Gdańsk 19.06.2013!

Gdańsk, 19 czerwca 2013 r., PGE Arena

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
M.J.
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: M.J. »

dobra, trochę Wam się wtrącę ze swoją spóźnioną relacją, ale czuję, że to ostatnia chwila w której będę w stanie wykrzesać z siebie jeszcze trochę tamtych emocji. Może się zdarzyć tak, że relacja będzie patetyczna aż do bólu, za co ogromnie przepraszam.
W sumie nie napiszę nic nowego, więc śmiało można ominąć ten post.
Po pierwsze: DZIĘKUJĘ. Dziękuję wszystkim, z którym udało mi się zamienić chociaż dwa zdania, ale też tym, którzy po prostu byli wokół i tworzyli tę genialną atmosferę przed, w trakcie i po koncercie. Te dziesiątki spotykanych na każdym kroku fanów, kompletnie obcych mi ludzi, którzy machali do mnie i pozdrawiali jak starą znajomą, to było coś absolutnie niesamowitego. Dziękuję wszystkim za to, że po raz kolejny wspólnie pokazaliśmy, że pomimo ciągłych awantur potrafimy zjednoczyć się w ważnych chwilach i że WE CAN pod każdym względem! Jestem taaaaka dumna i tak samo szczęśliwa! :) Dziękuję za wspólną zabawę na wszystkich imprezach, po których czuję dziwną sympatię do większości utworów z płyty What About Now. :p (najchętniej wymieniłabym wszystkich z imienia, nazwiska i nicku, ale nie ma na to miejsca + nie wszystko pamiętam, ajj)
Po drugie: koncert. ŁAŁ. W zasadzie na tym mogłabym zakończyć swój i tak już przydługi wywód, ale nie. Pierwsza piosenka - Water. Wbiegają Tico, David, Phil, Hugh (o ile można powiedzieć, że on wbiega), Bobby (<3), a Jona nie ma. Tu nastąpił miniatak kompletnej paniki ("Gdzie on jest, coś się stało, matko kochana, zaraz zwrotka, jego nie ma, gdzie on jest, coś się..." i tak dalej) z mojej strony. W końcu wybiega Boski Jon, publika bliska omdlenia, a ja między jego uśmiechem numer pięć a siedem widzę jakiś grymas i myślę sobie "oho, dzióbek. jest źle". Myślę jednak, że po pierwszych wersach "Bad Name" kupiliśmy Jona, a Jon kupił nas... Bo, cholera, może to tylko zbiorowe halucynacje, ale nikt mi nie wmówi, że on się zawsze tak zachowuje. Przez cały koncert myśl "jemu się NAPRAWDĘ podoba" była drugą najczęściej przeze mnie powtarzaną tamtego wieczoru. Największym zaskoczeniem był dla mnie fakt, że ani razu nie zemdlałam ( xD ) i że wychodząc z koncertu nie wyglądałam jak zapłakane prosię (a przynajmniej mam taką nadzieję). Najbardziej magicznym momentem była dla mnie chwila, w której Jon zaczął Make a Memory i cały stadion momentalnie zamilkł. I światełka na Wanted. Najbardziej wzruszającym... okej, zaręczyny. xD No i Always, z którego jednak niewiele pamiętam... Chwilą największej, najdzikszej radości było wejście zespołu na Water i wejście Jona w koszulce reprezentacji. Sympatycznie wspomina mi się też akustyczny refren BWC, ten las rąk, dyrygowanie Jona... uśmiechniętą mordkę Davida... Bobby'ego Bandierę, który przypomina dziecko udające grę na gitarze... Jona wykrzykującego "I like it! I like it!"
Wypadałoby jakoś podsumować, może dopisać kilka opinii nt. setlisty, formy wokalnej Jona, gry Phila X, ale wszystko to zostało już napisane miliard razy. Ten post, mimo swojej długości, jest bardzo symboliczny. Dziękuję wszystkim i do zobaczenia na kolejnym koncercie w Polsce (co do którego, przynajmniej póki co, nie mam wątpliwości)! :)
His momma said he was crazy - he said 'Momma, I've got to try'.
marot
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: marot »

