Promocja koncertu!

Gdańsk, 19 czerwca 2013 r., PGE Arena

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

"pierwszy etap" reklamy miał trwać do końca roku:
Reklamy wielkoformatowe w Warszawie, Gdańsku i Łodzi, billboardy w największych miastach w Polsce, reklama na latarniach ulicznych w zabytkowej części Gdańska oraz w największych centrach handlowych, czy w sieci bankomatów – to tylko niektóre elementy gigantycznej kampanii promocyjnej w związku z koncertem Bon Jovi, które zostały zaplanowane na grudzień tego roku.

- To pierwszy etap wzmożonej promocji, który potrwa do końca roku – mówi Janusz Stefański z agencji Prestige MJM, która wspólnie z Arenę Gdańsk Operator jest organizatorem pierwszego w Polsce koncertu Bon Jovi. To wyjątkowe wydarzenie odbędzie się 19 czerwca 2013 roku na stadionie PGE ARENA w Gdańsku.

Działania promocyjne obejmują między innymi reklamę wielkoformatową, która pojawiła się już w Warszawie, Gdańsku i Łodzi. Powierzchnia reklam wynosi od 200 do 600 metrów kwadratowych! Są to więc naprawdę gigantyczne nośniki. Poza tym, w ramach działań outdoorowych eksponowane są również klasyczne billboardy, które można zobaczyć już w Trójmieście, Poznaniu, Bydgoszczy, Toruniu, Olsztynie, Koninie oraz w Kaliszu. Od kilku dni widoczne są również reklamy na latarniach w centrum Gdańska. Ważnym elementem prowadzonych działań jest promocja w największych centrach handlowych – Złotych Tarasach w Warszawie, Starym Browarze w Poznaniu, Galerii Bałtyckiej w Gdańsku czy w łódzkiej Manufakturze.

Organizatorzy zadbali poza tym o niestandardowe formy promocji. Przykładem takich działań jest reklama w sieci bankomatów EURONET. To wszystko zostało połączone z bardzo intensywną promocją za pomocą reklamy telewiznej, radiowej oraz prasowej. Spoty promoujące koncert są i będą obecne w największych ogólnopolskich telewizjach i rozgłośniach radiowych (między innymi TVN i RMF FM). Nie zabraknie także reklamy w najbardziej rozpoznawalnych tytułach prasowych i największych portalach internetowych (między innymi: Onet.pl i GG).

O 2-im etapie nikt nic nie wie hahaObrazek
http://s.bravo.pl/download/multimedia/p ... 747416.jpg

"W Gdańsku, nieopodal dworca, przy ul. Wały Jagiellońskie wisi już spory plakat informujący o koncercie, który odbędzie się na PGE Arenie 19 czerwca 2013.
http://ocdn.eu/images/pulscms/NjQ7MDMsM ... 305adb.jpg
- Plakat jest niebrzydki, więc nie mogę się przyczepić. Ale czy naprawdę musi wisieć już teraz? – pyta Maciek, mieszkaniec Gdańska."

hehe oj Macjek, Macjek;)Obrazek
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Gloria pisze:
M.J. pisze:
Milla pisze:Jestem w Pradze i na każdym kroku można zobaczyć plakaty promujące koncert Bon Jovi... I to nie pojedyńcze... wiszą po 4,5 obok siebie....
Taaaak, a ja nadal się zastanawiam, gdzie jest ta zapowiadana huczna promocja w naszym kraju... I nie mówcie, że jest jeszcze trochę czasu. Cztery miesiące to nie jest trochę czasu.
O kraju ogólnie się nie wypowiem, ale jak już porównujecie coś do Pragi (miejsca koncertu) to porównajcie może Gdańsk jako taki, nie mieszkam tam, więc nie wiem ile jest plakatów itp ale na pewno więcej, niż w innych miastach (przynajmniej tak powinno być).
4 miesiące to sporo czasu, pewnie ruszą z dużą promocją miesiąc, dwa przed, o ile w ogóle, skoro są usatysfakcjonowani sprzedażą.

Został miesiąc do Il Divo i promocja jest duża w tym momencie tego.

Na Gdańsku kompletna cisza, nie widziałem nic na temat Bon Jovi nigdzie ostatnio. Jedynie wspomniane Il Divo i Justin Bieber, który i tak się już wyprzedał prawie bez promocji.

