Śmiało pisać co myślicie, co możemy usłyszeć w Gdańsku, jaki wpływ będzie miał wcześniejszy koncert w Berlinie. A może po 2 koncertach w USA macie już wyrobione (za wcześnie?) zdanie.
Taka dyskusja jest POTRZEBNA, może tym którzy uwielbiają tutaj zawzięcie dyskutować dzięki czemu to forum żyje ale głownie dla gości i osób, które może zastanawiają się czy wybrać się na koncert.
Ja gdybym chciał jechać na koncert zespołu który średnio znam to z pewnościa poczytałbym co fani uważają i czego moge się spodziewać.
- Z mojego punktu widzenia warto przypomnieć sobie fragment z filmu When We Were Beautiful, kiedy przed darmowym koncertem w NYC Jon wybierał setliste. Zastanawiał się czy więcej będzie fanów, czy ludzi którzy po raz pierwszy wybiorą się na koncert.
- Tak samo jak lider wspomniał kiedyś, że w Europie gra więcej utworów z TD, bo tam miała zdecydowanie lepszy odbiór (chyba miała wszędzie lepszy niż w USA).
- No i oczywiście warto spojrzeć na poprzednią trase gdzie zespół występował w Europie po raz pierwszy w 3 krajach (jak się myle to niech mnie ktoś poprawi): Chorwacja (Zagrzeb), Rumunia (Bukareszt), Grecja (Ateny). Setlisty z tych koncertów w newsie wrzucał już Adrian. Oczywiście można też patrzeć z drugiej strony... To była trasa The Circle / Greatest Hits, więc logicznie myśląc w setliście powinno być więcej hitów niż nowych utworów.