Moje:
01.Born Again Tommorow - 6/6 - Energiczny, dopracowany, dzieje się dużo, bardzo dobra praca kamery, dobry casting. Klip utrzymuje tempo i charakter utworu.
02.The Devil's In The Temple - 5.5/6 - Fajnie zrealizowany. Pomimo, że niewiele się dzieje to jest akcja. Pani atrakcyjna a i fajna rola Jona. Nie robi nic a jednak potraf przekazać emocję. Z teledyskiem robi się to jak Damned wspomniał "Protest song". Oglądałem z przyjemnością kilka razy
03.God Bless This Mess - 5.5/6 - No i to jest idealny przykład jak dobrze zrealizowany klip może wpłynąć na lepszy odbiór utworu. Klip oparty jest na połączeniu "I Believe" z klimatami reżysera m.in "Neon Demon" czy "Drive". Bardzo dobra praca kamery i świetne efekty oraz filtry. To co nie wypaliło do końca w "Superman Tonight" tutaj udało się idealnie. Oglądając filmik z nagrywania klipu można było się uśmiać bo Jon wyglądał komicznie. Tutaj jest to jednak tak dobrze pocięte, że wygląda to naturalnie, z energią i feelingiem. Muszę przyznać, że bardzo, ale badzo mi się ten klip podoba, a pierwszy refren jest wręcz genialnie przedstawiony. W takiej konwencji widziałem klip do Devila. Nadaję on "God Bless" jeszcze większego pazura.
04.This House Is Not For Sale - 5/6 - Szybki, dobre scenerie, ciekawy, widać że dopracowany
05.Knockout - 5/6 - Niby już z niższym budżetem, ale jakoś mi się podoba i oglądałem go więcej razy niż nie jeden wysokobudżetowy klip BJ.
06.Roller Coaster - 5/6 - Energiczny, żywy, z pomysłem i ciekawymi rozwiązaniami. Jedynym minusem jest brak motywu przewodniego.
07.Scars On This Guitar - 4.5/6 - Zwyczajny, ale bardzo miło się ogląda. Generalnie piosenka jest tylko ok, ale z klipem jakoś lepiej się ją słucha.
08.NewYears Day 4.5/6 - No niby nudny, bez większych emocji i wyrazu. Jednak jeśli weźmiemy zawarte w nim treści jako metafory (alkohol = Richie / Szerokie wody = nowy kierunek BJ, Zawracanie znad przepaści), to klip nabiera sensu. Bez większego szału, ale całkiem dobry.
09.Labor Of Love - 4.5/6 - Fajne i oczywiste nawiązanie do Wicked Games. Przykuwa oko.
10.Come Up To Our House - 4/6 - Ciepły, przyjemny, z klimatem Stranger Things, ale generalnie nic się nie dzieje.
...To be continued...