kikusia28 pisze:Przecież ja nie mogę jeszcze słuchać nowych songów !
Jeez, dziewczyno, z którego świata się urwałaś, myślałaś, że rozmawiamy o New Jersey? Tak więc zanim będziesz komentować i obsypywać opiniami to może zapoznaj się z tematem, mała sugestia
A Ty w ogóle zrozumiałaś mojego posta ? Chyba nie , więc nie komentuj . Czytaj czasem między wierszami ...
dlatego sie ciągle ukrywa w cieniu na koncertach i ucieka przez wspólnymi fotkami! Uff całe szczęście że to przez Hugh, można go przeciez zastąpić Alecem
Kiedyś inna muzyka była na topie, dziś inna. Można narzekać dlaczego Coldplay, a nie np. The Black Keys? Ale to już inna dyskusja.
Co do linku który przytoczył Tomker.. Ewidentnie zerżnięta melodia! Można tutaj mówić o plagiacie.. pytanie czy Janowi po prostu nieświadomie utkwiła ta melodia w głowie? Chciałbym aby tak było, chociaż jednocześnie musiałoby to oznaczać jakieś zaniki pamięci lub jakąś chorobę...
Z innymi zarzutami typu Green Day czy Coldplay się nie zgadzam, może brzmienie podobne, ale nic więcej. Jeżeli chodzi o ten drugi zespół to z czystym sumieniem oceniam ich ostatnią płytę Mylo Xyloto < What About Now.
Amen.
Ostatnio zmieniony 11 czerwca 2013, o 12:12 przez Damned, łącznie zmieniany 1 raz.
Rob Thomas pewnie ściągnął teraz ekipę i robią burzę mózgów z prawnikami
No proszę, a myślałem, że BJ juz mnie niczym nie zaskoczy... To jednak złe rokersy są;) A Jon i Rychu ćwiczyli juz jak pokazywac faka:D
Damned pisze:
Co do linku który przytoczył Tomker.. Ewidentnie zerżnięta melodia! Można tutaj mówić o plagiacie.. pytanie czy Janowi po prostu nieświadomie utkwiła ta melodia w głowie? Chciałbym aby tak było, chociaż jednocześnie musiałoby to oznaczać jakieś zaniki pamięci lub jakąś chorobę...
Z innymi zarzutami typu Green Day czy Coldplay się nie zgadzam, może brzmienie podobne, ale nic więcej. Jeżeli chodzi o ten drugi zespół to z czystym sumieniem oceniam ich ostatnią płytę Mylo Xyloto < What About Now.
Amen.
A kto napisał, że pozostałe przypadki to plagiat? O plagiacie była mowa tylko w 1 przypadku - Matchbox, co do reszty nikt nie zarzucał plagiatu, a jedynie nieudolne naśladownictwo...
Scrooge pisze:A kto napisał, że pozostałe przypadki to plagiat? O plagiacie była mowa tylko w 1 przypadku - Matchbox, co do reszty nikt nie zarzucał plagiatu, a jedynie nieudolne naśladownictwo...
Nikt tak nie napisał, łącznie ze mną.
Ale pisanie że nowe BJ zajeżdża Coldplay, Green Day czy Florence & The Machine, to znalezione na siłę przykłady wśród artystów którzy są dziś na topie i wszyscy mają jedną wspólną właściwość. Nagrywają w tej samej gównianej erze.
Ja też sobie cenię oba zespoły. Byłem na Coldplay na Narodowym, ale wolę zdecydowanie ich utwory sprzed 2011 roku, nie podoba mi się kierunek w jakim podążył ostatnio ten zespół. To jest dopiero Pop, jakoś nie wyobrażam sobie duetu Bon Jovi z Rihanną w studio (wiem że już był, ale to była koncertowa niespodzianka). Florence & The Machine też lubię, ale utwór z Calvinem Harissem to dla mnie błędna droga.. Sytuacja podobna w obu przypadkach
Ostatnio zmieniony 8 marca 2013, o 23:48 przez Damned, łącznie zmieniany 1 raz.