Jesteś na forum archiwalnym. Jeżeli szukasz aktualnego forum wejdź tutaj.

Najlepszy zespół w historii

Wszystkie tematy związane z zespołem

Moderator:Marcjanna

Michalb
Little Bit Of Soul
Najlepszy zespół w historii

Post autor: Michalb » pn kwie 18, 2005 3:50 pm

Chciałbym się dowiedzieć jaki jest według was najważniejszy-najlepszy zespół w historii. Według mnie są to LED ZEPELIN, QUEEN i PINK FLOYD, BON JOVI znajduje się w pierwszej 10-ątce. Czekam na wasze zdania.
?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??

Agata Bon Jovi
Wild In The Streets

Post autor: Agata Bon Jovi » pn kwie 18, 2005 4:33 pm

Ja zdecydowanie na pierwszym miejscu postawiłabym Led Zeppelin. Z tego co wiem jest to jeden z zespołów, który sprzedał największe ilości płyt w swojej karierze. Bodajże wyprzedzili ich tylko Beatlesi. No i Queen oczywiście również by się zaliczał do tych najbardziej znaczących kapel rockowych w historii. Jeżeli chodzi o Bon Jovi to podobnie, jak Michał uważam, że znaleźliby się w obrębie pierwszej dziesiątki. Hmm...kto tam jeszcze...no nie wiem jest trochę takich kapel, które osiagnęły naprawdę ogromną sławę i naznaczyły się dość wyraziście w historii zespołów rockowych tj. Scorpions czy Guns'n'Roses. Jednak te najważniejsze to chyba właśnie Led Zeppelin i Queen.

P.S- A czy takiego tematu przypadkiem już kiedyś nie było?! :P ;)

LoRdI
Keep The Faith

Post autor: LoRdI » pn kwie 18, 2005 5:17 pm

oczywiscie KISS!!!!!!
zespoł ktory odcisnoł swoje pietno na wszystkich rodzajach rocka i metalu
storzył najwieksze show koncertowe w histori muzyki i posida miliony fanow na całym swiecie
You wanted the best, you got the best. The Hottest band in the world KISS!!!![/b]

bonjova
It's My Life

Post autor: bonjova » pn kwie 18, 2005 5:45 pm

Dla mnie to Deep Purple.Wszak to Ci sami muzycy co Led Zeppelin

pathfinder
I Believe

Post autor: pathfinder » pn kwie 18, 2005 6:12 pm

Nie da się wymienić tego jednego jedynego . W każdym razie bez The Beatles (przede wszystkim) , Hendrixa , Pink Floyd , King Crimson , Led Zeppelin , Black Sabbath , Deep Purple (a niech będzie) i pewnie paru innych z przełomu lat 60/70-tych , muzyka rockowa nie byłaby tym , czym jest teraz .

Olcat
Keep The Faith

Post autor: Olcat » pn kwie 18, 2005 9:59 pm

moment, a The Doors? nikt nie pamięta o Królu Jaszczurze i Jego Doorsach? :shock:

poza tym Steven Tyler, mój nr.1 na liście najpiękniejszych wokali, i Aerosmith, swoją muzyką wykraczające poza wszelkie granice piękna.

Guns N'Roses- za to że ich kocham :wink: i za wydanie czterech płyt bez jednego kiepskiego kawałka (mam na myśli ich płyty z autorskim materiałem)

Bon Jovi - za niesamowitą ilość pozytywnej energii, za New Jersey i SWW, za wokal Jona (mój nr.3 8) )

dalej - wiadomo, mistrzowie których zasług nawet nie trzeba wymieniać, czyli nieśmiertelni Led Zeppelin, Queen, Rolling Stones... :D

elek84
It's My Life

Post autor: elek84 » pt kwie 22, 2005 8:03 am

chyba nie będę zbyt oryginalna jak wymienie przede wszystkim The Beatles i Queen...
dla mnie dwa nie śmiertelne klasyki
zawsze si ę ich będzie słuchać i podziwiać

a z takich co nadal tworzą to przede wszystkim U2 !
How To Dismantle An Atomic Bomb to rarytasik którego się w tych czasach nie spodziewałam....
to naprawdę piękne bo myślałam że w tych czasach takich płyt już się nie tworzy...

a Bon Jovi...w ostatnich latach troche sie na nich zawiodłam...niestety
a nową płytą to już się raczej nie odkują :(

ROKITA
It's My Life

Post autor: ROKITA » pt kwie 22, 2005 12:40 pm

napewno wieli wplywa na muzyke mieli LED ZEPPELIN
HENDRIX,KISS,QUEEN,AREOSMITH,G N R ... inapewno wiele zespolow ale ta czolowka to wielekie osobistosci co dokonaly wiekiich rewolucji w muzyce..

Stonka
Wild In The Streets

Post autor: Stonka » pt kwie 22, 2005 7:31 pm

A Sabbaci?Przecież to Black Sabbath wprowadził nowe elementy w muzykę rockową.Grali tak,jak nikt inny przed nimi.
Jeśli chodzi bynajmniej nie o ilość sprzedanych płyt,tylko o jakość grania,to zdecydowanie będą to Led Zeppelin z przemocnym Robciem Plantem oraz równie imponującym Jimmy'm Page'em,Deep Purple,Doorsi,wspomniani Black Sabbath,także Gunsi i Metallica,którzy przełamali dramatyczną epokę New Romantic w latach 80-tych.Jakby nie patrzeć,na subtelną uwagę zasługuje też Edziu Van Halen ze swym zespołem.Plus genialny Hendrix.O.
Tym Kissem to mnie troszkę zdziwiliście,bo ich muzyka raczej nie robi na mnie wrażenia.Kojarzą mi się jako kilku niewyżytych facetów biegających po scenie w interesującym makijażu i wdziankach sado-maso,z Gienkiem Simmonsem i jego metrowym językiem na czele.Raczej do pooglądania,niż posłuchania.Ale to li i jedynie moje zdanie...

