Richie nagrywa

Twórczość Richiego

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Richie i Luke nadal tworzą, tym razem być może dla BJ albo dla innych artystów. Żeby się nie okazało, że super kawałki „zmiecie” ktoś inny !!! Aż strach pomyśleć!

Obrazek
BJ - It's my life - Always !
KondZik

Post autor: KondZik »

Czyli Every Road... będzie singlem promującym. Na poczte właśnie dostałem, że po zainstalowaniu aplikacji itd można wysyłać zdjęcia które zostaną użyte w tworzeniu teledysku. Tak w wielkim skrócie. Pozdro
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

KondZik pisze:Czyli Every Road... będzie singlem promującym. Na poczte właśnie dostałem, że po zainstalowaniu aplikacji itd można wysyłać zdjęcia które zostaną użyte w tworzeniu teledysku. Tak w wielkim skrócie. Pozdro
Czyli tak jak się spodziewam Every Road Leads Home To You będzie pierwszym singlem. I bardzo dobrze, myślę, że to dobra decyzja. ;)
KondZik

http://richiesambora.visibli.com/share/wDg8CE

"sweet focia" :D :P

ps. mamy oficjalnie tekst singla
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

Nie zastanawia was dlaczego wytwórnia Dangerbird Records, która ma wydać nowy album Sambory na swojej stronie internetowej(www.dangerbirdrecords.com) nie zamieściła o tym nawet najmniejszej wzmianki? (no chyba, że to tylko ja nie mogę takowej znaleźć) Bądź co bądź jest to przecież dość znany artysta, szczególnie w pewnych kręgach ludzi...
Jak tak ma wyglądać promocja jego nadchodzącej płyty to czarno to widzę :zniesmaczony:
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Zapewne dlatego, ze Sambora nie jest członkiem stajni, tylko jako niezależny artysta po prostu na luzniejszych zasadach nagrał tam płytę. Gdyby zależało mu na promocji i sukcesie komercyjnym to by wydał płytę z uniwersalem czy sony. Nie ogarniam co niektórych, najpierw jeki blagalne o szczera płytę itp, a za chwile, na 2 miechy przed premiera płacz ze słaba promocja i czarno to widzicie... Cóż takiego widzicie czarno? Chcecie w końcu dobrej płyty czy kolejnej radiowej papki w stylu singli z ostatnich płyt BJ. Zdecydujcie się co w końcu jest ważne dla fanów BJ, muzyka czy pierwsze miejsce w esce rock... Ten zespół chyba nigdy nie uwolni się już od tzw szerokiej grupy fanów zabkow jbj... Moim zdaniem im mniej tandetnych sesji i przeslodzonej promocji tym lepiej dla probujacego pokazać się od innej strony Sambory. Kto ma kupić ta płytę i tak ja kupi.
KondZik

Scrooge pisze:Zapewne dlatego, ze Sambora nie jest członkiem stajni, tylko jako niezależny artysta po prostu na luzniejszych zasadach nagrał tam płytę. Gdyby zależało mu na promocji i sukcesie komercyjnym to by wydał płytę z uniwersalem czy sony. Nie ogarniam co niektórych, najpierw jeki blagalne o szczera płytę itp, a za chwile, na 2 miechy przed premiera płacz ze słaba promocja i czarno to widzicie... Cóż takiego widzicie czarno? Chcecie w końcu dobrej płyty czy kolejnej radiowej papki w stylu singli z ostatnich płyt BJ. Zdecydujcie się co w końcu jest ważne dla fanów BJ, muzyka czy pierwsze miejsce w esce rock... Ten zespół chyba nigdy nie uwolni się już od tzw szerokiej grupy fanów zabkow jbj... Moim zdaniem im mniej tandetnych sesji i przeslodzonej promocji tym lepiej dla probujacego pokazać się od innej strony Sambory. Kto ma kupić ta płytę i tak ja kupi.
Zgadzam się w 100%. Czekałem na taki komentarz, bo już sam miałem o tym napisać.
Brawo Scrooge, szacun ode mnie. :brawo:
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Scrooge pisze:Nie ogarniam co niektórych, najpierw jeki blagalne o szczera płytę itp, a za chwile, na 2 miechy przed premiera płacz ze słaba promocja i czarno to widzicie... Cóż takiego widzicie czarno? Chcecie w końcu dobrej płyty czy kolejnej radiowej papki w stylu singli z ostatnich płyt BJ.
Wiem, że robiłeś już wcześniej wykład o tym, że nikt nie wie jaki jest "szczery" Sambora, ale dla mnie zdecydowanie ta płyta nie jest "szczera" i tak naprawdę oprócz samego zainteresowanego i wąskiego grona jego przyjaciół nikt nie wie jak jego "szczera" płyta by wyglądała. Tak więc dla mnie nowe dziecko Sambory jest zdecydowanie za blisko radiowej papki rodem z ostatnich płyt BJ i jeśli nie mogę dostać wysokiego poziomu muzycznego to przynajmniej miałem nadzieję, że może ją wypromuje i chociaż trochę ludzi o nim usłyszy.
A tak poza tym to nie rozumiem po co ta spina :whoeva:
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Czyli co, jeżeli już wiesz, ze nie dostaniesz dobrej płyty to chociaż pierwsze miejsce w radiu by się przydało, żeby moc się pochwalić przed kolegami i dać status na fejsie? Z drugiej strony po co promować słaba płytę? Nie spinam się tylko jestem wyczulony na bezsensowne wypowiedzi.
KondZik

