Wizerunek zespołu

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Typowy wygląd rockmenów, nie może być dzisiejszy, bo wtedy nie będzie już typowy. Rockmeni - Velvet Revolver
Widze, ze się Gunsów lubi. To jest rockowy zespoł, ale zespoł któy zatrzymał się w pewnym okresie i nie przyjął nowych trendów. I dobrze też potrzeba takich zespołów.
A czemu ?
Bo skakali po scenie, mieli podarte spodnie, metalowe ubiory, tapir itd
Teraz to jest autopilot, nic wiecej. Nie ma feelingu, jest szczerzenie sie do panienek.
Twoje zdanie
OMG! Ty też? Ja ostatnio przeglądałem żurnale ze światowymi gwiazdami i tam pisali, że Mick i Jon używaja pianki do golenia od Gucci. Nie wiem tylko jak z pianką do włosów? Wiesz może jaka firma? Chyba, że custom made są...
Nie wiem i nie obchodzi mnie to. Była to odpowiedź na zarzut, że Stonsi są inni. A są podobni
a bokserki? skarpetki? też pewnie sa fajne Eh, mieć styl jak Jon... Niedościgniony jest.
Mnie się ten styl podoba i tyle.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Twisted Sister »

Adrian pisze:Wygląd Jovisów to jak najbardziej typowy DZISIEJSZY wygląd rockmenów.
Popatrzcie na Nickelback, Reamons (Chyba tak), U2, Green Day.

Obcisła koszulka, Dżinsy, Włosy na lakier/żel, Jakieś elegsanckie buciki.
Yyyy... od kiedy Green Day to rockmani? Chyba punkowcy, i to jeszcze-jak to powiedział kiedyś sam David Bryan-pop-punkowcy :P :P . A poza tym z jakiej mańki Jovisi, zespół z tak długim stażem na scenie, miałby się wzorować na Nickelbacku? Green Day? Z w/w zespołów tylko U2 zasługuje na równe potraktowanie (równie długim, albo i dłuższym-nie wiem dokładnie-stażem na scenie). A poza tym U2 zawsze wyglądali tak/podobnie do czasów dzisiejszych. Również i w latach 80. A Bon Jovi zawsze bliżej było niż U2 do szalonego hard rocka, stąd też kiedyś wyglądali bardziej 'rasowo' i rock'n'rollowo. U2 mieli z zasady być poważniejsi i 'normalniejsi' niż zespoły pokroju BJ. A jeśli Green Day ma być archetypem dzisiejszego rockmana pod względem ubioru i image'u, to ja się wypisuję XD.
Adrian pisze:Nie, ale w połączeniu z ognistą rockową muzyką czyni rockmanów rockmanami . A tego niestety coraz u naszych Jovisów mniej ostatnio-i jednego, i drugiego....
Rockmenami są jak najbardziej... może chciałaś powiedzieć Hard Rockowcami
A jaka u licha różnica ^-^? Teraz Bon Jovi jak rockmani nie wyglądają :P :P . Chyba, że Ci chodzi o rockmanów naszych czasów, których prawdziwymi rockmanami nazwać niestety w większości nie można...
Adrian pisze:Jeśli chodzi o ere These Days, to nie przepadam za ich ubiorem tzn flanelowe koszule itp i włosami. Uważam, że teraz wyglądają najlepiej (Od 2000 roku) chociaż najbardziej rockowo było za czasów New Jersey.
Z NJ to fuckt, ale wizerunek BJ z czasów TD był zdecydowanie bardziej naturalny i mniej wystylizowany. Kiedy się pomyśli, jaka armia stylistów pracuje nad nimi teraz.... -_-'
Adrian pisze:Oh My God. Widziałem ostatnio troche zdjęć Jaggera i co mi się rzuciło w oczy to to, że wyglądał zupełnie jak Jon (chyba idą w ślad za Jovisami :). Tzn włosy na pianke, Make-Up na twarz, czarny Golfik pod sama szyje itp. A to, że są żywiołowi to ja uważam, że Jovisi też są. Pozatym sam zobacze na koncercie i wam powiem :P
Zdaje się, że nic mnie już w wykonaniu Jaggera nie zdziwi -_-'. Słyszał ktoś, że w latach 70., i to jeszcze dość wczesnych, Jagger latał po scenie ubrany w damskie ciuszki i pantofelki? To chyba nienajlepszy wyznacznik stricte rockowego stylu XD.
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Awatar użytkownika
Rattie
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Rattie »