Fromasz1899 pisze:fajne było to jak ludzie spali na murawie ;D nie bojąc się że ktoś ich okradnie ;D przed występem Iry :P
Fajnie to ludzie spali na dworcu PKP - praktycznie każde możliwe wolne miejsce przy ścianie
było zajęte, nie mówiąc o schodach czy innych zaułkach
Awatar użytkownika
takjakja
It's My Life
It's My Life

Post autor: takjakja »

A ja jeszcze ponarzekam,niektorzy myla koncert z festynem.BJ graja BWC, kazdy trzyma rece w gorze,obok siebie slysze "przepraszam" i widze pana z dwoma hotdogami,ktory sie przeciska,aby przejsc pod same barierki...Wyszło ze cala reke mialam w musztardzie dzieki niemu :zly:
http://www.lastfm.pl/user/lemuryy

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000264659045 - zapraszajcie,piszcie czy tam co chcecie,lubie gadac o muzyce! ;)
yanni
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: yanni »

Kama97 pisze:Ja też 16 i też wszystko wyśpiewałam, a właściwie wykrzyczałam, jak zobaczyłam 2 zdjęcia na których jestem ( w trakcie koncertu ) to poprostu .... Jak opętana, łapy w górze, dziwna mina, japa otwarta na całą szerokość wyśpiewująca piosenkę za piosenką ... zresztą nie tylko ja na tych zdjęciach tak wyglądałam
A co ja mam powiedzieć... 35 wiosen na karku a na koncercie zachowywałem się jak dzieciak. Już na Irze jakaś kobieta patrzyła się na mnie jak na opętanego :D
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/

22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
Awatar użytkownika
djpj1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: djpj1 »

a ja prawie 40lat i ciągle nie mogłem uwierzyć w to że po tylu latach są w Polsce i darłem sie jak głupek...a jeśli chodzi o koncert,o publikę, o akcje z flagą to wszystko już napisaliście.
Z mojej strony tylko dwie kwestie :cały tygodniowy wyjazd na morze był świetny :)) :)), a jeśli o koncert chodzi to wiecie co mi sprawiło największa radość?...Miny Jona i jego zaskoczenie że jest tak fantastycznie,widać było że po tylu latach na scenie coś go poruszyło i że uśmiechał się szczerze...
żal tylko że Wanted bez Ryśka to nie to samo mimo, że akcja ze światełkami podczas tego utworu super.. i drugi żal mój taki-drugi koncert i drugi raz nie było Bed of roses..ale będzie trzeci i wtedy się doczekam... :D :D
22 lipca 2011-Wiedeń-Austria
19 czerwca 2013-Gdańsk-Polska
12 lipca 2019-Warszawa-Polska
a_bad_name
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: a_bad_name »

Na pewno pod ścianą na PKP było wygodniej niż na dworcowym metalowym krzesełku :))
Awatar użytkownika
karola559
It's My Life
It's My Life

Post autor: karola559 »

Dobra może i ja coś napiszę :) Śledzę to forum już od ładnych kilku lat ale jakoś nigdy nie miałam odwagi nic napisać, bo mówiłam sobie ze nie znam nikogo, ze jestem małolata ( choć w tym roku stuknie mi już 21), że późno zaczęłam słuchać ICH muzyki..choć patrząc z perspektywy czasu to już będzie 5 lat odkąd dosłownie zatraciłam się w muzyce BJ!

