Gdańsk 19.06.2013!

Gdańsk, 19 czerwca 2013 r., PGE Arena

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
black
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
I Believe
I Believe

Post autor: black »

fin pisze:
Epona pisze:Z GC niewiele widziałam i miałam wrażenie, że mizernie to wyszło i niestety trybuny nie były doinformowane iż mają świecić telefonami.
Jak to? Przecież pięknie wyszło, nawet sam Jon ze sceny powiedział kilka miłych słów o tych światełkach, które wyglądają jak gwiazdy :) Znalazłam filmik z drugiego bisu, ale na pierwszym też było dobrze:
http://www.youtube.com/watch?v=TxfM6fcAIw0
No właśnie, tylko o światełkach jak gwiazdy, a nie o czerwonych bransoletkach które miały tworzyć flagę. Może źle zrozumiałam, ale chyba nikt się w tym tej flagi nie dopatrzył, a stamtąd gdzie stałam, czyli w GC było to samo. Trybuny wyglądały pięknie, czerwień ciężko było dojrzeć.
"And on the 8th day God created rock n' roll!..."
last.fm
Awatar użytkownika
Runawaygirl18
It's My Life
It's My Life

Post autor: Runawaygirl18 »

Myślę, że wszystko co najważniejsze o koncercie zostało już powiedziane, choć ja nie potrafię tego opisać słowami, to trzeba przeżyć, by zrozumieć te wszystkie emocje. Ja przyznam się, że łzy poleciały mi nie raz nie dwa, chociażby na samym początku, kiedy pierwszy raz w życiu miałam to wielkie szczęście zobaczyć ukochany zespół, coś niesamowitego. Scena świetna, wszystko dopracowane w najmniejszym szczególe, magiczna atmosfera kiedy tylko zrobiło się ciemno. Cieszę się, że chłopaki byli w dobrej formie i mogliśmy posłuchać naprawdę dobrej muzyki. Na pewno jest to wydarzenie, którego nie zapomnę nigdy w życiu i myślę, że jeszcze jakiś czas pozostanie we mnie uczucie smutku i swoistej pustki, że to już za mną, a zarazem nieopisanej radości, bo marzenia się jednak spełniają ;)
"So I live each day like I know it's my last
If there is no future there must be no past"

http://www.lastfm.pl/user/SITT18
kejt93bub
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kejt93bub »

Adrian pisze:Do tego piatka z Jonem
Haha, piąteczka w takim razie! :D też mnie spotkał ten zaszczyt.
Awatar użytkownika
alniac
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: alniac »

kejt93bub pisze:
Gdyby nie jakaś baba za mną, też bym przybiła! :( 2 cm... :(
19.06.2013 – Gdańsk, Polska
12.07.2019 – Warszawa, Polska
Awatar użytkownika
black
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
I Believe
I Believe

Post autor: black »

alniac pisze:
kejt93bub pisze:
Gdyby nie jakaś baba za mną, też bym przybiła! :( 2 cm... :(
No piątki nie przybiłam, ale dłoni mi się udało dotknąć :D
"And on the 8th day God created rock n' roll!..."
last.fm
patyczekdouszu
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: patyczekdouszu »

Hej wszystkim :)
Jestem tutaj nowy i od razu podzielę się swoimi postrzeżeniami. Od zawsze lubiłem zespół Bon Jovi, ale za czasów ich młodości. Piosenki na live są straszne. BJ fałszuje ludzie nie słyszycie tego!!!! Może byliście zagłuszeni przez ludzi stojących obok, albo złe było nagłośnienie albo byliście odurzeni białymi licówkami BJ ( o ile staliście blisko). Wyciągnięcie ALWAYS tragedia!!!! KRÓL upadł, nawet Sambora nie chce śpiewać z Nim. Także może za 2, 3 dni włączcie jakiś jego live ( kiedy minie podniecenie po uścisku, piątce, spadnie ciśnienie w uszach) usłyszycie to co ja.

Pozdrowienia z Małżowiny

Ps. Pod względem laryngologicznym moje kanały słuchowe, kostki i ogólnie przewód jest w jak najlepszym porządku. Uszy również umyte dokładnie.
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2013, o 20:08 przez patyczekdouszu, łącznie zmieniany 1 raz.
kejt93bub
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kejt93bub »

Dla mnie niesamowite show, byli zachwyceni publicznością. To był mój drugi koncert po Dreźnie i różnica jest ogromna, brak mi słów, żeby to opisać. I drugie zejście na catwalk podczas Livin' gdzie zostałam obdarowana najfajniejszym uśmiechem świata ;]
Obrazek
pozdrawiam w koszulce ktf
Awatar użytkownika
Din_Winter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Din_Winter »

też dostałem uśmiech :D
ale podczas Bad Madicine jak pokazałem materiał z napisem "Please Play Wild Is The Wind" :D
JON NA MNIE SPOJRZAŁ, UŚMIECHNĄŁ SIĘ, WSKAZAŁ W SWÓJ CHARAKTERYSTYCZNY SPOSÓB NA MNIE SWOIM ZAJEBISTYM PALCEM !!!!!! :D
to było cudowne, to spojrzenie, wskazanie palcem, było lepsze niż dotknięcie jego dłoni :D :)
Keep The Faith, because I Believe that Good Things Come To Those Who Wait
KondZik

Post autor: KondZik »

Kejt Ty fuksiaro :P

Z minusów:
IRA - występ dobry nawet mimo przeciągania i "popisów" Gadowskiego.
Chyba za bardzo chcieli się wypromować, a już zachowanie P.K. i pozowanie w czasie grania do zdjęć reportera słabiutkie.