Zdaje się, że nic mnie już w wykonaniu Jaggera nie zdziwi -_-'. Słyszał ktoś, że w latach 70., i to jeszcze dość wczesnych, Jagger latał po scenie ubrany w damskie ciuszki i pantofelki? To chyba nienajlepszy wyznacznik stricte rockowego stylu XD.
A 99% muzyków z kapel w latach 80-ych to jak wyglądało?? Jagger jeno wyprzedził o kilka lat modę, którą wspaniale określił mój kumpel - 'w rocku chodzi o to żeby wyglądać jak kobieta' :P
To nie jest warszawa coby butelkę wódki zakręcać!
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Rattie pisze:
A 99% muzyków z kapel w latach 80-ych to jak wyglądało?? Jagger jeno wyprzedził o kilka lat modę, którą wspaniale określił mój kumpel - 'w rocku chodzi o to żeby wyglądać jak kobieta' :P
Buhehehe XD.
A poważnie-'cekinowe bractwo' jak się często nazywało kapele z lat 80., nosili owszem makijaże, apaszki i tym podobne atrybuty 'kobiecego' stylu, ale do różowej sukienki wykańczanej koronką w połączeniu z pantofelkami na obcasiku i gustowną parasolką, również wykańczaną koronką, to zdaje się nikt się nie posunął :P :P .
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
Awatar użytkownika
Bonjova
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Bonjova »

Mylisz się :D Widziqałam kiedyś w tv stary teledysk Stonsów. Jagger tańczył w nim z parasolką w ręku :mrgreen:
25.05.2008 Leipzig
19.06.2013 Gdańsk
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Bonjova pisze:Mylisz się :D Widziqałam kiedyś w tv stary teledysk Stonsów. Jagger tańczył w nim z parasolką w ręku :mrgreen:
No i właśnie o to mi chodziło-chyba mnie, Bonjova, nie zrozumiałaś :mrgreen: . Wymieniając 'atrybuty' wizerunku Jaggera w tym teledysku Stonesów, który to zapewne obie widziałyśmy, podkreśliłam w odpowiedzi na post Rattiego, iż żaden z rockmanów lat 80. nie posunął się do takiej, khem, ekstrawagancji w dodawaniu sobie kobiecości XD.
Awatar użytkownika
Bonjova
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Bonjova »

To fakt nie zrozumiałam Cię ( tak to jest jak się pisze w pospiechu bo za pare minut autobus :P ).No ale ja dalej zostaję przy tym co napisałam. Też widziałam jak koleś tańczył z parasolką i był to zespół z lat 80 tylko nie pamiętam jaki
25.05.2008 Leipzig
19.06.2013 Gdańsk
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Bonjova pisze:To fakt nie zrozumiałam Cię ( tak to jest jak się pisze w pospiechu bo za pare minut autobus :P ).No ale ja dalej zostaję przy tym co napisałam. Też widziałam jak koleś tańczył z parasolką i był to zespół z lat 80 tylko nie pamiętam jaki
Być może, aczkolwiek-w odniesieniu do wypowiedzi Rattiego-99,9% muzyków z kapel lat 80. wyglądało znacznie zbyt bardziej kobieco, niż powinni, aczkolwiek Jaggera te 99,9 % z pewnością nie przebiły :P :P . Musiałaś, Bonjova, widzieć jakiś wyjątkowo tragiczny przypadek XD.
BonJovianka
Save a Prayer
Save a Prayer

8|

Post autor: BonJovianka »

Lata '80 , '80 i jeszcze raz '80 !!!!! A najbardziej podobali mi się chyba w SWW :) jak takie kurczaki :P opierzone (bo włosów to im sie brakowało :P)
Ale za to w Crush'u to beznadzieja ... :/ W teledysku do "Say it isn't so" to taka maksymalna solara i do tego włoski ułożone tak, że żaden nie może drgnąć .. uchh ... :/ A teraz to przejdzie ... napewno lepiej niż w Crush'u !!
JeannyRose
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul
Kontakt:

Post autor: JeannyRose »

Ale wy uparci jesteście :P

Mnie dzisiajszy wizerunek Bon Jovi odpowiada jak najbardziej :) Jak ktoś już napisał, są na czasie. Wiadomo, ze czlowiek musi nadążac za czasem :) Przecież głupio wyglądaliby dzisiaj z natapirowanymi włosami i w obcisłych spodniach :P Kto powiedział, że dzis nie wyglądają jak rockmani? Teraz sa tacy jak 1000 innych zespołów rockowych w dzisiajszych czasach ^^ Warto tez pamiętać, że w latach 80-tych byli młodzianami, teraz gdy mają juz przszło 40 lat nie wypadałoby ubierac się jak dawniej :)

Jeśli chodzi o ich dzisiajszą muzykę, to jest tak samo dobra jak dawniej :)

A jeśli chodzi TD, to jak wg większości, najlepsze czasy BJ :) I ja równiez się pod tym podpisuję, ale bardziej wolę erę Keep the faith ^^

Pozdrawiam
Wszyscy potrzebują miłości
Wiesz, że to prawda
Kiedyś znajdziesz kogoś, kto zakocha się w tobie
Lecz trochę to trwa, gdy jesteś całkiem sama
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Ale wy uparci jesteście
Eno co ty. Ja z nimi kłoce się cały czas.