LoRdI
Keep The Faith

Post autor: LoRdI » pt kwie 22, 2005 7:50 pm

Stonka pisze:Tym Kissem to mnie troszkę zdziwiliście,bo ich muzyka raczej nie robi na mnie wrażenia.Kojarzą mi się jako kilku niewyżytych facetów biegających po scenie w interesującym makijażu i wdziankach sado-maso,z Gienkiem Simmonsem i jego metrowym językiem na czele.Raczej do pooglądania,niż posłuchania.Ale to li i jedynie moje zdanie...
w Pl KISS raczej popularny nie jest moze dlatego nie wszyscy rozumieja fenomen tego zespołu
potwierdzeniem niech bedzie masa gwiazd pokazujacych sie w koszulkach KISS itp w Pl takich ludzi jest niewiele ale np Acid Drinkers (głównie Titus jest wielkim maniakiem KISS) czy Chainsaw. a wsiecie od popu po death i black metal :D

Stonka
Wild In The Streets

Post autor: Stonka » pt kwie 22, 2005 8:12 pm

Możliwe...ten fenomen to zapewne taki jak ten,którym cieszy (albo i nie) się banda facetów,biegających w maskach po scenie,czyli Slipknot,za którym połowa ludzi wprost sika,a ja nie widzę w nich nic.
Z wszystkich znanych mi kawałków Kiss podoba mi się wyłącznie House of Fire.

LoRdI
Keep The Faith

Post autor: LoRdI » pt kwie 22, 2005 9:45 pm

Firehouse
jezeli nie lubisz KISS w maskach to polecam albumy Crazy Night i Animalize zbilone do BJ z dobrych czasów
Slipknot'a nie lubie, a muzycznie nie ma z KISS nic wspolnego ale kolesie pewnie na KISS sie wzorowali
dodam jeszcze ze KISS to najwieksze muzyczne 'przedsiebiorstwo' produkujace od KISS prezerwatyw po KISS trumny

ROKITA
It's My Life

Post autor: ROKITA » sob kwie 23, 2005 2:45 am

widze ze lordi tu walczy o kiss i dobrze bo ma racje ..pamietam czasy gdy kiss bylo jedym z najlepszych kapel i jak ktos myslal o hard rocku bylo to wlasnie kiss. to prawda ze malowali sie ale to byly takie lata przypomnijcie sobie inne kapelki jak slaide . oni nosili dziwne buty i odblaskowe ciuchy.
kiss ma duzo dobrych kawalków i naprawde byli wielcy co tu gadac nadal sa niema wiekszego pleiboja jak ten ich wokalista z tym dziwacznym jezykiem(łał) .ale dekada tamtych lat dala początek wszelkiej muzie jesli chodzi o kapelki przybierające jakis dziwny imidz to oni zostana w pamieci ludzi na zawsze. ale przeciez jest kupe zespołów co sie maskója i wogole
wiecie co mi sie to zbytnio nie podobalo teraz jest mi obojetne ale ciekawe jak ci ludzie nz zespołu Lordi wygladaja naprawde i ze sklptnot?
wiadomo ze wiekszosc z was l nie rozumie tamtej dekady bo jest za mloda ale mówie wam okres tamten był lepszy niz teraz ,tyle kapel wzoruje sie na tamtych latach i wogóle dlatego że były dobre a prawde mówiac najlepsze.
ps. sorki za słownie i wogóle dopiero wróciłam

Stonka
Wild In The Streets

Post autor: Stonka » sob kwie 23, 2005 10:13 am

Proszę Cię,nie zarzucaj mi,że "nie rozumiem tamtej dekady",bo mi się ciśnienie podnosi.Może i jestem mimo woli wykwitem lat 90-tych,ale wierz mi,że na atmosferze sprzed dekady wcześniejszej byłam chowana i mój brak peanów pochwalnych do Kiss nie jest spowodowany brakiem zrozumienia dla ich malowania się i skakania po scenie.Zresztą-Kiss to bajka jeszcze wcześniejsza niż lata 80-te.Aha,to jak wyglądają nie jest tajemnicą-sam Gienio po umyciu się z tych plakatówek wygląda jak stara Indianka :D .
Hmm...możliwe,że Firehouse,dzięki ^-^.Jak już mówiłam-tego jeszcze mogę posłuchać.

ROKITA
It's My Life

Post autor: ROKITA » sob kwie 23, 2005 11:01 am

wiem jak wygladaja panowie z kiss przed makijazem, bo widzialam ich klipy gdy nie mieli malowidel na twarzach. a jesli chodzi o dekade4 tamtych lat to najlepiej wiedza o tym jakie to byly czasy i zmiany osoby ktore byly nastolatkami w tamtych czasach, mimo tego ze jestem starsza i wieksze nasilenie jeszcze czulam tamtych lat w swoim zyciu niz ty niestety troszke czasu upłynelo to nie czuje sie znawca tamtych lat i odczuc. a mowiac ze sie najlepiej czuje tamte lata to jest falsz . niestety nasza dekada to powrot do przeszlosci i tylko możemy liznąc troszkę magi tamtych pięknych lat tak do konca nigdy sie nie odnajdziemy tam bo to nie nasz swiat ....

Zablokowany