I ten tekst, że nie mieli okazji na próbe. Heh... Stroili się nie wiem jak długo, zaczęli za późno i jeszcze skończyli 15min przed wejściem BJ więc nie wiem jak chcieli zmieścić całą setliste skoro za późno zaczęli.
Gwiazdorstwo tego zespołu czasem mnie dobija, mimo że to była/jest moja ulubiona polska kapela.
Ale z czym do ludzi? Klaskać ludzie powinni sami chcieć z radości i dobrej zabawy a nie co kawałek ktoś Ci karze klaskać bo inaczej nie potrafi rozkręcić.
Panie Gadowski popatrz jak należy być frontmanem, miałeś idealny przykład.
Tak samo P.K. niech patrzy, Phil zjada Go na śniadanie, nie mówiąc o Richiem.
Jedynie Owczarek i Bracichowicz wydają się spoko.
Sorry za offtop delikatny i marudzenie, ale musiałem :)

BJ nie ma co dodawać, mam nadzieje, że wrócą w pełnym składzie i skopią nasze tyłki jeszcze bardziej :D
patyczekdouszu
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Din_Winter pisze:też dostałem uśmiech :D
ale podczas Bad Madicine jak pokazałem materiał z napisem "Please Play Wild Is The Wind" :D
JON NA MNIE SPOJRZAŁ, UŚMIECHNĄŁ SIĘ, WSKAZAŁ W SWÓJ CHARAKTERYSTYCZNY SPOSÓB NA MNIE SWOIM ZAJEBISTYM PALCEM !!!!!! :D
to było cudowne, to spojrzenie, wskazanie palcem, było lepsze niż dotknięcie jego dłoni :D :)
Ktoś ma chyba gorączkę :P Zajebistym palcem padłem.
Awatar użytkownika
Din_Winter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

patyczekdouszu pisze:
jeśli Ty nie umiesz docenić wykonań live, a tym bardziej wielkiego uwielbiania do najmniejszych cząstek tychże wykonań, dla mnie to znaczy bardzo wiele, a wokalnie, instrumentalnie , i pod każdym innym względem ten koncert był wspaniały :)
fin
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: fin »

patyczekdouszu, dobrze, że nie słyszałeś jak teraz na żywo śpiewa Axl Rose, albo Vince Neil (i mówię to jako ogromna fanka Motley Crue ;)). A tak na serio, to uważam, że zupełnie inaczej zespół brzmi na płytach, a inaczej na żywo, na wielkim stadionie i nie można wymagać od wokalisty idealnego wyśpiewania każdego dźwięku. Tak samo, jak nie ma sensu porównywanie możliwości wokalnych Jona w latach '80, a teraz, po tylu latach koncertów. To tylko ludzie, nie są niezniszczalni. Poza tym na żywo nie liczy się tylko i wyłącznie wokal, ale całe show, przygotowanie, kontakt z fanami, ogólne nastawienie do występu - a pod tym względem nie można się do niczego przyczepić.
patyczekdouszu
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Din_Winter pisze:
patyczekdouszu pisze:
jeśli Ty nie umiesz docenić wykonań live, a tym bardziej wielkiego uwielbiania do najmniejszych cząstek tychże wykonań, dla mnie to znaczy bardzo wiele, a wokalnie, instrumentalnie , i pod każdym innym względem ten koncert był wspaniały :)
szczególnie dla tych którzy byli z tyłu i nie słyszeli wyraźnie słów. Faktycznie pod każdym względem... Szczególnie wokalnie
Awatar użytkownika
Din_Winter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

patyczekdouszu pisze:
Din_Winter pisze:
patyczekdouszu pisze: Ktoś ma chyba gorączkę :P Zajebistym palcem padłem.
szczególnie dla tych którzy byli z tyłu i nie słyszeli wyraźnie słów. Faktycznie pod każdym względem... Szczególnie wokalnie
to już wina nagłośnienia, mów co chcesz, ale koncert był niesamowity nawet gdyby uwzględnić twoje niepotrzebne uwagi :)
Awatar użytkownika
alniac
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: alniac »

Chciałam zaznaczyć, że ja też dostałam uśmiech :) Taki dłuższy nawet :D
19.06.2013 – Gdańsk, Polska
12.07.2019 – Warszawa, Polska
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”