Gdańska setlista

Gdańsk, 19 czerwca 2013 r., PGE Arena

Moderator: Mod's Team

Jaka setlista zostanie wybrana na koncert w Polsce ?

Przewaga starych hitów zespołu.
24
75%
Sporo nowych utworów z płyty What About Now.
3
9%
Większość utworów po 2000 roku.
5
16%

Liczba głosów: 32

KondZik

Gdańska setlista

Post autor: KondZik »

W związku z tym, że uważam iż taka rozmowa już dawno powinna się przenieść tutaj, na forum zakładam temat o SETLISCIE.

Śmiało pisać co myślicie, co możemy usłyszeć w Gdańsku, jaki wpływ będzie miał wcześniejszy koncert w Berlinie. A może po 2 koncertach w USA macie już wyrobione (za wcześnie?) zdanie.
Taka dyskusja jest POTRZEBNA, może tym którzy uwielbiają tutaj zawzięcie dyskutować dzięki czemu to forum żyje ale głownie dla gości i osób, które może zastanawiają się czy wybrać się na koncert.

Ja gdybym chciał jechać na koncert zespołu który średnio znam to z pewnościa poczytałbym co fani uważają i czego moge się spodziewać. :))

- Z mojego punktu widzenia warto przypomnieć sobie fragment z filmu When We Were Beautiful, kiedy przed darmowym koncertem w NYC Jon wybierał setliste. Zastanawiał się czy więcej będzie fanów, czy ludzi którzy po raz pierwszy wybiorą się na koncert.
- Tak samo jak lider wspomniał kiedyś, że w Europie gra więcej utworów z TD, bo tam miała zdecydowanie lepszy odbiór (chyba miała wszędzie lepszy niż w USA).
- No i oczywiście warto spojrzeć na poprzednią trase gdzie zespół występował w Europie po raz pierwszy w 3 krajach (jak się myle to niech mnie ktoś poprawi): Chorwacja (Zagrzeb), Rumunia (Bukareszt), Grecja (Ateny). Setlisty z tych koncertów w newsie wrzucał już Adrian. Oczywiście można też patrzeć z drugiej strony... To była trasa The Circle / Greatest Hits, więc logicznie myśląc w setliście powinno być więcej hitów niż nowych utworów.
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Omg, weź usuń ten temat. Marne podstawy do gadania o set liście. Możliwe, że europejska będzie inna, ale i tak dostaniemy gorszą pewnie niż Berlin. Poza tym za szybko na takie rozmowy, następny Adrian.
KondZik

bartekbb23 pisze:Omg, weź usuń ten temat. Marne podstawy do gadania o set liście. Możliwe, że europejska będzie inna, ale i tak dostaniemy gorszą pewnie niż Berlin. Poza tym za szybko na takie rozmowy, następny Adrian.
Trzymaj swoje porównania w swojej kieszeni. Chciałem przenieść rozmowe z newsów na forum, czyli tam gdzie jest jej miejsce. To, że robicie śmietnisko na głównej to naprawde biedna sprawa. Już pisałem o tym Adrianowi. Dla mnie to bezsensowne nadużywanie pewnych praw i robienie bajzlu, a podobno jesteśmy fanklubem z prawdziwego zdarzenia :whoeva:
Poza tym to Twoje zdanie czy marne czy nie. Ja wiem, że od kiedy jestem na tym forum to 75% Twoich postów to marudzenie, co totalnie mnie już nie wzrusza.
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Jest zdecydowanie za wcześnie na jakiekolwiek domysły (ale bardzo dobrze, że powstał ten temat). Uważam, że nie należy się sugerować dwoma koncertami w USA, które już zostały zagrane. To nam nie daje żadnych informacji o "naszym" koncercie. Po pierwsze inaczej gra się w Europie, a po drugie koncert w Polsce odbędzie się po raz pierwszy, co może mieć spory wpływ na dobór repertuaru.

