Oceny - What About Now?

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Breathe było niezłe...I to tyle z ostatnich 9 lat...
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

no to mamy sprawę, że obecnie Bono "ma większy power" niż Jon z głowy... Tak też myślałem :D
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

marslon pisze:Chociaż, tak na marginesie, taki Bono to ma powera, a jest starszy od JBJ.
U2 wydali 3 albumy od 2000 roku, Bon Jovi ponad 2x więcej. To samo dotyczy zagranych tras w tym czasie, więc myślę że JBJ ma prawo być czasem mniej energiczny niż Bono.. To że przesadzają z intensywnością tras i co gorsza albumów to już inny temat :)
usunięty użytkownik 4858

nie chcę być źle zrozumiany, wg mnie Bono w ostatnim czasie nie nagrał nic lepszego niż BJ...
Awatar użytkownika
marslon
I Believe
I Believe
Ulubiona płyta: Keep The Faith

Post autor: marslon »

Tomker pisze:nie chcę być źle zrozumiany, wg mnie Bono w ostatnim czasie nie nagrał nic lepszego niż BJ...
Oczywiście każdy ma swoje zdanie. Nie zamierzam polemizować z Twoim.

[ Dodano: 2013-03-22, 07:48 ]
Damned pisze:
marslon pisze:Chociaż, tak na marginesie, taki Bono to ma powera, a jest starszy od JBJ.
U2 wydali 3 albumy od 2000 roku, Bon Jovi ponad 2x więcej.
Kasę przecież trzeba zarabiać :P
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Jak dla mnie płyta broni się z czasem. Może pierwsza euforia lekko zmalała ale nadal uważam to za udane kompozycje. Złapałem sie jednak na tym,że co jakiś czas słuchając muzyki z mp3ki zapuszczam sobie Aftermath, tak by dodać troche gitar i parkusji do mojego dnia ;] Myśle też, że to dzięki Aftermath moge tak docenić WAN. Nie brakuje mi na WAN mocnych gitar, rockowego granie czy samej większej obecności Richiego bo mam to zaraz na jego świeżym solowym projekcie. W taki sposób zarówno moja popowo bonjoviasta dusza jak i ta mocniejsza rockowa część jest zaspokojona. Bardzo możliwe,że bez solowego projektu Sambory odbiór przeze mnie WAN byłby inny. Dzięki temu moge się w pełni cieszyć z tych delikatniejszych numerów z nowej płyty Bon Jovi bez narzekań,że tu czy tam brakuje mi gitar.

Co do samych utworów to najbardziej urosło w moich oczach ( i tu aż wstyd sie przyznać patrząc na opinie innych ;p ) The Fighter i solowe Old Habits. W ogóle mnie nie nudzą i cenie sobie ten klimat. Thick od początku lubiłem, choć nie szalałem a teraz uważam to za kapitalny utwór. Ciągle mocną pozycje ma u mnie Amen, What's left i BW.
Ogólnie ostatnimi tygodniami bardzo ciesze się ta płytką :)
Obrazek
usunięty użytkownik 4858

marslon pisze:
Tomker pisze:nie chcę być źle zrozumiany, wg mnie Bono w ostatnim czasie nie nagrał nic lepszego niż BJ...
Oczywiście każdy ma swoje zdanie. Nie zamierzam polemizować z Twoim.
Już wcześniej widać było, że nie chcesz, bo chciałem, żebyś podał przykład i nic nie odpisałeś

