Jak dla mnie ten kawałek jest kompletnie bezpłciowy i do zapomnienia. Jest tyle fajnych numerów, które można by zagać, ale oni wolą to i to męczące Amen. To już bardziej zrozumiałe było dla mnie wałkowanie Who says, którego nie cierpię, ale przynajmniej ma swój charakter. Co do setlisty to szkoda, że wypadło These Days, natomiast na plus zaliczam pojawienie się Capitain Crash.
We weren't było singlem promującym i często to jedyny przedstawiciel Circle. Poza tym Jon lubi ten utwór.
Amen to odpowiedź Jona na Halleluyah które uwielbia. To gra według zasady 1 utwór dla mnie, 1 dla was. Ja akurat chciałbym usłyszeć.
Wole usłyszeć These Days zamiast Cpt Crusha chociaż przy Crushu ludzie się zazwyczaj fajnie bawią. Podobnie jak przy sleep za którym nie przepadam.
Franciszek Józef I pisze: Moim marzeniem by było usłyszeć zarówno In these arms i I'll be there for you. Zna ktoś koncert gdzie oba kawałki były grane?
https://www.setlist.fm/setlist/bon-jovi ... 64473.html
https://www.setlist.fm/setlist/bon-jovi ... 32428.html
Byłem na obu :)
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: kikusia28 »

Jak tak czasem patrzę na setlistę z Drezna, to aż nie wierzę własnym oczom, że tam były takie utwory!!! :D
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Setę z Moskwy chętnie wezmę... :)
5-6 piosenek, które chętnie usłyszę( 4 po raz pierwszy).
Ale Warszawa jest dopiero za 5 tygodni, do tego czasu głos straci zupełnie a seta się skurczy do 19 piosenek. ;)
Byle stadion był w miarę zapełniony bo jak Jon się rozejrzy i zobaczy słabą frekwencję oraz usłyszy 'magiczną' akustykę Narodowego to skończą grać po 90min.
Co do pytania cesarza Franciszka Józefa: sety układa Jon i tylko Jon i tak jest od lat, reszta nie ma nic do gadania co chcą grać albo nie. Tak więc liczbę mnogą 'oni' i 'oni wolą' zamieniamy na 'on' i 'on woli'... :))
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
aneeeczka
I Believe
I Believe
Ulubiona płyta: Keep the faith

Post autor: aneeeczka »

Prezesie nie strasz:) sa tu tacy, którzy przeżyją TO pierwszy raz, nie mogą się doczekać i liczą na niezwykłe doznania- w tym również na cud :)
Marzenia są za darmo- za bilety trzeba było słono zapłacic :)
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

aneeeczka pisze:Prezesie nie strasz:) sa tu tacy, którzy przeżyją TO pierwszy raz, nie mogą się doczekać i liczą na niezwykłe doznania- w tym również na cud :)
Marzenia są za darmo- za bilety trzeba było słono zapłacic :)
Wiem, wiem. Pierwszy raz zawsze jest wyjątkowy. Ja tam w głębi duszy jestem optymistą - co do ludzi, atmosfery i setlisty. I życzę wszystkim 'debiutantom' świetnej zabawy. :)
Niepokoi mnie jednak ten głos Jona i 'legendarna' akustyka tego stadionu...(dobrze że ewentualne smutki będzie można zapić tuż obok w Porcie Wisła, byle nie do lustra...). ;) :D
aneeeczka
I Believe
I Believe

Stojąc na plycie- mam nadzieje ze gdzieś z przodu- zamierzam nie zaznac tej akustyki :)
Swoją drogĄ poczytalam o tym juz wczesniej i jak mozna bylo takie cis wybudować??????
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dzięki Bogu, że "coś takiego" wybudowali! No, ale żeby to zrozumieć trzeba tam w ogóle być! A nie jak zwykle gadać o czymś, czego się na oczy nie widziało, albo się tylko czytało :-D
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Stadion Narodowy budowali w celach sportowych i tutaj funkcję spełnia znakomicie.
Ten betonowy kocioł podczas meczu robi piorunujące wrażenie! :)
Inna sprawa to koncerty...
Ale i tak najbardziej mi się podoba gdański stadion!
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

btw - widzieliście ' I want my money back' Phila and The Drills? Odlot!
https://www.youtube.com/watch?v=oRiOIMc ... pp=desktop
Takie kawałki niech chłop robi dla BJ! :)
Tytuł pewnie skierowany do Jona, ciekawe czy chodzi o stare trasy czy obecną... ;) :D
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ

Post autor: madm »

Stadion Narodowy robi piorunujące wrażenie na żywo, natomiast jego akustyka jest tragiczna. Byłem na kilku meczach w różnych częściach trybun - w zasadzie tylko raz dało się usłyszeć to co mówi spiker(i w cale nie była to kwestia zagłuszenia przez publiczność bo akurat niestety mecze te były akurat drętwe). Jak na tak ogromny koszt jaki poniesiono aby go wybudować, można było zadbać o lepszą akustykę. Niestety teraz już jest za późno.

Mam nadzieję, że nie powtórzy się u nas sytuacja jaka miała miejsce w Sztokholmie - ponoć były tam duże problemy z dźwiękiem i część ludzi na trybunach nic nie słyszała.
A tymczasem, jeszcze 3 koncerty i przenosimy się do Wielkiej Brytanii. Wembley czeka :jupi: :jupi:
It's my life!
aneeeczka
I Believe
I Believe

Jako ze moi synowie są zagorzałymi kibicami piłki nożnej to bylam na stadionue narodowym nawet 2 krotnie- na wycieczce dotyczacej stadionu, reprezentacji itd. Łacznie z oprowadzaniem po szatniach, vip lożach z lampami z kryształów swarowskiego, loży prasowej, komentatorskiej itd. I faktycznie robi wrazenie
Ale jak czytam co piszą o koncertach, akustyce- i owszem na koncercie nie byłam nigdy- to jednak inwestując w taki obiekt można było pomyśleć bardziej uniwersalnie.
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Przekonamy się już 12.07 jak to naprawdę jest z tą akustyką na Narodowym ;-)
Ja mam wrażenie, że narzekają tylko ci z trybun. Na płycie jest ok i to potwierdzam.
A spikera nawet w katowickim Spodku ostatnio nie słyszałam:-D
Wracając do trasy, mnie to się marzy takie małe tour- Holland, Anfield, Wembley, Madryt i Pl. No ale cóż pozostają tylko streamy:-)
Awatar użytkownika
JonetteBJ
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: JonetteBJ »

Jest i nawet I'll be there. Fajnie, ale jeśli chodzi o ballady to nie jest priorytet na mojej wymarzonej setliście. Mimo wszystko, dobrze widzieć rotacje w secie :)
...And I guess I'd rather die than fade away!
Awatar użytkownika
Franciszek Józef I
I Believe
I Believe
Ulubiona płyta: New Jersey

Post autor: Franciszek Józef I »

Dzisiejsza setlista jak dla mnie do tej pory najlepsza. These Days, I'll be there for you, In these Arms. Bardzo mnie to cieszy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”