Poczekamy, zobaczymy.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ

Post autor: madm »

Dajcie spokój setliście. Jaka będzie taka będzie. Ja bez względu na to jakie utwory zaproponuje Bon Jovi zamierzam się dobrze bawić. To będzie mój pierwszy i zapewne ostatni koncert tego zespołu(chociaż nigdy nie mów nigdy :lol:)

Chłopaki zagrali 2 koncerty, a panika rośnie z każdym dniem. Nie płaczcie że Jon nie zaśpiewał Bed of Roses czy Always, bo z jego obecnym głosem to jest niemożliwe. Ale będzie lepiej. Wróć, już jest lepiej. Wystarczy posłuchać koncertu w BBC czy Stuggarcie i porównać to z np. w Waszyngtonie.

Dla mnie bardziej prawdopodobne jest to, ze chłopaki zagrają z playbacku niż to, że Gdańska setlista będzie naszpikowana lost hajłejami.
It's my life!
KondZik

Wystarczy przypomnieć sobie 12.12.12. Jon brzmiał naprawde bardzo dobrze.
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Co innego jest sie nastawić na zaśpiewanie 4 piosenek(w tym jakże potwornie trudna do zaśpiewania Who Says...) a co innego jest nastawić się na cała trase koncertową i grać na każdym koncercie po 25 utworów. Na 12.12.12 Jon mógł pójść na całość i sie nie oszczędzać. Przypuszczam, że gdyby Jon śpiewał 20 utwórów na takim gazie to pod koniec znosiliby go na noszach.
It's my life!
KondZik

No wiadomo, że porównywanie krótkiego występu do grania koncertów co 2-3 dni przez tyle miesięcy to nie to samo. Ale jak Jon brzmiał wcześniej na 2 koncertach pod koniec 2012 roku a jak teraz. Jak brzmiał na koniec trasy w 2011r. Wg mnie brzmiał tam naprawde porządni mimo, że to było już koniec trasy. I wole takie I believe niż żadne. http://www.youtube.com/watch?v=Hq7rJ4GEnrQ
Chociaż ogólnie w takiej jakości co można ocenić... A na koncercie 60% błędów się nie słyszy z racji emocji i własnego zaangażowania w show.
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Damned »

W poniższym artykule magazynu Billboard pada hasło o 75 utworach przygotowanych do grania podczas Because We Can Tour.

http://www.billboard.com/articles/news/474047/jon-bon-jovi-stands-up-for-new-movie-songs-at-club-gig

Spróbowałem przygotować zestawienie 75 utworów, które z największym prawdopodobieństwem zespół ćwiczył przed rozpoczęciem trasy i z której Jon będzie tworzył set-listy na następne miesiące. Poniższy spis oparłem na utworach, które były grane przez ostatnie 5 lat. Pogrubiłem utwory, które pojawią się na 99% na każdym z koncertów:

Always
Amen
Any Other Day
Army of One
Bad Medicine
Because We Can
Bed of Roses
Blaze of Glory
Blood on Blood
Born To Be My Baby
Bullet
Captain Crash & the Beauty Queen From Mars
Damned
Diamond Ring
Dry County
Every Road Leads Home to You
Fighter
Garageland
Happy Now
Have a Nice Day
Hey God
I'm With You
I Believe
I'd Die for You
I Got the Girl
In These Arms
I Love This Town
(It's Hard) Letting You Go
It's My Life
I'll Be There for You
I'll Sleep When I'm Dead
Just Older
Keep the Faith
Last Man Standing
Lay Your Hands on Me
Living in Sin
Livin' on a Prayer
Lost Highway
Love for Sale
Love's the Only Rule
Never Say Goodbye
Not Running Anymore
Old Habits Die Hard
Only Lonely
Radio Saved My Life Tonight
Raise Your Hands
Runaway
Shot Through the Heart
Someday I'll Be Saturday Night
Something for the Pain
Something to Believe In
Story of My Life
Stranger in This Town
Superman Tonight
Summertime
Sympathy for the Devil
That's What the Water Made Me
This Ain't a Love Song
These Days
Thorn in My Side
Twist & Shout
Undivided
Wanted Dead or Alive
We Got It Goin' On
We Weren't Born To Follow
What About Now
What's Left of Me
When We Were Beautiful
Who Says You Can't Go Home
Wild in the Streets
Wild Is the Wind
Whole Lot of Leavin'
Work for the Working Man
You Give Love a Bad Name
(You Want to) Make a Memory