[ Dodano: 2013-03-22, 10:02 ]
Dand pisze:Złapałem sie jednak na tym,że co jakiś czas słuchając muzyki z mp3ki zapuszczam sobie Aftermath, tak by dodać troche gitar i parkusji do mojego dnia ;]
prawie to samo stwierdziliśmy ze ZB w temacie Sambora nagrywa :D
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Tomker pisze:prawie to samo stwierdziliśmy ze ZB w temacie Sambora nagrywa
No właśnie zobaczyłem po fakcie ;p w ogóle cały topic Richie nagrywa mi na jakieś 2 dni umknął ;p
Obrazek
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Sam Bora pisze:Wiadomo, każdy ma prawo do własnego zdania tak samo jak każdy inaczej odbiera muzykę. Nie wiem czy mam Ci zazdrościć czy współczuć.
Sam Bora pisze:Naprawdę nie sposób nie uśmiechnąć się nieco ironicznie po przeczytaniu zdania :SIŁĄ ALBUMU SĄ BALLADY. Cholera, wskaż mi na tym albumie NIE-ballady. Softowe jęczenie i miauczenie wokalisty na tle dyskotekowych syntezatorów niestety JEST "słitaśne".
Możesz się uśmiechać do woli. :) Ja podtrzymuję swoją opinię. Ty masz swoją, zresztą wyraźnie w tym temacie zarysowaną i ok. Ja w tym zdaniu nie widzę powodów do ironicznego uśmiechu, Ty widzisz. Szanuję Twoje zdanie.

Mi się ta płyta po prostu podoba i tyle. Nie mam najmniejszego problemu z tym, gdy słyszę na swojej playliście starsze utwory przemieszane z tymi z WAN.
Tomker pisze:Frankie, chyba przeoczyłeś dyskusję jaka była na forum właśnie odnośnie BW

P.S. Sprawdź czy nie bardziej pobudza "How Far We've Come"

Nie przeoczyłem. Nie interesuje mnie twórczość Matchbox20. Nie tracę czasu na wyszukiwanie podobieństw w poszczególnych utworach z WAN do piosenek innych wykonawców.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
usunięty użytkownik 4858

Większości jednak brakuje gitary...
A czy nie brakuje wam dawnego dźwięku perkusji?
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Pam Pampam.
Ostatnio zmieniony 22 marca 2013, o 19:25 przez bartekbb23, łącznie zmieniany 1 raz.
Malkolit
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Malkolit »

Brakuje czegoś niesztampowego, czegoś, co wyróżnia się z tłumu. Przez długi czas mieli na swoich albumach perełki, które chwytały za serce, to było coś specjalnego, po czym było widać, że się rozwijają w różnych kierunkach itd. mogę wymieniać ich oddziaływanie.
Np. Let It Rock, Living In Sin, Dry County, My Guitar Lies Bleeding In My Arms, She's A Mystery...

A Torresa, tak jak Sambory, brakuje mi na tym albumie - tzn.: chciałbym, żeby odgrywali istotną rolę, chciałbym poczuć, że są tym piosenkom niezbędni.. a tu guzik z pętelką...
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Tomker pisze:A czy nie brakuje wam dawnego dźwięku perkusji?
Bardzo i to właśnie nie tyle ilości perkusji co tak jak piszesz - dźwięku. Ta produkcja zmienia perke w sztuczny twór. Jest nienaturalna, komputerowa. Ciekawe czy sie doczekamy jeszcze kiedyś nowego producenta czy już jesteśmy skazani na Shanksa...?
Obrazek
usunięty użytkownik 4858

Dand pisze:
Tomker pisze:A czy nie brakuje wam dawnego dźwięku perkusji?
Bardzo i to właśnie nie tyle ilości perkusji co tak jak piszesz - dźwięku. Ta produkcja zmienia perke w sztuczny twór. Jest nienaturalna, komputerowa.
No właśnie, mam dokładnie takie odczucia ... Już nawet zastanawiałem się nad głośnikami :D
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Chwile temu wrocilem z delegacji. Podroz do domu umiliło mi Bad medicne puszczona w Antyradiu i pozniejsza opowiastka radiowca. Rozpływał się nad Bad medicine, I'll be there for you, mówił, że kiedyś BJ tworzyli hity, a ostatni twór nie zapowiada żadnego takiego. Pozatym ładnie podkreślił, że płyta zbiera same złe recenzje hehe. Ładną wam reklame zrobił przed koncertem.
No ale cóż. prawde prawił. I odrazu uprzedzam - jak mnie zaraz bedziecie chcieli zasypac kolejnymi linkami z pochwalnymi recenzjami to darujcie sobie. To coś muzykopodobne to syf. I koniec kropencja :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”