Koncert był spełnieniem moich marzeń! Dziś pamiętam jak zadzwoniła do mnie przyjaciółka mówiąc że BJ gra w Gdańsku, a ja będąc w ciężkim szoku po prostu jej nie uwierzyłam i sama musiałam sprawdzić tę informację. Wtedy już się poryczałam ze szczęścia :D

Wracając do koncertu było magicznie! Był on moim pierwszym i mam nadzieję po obietnicach Jona nie ostatni :D Nie żałuję niczego, tych przejechanych kilometrów, bolącyh nóg, zdartego gardła, głodu i pragnienia :P
Moja euforia jak Jon po takim oczekiwaniu wszedł na scenę! jeeeeeejku! mam łzy w oczach na same wspomnienie o tym wszystkim co się działo tego wieczoru! Publika...pare razy się obejrzałam za siebie i po prostu nie mogłam uwierzyć własnym oczom że tyle ludu, cały stadion jest ze sobą połącząny niesamowitą więzią! jeszcze nigdy czegoś takiego nie widziałam :D
Kolejne marzenie spełnione to Alweys na żywo...po prostu niesamowite.
Ktoś już tu mówił że cały czas powtarzał sobie w trakcie koncertu że Jonowi musi się na prawdę tu podobać, ja miałam to samo! :) Ten jego uśmiech nieschodzący z twarzy! Nie wiem jak ze mną kumpela wytrzymała bo cały czas do niej powtarzałam "zobacz na niego jak się cieszy! widać że bardzo mu się podoba, jaki jest zadowolony!"..
Tyle emocji we mnie jeszcze siedzi których nie umiem przelać na słowa. Minął już tydzień w co nie mogę uwierzyć. tyle czekania przygotowań a to wszystko już za nami ;)

Pozostaje mi powiedzieć do zobaczenia na kolejnym koncercie! :D
Pozdrawiam! :))
Awatar użytkownika
takjakja
It's My Life
It's My Life

Post autor: takjakja »

Ja tez, ciagle patrzyłam na Jona i myślałam ze naprawde mu sie podoba,dzieki temu bylam jeszcze bardziej szczesliwa! ;)

[ Dodano: 2013-06-26, 15:20 ]
A przy okazji napisze,ze rowno tydzien temu, o tej godzinie wiekoszosc z nas siedziała juz przed stadionem,czekajac na otwarcie bram ;)
http://www.lastfm.pl/user/lemuryy

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000264659045 - zapraszajcie,piszcie czy tam co chcecie,lubie gadac o muzyce! ;)
Awatar użytkownika
Kama97
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Kama97 »

Patrzcie, jakie podziękowanie dla nas :D Super, jak miło ! Z ich oficjalnego instagrama:
http://instagram.com/p/bBb27ZQd5G/
10.06.2011 - Drezno
27.07.2011 - Barcelona
19.06.2013 - GDAŃSK, moje miasto !
05.07.2013 - Londyn
Awatar użytkownika
alniac
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: alniac »

Kama97 pisze:Patrzcie, jakie podziękowanie dla nas :D Super, jak miło ! Z ich oficjalnego instagrama:
Ok, teraz moja radość sięgnęła zenitu :D
19.06.2013 – Gdańsk, Polska
12.07.2019 – Warszawa, Polska
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Kama97 pisze:Patrzcie, jakie podziękowanie dla nas :D Super, jak miło ! Z ich oficjalnego instagrama:
Dobrze to prognozuje :))
Widać, że po Kolonii, Stuttgarcie i Pradze wciąż są myślami przy Gdańsku!
Lepiej być nie może! :D
Awatar użytkownika
harriet
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: harriet »

:jupi:
We wszystkim co warto robić, warto przesadzać.
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Jon po koncercie powiedział do Matta "nie ma bata, na następnej trasie robimy koncert w Polsce". ;)
KondZik

Post autor: KondZik »

Smolek pisze:Jon po koncercie powiedział do Matta "nie ma bata, na następnej trasie robimy koncert w Polsce". ;)
source?
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Podobnie dziś na facebooku, nie wiem czy było wrzucane :P

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

komentarz do zdjecia Jona kopiacego piłke - "Thanks for the fun, Gdansk! It's always a BALL to come see you!''
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”