Jeżeli coś przeoczyłem lub z czymś się nie zgadzacie, to czekam na Wasze propozycje. :))
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Dobry temat ale na maj jak już zawitają do Europy. Wtedy taka dyskusja będzie miała sens.
Paradoksalnie gdańska set lista może być związana z humorem Jana w owym dniu.
A humor może mu zepsuć widok np.12 tys. osób. A z dobrych wiadomości na dziś- najtańsze bilety wyprzedane!! Nadzieja jest...
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kikusia28 »

madm pisze:Chłopaki zagrali 2 koncerty, a panika rośnie z każdym dniem. Nie płaczcie że Jon nie zaśpiewał Bed of Roses czy Always, bo z jego obecnym głosem to jest niemożliwe.
śmieszą mnie zawsze takie teksty , a zarazem dziwią , bo proste i logiczne jest to ,że te utwory na trasie pojawią się na 100%. No ,ale dobra niech będzie , że chłopina za rok czy dwa nie wydobędzie z siebie żadnego dźwięku ;]

Ja chcę tylko Dry County no i oczywiście "niewykonalne" Always
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

kikusia28 pisze:
madm pisze:Chłopaki zagrali 2 koncerty, a panika rośnie z każdym dniem. Nie płaczcie że Jon nie zaśpiewał Bed of Roses czy Always, bo z jego obecnym głosem to jest niemożliwe.
śmieszą mnie zawsze takie teksty , a zarazem dziwią , bo proste i logiczne jest to ,że te utwory na trasie pojawią się na 100%. No ,ale dobra niech będzie , że chłopina za rok czy dwa nie wydobędzie z siebie żadnego dźwięku ;]

Ja chcę tylko Dry County no i oczywiście "niewykonalne" Always

Jak już komentujesz moje wypowiedzi to bierz pod uwage całość a nie 1 zdanie wyrwane z kontekstu. Powiedziałem, że przy OBECNYM stanie Jona zaśpiewanie tych piosenek jest niemożliwe. Ale jakbyś przeczytała moją dalszą wypowiedź zobaczyłabyś, że napisałem :
madm pisze:Ale będzie lepiej
. A to że Always pojawi sie czy to w Gdańsku czy za siedmioma górami to jest pewne i nie musisz mi tego mówić ;)
It's my life!
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kikusia28 »

madm pisze: Jak już komentujesz moje wypowiedzi to bierz pod uwage całość a nie 1 zdanie wyrwane z kontekstu. Powiedziałem, że przy OBECNYM stanie Jona zaśpiewanie tych piosenek jest niemożliwe. Ale jakbyś przeczytała moją dalszą wypowiedź zobaczyłabyś, że napisałem :
madm pisze:Ale będzie lepiej
. A to że Always pojawi sie czy to w Gdańsku czy za siedmioma górami to jest pewne i nie musisz mi tego mówić ;)
Przeczytałam całość , ale zakodowałam tylko 1 cześć :P Jak już widzę słowa "obecny głos" to mam odruchy, niczym niektórzy przy słuchaniu BWC.
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

KondZik pisze: I wole takie I believe niż żadne. http://www.youtube.com/watch?v=Hq7rJ4GEnrQ
Ja też pragnę zobaczyć i usłyszeć Jaśka jak śpiewa z wciśniętym z wysiłku mikrofonem do podłogi, z czerwonką na twarzy, z wytrzeszczem oczu czy z brakiem tchu - ale usłyszeć np. te kawałki.

http://www.youtube.com/watch?v=N92lMhm8yCc
http://www.youtube.com/watch?v=KifanesoRzM
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
Magnolia
It's My Life
It's My Life

Post autor: Magnolia »

A dla mnie, cokolwiek by nie zagrali, to będzie cudowne i.. i... brak mi słów jak piękne! ! ! Bo to BON JOVI w POLSCE ! I mój pierwszy ich koncert w ogóle :) Czekałam 13 lat i każda setlista będzie najwspanialsza :) o!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”