Z twoim (JeannyRose) całym tekstem mógłbym się zgodzić w 100% gdyby nie fakt
A jeśli chodzi TD, to jak wg większości, najlepsze czasy BJ I ja równiez się pod tym podpisuję, ale bardziej wolę erę Keep the faith ^^
Bo najlepsze czasy to czasy SWW i NJ - byli wtedy najwięksi. Richie grał wtedy najlepiej na gitarze a Jon najwięcej skakał na koncertach.

Co jednak nie zmienia, że to teraz Jon ma najlepszy głos (Studyjnie - żeby nie było) no i ogólnie cały zespół ma wiecej do powiedzenia nie tylko Jon.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
espena
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: espena »

mnie trochę wkurza to przerysowanie obecnie, robią
się na takich metro facetów /jakich ja osobiście niezbyt/

image, najlepszy z lat KTF albo TD, choć tapir z lat
80 tez był sexy :P

tak w ogóle, to jednak najlepiej, że śpiewają wciąż :D :brawo:
www.korowiow.mp3.wp.pl

Za doświadczenia trzeba w życiu płacić. Jeżeli mamy szczęście, otrzymujemy rabat - Oskar Kokoschka
Awatar użytkownika
Twisted Sister
Have A Nice Day
Have A Nice Day

No niestety.... zmetrowienie Bon Jovi to powinien być problem spędzający sen z powiek XD.
A poważnie-to podkradanie żonom mazideł robi się już denerwujące, fakt ;) ;) .
A tapiry BY?Y sexy. Niewątpliwie :P :P .
Awatar użytkownika
Jeopardy
I Believe
I Believe

Post autor: Jeopardy »

Wielkie Joł!
Adrian pisze:Bo najlepsze czasy to czasy SWW i NJ - byli wtedy najwięksi. Richie grał wtedy najlepiej na gitarze a Jon najwięcej skakał na koncertach.
To jakies twoje osobiste wyznaczniki sa? Bo ja tylko lolnac moge :D

I niewiem jak Jon skakal podczas trasy TD, ale wiem ze to byly ich najlepsze czasy. Najlepsza muzyka, najlepsze teksty, najlepszy styl. O.
JeannyRose pisze:Mnie dzisiajszy wizerunek Bon Jovi odpowiada jak najbardziej Uśmiech... Jak ktoś już napisał, są na czasie. Wiadomo, ze czlowiek musi nadążac za czasem Uśmiech... Przecież głupio wyglądaliby dzisiaj z natapirowanymi włosami i w obcisłych spodniach
No ale zastanów sie chwilę. Przeciez nikt nie napisal, ze maja zatrzymać sie w jakiejs epoce. Po prostu wkurzac może fakt, że są, aż nazbyt "na czasie".
Ale whatever.

Restekpa!
Mateo
Cmok dla Ciebie i dla mnie i dla wszystkich! :cmok1: !
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Co za gadanie.... chłopaki stracili styl i tyle, wszystkie komerchbandy tak wygladają dzisiaj niestety ;/ ( tylko na koncertach BJ się jeszcze jakoś prezentują :/ ). Zacząłem się ostatnio żywo interesować twórczością Aerosmith. Jakoś nie stracili fasonu, mimo, że kiedyś też nosili tapirowane włosy itd... Coprawda zrezygnowali z pewnych rzeczy, ale dalej mają świtny styl....swój styl..... rockowy styl, jednocześnie dalej wiodąc prym na rynku muzycznym, artystycznym !! Takiego wizerunku brakuje BJ ( tego z lat 90 :) ) Myśle, że po części dla tego też ludzie sie z nich trochę śmieją ;/ .

A Gunsi hymmmm .. Gunsi byli uparci.. nie zmienili stylu, nie ulegli modzie, ale to nie ma (nie miało) wpływu na to czy graja dalej, czy nie !! Jak ktoś tworzy dobrą muzykę i chce to robić to nic nie stoi na przeszkodzie !! Pisze to, bo ktoś napisał wcześniej, że to z powodu trzymania sie swojego stylu Gunsi znikneli ze sceny muzycznej !! !! TO kompletna BZDURA !! Aksel, jak wiadomo jest człowiekim niezgodnym, porywczym.... to konflikty w zespole, narkotyki itd... były przyczyną ich problemów .... śmiało mogli by grać dalej, nie rezygnując ze swojej "mody" czy jak to nawać, ( bedąc jedynie elastycznymi, by nie draznić wzroku :P), ale nie zmieniając wyglądu tak radykalnie i często jak Bon Jovi ( jak rekawiczki ) ..... I właśnie dobrym przykładem trzymania się swojego wizerunku jest Aerosmith, które jedynie troche uległo modzie ( sa elastyczni ), lecz mimo to widać, że ma sie do czynienia z Aerosmith , z "rockmenami z krwi i kości"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”