o ile BJ niezupełnie każdemu się kojarzy, a jeżeli już, to najczęściej z IML, to Gn'R niemalże każdemu będą coś na myśl przywodzili.
Dobre
Izo. Spytaj się byle kogo kim są Guns N Roses. Myśle, że Co 10-ta osoba odpowiedziałaby Ci dobrze. W mojej (byłej) klasie podejrzewam że na 34 osoby góra 5 by wiedziało, że taki zespół wogóle istniał. Gorzej by było ze skojarzeniem piosenki. Myśle że to samo by było w moim bloku z rozpoznawalnością tego zespołu. Gunsi nie są popularni. No chyba że na forumach BJ czy innych rockowych. Ludzie przeważnie nie wiedzą że taki zespół istniał.
Ja sam o Gunsach dowiedziałem się w (żeby nie skłamać) w 2002 roku.
Co do Bon Jovi. To jest inna sprawa. BJ byli przez tą 5-letnią przerwe troche zapomnieni. Pamięć im odświeżyło dopiero It's My Life. W tym przypadku myśle, że co 10-ta osoba nie wiedziałaby kim są BJ.
Bj nie są kojarzeni tylko z It's My Life. W kręgu żeńskim przeważnie znane jest Always. Starsze pokolenie przeważnie kojarzy Livin i Wanted. A obecna młodzież zna na bank It's My Life.
Podam Ci przykład. Pierwszy dzień szkoły. Podchodze do kolegów - Hip-Hopowców. I rozmawiamy. Zeszliśmy na temat muzyki. Pytają się czego słuchasz - ja mówie najczęściej Bon Jovi - oni hmmm... zaraz zaraz co oni tam mieli a Its My Life
Czyli wiadomo jak jest