Pozwole sobie wtrącić. Nie sądze, żeby ktoś tu się spinał ale to Scrooge niech odpowie ja nie jestem niczyim rzecznikiem. Jak możesz oceniać płyte skoro jeszcze jej nie ma?! Po tym co wypłynęło z neta? A jeśli wersje na płycie będą inne lub wejdą inne kawałki? Czytałeś teksty, że mówisz że płyta nieszczera? Czyli Stranger jest płytą bardziej szczerą bo jest tam blues i klasyka dla tamtych lat a nie pop rock który pasuje do radia? I żeby nie było, że ja nie tęsknie za starymi kawałkami i graniem z lat 80 i 90.
Moim zdaniem Richie się zmienił i ciągle zmienia, ale to nie znaczy, że teraz jest mniej szczery. Może idzie na łatwizne, może jest leniem, może nie umie już pisać jak dawniej, może chce być dostrzeżony jako wokalista (o czym sam mówił), a może już mu się nie chce. Ale pisać że płyta jest nieszczera bo tak Ci mówi sama muzyka (zakładam, że nie czytałeś większości tekstów, ale jak się myle to zwracam honor) którą masz 2 miechy przed premierą i nie wiadomo czy to ostateczna wersja to chyba troche śmierdzi "gimbusami" nie? :))

ps. tak sobie teraz myśle...
możecie mnie "zjeść" i obrzucić końskim łajnem itd, ale jest ten kawałek 7 years gone (którego nie słuchałem bo posłucham we wrześniu). I podobno to dobry kawałek (tak piszą i tutaj i na JT) i podobno tekstem o ojcu, co chyba by się zgadzało tytułem. Więc... gość pisze o ojcu który odszedł i jak wiemy ciężko to zniósł, a tu ktoś napisze, że płyta nieszczera. To o czym ma pisać?? Że był z psem u fryzjera, albo że na iPhonie "twitteruje".
Łączyć fakty z życia muzyka z tekstami i muzyką stworzoną w tym okresie. To jest szczerość? Wg mnie tak.
Pozdro
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

KondZik pisze:jest ten kawałek 7 years gone (którego nie słuchałem bo posłucham we wrześniu). I podobno to dobry kawałek (tak piszą i tutaj i na JT) i podobno tekstem o ojcu, co chyba by się zgadzało tytułem. Więc... gość pisze o ojcu który odszedł i jak wiemy ciężko to zniósł, a tu ktoś napisze, że płyta nieszczera. To o czym ma pisać?? Że był z psem u fryzjera, albo że na iPhonie "twitteruje".
Szczerze to nie wczytywałem ani nie wsłuchiwałem się w teksty zbyt uważnie, bo słuchałem dość pobieżnie aby nie zepsuć sobie frajdy z oczekiwania na album doszczętnie, ale wystarczająco uważnie aby dojść do wniosku, że nie podoba mi się to co nagrał jeśli chodzi o muzykę. Po tych zapowiedziach, że będzie na tym albumie dużo jamowania i, że styl indie miałem raczej nadzieję na coś w stylu The Black Keys, których zresztą z tego co wiem Richie lubi. Stąd te moje żale...
Wracając do tekstów, wcale nie napisałem, że nie podobają mi się teksty, bo są nieszczere. Ba zapoznałem się z kilkoma w tym z 7 Years Gone i nie sposób się nie zgodzić z Tobą KondZik - teksty stoją na znacznie wyższym poziomie niż muzyka.
Raczej nie liczę, że cokolwiek ulegnie poprawie na finalnej wersji albumu, bo po co mam ryzykować kolejny zawód... Bądź co bądź czekam z niecierpliwością na album i na tą zapowiedzianą choćby bardzo krótką trasę też.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Być może to jest okładka albumu:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Richie udostępnił na swojej stronie internetowej piosenkę "Every Road Leads Home To You", którą można ściągnąć w wersji mp3. Wystarczy podać swój mail. ;)

http://www.richiesambora.com/happybirth ... gn=website
KondZik

Dla mnie okładka moze nie beznadziejna. Ale slaba. Takie moje zdanie. Juz bym wolał to zdjecie ze strony gdzie siedzi boso z gitara i sie smieje. Ok tematycznie nie pasuje ale ta okładka dla mnie taka nijaka i na półce chyba by mnie nie przyciągnęła. Takie moje zdanie.
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Ja też wolałabym, aby na okładce było zdjęcie Ryśka wyraziste i zaj-e! Aby płytka rzucała się bardziej w oczy ewentualnym nabywcom. Ale nie narzekajmy. Nie mogę się już doczekać ! :))
BJ - It's my life - Always !
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka i płyty”