Richie nagrywa

Twórczość Richiego

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Uznajmy ten średnio udany poranny występ za rozgrzewkę przed wieczornym występem dla MusicFeeds :)
Dzięki za wspólne chatowanie i do zobaczenia o 7 rano :papa:
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Dźwiękowo straszne to było. Nie wiem czy to takie warunki w studiu czy ktoś coś skopał ale brzmiało to jakby był nie 2014 rok ale studio w latach 70tych. Abstrahując od instrumentów to sam mikrofon Richiego brzmiał jakby nie był w ogóle włączony i Sambora śpiewał bez nagłośnienia.
Obrazek
Awatar użytkownika
mst
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: mst »

Ale co Wy z tym nigdy nie mów nigdy? To coś wyklucza?

Mała dziewczynka: nigdy nie wyjdę za mąż
Mama małej dziewczynki: nigdy nie mów nigdy

:cfaniak:
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

No brzmiało to jak jakiś cover band ;/ chociaż myślę, że tutaj główna wina mixu, bo dzisiaj wałkowałem Beds Are Burning z ostatnich koncertów Ryśka i brzmieli tam bardzo dobrze. A tutaj jacyś przyspani i wyjący.

7 Years Gone ma potencjał i szkoda, że Richie jak dla mnie pokazał w nim coś pod sam kodniec przy "and seven years gone" + solówka.

No cóż całościowo średnio + wywiad irytujący, ale mam nadzieje, że wybór tego utworu oznacza jakąś jego promocje?
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Porównując 7 years gone z dziś do wykonania w studiu u Fergusona to niebo a ziemia.

Co do "nigdy nie mów nigdy" to po prostu brzmi to troche mniej pewnie niż "na pewno wróce, to na pewno nie koniec zespołu" ;p
Obrazek
KondZik

Post autor: KondZik »

7 years nie widziałem.
Ale muszę powiedzieć że denerwuje mnie mój idol.
Niech przestanie gwiazdorzyć, zmieniać fajne ciuszki a trochę popracuje nad gitarą czy wokalem. Już nie mówiąc o gadaniu i żartach na siłę. Nie wiem zirytował mnie dziś.
Jako gitarzysta to on się uwstecznia wg mnie. Wokal, ranek itd, nagłośnienie z dupy więc mogę to jakoś zrozumieć.
Podsumowując to trochę jakby nagle się zbuntował na stare lata, że nie jest frontmanem.
Piszę to jako jego wielki fan, ale zachowuje się jak taki stary pierdek. Boję się jaki będzie za 10 lat :/

[ Dodano: 2014-02-24, 23:06 ]
Adrian pisze:No brzmiało to jak jakiś cover band ;/ chociaż myślę, że tutaj główna wina mixu, bo dzisiaj wałkowałem Beds Are Burning z ostatnich koncertów Ryśka i brzmieli tam bardzo dobrze. A tutaj jacyś przyspani i wyjący.

7 Years Gone ma potencjał i szkoda, że Richie jak dla mnie pokazał w nim coś pod sam kodniec przy "and seven years gone" + solówka.

No cóż całościowo średnio + wywiad irytujący, ale mam nadzieje, że wybór tego utworu oznacza jakąś jego promocje?
Zgadzam się. Oprócz 7 years bo nie widziałem/słyszałem.
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

BJ ma przerwę. Rysiek gra teraz solo. Naprawdę myślicie, ze pytanie w kółko o powrót do BJ ma sens? Chyba nawet średnio-zorientowany fan wie na czym stoimy, więc po co w kółko nawiązywać do Jona podczas solowej mini trasy Ryśka?
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

A jutro o 7 jak to będzie wyglądało ? Stream z koncertu ? Było o tym mówione, ale jestem troche zaspana jak Ryśki i Orki dzisiaj, pozatym nienadążam za tą trasą :P
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
Mona Tozzi
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Mona Tozzi »

Ostatnio zmieniony 24 lutego 2014, o 22:25 przez Mona Tozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
"Don't waste your time away thinkin' 'bout yesterday's blues"
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

KondZik pisze:7 years nie widziałem.
Podsumowując to trochę jakby nagle się zbuntował na stare lata, że nie jest frontmanem.
Piszę to jako jego wielki fan, ale zachowuje się jak taki stary pierdek. Boję się jaki będzie za 10 lat :/
Ot to mnie trochę martwi i jego sposób wypowiadania się... zobaczcie kto był współautorem piosenek BJ przez 30 lat... Wiem które piosenki są bardziej moje a które bardziej jego... w każdym zespole przed Bon Jovi byłem frontmanem... czy sposób wypowiadania się o Philu "that guy" i metafora z Coca-Colą...

Niestety solowe projekty (album jak i ciuszki) sprawiają, że to Ty jesteś liderem, władcą i jesteś w środku uwagii itp i coś mi się wydaje, że Ego Ryśka dochodzi do głosu i chce się wyszaleć. Ma to swoje plusy i minusy. Plus jest taki, że może się wyszaleć, a minusem, że w bojowym nastawieniu rozmowa egoisty który chcę być najwazniejszy z egoista który uważa, że jest najważniejszy i dobrze dba o pozostałych może się skończyć rozstaniem na dłuższy okres.
A jeżeli koncert w Brazylii miałby okazać się prawdziwy to mamy problem, bo widać po dzisiejszym wywiadzie, ze jeżeli coś jest ustalane, to Richie o tym nie wie i chyba mu to tak szczerze zwisa. On się realizuje nowy album, ciuszki, córka, Ohri... a oni mają jakby coś Phila...
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

monjovi pisze:A jutro o 7 jak to będzie wyglądało ? Stream z koncertu ?
Występ w studio bez publiczności. Widziałem kilka nagrań z tej serii i jestem pewien że dźwięk w przeciwieństwie do tego przed chwilą będzie dopracowany, a Richie i Ori zdążą się nieco przebudzić... gorzej z nami :D
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Mona Tozzi pisze:I wywiadzik :)
http://www.wsfm.com.au/shows/jonesy-ama ... esy-amanda

"I'm POLACK" :))
Haha super, musze sobie ten wywiad zapisać ;p
Obrazek
KondZik

Post autor: KondZik »

Zapytałbym o jedno:
Fani i 30 lat zespołu a w szczególności sama rocznica nie znaczy dla Ciebie nic?
Kuba80BJ
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Kuba80BJ »

Mona Tozzi pisze:I wywiadzik :)
http://www.wsfm.com.au/shows/jonesy-ama ... esy-amanda

"I'm POLACK" :))
Świetne :D Dzięki za link :)
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Damned pisze:Występ w studio bez publiczności. Widziałem kilka nagrań z tej serii i jestem pewien że dźwięk w przeciwieństwie do tego przed chwilą będzie dopracowany, a Richie i Ori zdążą się nieco przebudzić... gorzej z nami
Okej dzięki :) no az tak się dla Rysia nie poświęcę o 7 rano :D

Dobre z tym Polakiem, chociaż jakiś pozytywny akcent :) teraz połowa słuchaczy googluje co to Polska :)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka i płyty”