trafne, 11/10Din_Winter pisze:Okres w dziejach świata dzielimy tak:
2000 - .... - już nie tak zajebisty, ale też nie tak tragiczny jak niektórzy myślą
Oceny - What About Now?
Moderator: Mod's Team
Beautiful World kawałek się zaczyna a ja się śmieje. Co za beznadziejny wokal, słodki że aż mi źle. Dawno takiego ich kawałku nie słyszałem. Refren z gitarą byłby nawet ok ale zwrotka jest tak sweet że aż mnie mdli.
Gitar na albumie jak na lekarstwo, chwilami są jakieś jak Im with You czy Thick solo.
Album po 3 krotnym przesłuchaniu taki 3.5-4 / 10
Inni niż TC nie mówie czy gorszy czy lepszy, inny klimat. Może coś znajde jeszcze dla siebie oprócz Im with you i dwóch solówek oraz z 2 zwrotek w sumie. Może po nastepnym tygodniu osiągnie 5/10 ale to będzie szczyt w moim odczuciu. Chwilami brzmi ten album jak zlepek modnych melodyjek, Coldplayów i innych rzeczy. Nawet moja siostra się śmieje, że wiekszość wydaje Jej się na ten sam rytm.
Gitar na albumie jak na lekarstwo, chwilami są jakieś jak Im with You czy Thick solo.
Album po 3 krotnym przesłuchaniu taki 3.5-4 / 10
Inni niż TC nie mówie czy gorszy czy lepszy, inny klimat. Może coś znajde jeszcze dla siebie oprócz Im with you i dwóch solówek oraz z 2 zwrotek w sumie. Może po nastepnym tygodniu osiągnie 5/10 ale to będzie szczyt w moim odczuciu. Chwilami brzmi ten album jak zlepek modnych melodyjek, Coldplayów i innych rzeczy. Nawet moja siostra się śmieje, że wiekszość wydaje Jej się na ten sam rytm.
-
- I Believe
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Sobol ale co jest Bon Jovi tak właściwie ? W sensie rozumiem,że jest spora różnica grania między tym co było przed 2000 a po. Tyle,że WAN nie jest jakimś odmieńcem. Circle nawiązywało jakoś do czasów These days i wcześniejszych ? Nie. LH ? Hell no. HAND ? A skąd. Bounce były mocne kawałki ale to też juz inny styl. To samo Crush.sobol_77 pisze:to nie jest już Bon Jovi.
WAN nic nie zmiania, to ciągle mniej więcej to samo kopyto. Kwestia kompozycji, tekstów,aranżacji, wpływa na różne oceny tych albumów ale styl jest podobny. Wniosek jest taki,że nie ma żadnych absolutnie przesłanek by oczekiwać od Bon Jovi innej muzyki niż to co jest na WAN.
Dodam jeszcze,że ja te okresy dziele na zupełnie coś innego. Dając swoje oceny nie porównuje WAN z NJ czy KTF bo to nie ta sama liga. Porównuje to z post 2000 materiałem i to porównanie jak dla mnie wypada optymistycznie dla WAN.

- Din_Winter
- Have A Nice Day
dobra robimy przerwę na reklamę, macie tu coś na wyluzowanie 
http://www.youtube.com/watch?v=5U6Y4xSa ... =endscreen
http://www.youtube.com/watch?v=5U6Y4xSa ... =endscreen
Keep The Faith, because I Believe that Good Things Come To Those Who Wait
- sobol_77
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW
No właśnie. Inna liga, inny zespół. Bez wątpienia lepszy i nagrywający lepsze albumy kiedyś, niż dziś. I nawet już nie o gitary mi chodzi, a o same kompozycje - zwyczajnie słabe.Dand pisze: Dając swoje oceny nie porównuje WAN z NJ czy KTF bo to nie ta sama liga.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
The ups and downs will make you scream sometimes...
-
- I Believe
- Din_Winter
- Have A Nice Day
Każdy gadał by ze swoją butelkąbartekbb23 pisze:Tomker pisze: Bartek, a ja myślę, że tu co najmniej bez lytra się nie obejdzie![]()
![]()
Ja to myślę, że trzeba kupić sobie skypa pro i usiąść kiedyś do konferencyjnej każdy ze swoją butelką, to by była rozmowa.
Ale, nie powiem inicjatywa zacna. No i cel szczytny - opróżnić butelkę
-
- I Believe
- Din_Winter
- Have A Nice Day