Jesteś na forum archiwalnym. Jeżeli szukasz aktualnego forum wejdź tutaj.
Motyw muzyczny
Moderator:Marcjanna
-
- It's My Life
- Kontakt:
No jeśli chodzi o poziom trudności, to na pewno trudniejsze są kawałki takiego Iron Maiden na ten przykładStonka pisze:Po prostu uważam,że o ile Livin' jest naprawdę świetnym kawałkiem,o tyle istnieją utwory jeszcze jakąś klasę lub dwie wyżej.Głównie mam tu na myśli samą muzykę,się znaczy-mm...nie wiem,jak to wyrazić...poziom trudności?

-
- Wild In The Streets
Pfef...a w którym momencie ja zaznaczyłam,że to Twoja wypowiedź?Toć grzechem forumowym byłoby nie spamiętać autora tegoż zdania-legendy,a mój subtelny chamczyk miał być ściśle wykierowany w jego,a nie Twoim kierunku.Wyłapywanie sensu aluzji "szwankuje"...
?
A w takim razie pod jakim względem oceniasz utwory?Bo jeśli nie po melodii i kunszcie,to po czym^-^?
99-broń i walcz,nigdy w życiu
!

A w takim razie pod jakim względem oceniasz utwory?Bo jeśli nie po melodii i kunszcie,to po czym^-^?
99-broń i walcz,nigdy w życiu

Wracajac do tematu... To wdg mnie Rzeczywiscie livin' jest takim chyba znakiem rozpoznawczym Bon Jovi (np. Moja Pani od muzyki... "Jaki jest wasz ulubiony zespol? Edi podnosi reke i mowi Bon Jovi... pani na to: TO ci od Livin' on a prayer?? Edi odpowiad: tak pani: bardzo ładna piosenka!"
A pooza tym na takie jakby haslo to wdg. mnie zasluguje wers z WDOA :"I've seen a million faces... and i've rocked them all!" i to koniec mojej wyczewrpujacej wypowiedzi:P
A pooza tym na takie jakby haslo to wdg. mnie zasluguje wers z WDOA :"I've seen a million faces... and i've rocked them all!" i to koniec mojej wyczewrpujacej wypowiedzi:P
-
- Wild In The Streets
- Kontakt:
Mysle ze macie racje i trudno byłoby jednoznacznie obrac jeden konkretny numer pniewaz i Livin' i Wanted są wspaniałe i wniosły wiele do czego wiemy
, jednak ile osob tyle opinni, faktem jest owe wymienione piosenki sa najbardziej znanymi, dla mnie rownie dobrze hymnem mogło by być Undivided, ktore przecież też ma przesłanie, napisane po atakach terrorystycznych, ale rownie dobrze mozemy je dla siebie odniesc
wiec jak dla mnie to te trzy numerki
oraz wiele wiele wiele innnych 

A niby dlaczego?W istocie kawałek jest niezły,te ciężkie gitary w tle mają wypierd,że się tak wyrażę,aczkolwiek faktycznie stricte WTC-owo-patriotyczny tekst mógłby zawierać mniej tychże składników.[/quote]Stonka pisze:
czy ja mówie ze jest zły?? od na hymn sie nie nadaje, nie oddaje klimatu zespołu, jest utworem nowym i nie jest kojazony z zespołem - hymn musi byc przez wszystkich rozpoznawalny, nie ma podniosłego stylu itd
ja ten utwór lubie ale nie jako hymn, nie ma w sobie tego "czegoś"

co do Dry County to duzo lepiej nadaje sie na hymn ale do Livin jej daleko
po pierwsze to hymn mie musi oddawać klimatu zespołu ... tylko my fani musimy sie z nim identyfikować....na hymn sie nie nadaje, nie oddaje klimatu zespołu
po drugie LOAP jest zarabiste, ale moim hymnem nie jest.... nie miałam "przyjemnosci" być w takiej sytuacji jak Gina.... po prostu fajna piosenka i tyle....
jush predzej WDOA..... jak jednoczy fanów na koncercie..... klaskanie.... śpiewanie.... po prostu inny klimat.....
ja zaznaczyłam TD.... ze względu na tekst..... taki o dzisiejszym swiecie.... o nas....
chociaż prawde mówiąc bardziej przemawia do mnie STBI ...... kryzys wiary...... w zasadzie to najbardziej wierzę w BJ..... dopuki są ..... dopuki mam na co czekać (nowa płyta, box set, koncert)......
a teraz możecie mnie zjechać z góry na dół....