[ Dodano: 2013-02-19, 08:17 ]
Tomker pisze:"W Gdańsku, nieopodal dworca, przy ul. Wały Jagiellońskie wisi już spory plakat informujący o koncercie, który odbędzie się na PGE Arenie 19 czerwca 2013.
http://ocdn.eu/images/pul...8a758305adb.jpg
- Plakat jest niebrzydki, więc nie mogę się przyczepić. Ale czy naprawdę musi wisieć już teraz? – pyta Maciek, mieszkaniec Gdańska."
Poprawka, plakatu ( bilbordu) już nie ma w tym miejscu, bowiem budynek, na którym wisiał poddany został remontowi i obstawiony jest rusztowaniem z każdej strony.

Inne bilbordy jak mówiłem Biber i Il Divo.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

W Lublinie wciąż nic. Według mnie cztery miesiące to bardzo mało. Depeche Mode jest reklamowane już od dawna na bardzo szeroką skalę, a koncert jest przecież w lipcu, ponad miesiąc po Bon Jovi. Także nie wydaje mi się by w kwestii promocji miało się bardzo wiele zmienić. Być może pojawią się jakieś plakaty w Gdańsku (skoro teraz nie ma) i okolicach oraz w północnych miastach kraju, takich jak Poznań.
Trochę szkoda bo, gdyby promocja była naprawdę duża, dużo więcej osób miałoby w ogóle pojęcie o tym, że taki koncert ma się odbyć i z pewnością byłoby więcej chętnych.

A jeśli chodzi o Il Divo to też nie widziałam żadnych wzmianek na mieście na temat ich koncertu. Jako, że nie interesuję się specjalnie ich muzyką to nie wiedziałabym o tym wydarzeniu z pewnością, gdyby nie fakt, że jest to ten sam organizator co BJ.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

Czy ktoś na Śląsku widział plakat promujący koncert?
Rozchodzi się o to, że mój chłopak jeździ dużo po różnych miastach Górnego Śląska i mówił mi, że w jakimś mieście widział reklamę koncertu. Nie wziął sobie tego tak mocno do serca, jak ja bym sobie wzięła i najprościej zapomniał, w którym mieście ten billboard widział :P
Przyznajcie się, u kogo wisi? ;)
SamboWoman85
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: SamboWoman85 »

A jak tam ma sie promocja w Krakowie?( moje rodzinne miasto) Poza RMF FM...czy ktos cos wie?
BJ Paryz - 16.06.2010
BJ Hyde Park - 25.06.2011
Richie Sambora Monachium - 12.10.2012
BJ Monachium - 18.05.2013
BJ Gdansk - 19.06.2013
BJ Bern - 30.06.2013
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

