Najlepsza/najważniejsza płyta Bon Jovi

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

DefLeppard pisze:jak dla mnie to ewidentnie New Jersey
DefLeppard pisze:wydali jedną z najwazniejszych płyt w historii rocka
Dlaczego, Twoim zdaniem, 'New Jersey' jest jedna z najwazniejszych plyt w historii rocka?
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Post autor: michael »

DefLeppard pisze:jak dla mnie to ewidentnie New Jersey, a to z tego względu że potrafili tą płytą podpieczętować swój wyskok sukcesu (SWW) i mimo wysokiej formy nie zmaścili tego a w dodatku wydali jedną z najwazniejszych płyt w historii rocka (drugą pod rząd) to sie udało naprawde tylko kilku zespołom ( AC/DC, Irony, Def Leppard, Aerosmith...).
Ponieważ słucham BJ od 1986 roku pozwolę sobie na wypowiedź. Z tym co napisałeś nie sposób się nie zgodzić.
Z mojego punktu widzenia SWW jest najważniejszą płytą BJ. Sukces i przeboje nie ulegają dyskusji.
Natomiast najlepsza to oczywiście NJ. Muzycznie miazga. Rock w każdym calu. Czwarty album a niesamowicie dojrzały. Od pierwszej do ostatniej minuty dzieło kompletne. Jedna z najważniejszych w historii rocka. Wymienione wyżej kapele też popełniły takie dzieła. Dodałbym Metallice z Czarnym albumem.
BJ nigdy potem niestety nie popełnili już takiej płyty. Zbliżały się one do czegoś naj (KTF), ale w całości nigdy.
Teraz czekam na nową płytę nim zakończę moją przygodę z kapelą która zapisała się w historii muzyki złotą kartą. Nowy singiel BWC to dla mnie dramat, ale poczekam na całość. W przyszłości cieszyć mnie będą SWW, NJ trochę KTF i Bounce.
Patrząc na to co JBJ robi od 2005 roku z zespołem doceniam muzycznie Def Leppard, Aerosmith czy AC/DC. Muzyczna przepaść.
Tyle.
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
takjakja
It's My Life
It's My Life

Post autor: takjakja »

Slippery When Wet i New Jersey-Cholernie dobre,ukochane.Kawaaał hard rockowego grania.Idealne ostre brzmienie,fajne riffy,rytmicznosc i wokal Jona na nich.Mysle,ze wlasnie z tych plyt pochodza najlepsze kompozycje,ktore zna masa ludzi.Dzieki SWW osiagneli slawe,jak to juz wczesniej bylo chyba napisane ;)
http://www.lastfm.pl/user/lemuryy

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000264659045 - zapraszajcie,piszcie czy tam co chcecie,lubie gadac o muzyce! ;)
Awatar użytkownika
tommy
I Believe
I Believe

Post autor: tommy »

Jakby spojrzeć na ich karierę, to najważniejsza jest oczywiście "Slippery When Wet", a zaraz po niej "New Jersey" jako potwierdzenie ich wielkości. Dla mnie osobiście najważniejszą i najlepszą zawsze będzie "Keep the Faith". Pojawiła się jak poznawałem Bon Jovi. Było to coś świeżego, co odkrywałem z wszystkimi dookoła, a nie sięganie po klasykę sprzed lat. "Keep the Faith" i "Dry County" od tamtego czasu niezmienne są moimi najlepszymi piosenkami Bon Jovi. Nie mogę tylko nigdy ustalić, która jest tą pierwszą :P W każdym razie ten album jest najlepszy i patrząc na wszystko co po "These Days", to się już nie zmieni.
Raise your hands - when you want to let it go!
Raise your hands - when you want to let a feeling show!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”