SamboWoman85 pisze:A jak tam ma sie promocja w Krakowie?( moje rodzinne miasto) Poza RMF FM...czy ktos cos wie?
Generalnie w Kr nie ma czegoś takiego jak promocja tego koncertu, jedyne co łaskawie zrobili to wywiesili tabliczki z informacją o tym w empikach (i to też nie wiem, czy wszystkich). Plakatu jak dotąd nie widziałam - chyba, że coś zmieniło się przez ostatni tydzień to nie zarejestrowałam bo aktualnie jestem poza Kr.
Wiem, że to daleko od Gdańska, ale mimo wszystko na miejscu organizatorów zainwestowałabym w jakieś billboardy. Albo chociaż jeden, większy w okolicach centrum.
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Agata BJ pisze:W Lublinie wciąż nic. Według mnie cztery miesiące to bardzo mało. Depeche Mode jest reklamowane już od dawna na bardzo szeroką skalę, a koncert jest przecież w lipcu, ponad miesiąc po Bon Jovi. Także nie wydaje mi się by w kwestii promocji miało się bardzo wiele zmienić. Być może pojawią się jakieś plakaty w Gdańsku (skoro teraz nie ma) i okolicach oraz w północnych miastach kraju, takich jak Poznań.
Trochę szkoda bo, gdyby promocja była naprawdę duża, dużo więcej osób miałoby w ogóle pojęcie o tym, że taki koncert ma się odbyć i z pewnością byłoby więcej chętnych.
Na północy jest promocja, juz o tym pisałem, Poznań -> są wielkie billboardy, Toruń to samo (3) z czego jeden pod moim domem :D, Warszawa, Gdańsk. Także północ i centrum jest dobrze "obwieszona". Co z południem nie wiem, ale nie generalizujcie, że wszędzie jest słabo.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Scrooge pisze:
Agata BJ pisze:W Lublinie wciąż nic. Według mnie cztery miesiące to bardzo mało. Depeche Mode jest reklamowane już od dawna na bardzo szeroką skalę, a koncert jest przecież w lipcu, ponad miesiąc po Bon Jovi. Także nie wydaje mi się by w kwestii promocji miało się bardzo wiele zmienić. Być może pojawią się jakieś plakaty w Gdańsku (skoro teraz nie ma) i okolicach oraz w północnych miastach kraju, takich jak Poznań.
Na północy jest promocja, juz o tym pisałem, Poznań -> są wielkie billboardy, Toruń to samo (3) z czego jeden pod moim domem :D, Warszawa, Gdańsk. Także północ i centrum jest dobrze "obwieszona". Co z południem nie wiem, ale nie generalizujcie, że wszędzie jest słabo.
Tzn ja nie generalizuje, że wszędzie jest słabo, pisałam tylko o swoim mieście. Inne osoby z południa też piszą, że promocji brak, więc można wnioskować, że faktycznie ta część kraju jest póki co pod tym względem zaniedbana. A, że na północy reklamy są to wiem, odniosłam się tylko do tego, że Bartek napisał, że obecnie w Gdańsku nie ma. Tak czy siak, z całą pewnością szybko się tam pojawią jakieś następne ;) Ale fajnie by było, gdyby i południe ruszyło.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Agata BJ pisze: Tzn ja nie generalizuje, że wszędzie jest słabo, pisałam tylko o swoim mieście. Inne osoby z południa też piszą, że promocji brak, więc można wnioskować, że faktycznie ta część kraju jest póki co pod tym względem zaniedbana. A, że na północy reklamy są to wiem, odniosłam się tylko do tego, że Bartek napisał, że obecnie w Gdańsku nie ma. Tak czy siak, z całą pewnością szybko się tam pojawią jakieś następne ;) Ale fajnie by było, gdyby i południe ruszyło.
No też się nad tym zastanawiam, widocznie taka taktyka MJM, postanowili chyba się skupić na północy, może dlatego, że osoby z południa nie mają możliwości dojazdu "po pracy" i z tego powodu dla większości termin w środku tygodnia jest nie do przejścia - de faktu potrzebny byłby 2 dniowy urlop... Co innego dla osób mających 200-300km, dojazd po pracy i powrót do domu zaraz po koncercie, to sprawia, że termin w środku tygodnia nie jest wielką przeszkodą.
SamboWoman85
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Kurcze , a Krakow to przeciez takie duze miasto..ehhh szkoda slow :(
BJ Paryz - 16.06.2010
BJ Gdansk - 19.06.2013
BJ Bern - 30.06.2013
bartekbb23

Agata BJ pisze:Bartek napisał, że obecnie w Gdańsku nie ma.
Żeby nie było. Całego Gdańska nie obszedłem, ale mi się w oczy nie rzuciło nic ostatnio. Jedynie w bankomatach są jeszcze chyba.
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kikusia28 »

Ludzie ze śląska i okolic zawsze najchętniej chodzili i w dalszym ciągu chodzą na koncerty , tak więc powinni zadbać o te regiony :))
bartekbb23

kikusia28 pisze:Ludzie ze śląska i okolic zawsze najchętniej chodzili i w dalszym ciągu chodzą na koncerty , tak więc powinni zadbać o te regiony :))
Po prostu Śląsk to nie Polska i nie jesteście mile widziani na POLSKIM koncercie Bon Jovi :p Do Niemiec was wysyłają tak po cichutku tam gdzie wasze miejsce i za czym wasi dziadowie oponowali w Plebiscycie Śląskim :P Oczywiście forma żartu, żeby nie było nieporozumień.
SamboWoman85
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Uuuuuuuu ostro :D
BJ Paryz - 16.06.2010
BJ Gdansk - 19.06.2013
BJ Bern - 30.06.2013
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kikusia28 »

bartekbb23 pisze: Po prostu Śląsk to nie Polska i nie jesteście mile widziani na POLSKIM koncercie Bon Jovi :p Do Niemiec was wysyłają tak po cichutku tam gdzie wasze miejsce i za czym wasi dziadowie oponowali w Plebiscycie Śląskim :P Oczywiście forma żartu, żeby nie było nieporozumień.
hehe dobre. Nawet się z Tobą zgodzę :lol: bo ten żart i tak mnie nie dotyczy , gdyż ja jestem z Sosnowca ! A to beautiful city nie należy do śląska ... Yeaaahhhhh
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”